-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Δεν διδεται για test drive , ραντεβου στον δρομο δεν δινω
Συγνωμη που ρωταω αλλα για ποιο λογο δεν τα κανεις αυτα? Μολις αγορασα και γω μτχ και ο πρωην κατοχος μου παρειχε και test drive και φυσικα δοθηκε ραντεβου εξω να το δω....μετα εννοειται οτι το πηγαμε σε συνεργειο δικο μου για ελεγχο. Δηλαδη θα επαιρνα γουρουνι στο σακι ασχετα το τι μου λεγε ο αλλος? Θεωρω οτι για να κερδισεις τον υποψηφιο αγοραστη αυτα επιβαλλονται
Τωρα μπορει τ αμαξι να ειναι σπανιο, ακριβο, αψογο και να απευθυνεται σε γνωστες αλλα αυτο σκεπτικο δεν το καταλαβαινω ειλικρινα. Το μονο που ειμαι μαζι σου ειναι στα μετρητα. Φιλικα ολα αυτα
-
Συγνωμη που ρωταω αλλα για ποιο λογο δεν τα κανεις αυτα? Μολις αγορασα και γω μτχ και ο πρωην κατοχος μου παρειχε και test drive και φυσικα δοθηκε ραντεβου εξω να το δω....μετα εννοειται οτι το πηγαμε σε συνεργειο δικο μου για ελεγχο. Δηλαδη θα επαιρνα γουρουνι στο σακι ασχετα το τι μου λεγε ο αλλος? Θεωρω οτι για να κερδισεις τον υποψηφιο αγοραστη αυτα επιβαλλονται
Τωρα μπορει τ αμαξι να ειναι σπανιο, ακριβο, αψογο και να απευθυνεται σε γνωστες αλλα αυτο σκεπτικο δεν το καταλαβαινω ειλικρινα. Το μονο που ειμαι μαζι σου ειναι στα μετρητα. Φιλικα ολα αυτα
-
-
Όπως φαίνεται δεν τον ενδιαφέρει ο κάθε τυχάρπαστος υποτιθέμενος αγοραστής και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου.
-
Λογικες οι αποριες σου heras , αλλα αν εδινα ραντεβου στον δρομο με καθε εναν που θα με επαιρνε τηλεφωνο και του εδινα και το αμαξι να το οδηγησει τοτε μαλλον θα εχανα τον υπνο μου ...
Ολα οσα ευτραπελα περιγραφω , εχουν συμβει στο προσφατο παρελθον με προηγουμενα μου lotus και διαφορους 'και καλα' υποψηφιους αγοραστες οι οποιοι μαλλον ηθελαν να ζησουν το feeling παρα να αγορασουν μια lotus ..
Ειδικα ενας , αφου τελειωσαμε ολα τα ευτραπελα , εβγαλε μια φωτο και μου ζηταγε να τον τραβαω φωτογραφιες εντος αυτοκινητου για να τις δειξει στην αρραβωνιαστικια του ...Καποιος ο οποιος ειναι 'σοβαρος' αγοραστης -κατα την υποκειμενικη μου αποψη- αν ενδιαφερετε πραγματικα για ενα τετοιο αυτοκινητο (και για οποιοδηποτε βεβαια αυτοκινητο) και ειναι αποφασισμενος να διαθεσει ενα σοβαρο ποσο , δεν του ειναι κοπος να μεταβει στον χωρο του αγοραστη .
Ουτε μπορει να εχει απαιτηση να οδηγησει το ξενο αυτοκινητο απο την πρωτη επαφη .
Οπως εγραψε και ο InFiniTy , δεν με ενδιαφερουν οι περιφερειακοι αγοραστες , που θελουν SLK Z4 αλλα πιθανως να εριχναν και μια ματια σε ενα exige .
