-
Θα δείξει αναλόγως τι σετ ηχείων θα μπουν, ακόμα στα βασικά δεν έχω καταλήξει...
Εκεί είναι οι μοναδικές θέσεις οπότε φαντάζομαι για να μπορούν να τονώσουν και λίγο τα χαμηλά στη μουσική!
Για εργοστασιακό δεν ακούγεται άσχημα πάντως, κάθε άλλο! Εξάλλου απότι βλέπεις υπάρχει ποικιλία στις εργοστασιακές επιλογές, σε 3 θέσεις σε κάθε πόρτα έχουν λίγο απόλα :p!Όσο για το 4ιντσο πίσω δεν είμαι σίγουρος, εγώ όταν είχα βγάλει τα πάνελ μια φορά και είχα δει τα μεγάφωνα κάτω νόμιζα ότι και τα 2 ήταν 16-16,5cm, αλλά στο νετ ψάχνοντας να σιγουρευτώ βλέπω ότι πίσω τα βγάζουν 4ιντσα!
PS Είμαι παντελώς νουμπάς και πρώτη φορά πιάνομαι με τον ήχο, φυσικά ρωτάω εδώ, θα μιλήσω όταν κατέβω Ελλάδα και με γνωστό που είναι στον χώρο και γενικότερα μέχρι να καταλήξω θα ψάχνομαι...
Οι προυποθέσεις ισχύουν όμωςΤο θέμα είναι ότι πηγή παραμένει η εργοστασιακή, οι θέσεις των ηχείων δεν πειράζονται, Sub δεν θα μπει (γιαυτό ψάχνω για πολύ καλά ηχεία) και όσο για τους ενισχυτές αν και ξέρω ότι πρέπει να ξεκινήσω από εκεί, προσπαθώ να βρω έναν που να μπορέσει να κάνει όλη τη δουλειά!
Και επειδή ένα σετ το έχω βρει σχετικά φθηνά από φίλο (Focal Utopia) θα δω τι και πως και για ενισχυτή όπου θα προσπαθήσω να μην φύγει πάνω από χιλιάρικο σε αυτόν!
-
Σχετικά με τα καλώδια είναι καλό αυτό που προτείνεις, οι συχνότητες να κυκλοφοράνε ανεξάρτητες στο μεγαλύτερο μήκος του καλωδίου. Αρκεί να χωράνε και να μην χρειαστεί να ξηλώσεις το μισό αυτοκίνητο για να τα περάσεις. Γενικά μελέτησέ το λιγάκι, μην βιαστείς. Δες καλά τι διαθέτει ήδη το αυτοκίνητο από ενισχυτές καλώδια και συνδέσεις. Ψάξε στο διαδίκτυο. Καμιά φορά μπορείς να βρεις ότι πχ χωράει πιο μεγάλο μεγάφωνο αν αφαιρέσεις το πλαίσιο ή κάτι τέτοιο.
Επίσης να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις πρόβλημα με το βάθος. Ειδικά επειδή θέλεις χαμηλές συχνότητες αυτές συνδυάζονται συνήθως με βαθειά μεγάφωνα με μεγάλο μαγνήτη.
Αν ανοίξεις τις πόρτες σκέψου μήπως βάλεις και καμιά ηχομόνωση. -
Καλο μεσημερι σε ολους, θελω να αλλαξω το ηχοσυστημα στην Κορολλα μου, με καποιο αλλο 2 din ?
Θα ηθελα να παιζει dvd, mp3 και δεν με ενδιαφερει ο πλοηγος.
Μπορειτε να μου προτεινετε καποια συσκευη ποιοτικη, αλλα οσο το δυνατον οικονομικη. Επισεις θα πρεπει να αλλαξω και ηχεια ?
Κατι κινεζικα που εχουν τα μαγαζια, λενε τιποτα ?
Η οθονη τους ειναι αρκετη για να βλεπει ο μικρος απο το καθισματακι του ?
