-
--- Ας έχουμε φέτος όλους τους αγώνες συγκεντρωμένους σε ένα θέμα ---
Γύρος 1ος - Ράλλυ Σουηδίας
Μάχη στις πρώτες ειδικές με Loeb, Sordo, Hirvonen, με Latv ακολουθεί και Ogier να είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο Gro σίγουρα δεν το έχει ξεχάσει το άθλημα, ενώ η απογοήτευση είναι o P.Solberg (παρότι έχει πρόβλημα).
-
Μάχη στις πρώτες ειδικές με Loeb, Sordo, Hirvonen, με Latv ακολουθεί και Ogier να είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο Gro σίγουρα δεν το έχει ξεχάσει το άθλημα, ενώ η απογοήτευση είναι o P.Solberg (παρότι έχει πρόβλημα).
-
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
--- Ας έχουμε φέτος όλους τους αγώνες συγκεντρωμένους σε ένα θέμα ---Γύρος 1ος - Ράλλυ Σουηδίας
Οι πέντε πρώτοι οδηγοίπου αναφέρεις είναι για μένα το καθεστώς του 2010 για τα ραλλυ. Σε όποια επιφάνεια δρόμου και να πάνε πάνω κάτω αυτό θα βλέπουμε κατά την γνώμη μου. Με τον Loeb πάντα πρώτο...
Για τον P.Solberg δεν με εκπλήσει η επίδοση του.Με απογοτεύει ο Raikonen. Αν και είναι νωρίς, θα τολμήσω να πω ότι κατά την γνώμη μου στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στην F1 δεν θα γυρίσει όπως κάνουν λόγο δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αλλά μάλλον θα βρεθεί εκτός MS γενικώς.
-
Εγώ θα πω ότι τώρα φαίνεται πόσο καλό αυτοκίνητο ήταν η Xsara...
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Εγώ θα πω ότι τώρα φαίνεται πόσο καλό αυτοκίνητο ήταν η Xsara...+1000!!!
-
O Peter είχε έξοδο
...όπως και ο kimi. Ενώ ο Gro έχει πρόβλημα με τα φρένα.
-
Στην 6η δεν τον βλέπω τον Κίμη στην κατάταξη
Ο Πέτερ ανεβαίνει σιγά-σιγά. Ο Σανίδας καταποντίστηκε -
Μια φορά η τέχνη δεν ξεχνιέται....Ο Andersson αν και έχει να τρέξει 1 χρόνο ήδη προηγείται στα S2000 με ένα λεπτό διαφορά.....Κρίμα που δεν έχει ένα μπάκετ στο WRC....
Όπως τρομερός και ο πιτσιρικάς Εσθονός TANAK που προηγείται στα Production...Φαίνεται τρομερή μάχη εκεί και με Flodin + Grondal
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Οι πέντε πρώτοι οδηγοίπου αναφέρεις είναι για μένα το καθεστώς του 2010 για τα ραλλυ. Σε όποια επιφάνεια δρόμου και να πάνε πάνω κάτω αυτό θα βλέπουμε κατά την γνώμη μου. Με τον Loeb πάντα πρώτο...
Aποτελούν το καθεστώς, από το 2009 κιόλας...Μένει να δούμε φέτος αν μπορεί να ανέβει λίγο περισσότερο ο Hirvonen για να φτάσει τον Loeb, ο Sordo να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από βοηθός του Loeb, και ο Ogier αν μπορει να πλησιάσει και άλλο την κορυφήΓια τον P.Solberg δεν με εκπλήσει η επίδοση του.
Με απογοτεύει ο Raikonen. Αν και είναι νωρίς, θα τολμήσω να πω ότι κατά την γνώμη μου στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στην F1 δεν θα γυρίσει όπως κάνουν λόγο δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αλλά μάλλον θα βρεθεί εκτός MS γενικώς.
Το διάβασα αυτό, και σκέφτηκα αφού δεν εγκατέλειψε ακόμα, μια χαρά πάει. Αλλά...
Κρίμα για Gronholm. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε που θα έφτανε.
