-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Ο Ιαβέρης έλεγε ένα ρητό : '* Μπράβο κέρδισες, πες μου ποιος είναι ο δεύτερος να σου πω τι άξιζε η νίκη σου.*'
.
δεν νομιζω να την έλεγε για αγωνες παγκοσμίου...
είπαμε καποιοι τους λενε 'μετριους' τους χιρβονεν,σορντο,σολμπεργκ,ταδε,δεινα κλπ,αλλα δεν παυουν να ειναι υπερτοπ οδηγοι!!
Εξάλλου πέρα από κάποιες περιπτώσεις πληρωμένων μπάκετ,ίσως και αρκετών τα τελευταία χρόνια ,οι υπολοιποι ακόμα και τοπικοί ήρωες που εμφανίζονται σε συγκεκριμένους αγώνες(όπως σουηδία,φινλανδία,κ.α.) είναι αντικειμενικά απο τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου(έστω και σε τοπικό επίπεδο) τα έτη που τρέχανε-τρέχουν.Αυτούς κερδίζει όποιος είναι ο νικητής κάθε φορά είτε λέγεται λοέμπ ,είτε άλλος...Ε,τα τελευταία 9 ήταν ο πρωταθλητής μεταξύ των παραπάνω ο κοντός(είτε λέμε οτι οι πρωην πρωταθλητές ήταν στη δύση της καριέρας τους,είτε άλλοι σε χειροτερες ομάδες,είτε οτιδήποτε άλλο)
vive le sport!
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Αυτό που θα βλέπουμε από εδώ και πέρα είναι του Λεμπικούς να γίνονται αίφνης Οζιεικοί και το είχαν καταλάβει αυτοί το ταλέντο του και τον συμπαθούσαν κατά βάθος κλπ κλπ κλπ
Θα έχει πολύ γέλιοδεν ειδα καποιον Λεμπικο να λεει οτι ο Οζιε δεν ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σημερα και για τα επομενα χρονια.Δεν ειδα επισης κανεναν Λεμπικο να λεει οτι οντως ειναι ο μοναδικος που τον εφερε σε δυσκολη θεση τα τελευταια χρονια.
Εαν ειναι οντως ο καλυτερος εγω προσωπικα θα το πω.Τι πρεπει να κανω δλδ?Ειναι ντροπη να το πω? Κατι σαν ημουν Ολυμπιακος και εγινα Παναθηναικος?Εαν θελεις ομως να το ποδοσφαιροποιησουμε μπορω να σε ρωτησω και εγω,τι θα ελεγες εαν ο Οζιε ετρωγε 1,5 λεπτο στο ασφαλτινο Γαλλιας μεσα στο σπιτι ΚΑΙ του Οζιε με τον Λεμπ να εχει χασει 5 αγωνες?Με την λογικη πολλων εαν δεν του ριξει ο Οζιε 1 λεπτο στον συνταξιουχο Λεμπ ενω θα εχει χασει 5 αγωνες δεν αξιζει μια.
Και αν γινει αυτο, ποση αξια θα εχει το πρωταθλημα του Οζιε οταν στους 4 αγωνες που συναντηθηκαν ο Λεμπ πηρε τους 3?
Με ομαδα με διπλασιο μπατζετ απο τη Σιτροεν?Επειδη αυτη η λογικη δεν αρμοζει πιστευω σε θεατες και ατομα που ασχολουνται 30+ χρονια με το wrc και καταλαβαινουν τι βλεπουν,δεν θα τις κανω.
ειναι πολυ ευκολο να αμφισβητεις τα παντα και τους παντες,αλλα δικαιο δεν ειναι.Καλά αυτούς που δεν έχεις δει εσύ τους έχω δει εγώ σε αυτό το φορουμ και αλλού, απλώς είναι πάντα της μόδας κάποιος να υποστηρίζει τον νικητή και ο Loeb βόλευε πολύ.
Μην μου πεις ότι ξέρουν όλοι θαύμαζαν και ξέρουν να αναλύσουν το στυλ του γιατί θα γελάσω.
Επίσης ποια λογική μου χρεώνεις ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.
Εν κατακλείδι
Σιγουράκι Loeb τέλος.
Τώρα θα ανθίσουν οι κωλοτούμπες σε όλα τα επίπεδα.Σιγουρακι τι εννοεις? προβλεπεις να χανει Αργεντινη και Γαλλια?