Συγνωμη αν ρωταω πολλα, αλλα ειμαι ασχετος με το θεμα και απο λιγο ψαξιμο που εκανα μπερδευτηκα περισσοτερο
Ευχαριστω. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σχετικά με τα καλώδια είναι καλό αυτό που προτείνεις, οι συχνότητες να κυκλοφοράνε ανεξάρτητες στο μεγαλύτερο μήκος του καλωδίου. Αρκεί να χωράνε και να μην χρειαστεί να ξηλώσεις το μισό αυτοκίνητο για να τα περάσεις. Γενικά μελέτησέ το λιγάκι, μην βιαστείς. Δες καλά τι διαθέτει ήδη το αυτοκίνητο από ενισχυτές καλώδια και συνδέσεις. Ψάξε στο διαδίκτυο. Καμιά φορά μπορείς να βρεις ότι πχ χωράει πιο μεγάλο μεγάφωνο αν αφαιρέσεις το πλαίσιο ή κάτι τέτοιο.
Επίσης να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις πρόβλημα με το βάθος. Ειδικά επειδή θέλεις χαμηλές συχνότητες αυτές συνδυάζονται συνήθως με βαθειά μεγάφωνα με μεγάλο μαγνήτη.
Αν ανοίξεις τις πόρτες σκέψου μήπως βάλεις και καμιά ηχομόνωση.Thanx για την απάντηση όνυχα
Από χώρο έχουμε άπλετο, στο παρελθόν που πέρασα κάτι άλλες καλωδιώσεις είδα στα αυλάκια (πολύ τακτοποιημένη αυτή η Merc ρε παιδί μου ) ότι υπάρχει μπόλικος 'αέρας'. Σχετικά με την μόνωση είχα μείνει σαλάκας, αλλά δικαιολογείται και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο άπαξ και κλείσεις πόρτα είναι τάφος, όμως θα μπει και άλλη μόνωση εκεί που υπάρχει έστω και μια μικρή ανάγκη!
Η αναζήτηση μου αυτή τη στιγμή είναι τα ηχεία, όχι τόσο από πλευράς επιδόσεων αλλά είδους, μπροστά και πίσω στην πόρτα αλλά και στην εταζιέρα που μπαίνουν τα επιπλέον ηχεία όταν έρχεται με το πακέτο Harman/Kardon το αυτοκίνητο! Εκεί σε εμένα αυτή τη στιγμή οι θέσεις είναι κενές!
Προενίσχυση τυπική από το Comand μιας και ενισχύτής υπάρχει μόνο με το H/K! Οπότε το πλάνο έχει ως εξής, τραβάω τα σήματα από την έξοδο του Comand πίσω στο πορτ μπαγκάζ και εκεί έρχεται η άγνοια, βάζω κάποιο EQ με Crossover για τον διαχωρισμό των σημάτων ή περνάω κατευθείαν σε ενισυχτή και μπλέκω μόνο με τα Crossover που θα έρθουν μαζί με τα ηχεία;
Σχετικά με τα μεγέθη τους όλα θα μετρηθούν και με τα μεγάφωνα επειδή και εμένα με προβλημάτισε απότι είδα όσοι τα έχουν αλλάξει, κράτησαν τη βάση του μαμά ηχείου ( είναι τέτοιας ποιότητας το μαμά που απλά σκίζεις τη μεμβράνη του, το καθαρίζεις το πλαίσιο και το ξαναχρησιμοποιείς, απορώ πως βγάζουν τόσο καλό ήχο) δημιουργώντας έναν 'αποστάτη' από mdf κάποιου πάχους ώστε να μπει το μεγάφωνο αλλά να μην ακουμπάει και στο πάνελ της πόρτας!