Ενα exige για να το θελησεις θα πρεπει να ξερεις τι πας να αγορασεις και εξ`αρχης να το θες ... -
Πραγματι υπαρχουν και τα ληγουρια που απλα θελουν να το κανουν βολτα αλλα μετα εξαφανιζονται. Τωρα αυτο με τις φωτο ενταξει ειναι τραγελαφικο το θεμα
Παντως ουτε εγω θα απαιτουσα δοκιμη (οπως και δεν το κανα) απλα μου προσφερθηκε ευγενικα απ τον πωλητη οποτε δεν μπορουσα να τ αρνηθω -
Επειδη την αγγελια σου την παρακολουθω εδω κ καιρο κ στο lotusclub forum, πρεπει να εξηγησεις τι εννοεις, γιατι αλλο το
Δεν διδεται για test drive
και αλλο το
Oυτε μπορει να εχει απαιτηση να οδηγησει το ξενο αυτοκινητο απο την πρωτη επαφη
.
Γιατι το πρωτο εμενα μου κανει σαν κατι μαντραδες που πουλανε αυτοκινητα τα οποια θελουν να αγορασεις χωρις να οδηγησεις, να δεις ρε παιδι μου οτι το αυτοκινητο λειτουργει σωστα, επειδη βαριουνται να το βγαζουν εξω, επειδη φοβουνται, επειδη το αυτοκινητο δεν λειτουργει σωστα, κ περιμενουν οτι εσυ θα πας να σκασεις Χ (δεκαδες?) χιλιαρικα χωρις να εχεις οδηγησει το μεταχειρισμενο αυτοκινητο.
Πραγματι υπαρχουν και τα ληγουρια που απλα θελουν να το κανουν βολτα αλλα μετα εξαφανιζονται. Τωρα αυτο με τις φωτο ενταξει ειναι τραγελαφικο το θεμα
**Παντως ουτε εγω θα απαιτουσα δοκιμη (οπως και δεν το κανα) **απλα μου προσφερθηκε ευγενικα απ τον πωλητη οποτε δεν μπορουσα να τ αρνηθωΔηλαδη εσυ πηγες να αγορασεις ενα μεταχειρισμενο αμαξι, να τα σκασεις για να το παρεις, χωρις να (φυσικα) απαιτησεις να το οδηγησεις? Κ που ξερεις τι αγοραζεις? Δηλαδη αν αφου το αγοραζες ανακαλυπτες οτι το αυτοκινητο αλλαζει λωριδα οταν αφησεις το τιμονι ή οταν πατησεις τερμα γκαζι (εχει συμβει σε S2000 που ηταν τοσο στραβο απο τρακαρισμα σε πεζοδρομιο = οχι φανοποιεια, που οταν το οδηγησα κ πατησα τερμα γκαζι το αυτοκινητο ηθελε να αλλαξει λωριδα...), τι θα εκανες?
-
Καλώς ή κακώς ο πωλητής είναι αυτός που θα ορίσει τους κανόνες.
Εγώ μπορεί να θέλω να το πουλήσω σε άντρες άνω του 1.85, γυμνασμένους και με μπλε μάτια.
Φαντάζομαι ότι δεν είναι το μοναδικό exige στην αγορά, άρα όποιος δεν καλύπτεται μπορεί να απευθυνθεί αλλού. -
Παιδιά...μιλάμε για exige!
Όχι για opel corsa!
Πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο με ΠΟΛΥ συγκεκριμένο κοινό.
Καλοπούλητο!
Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟ αυτοκίνητο! Αξίζει το κάθε ευρώ του!
-
ο ανθρωπος ειναι ξεκαθαρος .
οταν πουλαγα το αμαξι μου ηρθε ενας πολυ γνωστος σεναριογράφος ο οποιος ηθελε να το οδηγήσει, μου την βαρεσε και του ειπα οχι να δειτε σκαλωμα που ειχε φαει , μετα ηθελε να του το μεταβιβασω και να με πληρωσει μετα , οταν του εδειξα ευγενικα την πορτα μου ειπε οτι τον ξερει ολη η Ελλαδα....
το αμαξι το πηρε φιλος και βολτα το εκανε και απο ολα τα λογικα ...
Φιλε εχεις ενα υπεροχο αυτοκινητο και μαλλον θα παρεις αλλο ενα
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Καλώς ή κακώς ο πωλητής είναι αυτός που θα ορίσει τους κανόνες.
