-
Γιατί; Αφού αν δεν μπορείς να οδηγείς με τσιγάρο και κινητό, μάλλον δεν θα έπρεπε να οδηγείς...
-
κοιτα μπορω να οδηγησω με τσιγαρο, κινητο και καφε μαζι απλα οχι πολυ γρηγορα
-
Να ανακληθεί η άδειά σου, αν δεν κάνεις 1.14 με Ibiza στις Σέρρες.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Να ανακληθεί η άδειά σου, αν δεν κάνεις 1.14 με Ibiza στις Σέρρες.Ενα ηταν το ημι-αγωνιστικο.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κοιτα μπορω να οδηγησω με τσιγαρο, κινητο και καφε μαζι απλα οχι πολυ γρηγοραδε φερνει χεσιμο?
-
κοιτα μπορω να οδηγησω με τσιγαρο, κινητο και καφε μαζι απλα οχι πολυ γρηγορατο ταψί με την μπουγάτσα το έχεις στο πίσω κάθισμα ;
-
τα νουμερα σκεφτονται να απαγορεψουν το καπνισμα και μεσα στο αυτοκινητο
Δε θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, αλλά σίγουρα ΜΠΟΡΕΙ να γίνει πιο επικύνδυνο από ένα σωρό άλλα πράγματα που ήδη απαγορεύονται όταν οδηγείς (δε μιλάμε να έχεις αράξει κάπου προφανώς). Από το να σε μαστουρώσει η 2η-3η τζούρα αν δεν είσαι τακτικός καπνιστής μέχρι το να σου πέσει καμιά κάφτρα στο κάθισμα και να ψάχνεσαι επάνω στη στροφή. ΟΚ, υπάρχει κι αυτός που αν δεν πάρει τη δόση του από νικοτίνη θα έχει πρόβλημα, θα είναι πιο νευρικός, κλπ....
εδω και πολλα χρονια και χιλιαδες χλμ δεν ειχα ποτε θεμα με το τσιγαρο και την οδηγηση.. ας μην κανουμε υποθεσεις , δεν γινεται να υπαρχει προβλημα εκτος αν εισαι προβληματικος
για να μαστουρωσεις με το τσιγαρο πρεπει να εισαι 5 χρονων , αμα πεσει καφτρα μαθαινεις να το αντιμετωπιζεις , αλλα μπορεις παντα να προλαβεις κατι τετοιο..
αν καποιος δε μπορει να τα βγαλει περα με το τσιγαρο και την οδηγηση , μαλλον δε θα πρεπε καν να οδηγει
Το ίδιο κι αν κάποιος δε μπορεί να τα βγάλει πέρα με το να τρώει σάντουιτς και να πίνει καφεδάκι ενώ οδηγεί...
Γενικά, λες δηλαδή ότι δεν είναι καθόλου επικύνδυνο για τους περισσότερους, είτε 'έμπειροι' καπνιστές είναι είτε 'αρχάριοι', και μπορεί κάποιος να καπνίζει και να οδηγεί το ίδιο καλά με κάποιον άλλο που απλά οδηγεί κι έχει όλη του την προσοχή στραμένη στην οδήγηση (κι όχι στις τζούρες, στο που θα ρίξει τις στάχτες, στο να μην πέσει καμιά κάφτρα στο κάθισμα, κλπ, κλπ),...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κοιτα μπορω να οδηγησω με τσιγαρο, κινητο και καφε μαζι απλα οχι πολυ γρηγορα
το ταψί με την μπουγάτσα το έχεις στο πίσω κάθισμα ;
φαγητο οχι γιατι οταν τρωω παντα τα κανω ολα χαλια μονο κανα cheese απο mac drive το πολυ να αρχισω να τρωω ή γενικα οτι δεν κανει ψιχουλα και δε σταζει
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Γενικά, λες δηλαδή ότι δεν είναι καθόλου επικύνδυνο για τους περισσότερους, είτε 'έμπειροι' καπνιστές είναι είτε 'αρχάριοι', και μπορεί κάποιος να καπνίζει και να οδηγεί το ίδιο καλά με κάποιον άλλο που απλά οδηγεί κι έχει όλη του την προσοχή στραμένη στην οδήγηση (κι όχι στις τζούρες, στο που θα ρίξει τις στάχτες, στο να μην πέσει καμιά κάφτρα στο κάθισμα, κλπ, κλπ),...