-
Δεν ξέρω τι είναι το command που λες, υποθέτω κάποια κεντρική ενιαία μονάδα. Από εκεί τι βγαίνει, μόνο σήμα ή περιλαμβάνει και ενισχυτή; Αν πάρεις σήμα από την έξοδο του ενισχυτή για τα ηχεία δεν είναι πολύ καλό, καλύτερα να πάρεις σκέτο σήμα που πάει στον ενισχυτή. Αλλά σίγουρα υπάρχει κάπου ενισχυτής ακόμα και να μην έχεις το καλό ηχοσύστημα το θέμα είναι αν είναι ενσωματωμένος ή κάπου αλλού ίσως κρυμμένος. Μπορεί να αξίζει να χρησιμοποιήσεις τον υπάρχοντα ενισχυτή για κάποια ηχεία και να βάλεις κι άλλον για άλλα. Ή μπορεί με καλή προετοιμασία, σωστά μεγάφωνα και κατάλληλη ρύθμιση να μην χρειαστείς καν άλλον ενισχυτή και ο ήχος να γίνει πιο δυνατός, σφιχτός και ποιοτικός.
Οι επιδόσεις των μεγαφώνων εξαρτώνται πολύ από το 'κουτί' του ηχείου και πρέπει να επιλέγονται και με βάση αυτό. Δηλαδή τουλάχιστον τον όγκο του κουτιού. Καλύτερα να βάλεις ένα μέτριο μεγάφωνο που να δουλεύει σωστά με το κουτί του παρά ένα πολύ καλό σε λάθος κουτί ή με διαρροές.
Λέγοντας ηχομόνωση στις πόρτες δεν μιλάω για τις πολλαπλές τσιμούχες και επένδυση της ταπετσαρίας για να μην ακούς την εξωτερική φασαρία, εννοώ την ειδική επένδυση, παραδοσιακά πισσόχαρτου, που κολλάει στην εξωτερική λαμαρίνα και σκοπό έχει να μονώσει την κοιλότητα της πόρτας. Γενικά ο στόχος σου είναι να φτιάξεις έναν όσο γίνεται αεροστεγή και άκαμπτο χώρο στις πόρτες και να υπάρχει μόνο προβλεπόμενη και ελεγχόμενη διαρροή (αν προβλέπεται αυτό). Τα μεγάφωνα να στηριχτούν καλά και να μπει καλή τσιμούχα ή τσίχλα για διαρροές και να μην ακουμπάνε πουθενά που δεν πρέπει σε καπάκια κλπ και δημιουργούνται συντονισμοί ή τριξίματα.Και τελικά άσχετα από τα πράματα που θα επιλέξεις η τοποθέτηση και η μαστοριά του σχετικού ανθρώπου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην τελική ποιότητα του ήχου. Αλλιώς μπορεί να ξοδέψεις πολλαπλάσια και το αποτέλεσμα να υστερεί.
Θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό και θα προσφέρει την μεγαλύτερη για τα λεφτά της η βελτίωση των ηχείων (δηλαδή μεγάφωνα, προετοιμασία κουτιού-πόρτας, καλώδια, κροσόβερ). Θα αποτελέσει μια καλή βάση για να μπορέσεις να κρίνεις πιο αντικειμενικά αν χρειάζεσαι βελτίωση σε πηγή και ενίσχυση και θα συνεχίσει να σε υπηρετεί ακόμα και μετά από αυτά. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Καλο μεσημερι σε ολους, θελω να αλλαξω το ηχοσυστημα στην Κορολλα μου, με καποιο αλλο 2 din ?
Θα ηθελα να παιζει dvd, mp3 και δεν με ενδιαφερει ο πλοηγος.
Μπορειτε να μου προτεινετε καποια συσκευη ποιοτικη, αλλα οσο το δυνατον οικονομικη. Επισεις θα πρεπει να αλλαξω και ηχεια ?
Κατι κινεζικα που εχουν τα μαγαζια, λενε τιποτα ?
Η οθονη τους ειναι αρκετη για να βλεπει ο μικρος απο το καθισματακι του ?
