-
Hellenic Vanagon,μια απλή ερώτηση,ποιά εταιρία θεωρείς ΣΗΜΕΡΑ ως την κορυφαία σε παθητική ασφάλεια?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μάλιστα, σου πήρε 6 σελίδες για να μας πεις τι θέλεις να πειςΟτι τα τυποποιημένα τεστ τύπου EuroNCAP δε λένε απαραίτητα την αλήθεια σχετικά με την ασφάλεια των αυτοκινήτων.
Λες και δεν γνωρίζουμε για το ό,τι πρόκειται για ένα τυποποιημένο πείραμα, για τον τρόπο που δίνονται τα αστεράκια (πχ. η διαφορά μπορεί να είναι αν το buzzer για τη ζώνη σταματά μετά από λίγο ή συνεχίζει), για το πως οι κατασκευαστές βελτιστοποιούν τα αυτοκίνητά τους για να περνάνε τη συγκεκριμένη δοκιμή κοκ. Και πως στο τέλος της ημέρας το EuroNCAP χρησιμοποιείται ως εργαλείο μάρκετινγκ.
Από την άλλη, δεν έχουμε τίποτα καλύτερο για να κρίνουμε την ασφάλεια των αυτοκινήτων. Η μελέτη της IIHS όπως είπαμε πολλάκις ΔΕΝ πραγματεύεται αυτό το ζήτημα.
Εκτός και αν πιστεύεις, ότι επειδή το EuroNCAP το πληρώνουν οι κατασκευαστές ενώ το IIHS οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα αποτελέσματα του πρώτου είναι διαβλητά ενώ του δεύτερου όχι.
Να σου πω πότε θα ξεφύγει το θέμα σου από το επίπεδο 'βαρετό' ? Αν μας δείξεις δοκιμές πρόσκρουσης, όχι στατιστικές, ενός άλλου ανεξάρτητου οργανισμού, με ριζικά διαφορετικά αποτελέσματα, δηλ. όχι να παίρνει το Χ μοντέλο στο EuroNCAP 5 αστεράκια και 4 στο NHSTA ή το ADAC (που είναι λογικό) αλλά να θριαμβεύει στο ένα και να πατώνει στο άλλο.
Οταν όμως σειρά διαφορετικών πειραμάτων συγκλίνουν στα αποτελέσματά τους για το ΙΔΙΟ μοντέλο και επιπλέον συγκλίνουν στα αποτελέσματά τους για μοντέλα διαφορετικών περιόδων (δηλ., για να προβοκάρω, τρακάρει το σύγχρονο Passat με το Passat του 1990 (χωρίς αερόσακκους πάντα ) και αυτό του 1990 διαλύεται ενώ το πρώτο όχι), τότε έχουν μια αυξημένη επιστημονική βαρύτητα.
Διαφωνείς στο τελευταίο ?
1)Tο τι θέλω να πω το εξήγησα από το πρώτο post!
viewtopic.php?f=6&t=51618#p2581080
2)Θεωρώ δεδομένο πως το γνωρίζεις εσύ και εξίσου δεδομένο πως το αγνοεί ο κόσμος!
3)Η μελέτη της IIHS, και άλλων σχετικών οργανισμών ανά τον κόσμο, πραγματεύεται την ασφάλεια των αυτοκινήτων,
διότι με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει, οι ασφαλιστικές εταιρείες διαμορφώνουν τα ασφάλιστρα τους.Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι από ένα αυτοκίνητο με περισσότερες πιθανότητες να σκοτώσει τον οδηγό του θα πρέπει να εισπραχθούν περισσότερα ασφάλιστρα, και από ένα με λιγότερες πιθανότητες, θα εισπραχθούν μικρότερα ασφάλιστρα!
(Φυσικά δεν μιλάμε για χώρες όπως αυτή της 'φαιδράς πορτοκαλέας'!).4)Τα αποτελέσματα είναι συμπληρωματικά, όπως συμφωνούν όλοι οι μελετητές ανά τον κόσμο.
5)Ακόμα είμαστε στο ντοκουμέντο # 1! Μόλις πάμε στο # 2, θα δεις πολλές εκπλήξεις αυτού του είδους που ζητάς!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Hellenic Vanagon,μια απλή ερώτηση,ποιά εταιρία θεωρείς ΣΗΜΕΡΑ ως την κορυφαία σε παθητική ασφάλεια?Μην περιμένεις από εμένα να εκτεθώ σε κάτι τέτοιο!
Εδώ λέω τα άγνωστα στους πολλούς, πλην όμως αυτονόητα, (σχεδόν), και βλέπεις...