η λυση ταριφοχερο ειναι αρκετα ασφαλης για ολους
οσο για τις καφτρες σου λεω οτι οποιος καπνιζει αρκετα τις αποφευγει, αλλα ακομα και αν ξερει οτι μπορει να του φυγει καμια (στα στριφτα πχ φευγουν πολυ ευκολα αν εχεις φτασει να καπνιζεις τριμματα) , κραταει το τσιγαρο με τετοιο τροπο ωστε να πεσει πρωτα στο χερι του..
εκει απλα αντεχεις το πονο μεχρι να οδηγησεις τη καφτρα στο τασακι, ή εξω απο το αυτοκινητο..
αλλα και πατακι ή καθισμα να σου τρυπησει δεν εγινε και τιποτα το τρομερο.. (σε σχεση με το να τρακαρεις το αυτοκινητο σου) ψυχραιμα σταματας στο πρωτο σημειο που μπορεις και ψαχνεις να δεις πού πηγε η καφτρα..εγω παντως επειδη κανω στριφτα χεστηκα οπου κι αν παει, γιατι τα στριφτα καινε πολυ λιγοτερο απο τα πακετισια
πρεπει να τα κρατας εσυ αναμενα, αλλιως εχουν τη ταση να σβηνουν (σε αντιθεση με το πακετισιο που καιγεται μονο του μεχρι τελους ) , δε θελουν και πολυ για να σβησουν και 9/10 με το που πεσουν καπου εχουν ηδη σβησει χωρις να προκαλεσουν το παραμικροειναι σα να μου λες οτι σε πιανει καμια εντονη φαγουρα ή κραμπα.. εκει τι κανεις τρακαρεις?
ή να σου πω κατι που μου ετυχε το καλοκαιρι που οδηγω ξυπολυτος επειδη κυκλοφορω με σαγιοναρες
ειχα παει καπου για μπανιο και πηρα μαζι μου ενα αγκαθι το οποιο ηταν πεσμενο στο πατακι μου..
καθως οδηγουσα μου καρφωθηκε στο ποδι.. εκει τι κανω??
α) αρχιζω και κλαιγομαι σαν αδερφη , χανω τη προσοχη μου και τρακαρω ?
β) αρχιζω και κλαιγομαι σαν αδερφη, αλλα προσπαθω η προσοχη μου να μεινει στην οδηγηση, κανω οποτε μπορω στην ακρη και το βγαζω?κοινη λογικη λοιπον
πολλα πραγματα ετσι κι αλλιως μπορουν να σου αποσπασουν τη προσοχη
γιατι να μην καταργηθει και το ραδιοφωνο ας πουμε? ποσοι τρακαρουν απο αυτο?
γιατι οχι και οι συνομιλιες? εγω πιο πολυ κινδυνευω οταν οδηγω και μου τα πρηζει η μητερα μου (πηγαινε πιο αργα και αλλα τετοια ) παρα οταν καπνιζω , μιλαω στο κινητο ή πινω καφε..οποτε μην ειμαστε υπερβολικοι
ετσι κι αλλιως ψιλο-γραφω το νεο νομο στα @@ μου , αν εφαρμοστει κατι τετοιο θα τον γραφω απροκαλυπτα στα @@ μου και ας τρωω κλησεις καθε μερα
μεχρι και ευρωπαικο δικαστηριο παμε εκει (μιας και στην ευρωπη δε περναει η συγκεκριμενη φασιστικη παπαρια)
-
κραταει το τσιγαρο με τετοιο τροπο ωστε να πεσει πρωτα στο χερι του..Μπραβο αυτοθυσια!!
