-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:ysterical:Δεν είναι για γέλια. Για κλάματα είναι, μιας και έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο στο 90% της επιστολής.
-
Ωραία, να κάνει εναλλακτική θητεία.
Α, δεν θέλει, γράφει, ούτε εναλλακτική θητεία.Εμμμ, το σκέφθηκε, γράφει, πολύ.
Να το σκεφθώ κι εγώ....
Το σκέφθηκα.
Θα ανταποκριθώ στα επιχειρήματά του με απολύτως αντίστοιχα επιχειρήματα.Στ' @@ μου. Και πολύ είναι που τον έγραψα εκεί. Άμα θέλει να κόβει βόλτες στη Χ χώρα χωρίς να προσφέρει αυτά που έχει ανάγκη η συγκεκριμένη χώρα, ας βρει χώρα ή γη που να μην απαιτεί τίποτα από αυτόν και ας μετεγκατασταθεί εκεί άρον-άρον. Ως τότε θα κάνει αυτά που οφείλει, δεν κρέμεται κανείς από την έγκρισή του.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να το σκεφθώ κι εγώ....
Το σκέφθηκα.
Θα ανταποκριθώ στα επιχειρήματά του με απολύτως αντίστοιχα επιχειρήματα.Στ' @@ μου. Και πολύ είναι που τον έγραψα εκεί. Άμα θέλει να κόβει βόλτες στη Χ χώρα χωρίς να προσφέρει αυτά που έχει ανάγκη η συγκεκριμένη χώρα, ας βρει χώρα ή γη που να μην απαιτεί τίποτα από αυτόν και ας μετεγκατασταθεί εκεί άρον-άρον. Ως τότε θα κάνει αυτά που οφείλει, δεν κρέμεται κανείς από την έγκρισή του.
Ούτε καν. Ο στρατός είναι τέτοιο τριμπούρδελο που είναι ΓΕΛΟΙΟ να μην κάνεις θητεία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να το σκεφθώ κι εγώ....
Το σκέφθηκα.
αλλιως τι θα του κανεις;
εχεις ιδεα τον πραγματικο αριθμο των ανυποτακτων/αντιρρησιων/Ι5; -
Εχω την υποψία οτι το παιδι η ζούσε στο Λονδινο με αφρικανους γονείς η τον πειραξε η πολυ ρεκλα σπιτι.
Παντος γι'αυτα που λεει ,σιγουρα ειναι μια αποψη!
Δεν νομιζω να υπηρετησε .Αν ναι σιγουρα θα πηγε 401 η 251 για περαιτερω εξετασεις αναβολής .
Αλλα τι να έγινε? -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
:ysterical:
Δεν είναι για γέλια. Για κλάματα είναι, μιας και έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο στο 90% της επιστολής.
Δεν είναι δα και τπτ τραγικό. Αν το πάρεις ελαφρά έχει τρομερό χαβαλέ. Σε ταϊζουν, σε ποτίζουν, σε κοιμίζουν και σου προσφέρουν τρομερό γέλιο Ναι, όταν πήγα έλεγα ποιός πάει τώρα κλπ , φυσιολογικό για ένα παιδί που μόλις είχε τελειώσει μεταπτυχιακό καθόσον άλλαζε η ζωή σου σε ένα βαθμό αλλά ούτε καν το συζήτησα να μην πάω. Όπως χιλιάδες άλλοι πάνε έτσι πήγα και γω. Δεν έπαθα τπτ δεν μου άλλαξαν τα μυαλά, δεν μου έκαναν πλύση, ηλεκτροσυγκόλληση κλπ μπορώ δε να πω πως ήταν και ένα σχολείο. Μαθαίνεις να συμβιώνεις με πολλούς και διάφορους. Εν τέλει μόνο θετικά μου έμειναν. Ακόμα και τα αρνητικά γύρισαν σε θετικά
-
Για να μπορεί αυτό το παληκαράκι να γράφει αυτά τα πράγματα, το τριτοκοσμικό έστω αυτό κράτος του έδωσε κάποια πράγματα. Ασφάλεια, σχολείο, νοσοκομείο, σύνορα για να μηξν είναι γιουσουφάκι κλπ.
Αφού γεννήθηκε λοπόν εδώ, και έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις παροχές, να ξέρει ότι αυτές δεν ήταν δωρεάν. Και ένας τρόπος ΠΡΩΤΗΣ πληρωμής σε αυτήν την χώρα, είναι η δωρεάν χρήση του στο στρατό.Αλλιώς φεύγει στο εξωτερικό ως λιποτάχτης κα δεν ξαναγυρνάει πίσω. Διακίωμά του αν το κάνει.