Συγνωμη αν ρωταω πολλα, αλλα ειμαι ασχετος με το θεμα και απο λιγο ψαξιμο που εκανα μπερδευτηκα περισσοτερο
Ευχαριστω.Οι συγκεκριμενες συσκευες με αυτα που θελεις παιζουν γυρω στο 200αρι (κινεζικα). Αν θες την αποψη μου αγορασε ενα τετοιο να εισαι κομπλε και φτηνο και λειτουργικο. Οι οθονες παιζουν απο 6.5 ιντσες μεχρι μπορει κ 10 ιντσες να βρεις (υπαρχουν κ μικροτερες αλλα προφανως δεν παμε σε 2 din).
Τωρα αν θες να βλεπει το παιδι σου πισω παιδικα, τοτε μπορεις να αγορασεις κατι κινεζικα προσκεφαλα με ενσωματομενη οθονη οποτε μια χαρα. Ψαξτο λιγο αυτο γτ θα πρεπει να συνεργαζεται με τη πηγη σου. Ξερω οτι γινεται σε carpc αλλα δεν ειμαι σιγουρος για τις ετοιμες 2 din.
Απο την αλλη υπαρχει κ η λυση του carpc οπου αν εχεις χρονο, μερακι, ορεξη και σχετικες γνωσεις ηλεκτρονικων, υπολογιστων, και ξερεις να λυνεις κ να δενεις το αμαξι σου (ταπετσαριες κλπ) κανεις κατι πολυ καλο. Πιθανον να σου βγει κ πιο φτηνο μιας και τα εξαρτηματα ενος pc (2πυρινο ατομ, 1-2gb ram, >160gb hdd) δε ξεπερνανε ολα μαζι τα 150-160ευρο. και με εναν ενισχυτη φτηνο εισαι κομπλε παλι. Απλα ξαναλεω θελει πολυ πολυ ΠΟΛΥ δουλεια!
Για οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε! Σε περιπτωση που βρεις κατι συγκεκριμενο στο ιντερνετ κ θελεις την αποψη μας ανεβασε το λινκ!
-
να κανω μια ερωτηση κ γω. τη πεμπτη εφαγα με το φιλαρακι μου 4 κ κατι ωρες στο υπογειο παρκινγκ του σατουρν (φως κ ζεστη χεχε) κ φτιαχναμε τον ηχο. Συνδεσα τα ηχεια των μπροστινων πορτων στον ενισχυτη και το sub (τα πισω τα αφησα ασυνδετα). Οκ επαιξαν ΑΛΛΑ ακουω ενα συνεχομενο 'χχχχχχχχχ' το οποιο ειναι θορυβος αλλα δεν θυμαμαι απο που ακριβως προερχεται κ ποια ειναι η λυση. Και επισης οταν κλεινει ο υπολογιστης κ κλεινει και ο ενισχυτης τα ηχεια κανουν ενα 'μπαμ' = ξεφορτιζει ο πυκνωτης του ενισχυτη αμεσως?
Κατα τη διαρκεια της χρησης τα μπροστα ηχεια που παιζουν τις ψηλες συχνοτητες ακουγονται 'παραφωνα' σαν να ειναι στο τερμα της εντασης τους και ειναι ενα κλικ πριν τη παραμορφωση. Αυτο πως διορθωνεται?
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
να κανω μια ερωτηση κ γω. τη πεμπτη εφαγα με το φιλαρακι μου 4 κ κατι ωρες στο υπογειο παρκινγκ του σατουρν (φως κ ζεστη χεχε) κ φτιαχναμε τον ηχο. Συνδεσα τα ηχεια των μπροστινων πορτων στον ενισχυτη και το sub (τα πισω τα αφησα ασυνδετα). Οκ επαιξαν ΑΛΛΑ ακουω ενα συνεχομενο 'χχχχχχχχχ' το οποιο ειναι θορυβος αλλα δεν θυμαμαι απο που ακριβως προερχεται κ ποια ειναι η λυση. Και επισης οταν κλεινει ο υπολογιστης κ κλεινει και ο ενισχυτης τα ηχεια κανουν ενα 'μπαμ' = ξεφορτιζει ο πυκνωτης του ενισχυτη αμεσως?Πολύ έξυπνη η σκέψη με το πάρκινγκ, θα το έχω στα υπόψη!