εγω παντως επειδη κανω στριφτα χεστηκα οπου κι αν παει, γιατι τα στριφτα καινε πολυ λιγοτερο απο τα πακετισια
Παιδια στα πακετισια το χαρτακι τους ειναι ποτισμενο με καποια ουσια ωστε να μην καιγεται αν δε ρουφας, γινεται πιο βραδυκαυστο δηλαδη. Αφηστε στο τασακι ενα χωρις να το καπνισετε κ θα δειτε πως δε θα καει, θα μεινει εκει που ειναι.
-
τα πακετισια καιγονται μεχρι τελους μονα τους το παθαινα παλια σε internet cafe οπου ξεχνιομουν (και παω στοιχημα οτι εκει μεσα ολοι το εχουν παθει καμποσες φορες) , αλλα εχω δει και τον πατερα μου να το παθαινει δουλευοντας (απο χαζεμαρα, το ξεχνουσε πανω στο τασακι)
τα στριφτα απο την αλλη περα απο το οτι εχουν πιο υγρο καπνο, αμα κανεις και λεπτα χαρτακια (οπως εγω) σβηνουν με το παραμικρο
σβηνουν και με χαρτονι (ριζλα πρασινα ), αλλα οσο λεπταινει το χαρτακι, τοσο πιο ευκολα σβηνουν
-
Λες να τα θυμαμαι αναποδα???
Μαλλον, εαν οπως λες τα στριφτα ειναι αυτα που δεν τελειωνουν μονα τους...
-
μα ετσι ειναι, αφου εκανα και τα 2
το φουλ βιομηχανικο (πακετισιο) ειναι φτιαγμενο να τελειωνει και μονο του αν χρειαστει
το στριφτο απλα και λογω της υγρασιας του (δεν ειναι σαν το αλλο το τελειως χημικο ξεροχορτο που δε χαλαει ακομα και αν το αφησεις 3 χρονια στον ηλιο ), ειναι μοιραιο οτι θα σβησει
και τα χαρτακια τους δεν ειναι ποτισμενα με τιποτα (εκτος απο αυτα που εχουν γλυκοριζα) , απλα τα πολυ λεπτα χαρτακια (που εχουν λιγοτερο γευση καμενου χαρτιου, και περισσοτερο γευση καπνου) δεν καιγονται το ιδιο ευκολα με το γνωστο λευκο χαρτι που ξερεις
βαλε και το σαλιο σου για να κολλησει το χαρτακι.. ακομα περισσοτερη υγρασια
αμα θες να σβηνει με τη μια το στριφτο, δες τα ασημενια χαρτακια που ειναι τα πιο λεπτα με διαφορα
καμια σχεση με τα πρασινα που ειναι κανονικη σελιδα
αμα σου τυχει καψε αυτα τα 2 χαρτακια μονα τους , χωρις να καπνιζεις και θα δεις πιο καιγεται πιο ευκολαεγω κανω γαλαζια που ειναι 'ενδιαμεση' κατασταση, αλλα και αυτα καιγονται σαφως πιο δυσκολα απο τα πρασινα
-
Καταλαβα. Στο ιντερνετ ειχα διαβασει για το... ποτισμα των βιομηχανικων τσιγαρων και ειχα ψιλο φρικαρει να σου πω την αληθεια. Μαλλον ομως δε θα το δοκιμασω γτ δεν καπνιζω ευτυχως, και τον κολλητο μου που το'χε αρχισει 2 μηνες τον επεισα ( ) και το εκοψε!!!