Κωλοτουμπες σιγουρα θα δουμε,αυτο και αν ειναι σιγουρακι!Όχι σιγουράκι λέω που πριν ξεκινήσει ο αγώνας η πιθανότητα νίκης του Loeb ήταν για σχετικούς και άσχετους κοντά στο 90%.
Δεν ξέρω τι θα κάνει στην Αργεντινή και Γαλλία, συμφωνώ με τον Αμαξόπουλο ότι αν μείνει μακριά από τον χώρο για κάποιο διάστημα θα του στοιχίσει. -
Μερικά στατιστικά μαζεμένα από ξένο φόρουμ για το πόσες φορές έχει χάσει ο Loeb στα ίσια (δηλαδή πήρε 2η ή 3η θέση)
2004
Acropolis 1. Solberg, Petter Subaru Impreza WRC2004
Argentina 1. Sainz, Carlos Citroen Xsara WRC
Finland 1. Gronholm, Marcus Peugeot 307WRC
Japan 1. Solberg, Petter Subaru Impreza WRC2004
Great Britain 1. Solberg, Petter Subaru Impreza WRC2004
Sardinia 1. Solberg, Petter Subaru Impreza WRC2004
Corsica 1. Martin, Markko Ford Focus RS WRC 04
2005
Mexico 1. Solberg, Petter Subaru Impreza WRC2005
Finland 1. Gronholm, Marcus Peugeot 307WRC Evo2
Japan 1. Gronholm, Marcus Peugeot 307WRC Evo2
2006
Monte Carlo 1. Gronholm, Marcus Ford Focus RS WRC 06
Sweden 1. Gronholm, Marcus Ford Focus RS WRC 06
Acropolis 1. Gronholm, Marcus Ford Focus RS WRC 06
Finland 1. Gronholm, Marcus Ford Focus RS WRC 06
2007
Sweden 1. Gronholm, Marcus Ford Focus RS WRC 06
Acropolis 1. Gronholm, Marcus Ford Focus RS WRC 06
Finland 1. Gronholm, Marcus Ford Focus RS WRC 07
New Zealand 1. Gronholm, Marcus Ford Focus RS WRC 07
Great Britain 1. Hirvonen, Mikko Ford Focus RS WRC 07
2008
Japan 1. Hirvonen, Mikko Ford Focus RS WRC 08
2009
Finland 1. Hirvonen, Mikko Ford Focus RS WRC 09
Australia 1. Hirvonen, Mikko Ford Focus RS WRC 09
2010
Sweden 1. Hirvonen, Mikko Ford Focus RS WRC 09
New Zealand 1. Latvala, Jari-Matti Ford Focus RS WRC 09
Portugal 1. Ogier, Sebastien Citroen C4 WRC
Finland 1. Latvala, Jari-Matti Ford Focus RS WRC 09
2011
Portugal 1. Ogier, Sebastien Citroen DS3 WRC
Jordan 1. Ogier, Sebastien Citroen DS3 WRC
Acropolis 1. Ogier, Sebastien Citroen DS3 WRC
Deutschland 1. Ogier, Sebastien Citroen DS3 WRC
2012
Great Britain 1. Latvala, Jari-Matti Ford Fiesta RS WRC(τα παραπάνω είναι copy/paste και όχι τσεκαρισμένα)
Ενδεικτικά, ο Loeb έχει 165 (77 νίκες, 115 βάθρα) και μόνο 20 εγκαταλείψεις.
Βλέπουμε λοιπόν τον Solberg όταν ήταν στις καλές του, τον Gronholm ειδικά με το Focus (το 307 ήταν δεινόσαυρος) και μετά σε πολύ συγκεκριμένους αγώνες τον Miko & JML και βέβαια τον Ogier στην πλήρη εμπλοκή του. -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Ο Ιαβέρης έλεγε ένα ρητό : '* Μπράβο κέρδισες, πες μου ποιος είναι ο δεύτερος να σου πω τι άξιζε η νίκη σου.*'
δεν νομιζω να την έλεγε για αγωνες παγκοσμίου...
είπαμε καποιοι τους λενε 'μετριους' τους χιρβονεν,σορντο,σολμπεργκ,ταδε,δεινα κλπ,αλλα δεν παυουν να ειναι υπερτοπ οδηγοι!!