Τις απορίες σου, δεν τις είχαμε συζητήσει εδώ:
viewtopic.php?p=2105241#p2105241Κατα τη διαρκεια της χρησης τα μπροστα ηχεια που παιζουν τις ψηλες συχνοτητες ακουγονται 'παραφωνα' σαν να ειναι στο τερμα της εντασης τους και ειναι ενα κλικ πριν τη παραμορφωση. Αυτο πως διορθωνεται?
Τσέκαρε τα crossover , αν έχουν τοποθετηθεί σωστά και αν ναι, δες μήπως η πολικότητα του καλωδίου είναι λάθος (αυτό θα έχει σαν συνέπεια το ηχείο να δονείται σε αντίθετη πορεία από αυτήν που θα έπρεπε και γι' αυτό να παραμορφώνει! )
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν ξέρω τι είναι το command που λες, υποθέτω κάποια κεντρική ενιαία μονάδα. Από εκεί τι βγαίνει, μόνο σήμα ή περιλαμβάνει και ενισχυτή; Αν πάρεις σήμα από την έξοδο του ενισχυτή για τα ηχεία δεν είναι πολύ καλό, καλύτερα να πάρεις σκέτο σήμα που πάει στον ενισχυτή. Αλλά σίγουρα υπάρχει κάπου ενισχυτής ακόμα και να μην έχεις το καλό ηχοσύστημα το θέμα είναι αν είναι ενσωματωμένος ή κάπου αλλού ίσως κρυμμένος. Μπορεί να αξίζει να χρησιμοποιήσεις τον υπάρχοντα ενισχυτή για κάποια ηχεία και να βάλεις κι άλλον για άλλα. Ή μπορεί με καλή προετοιμασία, σωστά μεγάφωνα και κατάλληλη ρύθμιση να μην χρειαστείς καν άλλον ενισχυτή και ο ήχος να γίνει πιο δυνατός, σφιχτός και ποιοτικός.......................
Το Comand είναι η εργοστασιακή μονάδα του αυτοκινήτου και απόσο θυμάμαι μιλάμε για 4χ25W (Εμπρός δεξιά/αριστερά & Πίσω δεξιά/αριστερά) Το σήμα αναγκαστικά θα το πάρω από την πηγή και εκεί νομίζω ότι έρχεται η λύση ενός EQ ΑΛΛΑ υπάρχει και η εναλλακτική που κοιτάω τώρα που όμως δεν είναι και τόσο δοκιμασμένη!
Το πακέτο Harman/Kardon έρχεται με ενισχυτή και η σύνδεση αυτού με το Comand γίνεται μέσω οπτικής ίνας πάνω σε δακτύλιο MOST!Πλέον στην αγορά υπάρχουν λύσεις ψηφιακών PreAmp, δηλαδή κατευθείαν παίρνω σήμα μέσω της συσκευής αυτής από την οπτική έξοδο του Comand, το στέλνω πάνω σε ένα DSP και μετά στον ενισχυτή! Αυτή η λύση μου κάνει για πιο 'καθαρή' από άποψη εγκατάστασης! Συγκεκριμένα έχουμε Comand -> Mobridge DA1 -> Audison Bit One -> Ενισχυτής -> και τα λοιπά είναι υπό αναζήτηση
Σχετικά με την εγκατάσταση θα γίνει από μένα και θα έχω μπόλικη βοήθεια από γνωστό που είναι στον χώρο και έχει γνώσεις, όχι απλά πάρε το τάδε γιατί είναι το καλύτερο (με το μεγαλύτερο κέρδος για εκείνον) και νταξ καλύτερο ήχο θα βγάλεις οπότε μη καίγεσαι! Κάποια στιγμή θα βγάλω τα πάνελ στις πόρτες για να μετρήσω τα ηχεία, τις θέσεις και να δω τι ακριβώς μπορεί να γίνει με τις επιλογές που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή και σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι, πχ να χρειάζεται ένα ηχείο να βγει λίγο