-
Όποιος δεν αντέχει να μην κάνει τριγάρο ακόμη και την ώρα που οδηγάει είναι μεγάλος μαστούρας και καλά θα κάνει να πάει σε κανα γιατρό
-
οταν βαριεσαι θες οπωδηποτε να κανεις τσιγαρο και στη κινηση βαριεσαι του θανατα, ειναι το καλυτερο μερος, ειδικα αν πας αργα
τελος το τσιγαρο δεν κοβεται με γιατρο, αλλα με μαχαιρι οσους ξερω να το εκοψαν το εκοψαν ετσι , οι γιατροι δεν εχουν κατι να σου προσφερουν αν εισαι αποφασισμενος
βεβαια αναλογα και την περιπτωση, δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο και για αυτο σε αυτο το θεμα δε θα πρεπε να αντιμετωπιζονται το ιδιο, οπως (κακως) αντιμετωπιζονται δυστυχως απο ατομα που δεν ξερουν τι σημαινει να καπνιζεις
για αυτο και με ενοχλει η κριτικη απο τους μη καπνιστες που ειναι και αντικαπνιστες , δε ξερουν για τι ακριβως μιλανε, αλλα μιλανε επειδη τους ενοχλει να μυριζουν τα μαλλακια τους και τα ρουχαλακια τους
-
Κάποια καπνοβιομηχανία (από τις μεγαλύτερες- - δεν αναφέρω όνομα) είχα διαβάσει ότι πότζε/ποτίζει τα χαρτιά και τον καπνό που βάζει στα τσιγάρα της με κάποια χημικά που τα κάνουν να καίγονται γρηγορότερα ώστε τελικά ο καπνιστής να 'κάνει' περισσότερα. Μια χαρά.....
η λυση ταριφοχερο ειναι αρκετα ασφαλης για ολους
οσο για τις καφτρες σου λεω οτι οποιος καπνιζει αρκετα τις αποφευγει, αλλα ακομα και αν ξερει οτι μπορει να του φυγει καμια (στα στριφτα πχ φευγουν πολυ ευκολα αν εχεις φτασει να καπνιζεις τριμματα) , κραταει το τσιγαρο με τετοιο τροπο ωστε να πεσει πρωτα στο χερι του..
εκει απλα αντεχεις το πονο μεχρι να οδηγησεις τη καφτρα στο τασακι, ή εξω απο το αυτοκινητο..
αλλα και πατακι ή καθισμα να σου τρυπησει δεν εγινε και τιποτα το τρομερο.. (σε σχεση με το να τρακαρεις το αυτοκινητο σου) ψυχραιμα σταματας στο πρωτο σημειο που μπορεις και ψαχνεις να δεις πού πηγε η καφτρα..εγω παντως επειδη κανω στριφτα χεστηκα οπου κι αν παει, γιατι τα στριφτα καινε πολυ λιγοτερο απο τα πακετισια πρεπει να τα κρατας εσυ αναμενα, αλλιως εχουν τη ταση να σβηνουν (σε αντιθεση με το πακετισιο που καιγεται μονο του μεχρι τελους ) , δε θελουν και πολυ για να σβησουν και 9/10 με το που πεσουν καπου εχουν ηδη σβησει χωρις να προκαλεσουν το παραμικρο
ειναι σα να μου λες οτι σε πιανει καμια εντονη φαγουρα ή κραμπα.. εκει τι κανεις τρακαρεις?
ή να σου πω κατι που μου ετυχε το καλοκαιρι που οδηγω ξυπολυτος επειδη κυκλοφορω με σαγιοναρες
ειχα παει καπου για μπανιο και πηρα μαζι μου ενα αγκαθι το οποιο ηταν πεσμενο στο πατακι μου..
καθως οδηγουσα μου καρφωθηκε στο ποδι.. εκει τι κανω??
α) αρχιζω και κλαιγομαι σαν αδερφη , χανω τη προσοχη μου και τρακαρω ?
β) αρχιζω και κλαιγομαι σαν αδερφη, αλλα προσπαθω η προσοχη μου να μεινει στην οδηγηση, κανω οποτε μπορω στην ακρη και το βγαζω?κοινη λογικη λοιπον
πολλα πραγματα ετσι κι αλλιως μπορουν να σου αποσπασουν τη προσοχη
γιατι να μην καταργηθει και το ραδιοφωνο ας πουμε? ποσοι τρακαρουν απο αυτο?