........
vive le sport!Tηρουμένων των αναλογιών το ρητό εφαρμόζεται παντού. Aπο σπρίντ μέχρι WRC, γιατί κρίνει τον σχετικό ανταγωνισμό και όχι τα απόλυτα μεγέθη.
Το WRC τα τελευταία χρόνια είχε μιάμιση ομάδα, και οι οδηγοί που αναφέρουμε είναι σε κορυφαίο επίπεδο τοπικά μεν αλλά δεν έχουν την 'στόφα' του παγκόσμιου πρωταθλητή. Κάτι σαν Σαμπυ, Ερικσον, Λιάτι, Μπουγκαλσκί, Ντελεκούρ, Αγκίνι κλπ παλαιότερα που μπορεί να ήταν εξπέρ σε κάποιον αγώνα, στην πατρίδα τους ή περιστασιακά κλπ, αλλά εφ'ολης της ύλης δεν είχαν την στόφα ενός Σαινθ, Μάκινεν, Μακρει κλπ.
Οπωσδήποτε και δεν λέμε ότι ο Χιρβονεν και ο Λατβαλα είναι κουλοί, αλλά είναι ένα τουλάχιστον 'κλικ' πιο κάτω σε ολοκλήρωση. Και δεν είναι φυσικά η ταχύτητα που τους λείπει, αλλά μερικά από τα υπόλοιπα συστατικά ενός πρωταθλητή (σταθερότητα, ψυχολογία, τσαμπουκάς κλπ). Εκεί δεν είναι κορυφαίοι.
-
Ειμαι της γνώμης οτι για να κάνουμε σύγκριση μεταξυ των δυο, έπρεπε η VW και ο Ogier να ειχαν μπει στο πρωτάθλημα το 2003 τότε που η Citroen εκανε τον Loeb πρωτο βιολι.
Τώρα ο ενας ειναι ειναι πια κοντα σαραντάρης 'χορτασμένος' απο νικες και τίτλους,ο αλλος διψάει να γινει χαλίφης στη θεση του χαλιφη,ο ενας ξεκινησε τα ραλλυ το 95 και ο αλλος το 2006,ο ενας φευγει ,ο αλλος (μολις;), ηρθε ,το ενα αυτοκινητο ειναι πια δοκιμασμενο σε εκατοντάδες αγώνες ,το αλλο μονο σε εκατονταδες δοκιμες,εχουν πιο πολλές διαφορές παρα ομοιότητες οπότε η οποια συγκριση δεν θα ειναι δικαια και προσωπικά εγω δεν την επιχειρώ...
ΟΧΙ πάντα για να λέμε την αλήθεια μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε και ενα σπουδαιο παράγονα..... τις προσωπικές προτιμήσεις ........ -
Όντως αν ξεκινούσαν μαζί τις καριέρες τους θα βλέπαμε επικές μάχες βγαλμένες απο το ένδοξο παρελθόν... αν...
Ο Οζιε είναι οδηγάρα με στόφα κ εγωισμό πρωταθλητή. Ίσως η συνέχεια του Λοέμπ στο βάθρο. Θα βαρεθούμε να τον βλέπουμε... Αν κ εμένα δεν μου άρεσε από την παρουσία του στην χρονιά του με την Citroen (στις κόντρες του με Λοέμπ κ την ίδια του την ομάδα) παρολαυτά φάνηκε ότι θα ήταν πια ο μόνος που θα μπορούσε να αμφισβητήσει στα ίσια τον Σεμπ στην μετά Γκρόνχολμ εποχή. Τον κοίταξε στα μάτια κ 'αυθαδίασε' άκομψα απο το καλημέρα. Ο Χιρβόνεν έφτασε 2 φορές κοντά στην πηγή για τον τίτλο αλλά δεν δημιούργησε την αίσθηση οτι μπορούσε να πάρει τα σκήπτρα από τον Λοέμπ. Κάτι που ο Οζιε το έκανε από την πρώτη του χρονιά κιόλας σαν ομόσταυλος του Σεμπ.Κ μην ξεχνάμε ο Σεμπ περίμενε πάλεψε κ 'δάμασε' Σόλμπεργκ (σίγουρα δεν τον βοήθησε κ η Subaru) αλλά κυρίως τον πολύ κ μέγα Γκρόνχολμ. ΜΕΓΑΣ κ ήθελα πολύ να σηκώσει τουλάχιστον έναν 3ο τίτλο. Οδηγοί προσωπικότητες κ πρωταθλητές πριν τον Σεμπ. Κάτι που δεν είναι ούτε ο Χιρβο ούτε ο Λάτβαλα (κορυφαίοι οδηγοί μεν αλλά χάνουν στις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά κ τον πρωταθλητή)
Θεωρητικές οι συγκρίσεις πια όπως προαναφέρθηκε μια κ ο Οζιε είναι στην αρχή της 2ης χρονιάς του κ ο άλλος guest star σε 4 αγώνες μετά απο καριέρα γεμάτη τίτλους νίκες κ ρεκόρ...όπως κ ότι δεν γίνονται συγκρίσεις με οδηγούς από το παρελθόν δηλ. αν ο Σεμπ ήταν στην χρυσή εποχή των Σαινθ Μακρει Κανκουνεν Οριολ Μακινεν (άλλωστε κ αυτοί όλοι μαζί δεν συνέπεσαν στις καλές χρονιές τους).