Ο Petter, μου θυμίζει λίγο Σειταρίδη/ -
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Aποτελούν το καθεστώς, από το 2009 κιόλας...Μένει να δούμε φέτος αν μπορεί να ανέβει λίγο περισσότερο ο Hirvonen για να φτάσει τον Loeb, ο Sordo να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από βοηθός του Loeb, και ο Ogier αν μπορει να πλησιάσει και άλλο την κορυφήΓια τον P.Solberg δεν με εκπλήσει η επίδοση του.
Με απογοτεύει ο Raikonen. Αν και είναι νωρίς, θα τολμήσω να πω ότι κατά την γνώμη μου στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στην F1 δεν θα γυρίσει όπως κάνουν λόγο δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αλλά μάλλον θα βρεθεί εκτός MS γενικώς.
Το διάβασα αυτό, και σκέφτηκα αφού δεν εγκατέλειψε ακόμα, μια χαρά πάει. Αλλά...
Κρίμα για Gronholm. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε που θα έφτανε.
Ο Petter, μου θυμίζει λίγο Σειταρίδη/Αυτά τα 'λίγα' που περιμένεις για να δεις το 'ανακάτεμα της τράπουλας' εγώ για φέτος δεν το βλέπω, αν και την ώρα που τα γράφω ο Hirvonen προηγείται στην Σουηδία, αλλά αυτό δεν μου λέει και πολλά.
Για τον Π. Σόλπμπεργκ εδώ και χρόνια (όχι χρόνο) λέω ό,τι έχει πάρει την κατιούσα αλλά οι θαυμαστές του δεν συμφωνούν. Για μένα δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν βρίσκει εργοστασιακό μπάκετ (αν και είναι πολύ λίγα πια). Οι υπεύθυνοι των ομάδω κάτι παραπάνω γνωρίζουν από εμάς. Κάτι που ίσως δεν ξέρουμε.
Ο Gronholm πια είναι ένας πρώην οδηγός ράλλυ. Όσο και αν οι ικανότητες υπάρχουν ακόμα, τα χιλιόμετρα πια του λείπουν.
-
Με απογοτεύει ο Raikonen. Αν και είναι νωρίς, θα τολμήσω να πω ότι κατά την γνώμη μου στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στην F1 δεν θα γυρίσει όπως κάνουν λόγο δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αλλά μάλλον θα βρεθεί εκτός MS γενικώς.Το διάβασα αυτό, και σκέφτηκα αφού δεν εγκατέλειψε ακόμα, μια χαρά πάει. Αλλά...
Για τον Π. Σόλπμπεργκ εδώ και χρόνια (όχι χρόνο) λέω ό,τι έχει πάρει την κατιούσα αλλά οι θαυμαστές του δεν συμφωνούν. Για μένα δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν βρίσκει εργοστασιακό μπάκετ (αν και είναι πολύ λίγα πια). Οι υπεύθυνοι των ομάδω κάτι παραπάνω γνωρίζουν από εμάς. Κάτι που ίσως δεν ξέρουμε.Για τον Ραικονεν μια χαρα μου φανηκαν οι χρονοι του. Πρωτος του επισημος αγωνας ηταν, και μαλιστα σε χιονι, δεν θα γινοταν με τιποτα να ήταν κοντα στους χρονους των πρωτων. Επομένως καλα ήταν που ηταν κοντα στους χρονους των Ostberg και Wilson, οδηγων που τοσα χρονια τρεχουν στα ραλυ.
Ο Σολμπεργκ δεν με παραξενευσε που δεν εκανε σημερα κορυφαιους χρονους. Γενικα το χιονι δεν ειναι το δυνατο του σημειο. Στο Ακροπολις περυσι δεν μου εδειξε οτι εχει παρει την κατιουσα. Με τη γερασμενη Xsara ηταν κοντα στην κορυφη, και με σπασμενη αναρτηση τη πρωτη μερα, και οταν εγκατελειψε ο Loeb τα εδωσε ολα για να φτασει το Hirvonen (κορυφαιο το περασμα του στη δευτερη Κλενια), αλλα δυστυχως εγκατελειψε. Περιμενω λοιπον στο χωμα να το δω τον Πετρο. Νωρις ακομα για συμπερασματα. -
Ο χρήστης onthelimit έγραψε:
Με απογοτεύει ο Raikonen. Αν και είναι νωρίς, θα τολμήσω να πω ότι κατά την γνώμη μου στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στην F1 δεν θα γυρίσει όπως κάνουν λόγο δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, αλλά μάλλον θα βρεθεί εκτός MS γενικώς.Το διάβασα αυτό, και σκέφτηκα αφού δεν εγκατέλειψε ακόμα, μια χαρά πάει. Αλλά...