γιατι οχι και οι συνομιλιες? εγω πιο πολυ κινδυνευω οταν οδηγω και μου τα πρηζει η μητερα μου (πηγαινε πιο αργα και αλλα τετοια ) παρα οταν καπνιζω , μιλαω στο κινητο ή πινω καφε..οποτε μην ειμαστε υπερβολικοι
ετσι κι αλλιως ψιλο-γραφω το νεο νομο στα @@ μου , αν εφαρμοστει κατι τετοιο θα τον γραφω απροκαλυπτα στα @@ μου και ας τρωω κλησεις καθε μερα
μεχρι και ευρωπαικο δικαστηριο παμε εκει (μιας και στην ευρωπη δε περναει η συγκεκριμενη φασιστικη παπαρια)
Γενικά πολλά μπορούν να απαγορευτούν για να μας αναγκάσουν να έχουμε μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας στραμμένο στο δρόμο, αλλά ας μη συγκρίνουμε συνήθειες που απασχολούν το ένα από τα δύο χεράκια που μας έδωσε η φύση για να μας φτιάχνουν (ή να μας ικανοποιούν το nicotine craving) ενώ οδηγούμε, με την κράμπα που μπορεί να πάθουμε 1 στις 10000 ή το αγκάθι 1 στο 1000000, ή τη μέλισσα που μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο. Καμία σχέση.
Για τις κάφτρες και τις στάχτες, ούτε προσέχουν όλοι (και όλες...) το ίδιο, ούτε είναι όλοι 'στα @@ τους' αν πέσει σε κάθισμα και κάνει ζημιά. Φίλης μου της έπεσε ολόκληρο το τσιγάρο στο πάτωμα περνώντας από σαμαράκι ενώ 'στράγγιζε' τη στάχτη και έφαγε τρελή φρίκη (κι εγώ μαζί επειδή φρέναρε απότομα κι ο από πίσω παραλίγο να σκάσει επάνω μας - τελικά απλά κόρνες και βρισίδι φάγαμε). Ναι, ΟΚ, αν 'ξέρεις' πως να καπνίζεις ενώ οδηγείς (όπως και να μιλάς στο κινητό, να πίνεις φραπεδάκι, να τρώς, να ....ξυρίζεσαι, κλπ) όλα καλά. Αλλά είναι τόσο απλό για όλους/όλες? Εγώ διαπιστώνω πως όχι. Και ΟΚ, σε επαρχιακό δρόμο ίσως δεν κάνει τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά μέσα στην πόλη, στενάκια, διασταυρώσεις, φανάρια, κλπ, ίσως κάνει. In any case, αρκεί για να πει κάποιος ότι σα συνήθεια (κι όχι 'one-time event' όπως π.χ. το έντομο που μπήκε) μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί 'όχι και τόσο αθώα' (φαντάσου π.χ. ΟΛΟΙ να οδηγούσαν με ένα τσιγάρο στο χέρι μέσα στο κέντρο της πόλης - τι λες, το ίδιο θα ήταν?). Ίσως να είναι πιό 'αθώα' συνήθεια από το να κρατάμε το κινητό δίπλα στο αυτί μας με το αριστερό και να στρίβουμε και ν' άλλάζουμε ταχύτητες με το δεξί, αλλά όχι και να το συγκρίνουμε με το να αλλάζουμε σταθμούς στο ραδιόφωνο ή με το να μιλάμε με το συνοδηγό!....
Και για να μη νομίζεις ότι μου αρέσουν οι απαγορεύσεις μέσα στο αυτοκίνητο, σε επόμενη τέτοια συζήτηση θα αναλύσω το γιατί ο μόνος λόγος που το ποτό και η οδήγηση δεν πάνε μαζί είναι επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε εκπαιδευτεί να οδηγούμε μεθυσμένοι...
-
το ποτο εχει να κανει και με το ατομο , αλλα επειδη μπορει να βγει εκτος ελεγχου το θεμα πολυ ευκολα θελει πολλη συζητηση
το τσιγαρο παντως 1ον δε σου δεσμευει τελειως το χερι οπως το κινητο και 2ον πολλοι ανθρωποι μεταξυ των οποιων και γω, αν δε τρεχουμε οδηγουμε ετσι κι αλλιως με το ενα χερι (το αριστερο πιανει στιγμιαια το τιμονι, οταν αλλαζουμε ταχυτητα, στα αυτοματα ουτε αυτο δε χρειαζεται)
εχω κανει σημαδι στο αυτοκινητο μου απο τον αγκωνα μου που ολη την ωρα αραζει στο στηριγμα της πορτας
προσπαθω καμια φορα και με τα 2 χερια για να ειμαι 'σωστος' , αλλα δε μπορω, το βρισκω περιττο να εχω τα 2 χερια ολη την ωρα στο τιμονι..