πιο έξω, λίγο να αλλάξουμε τη βάση των Tweeter στις εργοστασιακές θέσεις, όλα αυτά θα γίνουν πριν την εγκατάσταση! Συνήθως όταν τα κάνεις αυτά και υπάρχει ο χρονικός περιορισμός το αποτέλεσμα είναι όπως σε βολέψει στο τέλος και όχι το καλύτερο δυνατό, οπότε πριν πεινάσουμε θα μαγειρέψουμε! Και φυσικά πάνω απόλα, όλη η εγκατάσταση θα γίνει και έπειτα δεν θα φαίνεται το παραμικρό γιαυτό και αποκλείω την αλλαγή πηγής, μπορεί με κάτι Aftermarket να έχω καλύτερα αποτελέσματα αλλά θα κάνω παιχνίδι με αυτήν (που μπορεί να είναι εργοστασιακή αλλά ούτε φθηνή είναι ούτε κακής ποιότητας)
Απλά κάποια στιγμή θα κάνω μερικές αλλαγές στο αυτοκίνητο και θα χρειαστεί να βγάλω όλο το σαλόνι και τότε θα προσπαθήσω να τα έχω όλα έτοιμα για εγκατάσταση!
Φυσικά και θα μπει η κατάλληλη μόνωση εκεί που χρειάζεται, μιας και τώρα πίσω από μερικά ηχεία η κατάσταση δεν είναι και τόσο καλή! Σε αυτές τις λεπτομέρειες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει ότι καλύτερο!
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
....Πλέον στην αγορά υπάρχουν λύσεις ψηφιακών PreAmp, δηλαδή κατευθείαν παίρνω σήμα μέσω της συσκευής αυτής από την οπτική έξοδο του Comand, το στέλνω πάνω σε ένα DSP και μετά στον ενισχυτή! Αυτή η λύση μου κάνει για πιο 'καθαρή' από άποψη εγκατάστασης! Συγκεκριμένα έχουμε Comand -> Mobridge DA1 -> Audison Bit One -> Ενισχυτής -> και τα λοιπά είναι υπό αναζήτηση...Σε βλέπω έτοιμο για σοβαρά πράματα, αρκετά παραπάνω από ό,τι νόμιζα.
Αν όμως δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία (να ξέρεις τι θέλεις και που μπορείς να φτάσεις και πώς) συνεχίζω να νομίζω ότι θα ήταν πιο σωστό πρώτα να φτιάξεις ηχεία συχνότητες και μετά να δεις τι θα κάνεις από ψηφιακά και ενισχυτές. Ίσως να ικανοποιηθείς τόσο που να μην χρειαστεί να προχωρήσεις πιο πέρα, και οικονομία και δεν ξηλώνεις το αυτοκίνητο. -
Το αυτοκίνητο θα ξεγυμνωθεί για πιο hardcore μετατροπή (από χειροκίνητο σε αυτόματο) οπότε δεν είναι αυτό το θέμα αλλά για το οικονομικό έχεις δίκιο!
Ευχαριστώ για τη βοήθεια, όταν και εάν το προχωρήσω θα ενημερώσω
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
να κανω μια ερωτηση κ γω. τη πεμπτη εφαγα με το φιλαρακι μου 4 κ κατι ωρες στο υπογειο παρκινγκ του σατουρν (φως κ ζεστη χεχε) κ φτιαχναμε τον ηχο. Συνδεσα τα ηχεια των μπροστινων πορτων στον ενισχυτη και το sub (τα πισω τα αφησα ασυνδετα). Οκ επαιξαν ΑΛΛΑ ακουω ενα συνεχομενο 'χχχχχχχχχ' το οποιο ειναι θορυβος αλλα δεν θυμαμαι απο που ακριβως προερχεται κ ποια ειναι η λυση. Και επισης οταν κλεινει ο υπολογιστης κ κλεινει και ο ενισχυτης τα ηχεια κανουν ενα 'μπαμ' = ξεφορτιζει ο πυκνωτης του ενισχυτη αμεσως?