Για τον Π. Σόλπμπεργκ εδώ και χρόνια (όχι χρόνο) λέω ό,τι έχει πάρει την κατιούσα αλλά οι θαυμαστές του δεν συμφωνούν. Για μένα δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεν βρίσκει εργοστασιακό μπάκετ (αν και είναι πολύ λίγα πια). Οι υπεύθυνοι των ομάδω κάτι παραπάνω γνωρίζουν από εμάς. Κάτι που ίσως δεν ξέρουμε.Για τον Ραικονεν μια χαρα μου φανηκαν οι χρονοι του. Πρωτος του επισημος αγωνας ηταν, και μαλιστα σε χιονι, δεν θα γινοταν με τιποτα να ήταν κοντα στους χρονους των πρωτων. Επομένως καλα ήταν που ηταν κοντα στους χρονους των Ostberg και Wilson, οδηγων που τοσα χρονια τρεχουν στα ραλυ.
Ο Σολμπεργκ δεν με παραξενευσε που δεν εκανε σημερα κορυφαιους χρονους. Γενικα το χιονι δεν ειναι το δυνατο του σημειο. Στο Ακροπολις περυσι δεν μου εδειξε οτι εχει παρει την κατιουσα. Με τη γερασμενη Xsara ηταν κοντα στην κορυφη, και με σπασμενη αναρτηση τη πρωτη μερα, και οταν εγκατελειψε ο Loeb τα εδωσε ολα για να φτασει το Hirvonen (κορυφαιο το περασμα του στη δευτερη Κλενια), αλλα δυστυχως εγκατελειψε. Περιμενω λοιπον στο χωμα να το δω τον Πετρο. Νωρις ακομα για συμπερασματα.Δηλαδή ο Ισπανός Σόρντο είναι πιο σπεσιαλίστας στα χιόνια από τον Νορβηγό Σόλπμπεργκ;
Συν ότι του ρίχνει άνετα και ο μεγάλος αδελφός σε σημείο να αναρωτιέμαι εδώ και καιρό ποιός είναι ο 'γρήγορος' της οικογένειας Σόλπμπεργκ πια.Επίσης ο Ραϊκόνεν την προηγούμενη εβδομάδα έκανε προπόνηση στα χιόνια. Και αναρωτιέμαι που θα είναι το δυνατό σημείο του Ραικόνεν; Στο χιόνι δεν μπορεί. Στο χώμα και στην άσφαλτο θα πάει καλύτερα όταν θα έχει γράψει και αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ του; Αμφιβάλω..
Τελικά για αυτό ο Λεμπ είναι ισόβιος πρωταθλητής. Γιατί δεν ψάχνει να βρει κατάλληλη επιφάνεια δρόμου για να κερδίσει. Ότι και να έχει κάτω από τις ρόδες του μία από τα ίδια για αυτόν.
-
Ο Σολμπεργκ δεν με παραξενευσε που δεν εκανε σημερα κορυφαιους χρονους. Γενικα το χιονι δεν ειναι το δυνατο του σημειο. Στο Ακροπολις περυσι δεν μου εδειξε οτι εχει παρει την κατιουσα. Με τη γερασμενη Xsara ηταν κοντα στην κορυφη, και με σπασμενη αναρτηση τη πρωτη μερα, και οταν εγκατελειψε ο Loeb τα εδωσε ολα για να φτασει το Hirvonen (κορυφαιο το περασμα του στη δευτερη Κλενια), αλλα δυστυχως εγκατελειψε. Περιμενω λοιπον στο χωμα να το δω τον Πετρο. Νωρις ακομα για συμπερασματα.Δηλαδή ο Ισπανός Σόρντο είναι πιο σπεσιαλίστας στα χιόνια από τον Νορβηγό Σόλπμπεργκ;
Συν ότι του ρίχνει άνετα και ο μεγάλος αδελφός σε σημείο να αναρωτιέμαι εδώ και καιρό ποιός είναι ο 'γρήγορος' της οικογένειας Σόλπμπεργκ πια.Επίσης ο Ραϊκόνεν την προηγούμενη εβδομάδα έκανε προπόνηση στα χιόνια. Και αναρωτιέμαι που θα είναι το δυνατό σημείο του Ραικόνεν; Στο χιόνι δεν μπορεί. Στο χώμα και στην άσφαλτο θα πάει καλύτερα όταν θα έχει γράψει και αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ του; Αμφιβάλω..
