-
Γεια σας! Είμαι κάτοχος FIAT PUNTO 2001 κ εκτός των άλλων προβλημάτων που έχω αντιμετωπίσει κατα καιρούς θα επικεντρωθώ στο τιμόνι όπου επείγει!
Πρίν περίπου 2 χρόνια άναβε περιοδικά το συμβολάκι του τιμονιού. Περιττό να σας πώ ότι ο Θεός με φύλαξε γιατί δε ξέρω αν γνωρίζετε τι σημαίνει να κλειδώνει το τιμόνι εν κινήσει.. Εν συντομία θα σας πω ότι άλλαξα κολώνα κ μοτέρ (850 ευρω). Το ανταλλακτικό καινούργιο κατευθείαν από Ιταλία μόνο που η εγγύηση θα ήταν ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ αν το τοποθετούσα βέβαια σε συνεργειο αντιπροσωπείας με την εργατοώρα 60 ευρω δηλαδή 3ωρες=180 ευρώ. Προτίμησα με 50 περίπου ευρώ κ 40 λεπτά δουλειά να το τοποθετήσω στον δικό μου ηλεκτρολόγο αγνοώντας την υποτιθέμενη εγγύηση τους. Στο μεσοδιάστημα έψαξα κ βρήκα ότι μία παρτίδα PUNTO 2001 είχαν ελατωματικό τιμονι, πήρα στα κεντρικά Αθήνα κ τους ζήτησα να μου πουν απο πιο έως πιο αριθμό πλαισίου γινόταν η απόσυρση από την εταιρεία κ το μόνο που απάντησαν ήταν η επιμονή τους στο να τους δώσω τον δικό μου αριθμό πλαισίου για να το επιβεβαιώσουν. Άρα απόσυρση μάλλον γινόταν κ φυσικά δεν θα λέγανε αυτοί ποιοι ακριβώς αριθμ πλαισίου θα είχαν πρόβλημα απλά θα τους έδινες το δικό σου κ θα απαντούσαν αρνητικά.
Πέρασαν λοιπόν 2-3 χρόνια κ όταν είδα πριν 20 ημέρες το συμβ. του τιμονιού να ανάβει κ πάλι με έπιασε τεταρταίος. 2-3 φορές άναψε από τότε, τις τελευταιες μέρες πιο συχνά κ ξέρω ότι πάλι θα βρεθώ στη δύσκολη στιγμή γιατί στη κυριολεξία δε μπορείς να το κουνήσεις όχι απλά βαρύ. Ο ηλεκτρολόγος μου γνωρίζοντας τα προβλήματα των punto μου συνέστισε έναν άλλον που τα επισκευάζει.
ΑΠΟΡΙΑ 1- γιατι το καινούργιο ανταλλακτικό έχει μόνο 1 χρόνο εγγύηση
'' 2 - ποιον θα μπορούσα να βρίσω κ οι βρισιές να έχουν νομική υπόσταση- με λίγα λογια πως θα μπορούσα να κινηθώ κατά της εταιρειας με οικονομικές όσο το δυνατόν διαδικασίες
'' 3 - θα ήταν καλύτερα να ελέγξω στον ηλεκτρολόγο μπαταρία - φισα πριν προχωρήσω στον ''εξειδικευμένο'' για έλεγχο-αλλαγή μοτερ κ.τ.λ.; πόσο κοστίζουν αυτές οι μετατροπές
Σημειωτέον ότι μέσα στη διετία δε χρησιμοποιούσα το city παρά μονο στο παρκάρισμα κ αν- κ παρόλλο που θα προσέχω να μη στρίβω το τιμόνι άκρα δεξιά κ την ανάποδη για να μην έρθει ''η συμφορά'' νωρίς θα ήθελα να μου δώσετε τις πολυτιμες συμβουλές σας γιατί με αυτήν την εταιρεία δε πάει άλλο κ εδω δε μιλάμε μόνο για ζημιές αλλά εγκληματικότητα κ αλητεία σε όλο τους το μεγαλείο - -
Απλά να πω πως το τιμόνι δεν κλειδώνει απλά βαραίνει.
Προφανώς γίνεται αρκετά βαρύ αφού δεν έχει υποβοήθηση αλλά μπορείς να στρίψεις. -
γνωστο προβλημα των πουντο-παντα και για μενα οσο αναβει μονο το λαμπακι αστο ετσι.....οταν μπετωσει πας και αλλαζεις το μοτερακι με ενα μεταχειρισμενο με 250ευρω περιπου......
αν σε παιρνει αλλαξε αυτοκινητο
Βαρυνε το τιμονι..και ερωτηση για κιβωτιο..