Πάντως σε σχετικές μελέτες που γίνονται, (όπως αυτές της IIHS), κάποιες εταιρείες καταλαμβάνουν μονίμως τις καλύτερες θέσεις! (Και ο νοών νοείτω!).
-
Σαν τα μαγνητακια που μας πλάσαρες ε;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης Hellenic Vanagon έγραψε:
Hellenic Vanagon,μια απλή ερώτηση,ποιά εταιρία θεωρείς ΣΗΜΕΡΑ ως την κορυφαία σε παθητική ασφάλεια?
Μην περιμένεις από εμένα να εκτεθώ σε κάτι τέτοιο!
Tα άγνωστα ποιά είναι?
Τα euroNcap και τα συναφή τέστ είναι αλήθεια ότι δεν δείχνουν την πραγματική διάσταση της παθητικής ασφάλειας και της γενικότερης δομής ενός αμαξώματος,παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο σε πραγματικές συνθήκες,απλά δείχνουν μια ποιό σφαιρική εικόνα επί του θέματος σε συγκεκριμένες κι απόλυτες συνθήκες μέτρησης-κάτι που δεν ισχύει εκεί έξω στην πλειονοτητα των περιπτώσεων-.
Κι επειδή τα μάτια μου έχουν δει πάρα πολλά σε πληροφορώ ότι την κατασκευαστική δομή του αμαξώματος της mercedes και την γενικότερη ασφάλεια που παρέχει απέχει μακράν απ τον καλύτερο ανταγωνιστή της,ακόμα κι απ τη VW που θεωρείτε-και είναι- πολύ καλή σε ασφάλεια.
Μπορεί να έχει άλλες μαλακίες οδηγικά μια mercedes αλλά σε επίπεδο ασφάλειας αποτελεί το πρότυπο,όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες..... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σαν τα μαγνητακια που μας πλάσαρες ε;Sent from my GNex using smoke signals.
Τι ακριβώς εννοείς;
Το ότι αναφέρθηκα κάποια στιγμή σε κάποιο προϊόν, με την παράθεση, (μεταξύ άλλων), επίσημων κρατικών εγγράφων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ είναι μομφή;
Και μήπως τώρα τα ντοκουμέντα που παρουσιάζω, επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, θα θεωρηθούν επιλήψιμη συμπεριφορά;
-
Ναι.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Tα άγνωστα ποιά είναι?
Τα euroNcap και τα συναφή τέστ είναι αλήθεια ότι δεν δείχνουν την πραγματική διάσταση της παθητικής ασφάλειας και της γενικότερης δομής ενός αμαξώματος,παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο σε πραγματικές συνθήκες,απλά δείχνουν μια ποιό σφαιρική εικόνα επί του θέματος σε συγκεκριμένες κι απόλυτες συνθήκες μέτρησης-κάτι που δεν ισχύει εκεί έξω στην πλειονοτητα των περιπτώσεων-.
Κι επειδή τα μάτια μου έχουν δει πάρα πολλά σε πληροφορώ ότι την κατασκευαστική δομή του αμαξώματος της mercedes και την γενικότερη ασφάλεια που παρέχει απέχει μακράν απ τον καλύτερο ανταγωνιστή της,ακόμα κι απ τη VW που θεωρείτε-και είναι- πολύ καλή σε ασφάλεια.
Μπορεί να έχει άλλες μαλακίες οδηγικά μια mercedes αλλά σε επίπεδο ασφάλειας αποτελεί το πρότυπο,όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες.....Αν και τα στοιχεία της καθημερινής συμπεριφοράς στους δρόμους, διαχωρίζουν τις Μερσεντές σε μοντέλα με λιγότερο η περισσότερο καλή ασφάλεια, (δεν είναι όλα στο ίδιο επίπεδο), γενικά συμφωνώ μαζί σου! Είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι.Sent from my GNex using smoke signals.
Από πια άποψη;
-
Tα άγνωστα ποιά είναι?
Μπορεί να έχει άλλες μαλακίες οδηγικά μια mercedes αλλά σε επίπεδο ασφάλειας αποτελεί το πρότυπο,όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες.....Αν και τα στοιχεία της καθημερινής συμπεριφοράς στους δρόμους, διαχωρίζουν τις Μερσεντές σε μοντέλα με λιγότερο η περισσότερο καλή ασφάλεια, (δεν είναι όλα στο ίδιο επίπεδο), γενικά συμφωνώ μαζί σου! Είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα!
Τι γνώμη εχεις για το smart ας πούμε?