-
οι γυναίκες λοιπών πρέπει να μην μορφώνονται ουτε να χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία
-
Nα πάνε και οι γυναίκες στρατό αχοουυυυ θα περνάνε φίνα τα φανταράκια θα εγκαταλείψουν επιτέλους την pullheria
-
life isn't fair...
Η απάντηση δε αυτών (των γυναικών) είναι ότι :'εμείς γεννάμε'... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αλλιως τι θα του κανεις;
εχεις ιδεα τον πραγματικο αριθμο των ανυποτακτων/αντιρρησιων/Ι5;Τι θα του κάνω εγώ; Τίποτα, δεν είμαι στρατονόμος, ούτε στρατηγός.
Αν κάποιος είναι ΤΟΣΟ χλεχλές που βάζει μέσο πολιτικούς και γιατρούς, τρέχει να κρυφτεί στο εξωτερικό μέχρι να τριανταρίσει-σαρανταρίσει ή παριστάνει την αδερφή για να μη χάσει 1 χρόνο από δεν ξέρω κι εγώ τι (τολμώ να υποθέσω για την πλειοψηφία τέτοιων ατόμων: όχι από σκληρή και παραγωγική ενασχόληση), ας το κάνει. Διαφορετικά ας υποστεί τις νόμιμες κυρώσεις.
jmarr:
για τις γυναίκες υπάρχει ειδική ρύθμιση. Κακώς, αλλά υπάρχει.
Η ρύθμιση θα έπρεπε πάντως να λέει: αν ως τα 30 σου δεν έχεις τεκνοποιήσει, πέρνα 12 μήνες από το στρατό όπως οι άντρες. Γιατί ο μόνος λόγος που αποφεύγουν τη θητεία, είναι ακριβώς αυτός. Όχι επειδή είναι όμορφες. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αλλιώς φεύγει στο εξωτερικό ως λιποτάχτης κα δεν ξαναγυρνάει πίσω. Διακίωμά του αν το κάνει.
Δε χρειαζεται να φυγει λιποτακτης (για την ακριβεια, εφοσον δε θα παρουσιαστει θεωρειται ανυποτακτος οχι λιποτακτης) στο εξωτερικο. Απλα ενα Ι5 και ολα καλα
Συμφωνα με το υπουργειο, περισσοτεροι απο 1/4 δεν υπηρετουν ποτε (χωρις να σημαινει οτι φευγουν στο εξωτερικο). Στην πραγματικοτητα τα νουμερα ειναι μεγαλυτερα.Τι θα του κάνω εγώ; Τίποτα
ακριβως.
Αν κάποιος είναι ΤΟΣΟ χλεχλές που βάζει μέσο πολιτικούς και γιατρούς,
σκεψου να βαζει μεσο πολιτικους που ειναι γιατροι
[..]ας το κάνει.
ο συγκεκριμενος δεν το παιζει ουτε αδερφη ουτε τρελος ουτε κατι αλλο. ειναι αντιρρησιας. οποτε σε αντιθεση με τους υπολοιπους (βυσματιες, Ι5 κλπ) παιζει να περασει πιο δυσκολα. και μαγκια του γιατι η αρνηση στρατευσης ειναι πολιτικη κινηση και οι συνεπειες ειναι μακραν του να πας το 9μηνακι σου
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Η απάντηση δε αυτών (των γυναικών) είναι ότι :'εμείς γεννάμε'...τις γκαστρώνουν με το ζόρι
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Για να μπορεί αυτό το παληκαράκι να γράφει αυτά τα πράγματα, το τριτοκοσμικό έστω αυτό κράτος του έδωσε κάποια πράγματα. Ασφάλεια, σχολείο, νοσοκομείο, σύνορα για να μηξν είναι γιουσουφάκι κλπ.