Πολύ έξυπνη η σκέψη με το πάρκινγκ, θα το έχω στα υπόψη!
Τις απορίες σου, δεν τις είχαμε συζητήσει εδώ:
viewtopic.php?p=2105241#p2105241Κατα τη διαρκεια της χρησης τα μπροστα ηχεια που παιζουν τις ψηλες συχνοτητες ακουγονται 'παραφωνα' σαν να ειναι στο τερμα της εντασης τους και ειναι ενα κλικ πριν τη παραμορφωση. Αυτο πως διορθωνεται?
Τσέκαρε τα crossover , αν έχουν τοποθετηθεί σωστά και αν ναι, δες μήπως η πολικότητα του καλωδίου είναι λάθος (αυτό θα έχει σαν συνέπεια το ηχείο να δονείται σε αντίθετη πορεία από αυτήν που θα έπρεπε και γι' αυτό να παραμορφώνει! )
ναι ειναι εγγυηση το υπογειο του σατουρν στη σταυρουπολη! κ τα παιδια που εργαζονται εκει σε ενημερωνουν οταν φευγουν οτι εχουμε 10-15 λεπτα ακομη μεχρι να κλεισουν το παρκινγκ οποτε ολα good! χαχα! Ασε το αλλο. -Ωχ ρε μλκ, ξεχασαμε προεκταση usb. -καλα περιμενε ανεβαινω να αγορασω! (εχει κ ασανσερ διπλα!)
Λοιπον στο θεμα μας! τα κροσοβερ και γενικοτερα τα ηχεια δεν πειραχτηκαν καθολου. Στη πορτα του συνοδηγου ξηλωσαμε τη ταπετσαρια κ στα καλωδια της peugeot (Κοκκινο, γκρι) συνδεσαμε αντιστοιχα το δικο μας κοκκινο-μαυρο. Στη πορτα του οδηγου ξηλωσαμε μεν τη ταπετσαρια αλλα λογω του bsi και των διαφορων φυσων που ειναι σε ενα σημειο κατω απο το τιμονι, επειδη δεν μας επαιρνε να βαλουμε χερι, με την τεχνικη του μπακαλη συρματακι κ κατευθειαν στα +12, ειδαμε ποια καλωδια αντιστοιχουν (κλεινουν κυκλωμα) με τα καλωδια του ηχειου κ οπου εκανε τσαφ αυτο συνδεαμε. Οποτε ειναι στανταρ σωστα τοσο η δικια μας καλωδιωση, οσο και της peugeot (θελω να πιστευω) γιατι δε μπηκαμε στη διαδικασια να αλλαξουμε κροσοβερ ή να επεμβουμε στα διαιρουμενα!
Το τονιζω ξανα, επειδη 2 μερες τωρα ακουω κανονικα μουσικη, δεν υπαρχει παραμορφωση. Εγω εχω την αισθηση οτι τα ηχεια ειναι σεταρισμενα απο τον ενισχυτη να δεχονται τη μεγιστη ταση. Μπορει να ειναι ιδεα μου ομως.
Ας τα παρουμε ενα-ενα!
Πρωτα απ ολα θελω να λυσω το θεμα του παρασιτου! Το συνεχομενο 'χχχχχ' που ακουω πως διορθωνεται?
-
.... εχω την αισθηση οτι τα ηχεια ειναι σεταρισμενα απο τον ενισχυτη να δεχονται τη μεγιστη ταση. Μπορει να ειναι ιδεα μου ομως.....Τι θα πει αυτό τι εννοείς, ποια ρύθμιση είναι αυτή;; υπάρχει;;
-
χμμμ το ποτενσιομετρο που εχει για το gain μηπως?