Από κει καιπέρα εξαρτάται από ποιά διάσταση το βλέπει κανείς,εγώ προσωπικά δε θα αγόραζα mercedes αλλά δεν μπορούμε όμως να είμαστε άδικοι σε τομείς όπου κάποιοι κατασκευαστές δείχνουν το δρόμο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Tα άγνωστα ποιά είναι?
Εξαρτάται από ποιά διάσταση το βλέπει κανείς,εγώ προσωπικά δε θα αγόραζα mercedes αλλά δεν μπορούμε όμως να είμαστε άδικοι σε τομείς όπου κάποιοι κατασκευαστές δείχνουν το δρόμο.
Μα, νομίζω, σου απάντησα θετικά! Απλά δεν είναι όλα τα μοντέλα στο ίδιο επίπεδο!
-
Ξαναρωτάω λοιπόν,τι γνώμη έχεις για το smart?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ξαναρωτάω λοιπόν,τι γνώμη έχεις για το smart?Συγνώμη, δεν καταθέτω άποψη αλλά στοιχεία.
Προς το παρόν, λυπάμαι, όμως δεν έχω.
-
Συγνώμη, δεν καταθέτω άποψη αλλά στοιχεία.
Γάματα τα στοιχεία ρε φίλε μου,κι εκεί θέλω να καταλήξω.
Ενα σου λέω πάντως,ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ.
Μην έχεις την τύχη/ατυχία να τη φας με το passat στα μουτρα από smart θα το κλαις το αμαξάκι ειλικρινά,έχει φύγει στην ανακύκλωση τη στιγμή που το smart θα.....ξανακυκλοφορεί
Γαμάω έτσι?
Αυτή η πορδή έχει καταστρέψει αυτοκίνητα,στην κυριολεξία,καλά δε μιλάμε για γιαπωνέζικα,τα έχει τσαλακώσει για πλάκα,δεν έρχεται οδική στο ατύχημα αλλά η πρέσσα -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Συγνώμη, δεν καταθέτω άποψη αλλά στοιχεία.
Γάματα τα στοιχεία ρε φίλε μου,κι εκεί θέλω να καταλήξω.
Ενα σου λέω πάντως,ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ.
Μην έχεις την τύχη/ατυχία να τη φας με το passat στα μουτρα από smart θα το κλαις το αμαξάκι ειλικρινά,έχει φύγει στην ανακύκλωση τη στιγμή που το smart θα.....ξανακυκλοφορεί
Γαμάω έτσι?
Αυτή η πορδή έχει καταστρέψει αυτοκίνητα,στην κυριολεξία,καλά δε μιλάμε για γιαπωνέζικα,τα έχει τσαλακώσει για πλάκα,δεν έρχεται οδική στο ατύχημα αλλά η πρέσσαTo smart έχει την ίδια τεχνοτροπία παθητικής ασφάλειας με το VW Τ3! (Ελάχιστη μούρη, απόλυτη, σχεδόν, προστασία των επιβατών!).
Ότι αγγίζει το Τ3, μιλώντας για μικρές συγκρούσεις, παθαίνει χοντρή ζημιά έως διαλύεται!
Έτσι λοιπόν κάτι ανάλογο θα πρέπει να προκαλεί και το smart, αν και σε μικρότερη κλίμακα λόγω μικρότερης μάζας.
Σε μεγαλύτερες συγκρούσεις επέρχεται κάποια άλλη ισορροπία λόγω ενεργοποίησης άλλων δομικών τμημάτων των συστημάτων προστασίας των αυτοκινήτων.
-
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος,πίστεψέ με
-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος,πίστεψέ μεΕυχαρίστως να σε πιστέψω! Αλλά ως προς τι;
-
Ρε σεις δεν πατε καθολου καλα.......Διαβασα τοσες σελιδες και το μονο που καταλαβα οτι ο φιλος βρηκε κατι στατιστικες του IIHS,τις εκανε ευαγγελιο και σαν καλος ιεραποστολος θελει να κανει ολους εμας τους ημιαγριους να δουμε το φως το αληθινο..... Εεεεε και σεις,μην του χαλατε τη καρδια.....Παλιορεμαλια......
-
SARAC
Nα ένα ντοκουμέντο της IIHS, που αφορά στην δεκαετία '80, και που έρχεται να στηρίξει την παραπάνω θέση του Ευρωπαϊκού οργανισμού.
'Deaths much more or much less than predicted'
Διαφορές που προκύπτουν από τις αρχικές εκτιμήσεις, με βάση τα crash tests, που και τότε, όπως και σήμερα, δεν ελάμβαναν υπ' όψη τους βασικές παραμέτρους, όπως είναι η μάζα του οχήματος!
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ IIHS