Anyway όσο καλός κ αν είναι ο Οζιε έχει πολύ μα πάρα πολύ δρόμο μπροστά του για να πλησιάσει την καριέρα κ τα ρεκόρ που έγραψε ο Σεμπ
Κ τέλος χαίρομαι ιδιαίτερα που έτυχα να είμαι παρών στην εποχή του, να δω τον rally recordman κ σίγουρα αν όχι ο καλύτερος ένας από τους καλύτερους των καλύτερων που έχουν περάσει από το WRC. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ειμαι της γνώμης οτι για να κάνουμε σύγκριση μεταξυ των δυο, έπρεπε η VW και ο Ogier να ειχαν μπει στο πρωτάθλημα το 2003 τότε που η Citroen εκανε τον Loeb πρωτο βιολι.
Τώρα ο ενας ειναι ειναι πια κοντα σαραντάρης 'χορτασμένος' απο νικες και τίτλους,ο αλλος διψάει να γινει χαλίφης στη θεση του χαλιφη,ο ενας ξεκινησε τα ραλλυ το 95 και ο αλλος το 2006,ο ενας φευγει ,ο αλλος (μολις;), ηρθε ,το ενα αυτοκινητο ειναι πια δοκιμασμενο σε εκατοντάδες αγώνες ,το αλλο μονο σε εκατονταδες δοκιμες,εχουν πιο πολλές διαφορές παρα ομοιότητες οπότε η οποια συγκριση δεν θα ειναι δικαια και προσωπικά εγω δεν την επιχειρώ...
ΟΧΙ πάντα για να λέμε την αλήθεια μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε και ενα σπουδαιο παράγονα..... τις προσωπικές προτιμήσεις ........το προσεγγισες πολυ καλα το θεμα φιλε μου !!!
-
οι γνωμες ειναι σαν τους κωλους ο καθενας εχει την δικη του
-
Ο χρήστης georgeafe έγραψε:
οι γνωμες ειναι σαν τους κωλους ο καθενας εχει την δικη τουλες που λες κατι,να το λες σωστα...
-
http://www.rallye-magazin.de/rallyes/wm ... index.html
τιθεται θεμα αν θα ξεκινησουν το wtcc προγραμμα...,αλλα επισης οπως δηλωνει ο λοεμπ εχει παρει την αποφαση του να φυγει απο το WRC και να συνεχισει σε αγωνες πιστας(ελπιζοντας οτι θα ειναι και/με την σιτροεν στο wtcc)(βεβαια αυτο δεν εξηγει,γιατι κανει φέτος 4 αγώνες,αντι να μην κανει κανεναν πχ...αλλα μονο ο ιδιος ξερει την απαντηση σε αυτο)
το προγραμμα του wrc oπως γραφει κατω κατω,εξασφαλιζεται απο τη χορηγια του αμπου νταμπι που ειναι συμβολαιο 5 ετων...