-
χμμμ το ποτενσιομετρο που εχει για το gain μηπως?Καμία σχέση.... με αυτό ρυθμίζεις κέρδος, έχει σχέση με το πόσο δυνατό ή αδύνατο είναι το σήμα που μπαίνει στον ενισχυτή. Αν το σήμα είναι σχετικά δυνατό κι εσύ βάλεις πιο πολύ gain από όσο πρέπει (νομίζοντας ίσως ότι έτσι θα βγάλεις πιο πολλά watts) το πιθανότερο είναι να υπεροδηγήσεις τα ηχεία σου στην παραμόρφωση...
-
ναι αλλα αυτο εχει να κανει με ρευμα βασης ουσιαστικα περισσοτερη ταση. Οποτε το συνεχομενο 'χχχχχχχ' που ωφειλεται?
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Το αυτοκίνητο θα ξεγυμνωθεί για πιο hardcore μετατροπή (από χειροκίνητο σε αυτόματο)Για πες λίγα λόγια (στο τοπικό των Merc ίσως; ) γι' αυτήν την μετατροπή.
Ποιος ανέλαβε να την κάνει, αν χρειάζεται αλλαγή σε ηλεκτρονικά και εγκεφάλους ή μονον επαναπρογραμματισμό, πόσο θα κοστίσει κλπ κλπ. -
@307pavlos
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Γνωσεις ηλεκτρονικων δεν υπαρχουν, οποτε παμε σε ετοιμη λυση. Αυτα τα κινεζικα ειναι αξιοπιστα η σε 2 χρονια θα θελω καινουριο ?
Ειχα δει ενα Kenwood στα 390€ . Ξερεις αξιοπιστο σαιτ για αγορα απο EΕ ?
Ευχαριστω. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το αυτοκίνητο θα ξεγυμνωθεί για πιο hardcore μετατροπή (από χειροκίνητο σε αυτόματο)
Για πες λίγα λόγια (στο τοπικό των Merc ίσως; ) γι' αυτήν την μετατροπή.
Ποιος ανέλαβε να την κάνει, αν χρειάζεται αλλαγή σε ηλεκτρονικά και εγκεφάλους ή μονον επαναπρογραμματισμό, πόσο θα κοστίσει κλπ κλπ.Θα τα γράψω αναλυτικότατα Γρηγόρη όταν έρθει η ώρα! Τώρα είμαι σε φάση που ακόμη ψάχνω μερικά ανταλλακτικά!
Όταν μπω στη διαδικασία θα αρχίσω από την αρχή μιας και μαζόχας δεν είμαι (άντε λίγο...) να ξηλώνω το αυτοκίνητο στα καλά του καθουμένου -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
@307pavlos
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Γνωσεις ηλεκτρονικων δεν υπαρχουν, οποτε παμε σε ετοιμη λυση. Αυτα τα κινεζικα ειναι αξιοπιστα η σε 2 χρονια θα θελω καινουριο ?
Ειχα δει ενα Kenwood στα 390€ . Ξερεις αξιοπιστο σαιτ για αγορα απο EΕ ?
Ευχαριστω.χμ αν ειναι να αγορασεις απο ΕΕ καλυτερα αγορασε απο ελληνικο καταστημα. Σε εναν εδω ηλεκτρονικο στη περιοχη μου που ειχα ρωτησει πριν κανα χρονο μου χε δωσει ενα φυλλαδιο για μια μαρκα VISION, η οποια εχει κ 'ελληνικη υποσταση' αρα και κανενα θεμα για την εγγυηση! Δεν θελω να σου προτινω κατι γιατι 1)δεν ειμαι του χωρου ειμαι κ γω ερασιτεχνης, χομπιστας σε αυτο τοθεμα , 2)υπαρχουν παρα πολλα κινεζικα που παιζουν με διαφορες τιμες, και κατα τη γνωμη μου ειναι εμπιστοσυνης.
Εγω αν ημουν στη θεση σου για αυτα που θελεις να κανει η πηγη σου πανω απο 150ευρω δε θα εδινα!
Car audio [#2]