-
Λοιπον εχω το smart roadster το οποιο εχει μαλακη οροφη(πανι),το θεμα ειναι οτι μετα τα 110-120 γινεται σαν να εχεις βαλει το κεφαλι σου σε ανεμοστροβιλο,για να προλαβω,αερας και νερο δεν μπαινει απο ΠΟΥΘΕΝΑ,λογω περικοπης κοστους δεν εχει καμμια μονωση,δηλαδη οταν καθεσαι μεσα με κλειστη οροφη φαινονται τα μεταλλικα μπρατσα,ο σιδηροδρομος κλπ,λοιπει δηλαδη το λεγομενο roof lining(thanx Djet!) και λεω να φτιαξω ενα εγω,καταρχας πρεπει να βρω το καταλληλο υλικο,πρεπει να ειναι πολυ λεπτο,ευκαμπτο και να τσακιζεται οταν θα κατεβαινει η οροφη,και απο κατω μια φοδρα για να φαινεται οπτικα καλυτερα,καπως ετσι το σκεφτομαι.
Οποιαδηποτε σκεψη βοηθεια ειναι κατι παραπανω απο δεκτηΑυριο θα ανεβασω και φωτο να δειτε πως εχει η κατασταση
-
Λοιπον εχω το smart roadster το οποιο εχει μαλακη οροφη(πανι),το θεμα ειναι οτι μετα τα 110-120 γινεται σαν να εχεις βαλει το κεφαλι σου σε ανεμοστροβιλο,για να προλαβω,αερας και νερο δεν μπαινει απο ΠΟΥΘΕΝΑ,λογω περικοπης κοστους δεν εχει καμμια μονωση,δηλαδη οταν καθεσαι μεσα με κλειστη οροφη φαινονται τα μεταλλικα μπρατσα,ο σιδηροδρομος κλπ,λοιπει δηλαδη το λεγομενο roof lining(thanx Djet!) και λεω να φτιαξω ενα εγω,καταρχας πρεπει να βρω το καταλληλο υλικο,πρεπει να ειναι πολυ λεπτο,ευκαμπτο και να τσακιζεται οταν θα κατεβαινει η οροφη,και απο κατω μια φοδρα για να φαινεται οπτικα καλυτερα,καπως ετσι το σκεφτομαι.
Οποιαδηποτε σκεψη βοηθεια ειναι κατι παραπανω απο δεκτηΑυριο θα ανεβασω και φωτο να δειτε πως εχει η κατασταση
-
-
Καλή η ιδέα σου αλλά ίσως χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω σε υλικό ή στρώματα για να πετύχεις κάτι.
Επίσης τώρα λειτουργεί και σαν υπενθύμιση ότι πας γρήγορα για ένα αυτοκίνητο με τόσο μικρό μεταξόνιο... (1,81 αν θυμάμαι καλά έχει το παλιό).
Ξεπερνώντας αυτές τις λεπτομέρειες το βασικό ερώτημα είναι αν θα χωράει να διπλώσει σωστά. Καθώς μάλιστα είναι και ηλεκτρική δεν μπορείς να το κάνεις με το χέρι οπότε αν κάπου ζοριστεί μπορεί να σπάσουν/πηδήξουν δόντια/καβαλήσουν πράματα του συστήματος που είναι κάτι που δεν το θέλεις και που θα σου κοστίσει...
Proceed with caution! -
Αυτο που σκεφτομαι ειναι μεταξυ κουκουλας και φοδρας να βαλεις υαλοβαμβακα που ειναι ελαφρυς και θα περνει το σχημα της κουκουλας οταν μαζευεται αλλα να μην το παραγεμισεις και γινει ακαμπτο, το καλο ειναι οτι και θα κοψει καποιο ποσοστο θορυβου και θα θερμομονωνει βοηθωντας τον χειμωνα το καλοριφερ και το καλοκαιρι το αιρκοντισιον.
Να προσεχεις μην ανοιξει καμια τρυπα στην κουκουλα και περνει νερα μεσα γιατι μετα θα λειτουργει σαν σφουγγαρι , παντως καλυτερα να συμβουλευτεις καποιον που ασχολειται με μονωτικα στο αυτοκινητο(ταπετσερης), μπορει να σου στοιχισει παραπανω αλλα θα σου κανει πιο υπευθηνη δουλεια , βεβαια περνα να ρωτησεις και απο την αντιπροσωπεια της smart η καποιας αλλης εταιριας π.χ peugeot-saab κ.λ.π που εχουν καμπριο στον στολο τους και θα ξερουν να σου πουν και να σου δωσουν λυσεις και τιμες
Hχομονωση Cabrio