-
Γεια σας παιδια... Ειμαι νεος οδηγος και ψιλο ασχετος με τα αυτοκινητα.Πριν 2 μηνες απεκτησα το αυτοκινητο που ανεφερα παραπανω.Το αυτοκινητο φαινεται σε καλη κατασταση και εδω και 2 μηνες που το οδηγαω του εχω κανει γυρω στα 2000 χιλιομετρα.Ο Πρωην ιδιοκτητης του μου ειπε να του κανω ενα service εντος του μηνα.To μονο που καταφερα να του κανω εντος του μηνα ητανε να του αλλαξω λαδια και φιλτρα λαδιου.Δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα αλλα θελω να του κανω ενα service γενικο του αυτοκινητου... θα ηθελα να μου πειτε αφου το παω σε καποιο συνεργειο ποιες θα ειναι οι τιμες σε αυτα που πιθανον να χρειαζεται να αντικαταστησει κτλπ...και ποια ειναι αυτα που πιθανον χρειαζεται να αντικαταστησει ο μηχανικος γιατι δεν εχω ιδεα.... επισης αν ειναι εφικτο να μου πειτε καποιο καλο οικονομικο συνεργειο στην αθηνα.
-
Γεια σας παιδια... Ειμαι νεος οδηγος και ψιλο ασχετος με τα αυτοκινητα.Πριν 2 μηνες απεκτησα το αυτοκινητο που ανεφερα παραπανω.Το αυτοκινητο φαινεται σε καλη κατασταση και εδω και 2 μηνες που το οδηγαω του εχω κανει γυρω στα 2000 χιλιομετρα.Ο Πρωην ιδιοκτητης του μου ειπε να του κανω ενα service εντος του μηνα.To μονο που καταφερα να του κανω εντος του μηνα ητανε να του αλλαξω λαδια και φιλτρα λαδιου.Δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα αλλα θελω να του κανω ενα service γενικο του αυτοκινητου... θα ηθελα να μου πειτε αφου το παω σε καποιο συνεργειο ποιες θα ειναι οι τιμες σε αυτα που πιθανον να χρειαζεται να αντικαταστησει κτλπ...και ποια ειναι αυτα που πιθανον χρειαζεται να αντικαταστησει ο μηχανικος γιατι δεν εχω ιδεα.... επισης αν ειναι εφικτο να μου πειτε καποιο καλο οικονομικο συνεργειο στην αθηνα.
-
Πάντως κάποτε στη Γαλλία είχα δει σε 2-3 μέρες 2-3 αυτοκίνητα να καίγονται! Κανένα ιταλικό.
Ιταλικό έχω δει να αρπάζει και να καίγεται μπροστά μου (παλιά την εποχή των 'ιταλικών') ενός τουρίστα. Σταμάτησε να ρωτήσει οδηγίες στο οινοκαφεπαντοπωλείο στο χωριό και μόλις πήγε να ξεκινήσει μπράφ! Ο γερμανός ιδιοκτήτης αργά αργά βγήκε πήγε στο χώρο αποσκευών έβγαλε τον πυροσβεστήρα και την έσβησε αλλά τα έκανε όλα τόσο αργά που η ζημιά στο χώρο του κινητήρα ήταν μεγάλη.
Επίσης φωτιά είχε πάρει το παλιό σκαθάρι μας (γερμανικό) την πρώτη φορά που το πήρε βόλτα σαν νέος οδηγός ο αδελφός μου, τα έπαιξε ο καημένος. Το σφάλμα στη σχεδίαση εκεί είναι ότι το σωληνάκι βενζίνης που πάει στο καρμπυρατέρ περνάει ακριβώς πάνω από τον πολλαπλασιαστή και τις συνδέσεις του.... κι άμα στάξει.... μπουμ!
Δυστυχώς πρώτη ένδειξη μπορεί να μην υπάρχει, βοηθάει να ελέγχεις σωληνάκια καυσίμου για διαρροή και καλώδια για ρωγμές. Ή καμιά φορά αν υπάρχει ένδειξη δεν γίνεται αντιληπτή, πχ κανένας μικρός σπινθήρας μια και δεν είσαι από πάνω να το δεις, αυτό που θα δείς είναι η φωτιά.... και είναι πια αργά. Βοηθάει όμως να έχεις πυροσβεστήρα σωστό, γεμάτο και εκεί που προβλέπει η νομοθεσία, δίπλα σου.
service alfa romeo 146 1.4 t.s