Εγώ μπορεί να θέλω να το πουλήσω σε άντρες άνω του 1.85, γυμνασμένους και με μπλε μάτια.
Φαντάζομαι ότι δεν είναι το μοναδικό exige στην αγορά, άρα όποιος δεν καλύπτεται μπορεί να απευθυνθεί αλλού.Οταν πραγματικα θες να πουλησεις κατι (κ οχι 'πεταμε μια αγγελια κ αμα κατσει εκατσε'), τους κανονες τους οριζει αυτος που εχει το μαρουλι*. Ολα τα αλλα ειναι για φιλολογικες (ουτε καν φιλοσοφικες) συζητησεις.
*Στην σημερινη Ελλαδα, για κατι τοσο εξειδικευμενο κ ζητωντας τοσα λεφτα, το παραπανω χ 10. Αφου τα ζητας κ μετρητα που σημαινει 'σημερα μου τα δινεις κ αυριο δεν με ξαναειδες κ οτι εμφανισει το αμαξι, προβλημα σου', τοτε θα κ ενα σκοπο.
**Παιδιά...μιλάμε για exige!
Όχι για opel corsa!
Πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο με ΠΟΛΥ συγκεκριμένο κοινό. **
Τι σχεση εχει αυτο που λες με αυτα που λεω εγω, οτι για να αγορασεις ενα μεταχειρισμενο πραγμα (ας ξεφυγουμε απο το αυτοκινητο), ειδικα οταν κοστιζει 40κατι χιλιαρικα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα το δοκιμασεις? ** Οχι για το αν σου κανει ή αν σου αρεσουν τα Exige, αλλα για το αν το συγκεκριμενο ΔΟΥΛΕΥΕΙ κ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ή δεν εχει αλλα προβληματα**.
Κ πριν μου πειτε 'το συγκεκριμενο ειναι καλο/ο συγκεκριμενος πωλητης ειναι ο καλυτερος ανθρωπος του κοσμου', εγω απλα σας υπενθυμιζω οτι ενας ασχετος ενδιαφερομενος για το αμαξι, απεναντι του δεν εχει τον 'blacktan με το γαματο exige' αλλα εναν αγνωστο με ενα αγνωστο αμαξι, για το οποιο ζηταει 40κατι χιλιαρικα. Απορω με το πως δεν σας φαινονται αυτονοητα αυτα.
Κ για το κερασακι:
blacktan, αν ερθω εγω αυριο κ σου πω 'παρε το TTS μου κ δωσε μου το Exige, αλλα το TTS δεν το οδηγας μεχρι να γινει η μεταβιβαση', θα το δεχοσουν? Θα εδινες το δικο σου αυτοκινητο για να παρεις το αλλο, στην ανταλλαγη που θες, χωρις να το οδηγησεις να δεις αν το συγκεκριμενο αυτοκινητο ειναι καλο, μετριο, χαρχαλο, με σπασμενη τουρμπινα, με προβλημα σε αναρτηση/φρενα/δενξερωγωτιαλλο?
-
kacey δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις αν ο υποψήφιος αγοραστής για ένα αυτοκίνητο 40k είναι σοβαρός.
Φαντάζομαι ότι ο Blacktan θέλει να αποφύγει τίποτα καυλωμένους που θέλουν απλά να το χαζέψουν και να περάσουν την ώρα τους.
Τώρα αν φτάσουν κοντά στην αγορά και ο ενδιαφερόμενος δείχνει σοβαρός, πιθανότατα να κάνει και τη δοκιμή του, αυτό θα έκανα εγώ τουλάχιστον. -
Ε αυτο ρωταγα κ εγω στο πρωτο ποστ μου βρε συ, αλλα καποιοι απο κατω εγραψαν ειτε οτι αν δεν θελει ο πωλητης τοτε δεν οδηγας, ειτε (κ εδω κουφαθηκα) το θεωρησαν κ φυσιολογικο καποιος να προβει σε τετοια αγορα χωρις δοκιμη, πραγμα που μου ειναι αδιανοητο.
-
Kacey , δεν υπαρχει λογος να υπεραναλυουμε τα πραγματα και να χαλαμε τις καρδιες μας , τα παιδια το εξηγησαν με τον τροπο τους πριν απο εμενα ...
