-
Γεια σας! Ονομάζομαι Αλέξανδρος και γράφτηκα στο forum γιατί είναι ίσως το μόνο μέρος που θα βρω απάντηση σε ένα πρόβλημα που με απασχολεί.
Ο πατέρας μου έχει την Mercedes την Ε210 diesel (ταξί) κι έχει πρόβλημα με το διακόπτη της μίζας. Σβήνει τα φώτα, σβήνει το a/c, σβήνει το esp όποτε του καπνίσει και κάνει κι άλλα τρελά.
Η λύση είναι η αλλαγή του διακόπτη με καινούριο προγραμματισμένο ο οποίος όμως κοστίζει στην Ελλάδα 700€.
Σκεφτήκαμε να ψάξουμε για διακόπτη μέσω Ίντερνετ αλλά δεν βρήκα κάτι ούτε στην επίσημη σελίδα της mb ούτε κάπου αλλού.Αυτό που ψάχνω λοιπόν είναι ένα site από το οποίο να μπορέσουμε να αγοράσουμε το συγκεκριμένο ανταλλακτικό σε τιμή μικρότερη της ληστρικής ελληνικής, αφού κάποιος 'γνωστός-γνωστού του γνωστού' κατάφερε να βρει διακόπτη για vito μόλις 100€
Θα ήμουν ευγνώμων εάν κάποιος με βοηθούσε να βρω αυτό που ψάχνω ή να με κατευθύνει με οποιονδήποτε τρόπο.
Ευχαριστώ!! -
Γεια σας! Ονομάζομαι Αλέξανδρος και γράφτηκα στο forum γιατί είναι ίσως το μόνο μέρος που θα βρω απάντηση σε ένα πρόβλημα που με απασχολεί.
Ο πατέρας μου έχει την Mercedes την Ε210 diesel (ταξί) κι έχει πρόβλημα με το διακόπτη της μίζας. Σβήνει τα φώτα, σβήνει το a/c, σβήνει το esp όποτε του καπνίσει και κάνει κι άλλα τρελά.
Η λύση είναι η αλλαγή του διακόπτη με καινούριο προγραμματισμένο ο οποίος όμως κοστίζει στην Ελλάδα 700€.
Σκεφτήκαμε να ψάξουμε για διακόπτη μέσω Ίντερνετ αλλά δεν βρήκα κάτι ούτε στην επίσημη σελίδα της mb ούτε κάπου αλλού.Αυτό που ψάχνω λοιπόν είναι ένα site από το οποίο να μπορέσουμε να αγοράσουμε το συγκεκριμένο ανταλλακτικό σε τιμή μικρότερη της ληστρικής ελληνικής, αφού κάποιος 'γνωστός-γνωστού του γνωστού' κατάφερε να βρει διακόπτη για vito μόλις 100€
Θα ήμουν ευγνώμων εάν κάποιος με βοηθούσε να βρω αυτό που ψάχνω ή να με κατευθύνει με οποιονδήποτε τρόπο.
Ευχαριστώ!! -
Ευχαριστώ!! -
Καταρχάς πρέπει να σιγουρευτείς 100% ότι φταίει η κλειδαριά
Δεν μπορείς απλά να βρεις μια μεταχειρισμένη κλειδαριά και να την βάλεις επάνω!
Η Merc ζητάει 700Ε και μαζί με την καινούργια την κλειδαριά θα πάρεις και το 'πράσινο' κλειδί, μπαίνει πάνω στο αμάξι, βάζεις το κλειδί, 'παντρέυεται' (κωδικοποιείται και φέρει πλέον τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου) και λειτουργεί!Η άλλη λύση είναι σε τσάκαλο ηλεκτρονικό, αγοράζεις μια μεταχείρα και απλά αντιγράφεις τα στοιχεία από τηνν χαλασμένη σε αυτή! Στην Ελλάδα δεν γνωρίζω κάποιον, σίγουρα όμως θα υπάρχει, στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετοί οπότε ή ψάχνεις ή απλά την παραγγέλνεις και τέλος
Στα Vito ίδιας χρονολογίας απόσο έχω δει είναι απλή κλειδαριά ( έχεις την τύχη στη 210 να είναι ολόκληρος εγκέφαλος
)
-
Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Δηλαδή εννοείς πως η επίσημη αντιπροσωπεία είναι ουσιαστικά μονόδρομος; -
Εάν δεν βρεις παραθυράκια αλλού ναι!
Το θέμα είναι να αντιμετωπίσεις σωστά τη βλάβη, πχ στις πρώτες 203 τύχαινε σε συγκεκριμένο part number της κλειδαριάς να τα φτύνει πάντα ένα συγκεκριμένο μέρος της και ένας ηλεκτρονικός μπορούσε να βρει την άκρη αντικαθιστώντας το (ολοκληρωμένο της Bosch νομίζω ήταν)Ο πρώτος που θα πρέπει να ρωτήσεις είναι σε εξειδικευμένο συνεργείο ένας καλός ηλεκτρολόγος! Και εάν δεν σου κάτσει με την πρώτη ψάξου και σε άλλα! (Ψάξτο κάπως προσπαθώντας να βρεις κάποιον ηλεκτρονικό να δει την κλειδαριά, να την ελέγξει και εάν δεν βγάλεις άκρη πήγαινε στη Merc!)
PS Και προς Θεού εάν σου πούνε σε κάνα συνεργείο ή ανταλλακτικάδικο θα αλλάξουμε πακέτο όλες τις κλειδαριές, την EIS (αυτήν που ψάχνεις), εγκέφαλο μοτέρ και κλειδιά με 600Ε μην κάνεις το λάθος και τα πάρεις, θα έρθει η ώρα που θα χρειαστείς κλειδιά και θα μείνεις ξεκρέμαστος
PS Πχ δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να εμπιστευτείς αυτούς αλλά υπάρχουν αρκετές παρόμοιες καταχωρήσεις! Βγάζεις την κλειδαριά και τους την στέλνεις (και απότι θα δεις τα περισσότερα είναι προς Κίνα μεριά)
Ανταλλακτικό Mercedes από Γερμανία