ελατε ρε παιδια δεν ειμαστε αναπηροι
και στο κινητο ακομα το ουσιαστικο προβλημα ειναι να γραφεις/διαβαζεις μηνυμα ή να ψαχνεις στις επαφες σου, οχι το ενα χερι που θα δεσμευσεις για να μιλησεις οταν πας με 60-70..
-
Kαπνίζω εδώ και 8 χρόνια (απο τα 15), τα τελευταία χρόνια 20 τσιγάρα την ημέρα (όταν δεν πίνω).
Πάντα βαριά τσιγάρα και μάλιστα δεν αφήνω τζούρα να πάει χαμένη, δεν θυμάμαι ποτέ να έχω
αφήσει τσιγάρο σε τασάκι για πάνω απο ένα λεπτό. Είχα να πάω βόλτα με το ποδήλατο 2 μήνες,
έκανα μια πολύ γρήγορη επειδή μου είχε λείψει και όταν κατέβηκα έτρεμαν τα πόδια μου. Με αυτή
την αφορμή άρχισα να καπνίζω 12 lights την ημέρα και με τα λεφτά που μου περισσέυουν ξεκινάω
γυμναστήριο τη Δευτέρα, οπότε θα το ελλατώσω ενα κλίκ ακόμα τις ώρες πρίν και μετά την γυμναστική.Ξέρω πως δεν πρόκειται να το κόψω τελείως, αν δεν υπάρχει προσωπικό κίνητρο ή λόγος και να το
κόψω σίγουρα θα το ξαναρχίσω. Δεν αρκεί η γνώση των βλαβών που προκαλεί, αν δεν δεις επιπτώσεις
πάνω σου, δεν... -
για αυτο και με ενοχλει η κριτικη απο τους μη καπνιστες που ειναι και αντικαπνιστες , δε ξερουν για τι ακριβως μιλανε, αλλα μιλανε επειδη τους ενοχλει να μυριζουν τα μαλλακια τους και τα ρουχαλακια τουςΕαν θεωρεις οτι αυτο ειναι αμελητεο, σκεψου πως εκτος απο τα μαλλακια κ τα ρουχαλακια, επιβαρυνεις κ τα πνευμονακια αυτου που καθεται διπλα σου/ πισω σου στο καφε κ δεν τον ξερεις καν. Ομως ακομα κ η μυρωδια ειναι προβλημα, πρεπει να μπεις αμεσως στο μπανιο, ειχε τυχει μια φορα να εχω κενο αναμεσα σε δυο ιδιαιτερα και πηγα 1 ωρα σ'ενα μπαρακι να δω φιλους. Δε μπορεις να φανταστεις ποσο ασχημα ενιωσα οταν μπηκα σε ξενο σπιτι και καταλαβα πως μυριζω ολοκληρος
Προσωπικα ομως, δε με νοιαζει ουτε αυτο, εγω θα εισπνευσω καπνο αλλων για 1-2 ωρες, η θα μυρισουν τα ρουχα μου μια φορα. Πραγματικα ομως στενοχωριεμαι να βλεπω ανθρωπους δικους μου -ευτυχως δεν ειναι πολλοι- να καπνιζουν κυριως γιατι ξερω οτι θα συνεχισουν να το κανουν ολοκληρη τη μερα επιβαρυνοντας πολυ περισσοτερο το δικο τους οργανισμο. Αυτοι που γκρινιαζουν μπορει να το κανουν με τροπο ενοχλητικο, δεν εχουν αδικο ομως
Εαν δεν καταλαβαινουν ποσο δυσκολο ειναι να το κοψεις, εκφερουν αιρετικες/ ρατσιστικες αποψεις ειναι αλλο θεμα βεβαια και δε συμφωνω φυσικα με τετοιες συμπεριφορες..
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)