μιας και εχω μπολικη πειρα απο πωλησεις αυτοκινητων εχουν δει πολλα τα ματια μου ...
Οι απαιτησεις της αγγελιας ειναι κατι σαν ενα δικο μου φιλτρο προκειμενουν να αποθαρρυνω καποιον ο οποιος πραγματικα δεν ενδιαφερετε για τον συγκεκριμενο τυπο αυτοκινητου και το μονο απλα που θελει ειναι να καυλαντισει ενα αυτοκινητο η και να το οδηγησει αν τα καταφερει ..
Δεν εχω χρονο για τετοιους 'αγοραστες' οι οποιοι εν τελει δεν ενδιαφερονται και για ενα τετοιο αυτοκινητο ,οταν εμενα με ενδιαφερει ενα μεταχειρισμενο , αρχικα παω στον χωρο του ανθρωπου για μια πρωτη επαφη να δω τι καπνο φουμαρει ο πωλητης , μπορει το αμαξι να ειναι σουπερ οπτικα αλλα ο πωλητης να ειναι μ@λακ@ς και να με ξενερωσει -εχει τυχει- , ξαναπηγαινω και μια δευτερη για να δω πιο σφαιρικα το αμαξι ζηταω ελεγχο σε συνεργειο αφου ξεκαθαρισουμε απο πριν τα των οικονομικων ωστε να μην υπαρχουν βασικες διαφωνιες και αφου το παω και παρω εγκριση , και σημαινει πως θελω να το αγορασω (και δεν ειμαι υποσκεψη για την μαρκα/τυπο γενικα) ζηταω και βολτα/test drive ...
ετσι λειτουργω εγω σαν αγοραστης (δεν μου αρεσει να ταλαιπωρω τον κοσμο ανευ λογου) , ετσι θελω να λειτουργει απεναντι μου και ενας υποψηφιος ως προς εμε αγοραστης ..
φυσικα και δεν αντιτιθεμαι στο σκεπτικο σου , γιατι οπως ειπαμε οι αποψεις μας ειναι υποκειμενικες , απλα δικαιολογω μιας και το ζητησες το 'αυστηρο' της αγγελιας μου ....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ε αυτο ρωταγα κ εγω στο πρωτο ποστ μου βρε συ, αλλα καποιοι απο κατω εγραψαν ειτε οτι αν δεν θελει ο πωλητης τοτε δεν οδηγας, ειτε (κ εδω κουφαθηκα) το θεωρησαν κ φυσιολογικο καποιος να προβει σε τετοια αγορα χωρις δοκιμη, πραγμα που μου ειναι αδιανοητο.σωστο μεν, αλλα ο πωλητης μπορει να βαλει οτι απιθανο όρο θελει, στη χειροτερη δε θα βρει αγοραστη. Που ειναι το προβλημα μας αν δεν πουληθει ποτε;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δηλαδη εσυ πηγες να αγορασεις ενα μεταχειρισμενο αμαξι, να τα σκασεις για να το παρεις, χωρις να (φυσικα) απαιτησεις να το οδηγησεις? Κ που ξερεις τι αγοραζεις?
Φιλε μου δεν μπορω να οδηγησω ξενο αυτοκινητο χωρις ο ιδιοκτητης να φαινεται διατεθειμενος να το παραχωρησει...αν ο τελευταιος το προτεινει ναι θα το κανω. Ειναι και θεμα ευγενειας αν το θελεις και πως λειτουργει ο καθενας. Το ιδιο αξιωνω και ως πωλητης και η εμπειρια μου στις αγοραπωλησιες αυτο μου χει δειξει. Παντως οσοι ειναι σιγουροι για το αμαξι τους το προτεινουν οι ιδιοι.... Να απαιτησω με το στανιο δεν το κανω οπως και δεν θελω να μου το κανουν. Αν το πραγμα προχωρησει φυσικα και θα γινει δοκιμη στο συνεργειο απο μενα και τον μηχανικο μου
Offtopic απο "LOTUS EXIGE sc240 2007 ανταλλασετε με Audi TTS"