Τελικά για αυτό ο Λεμπ είναι ισόβιος πρωταθλητής. Γιατί δεν ψάχνει να βρει κατάλληλη επιφάνεια δρόμου για να κερδίσει. Ότι και να έχει κάτω από τις ρόδες του μία από τα ίδια για αυτόν.
Θοδωρή αδικείς και τον Petter και τον Kimi, ή μάλλον έχεις άδικα τόσο υψηλές απαιτήσεις από αυτούς.
Υπάρχει άραγε κανένας που να πιστεύει ότι ο Petter μπορεί να διεκδικήσει νίκες και πρωτάθλημα; Ούτε οι πιο ένθερμοι οπαδοί του πιστεύω...Μπορεί να διεκδικήσει όμως podiums στους αγώνες που τον βολεύουν. Και σίγουρα το χιόνι δεν είναι η αγαπημένη του επιφάνεια. Μην ξεχνάμε πως ο Henning ήταν πάντα καλύτερος του στο χιόνι. Όσο για τον Sordo, η βελτίωση του είναι αισθητή κι αυτό φαίνεται από τη διαφορά του από τους πρώτους, ενώ σίγουρα τον βοήθησε η συμμετοχή του στο Arctic.
Οι χρόνοι του Raikkonen από την άλλη πλευρά είναι ικανοποιητικοί. Δεν θα σταθώ στο ότι αυτός είναι ο μόλις 2ος του αγώνας στο WRC, αλλά στο ότι είναι μόλις ο 6-7ος αγώνας του σε ράλλυ. Οι χρόνοι του είναι καλύτεροι από αυτούς των S2000 ενώ ρίχνει και σε οδηγούς τύπου Al Qassimi. Άλλα 'ταλέντα' χρειάζονται πλάνα 5ετίας για να σημειώσουν τέτοιους χρόνους. Αν μέσα στη χρονιά φτάσει σε χρόνους τον Wilson τότε η χρονιά θα είναι επιτυχημένη κατά τη γνώμη μου.
Στα υπόλοιπα, εκπληκτικοί οι χρόνοι του PG μέχρι τώρα με το Fabia, ενώ ο Ogier δείχνει πως θα είναι φέτος ο 1ος πίσω από τους εργοστασιακούς. Απογοητεύει ο Latvala, αν και οι οδηγίες από τον Wilson Sr. στο να τερματίσει τους αγώνες χωρίς να βγει είναι ιδιαίτερα αυστηρές φέτος...
-
Χάρη
Για το Σόλπμπεργκ τα λες μόνος σου. Δεν μπορεί να διεκδικίσει νίκες πια, αλλά πόντιουμ σε **'αγώνες που τον βολεύουν' **οπότε δεν νομίζω ότι έχετε διαφορετική γνώμη από την δική μου από την στιγμή που στο παρελθόν ο Σόλπμπεργκ κέρδιζε και αγώνες που δεν τον βόλευαν (Κορσική).Για τον Ραικόνεν, πιστεύω ότι ήρθε στα ραλλυ σαν πρωταθλητής της F1 όχι απλώς για να κάνει χρόνους επιπέδου Al Qassimi και Wilson αλλά για το κάτι παραπάνω. Την αίσθηση της ταχύτητας την έχει και με το παραπάνω, του συναγωνισμού και της μάχης σώμα με σώμα επίσης, και στην F1 μια συνεχής μάχη το αυτοκινήτου με την υποστροφή και την υπερστοφή γίνεται. Δεν το λαμβάνουμε βέβαια οι θεατές με την μορφή του θεάματος που μας δίνουν τα ραλλυ, αλλά οι οδηγοί τις ίδιες (και πολύ μεγαλύτερες) μάχες δίνουν πίσω από το τιμόνι για το κοντρόλ του αυτοκινήτου.