-
Γιατί να μην κάνει ειδικά τους δυο πρώτους αγώνες που είναι σε νεκρή αγωνιστικά περίοδο για τις πίστες; Σχετικά με το PSA και τις τεράστιες ζημιές του που υποχρεώνουν σε αναστολή τα μη πελατειακά, εργοστασιακά αγωνιστικά προγράμματα το είχα γράψει όταν κόπηκε το πρόγραμμα Mans της Peugeot αλλά ο nass δεν με πίστευε. Ε, ορίστε. Πάντως η ομάδα του Loeb έχει τις χορηγίες να πάρει ένα ημιεργοστασιακό αυτοκίνητο ας πούμε της Honda και να κάνει κανονικότατα το WTCC. Για την ακρίβεια ο Seb έχει χτίσει ήδη μια τεράστια ομάδα με πάνω από δέκα αγωνιστικά που έχει και χορηγούς και καλούς φραγκάτους πελάτες.
-
Ο Loeb θα τρέξει με Peugeot 208 T16 στο Pikes Peak στις 30 Ιουνίου.
http://www.peugeot-sport.com/en/rallye/news-1063-peugeot-returns-to-pikes-peak.html -
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
ξεκινησε τα δικα του ο κοντος και στη πιστα....
εεεεελα....... ειχε κανεις αμφιβολιες για το τι θα εκανε;
-
Ο χρήστης georgeafe έγραψε:
8ος στη κλαση του,12ος στη γενικη.....
-
Hμαρτον
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Παρότι δεν είμαι και μεγάλος φαν του Loeb .... να τα λέμε όλα ....
Κέρδισε το qualify race και στον βασικό αγώνα ήταν πρώτος όταν έδωσε το αμάξι στον δεύτερο οδηγό. Bγήκαν απο τα πίτ δεύτεροι κολλημένοι πίσω απο τον πρώτο όπου και παρέμεναν εκεί μέχρι το τελευταίο 5λεπτο του αγώνα. Εξαιτίας όμως μίας παπαριάς του Loeb στο pitstop (έλυσε τις ζώνες πρίν σταματήσει το αμάξι στα πίτ) έφαγαν drive through penalty και έπεσαν στην 6 θέση γενικής.
Μια χαρά τα πήγε ... (εξαιρουμένης της παπαριάς)
-
Ο χρήστης rallysport έγραψε:
Παρότι δεν είμαι και μεγάλος φαν του Loeb .... να τα λέμε όλα ....
Κέρδισε το qualify race και στον βασικό αγώνα ήταν πρώτος όταν έδωσε το αμάξι στον δεύτερο οδηγό. Bγήκαν απο τα πίτ δεύτεροι κολλημένοι πίσω απο τον πρώτο όπου και παρέμεναν εκεί μέχρι το τελευταίο 5λεπτο του αγώνα. Εξαιτίας όμως μίας παπαριάς του Loeb στο pitstop (έλυσε τις ζώνες πρίν σταματήσει το αμάξι στα πίτ) έφαγαν drive through penalty και έπεσαν στην 6 θέση γενικής.
Μια χαρά τα πήγε ... (εξαιρουμένης της παπαριάς)
σωστος + αλλα 30 δευτερα ποινη λογω ακουμπηματος του 2ου οδηγου με ενα Αουντι.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
HμαρτονΕχουν μεγαλη πλακα οι ΑντιΛεμπ.
Παραδεχονται τον Μακρει γιατι ηταν θεαματικος,αλλα δεν επαιρνε βαθμο,βαθρο.Τωρα που δεν κερδισε ο Λεμπ ενω ηταν ταχυτερος παντα και παντου σε βρεγμενο-υγρο-στεγνο πειραζει που δεν πηρε βαθμους.
Οι αλλοι παγκοσμιοι οπως Σολμπεργκ που δοκιμασε σε κατι πολυ κοντινο με το wrc και δεν ''εβλεπε'' πουθενα 22χρονο πιτσιρικα δεν ''μπειραζει''
Ο Οζιε δοκιμασε σε Σιροκο καπ και ειδε τον πρωτο μονο στο βιντεο του αγωνα ουτε και αυτο μπειραζει.Καντε λιγο υπομονη να παρει και το Pikes peak να βγαλετε ολη τη χολη μαζεμενη.
-
Kαι όταν στο τέλος της σεζόν πάρει το πρωτάθλημα: 'Όλες τις νίκες με ΜακΛάρεν τις έκανε. Ας πάει και σε καμμία άλλη ομάδα για να τον παραδεχτούμε'
O Loeb αποχωρεί σιγά σιγά απο το WRC