Εν τέλει δηλαδή πιστεύω ότι ο Ραικόνεν συνεχίζει τη πορεία που είχε τα τελευταία χρόνια στα μονοθέσια και που τελικά τον έθεσαν εκτός. Μην ξεχνάμε επίσης ότι στην ουσία κάθετε σε εργοστασιακό μπάκετ.
Και παρακαλώ κάποιον φίλο, να μου πει που κατά την γνώμη του ο Ραικόνεν θα έχει καλύτερες επιδόσεις.
Στο χώμα(σκληρό; σαθρό; βρεγμένο;) στην άσφαλτο; Εν τέλει που και πότε; -
Πιστευω οτι για αρχη τουλαχιστον θα ειναι αργοτερος στο χωμα αποτι στο χιονι,και ισως λιγο πιο γρηγορο; σε ασφαλτο.
Ειναι πολυ νωρις βεβαια για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.
Σαφως και εχει ολα τα εχεγγυα λογω συναγωνισμου στην φ1,αλλα αυτο ειναι αλλο σπορ.
Αλλο το γυρω-γυρω ολοι σε ιδιες συνθηκες και 15 στροφες που θα επαναλαβεις για 60 γυρους,και αλλο να αλλαζουν οι συνθηκες και να καλεισαι να ανταπεξελθεις σε χιονι με ελαστικα χωρις καρφια,σε ασφαλτο βρεγμενη με ελαστικα στεγνα κλπ.
Γνωμη μου ειναι οτι θα βελτιωθει αλλα δεν θα φτασει να απειλησει ποτε τους εργοστασιακους οδηγους,ακομα και αν εχει εργοστασιακη συμμετοχη.
Βλεπω και μια μουγκα στις δηλωσεις του απο χθες κιολας μολις ηρθαν τα ''κακα'' αποτελεσματα.
Αυτη η μουγκα δειχνει σε εμενα προσωπικα εναν εκνευρισμο αδικαιολογητο.Τι περιμενε δλδ ποντιουμ? -
Πολυ νωρις η κουβεντα για τον ανυπαρκτο στα ραλλυ Κιμι (στατιστικα με 6 ραλλυ εμπειρια και κυριολεκτικα ) . Αν θελει να διαπρεψει στα ραλλυ (εστω και σαν μετριος οδηγος) θελει χρονια. Προς το παρον καλοπερναει με το δωρεαν μπακετ της Σιτροεν ελεω Ρεντ-Μπουλ, οταν αποφασισει στο μεσος-τελος της χρονιας αν θελει να γινει σοβαρος οδηγος ραλλυ (και δεν επιστρεψει πισω στην Φ1) το ξανασυζηταμε.
-
Και απο μενα κατι για τον Kimi.
Ως γνωστον στις ομαδες υπαρχει ενα ιατρικο τιμ που χτιζει/βελτιωνει /συντηρει τις ικανοτητες του καθε οδηγου.
Και στη μεν F1 εφτιαξαν τον Kimi τοσα χρονια να τρεχει σαν 100αρης η 200αρης ενω εδω στα ραλλυ πρεπει να τον κανουν μαραθωνοδρομο.
Υπομονη λοιπον και θα τον κρινουμε στους τελευταιους αγωνες ( αν παραμεινει σοβαρος και ξεχασει καποιες συνηθειες του παρελθοντος). -
O sordo στα split της ss15 εχει χασει μεχρι και το τριτο περασμα 43 δευτερα κατι πρεπει να εχει γινει
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
O sordo στα split της ss15 εχει χασει μεχρι και το τριτο περασμα 43 δευτερα κατι πρεπει να εχει γινειSORDO D. / MARTÍ M. High-speed spin reported
Ωστόσο ο ψηλός κέρδισε την προηγούμενη ειδική και τα C4 έμειναν πίσω.
WRC 2010 (all rounds)