Αφού γεννήθηκε λοπόν εδώ, και έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις παροχές, να ξέρει ότι αυτές δεν ήταν δωρεάν.Οχι, φυσικα δεν ηταν δωρεαν!!!! Πληρωνε ο μπαμπας του τους φορους που επρεπε καθε χρονο για να εχει ο γιος του δωρεαν εκπαιδευση, πληρωνε ο μπαμπας του τις εισφορες στο ταμειο που ανηκει για να εχει ασφαλιση και ιατρικη περιθαλψη και τωρα που μεγαλωσε τα πληρωνει ο ιδιος απο την τσεπη του... Σιγουρα δωρεαν ΔΕΝ ειναι! Αλλα σιγουρα δεν χρωσταει τιποτα στον στρατο...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Αφού γεννήθηκε λοπόν εδώ, και έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις παροχές, να ξέρει ότι αυτές δεν ήταν δωρεάν.Οχι, φυσικα δεν ηταν δωρεαν!!!! Πληρωνε ο μπαμπας του τους φορους που επρεπε καθε χρονο για να εχει ο γιος του δωρεαν εκπαιδευση, πληρωνε ο μπαμπας του τις εισφορες στο ταμειο που ανηκει για να εχει ασφαλιση και ιατρικη περιθαλψη και τωρα που μεγαλωσε τα πληρωνει ο ιδιος απο την τσεπη του... Σιγουρα δωρεαν ΔΕΝ ειναι! Αλλα σιγουρα δεν χρωσταει τιποτα στον στρατο...
Αυτό ακριβώς, αλλά δες το λίγο παραπέρα. Ο μπαμπάς του πλήρωσε, πληρώνει ΚΑΙ πήγε στρατό. Όπως ο μπαμπάς μου, όπως ο μπαμπάς σου, όπως εγώ.
Για να υπάρχει η Ελλάδα, υπάρχουν κάποιοι νόμοι. Δεν κρίνω τη δεδομένη στιγμή αν είναι σωστοί. Το στρατό μπορείς να τον δεις και σαν ενα χρόνο δωρεάν εργασίας στο κράτος σου. Πέρα από την όποια στρατιωτική εκπάιδευση που θα είναι χρήσιμη(;) σε πόλεμο.
Εννοείται πως ο στρατός είναι χάσιμο χρόνου, βλακεία, κλπ. ΑΛΛΑ προβλέπεται από το Σύνταγμα, και όποιος δεν συμφωνεί, αγωνίζεται να το αλλάξει αποδεχόμενος τις συνέπειες.
Τα 'λαμόγια' θα βολευτούν με μαϊμού γιωτόχαρτα. Οι πραγματικά ιδεολογικά αντίθετοι με το στρατό, θα αντιμετωπίσουν χειρότερες συνέπειες, από το 9μηνο λούφας και παραλλαγής. Με το να μην μπορούν ας πούμε να ζήσουν στη χώρα τους. Αν την αισθάνονται έτσι και αν τους νοιάζει -
Μα δεν διαλεξε την οδο των λαμογιων... Ισα ισα που σταθηκε στο υψος των περιστασεων σαν πραγματικος αντρας, πολυ πιο αντρας απο αυτους που τελικα φορανε τα χακι και 'υπηρετουν' την πατριδα τους! Εγω -ας πουμε- αν και συμφωνω με το μεγαλυτερο ποσοστο της επιστολης του δεν σταθηκα στο υψος του και πηγα στρατο κανονικα...
Τις συνεπειες θα τις αντιμετωπισει και μαλιστα σε τεραστιο βαθμο, αυτο ειναι σιγουρο! Το οτι εστειλε μια επιστολη δεν λεει κατι... Το κεντρο του θα τον βγαλει ανυποτακτο και θα τον κυνηγησει η αστυνομια για να τον φερει αντιμετωπο με την δικαιωσυνη οπου εκει θα εχει την ευκαιρια του να εκφρασει 'επισημως' τις θεσεις του!
Απο εκει και περα δεν νομιζω οτι χρωσταω κατι στην πατριδα μου για να τις δωσω 1 χρονο δωρεαν εργασια και μαλιστα υποχρεωτικα... Αυτο και αν ειναι αντισυνταγματικο!?!?! Πληρωνε ο πατερας μου κανονικα τους φορους του και τωρα που εχω και εγω το δικο μου εισοδημα πληρωνω και εγω! Τι μου εδωσε η πατριδα μου, περα απο ανεργια (που την συναντω καθημερινα σαν αποφοιτος ΑΕΙ), παιδεια του πεταματου (που αν δεν πληρωνε ο πατερας μου την παραπαιδεια και τα ιδιωτικα σχολεια θα ημουν αγραμματος), υπηρεσιες υγειας που σε κανουν να παρακαλας να μην αρρωστησεις, διεφθαρμενη πολιτικη ηγεσια (με σκανδαλα δισεκατομμυριων ευρω που τωρα ζηταν εκτακτες εισφορες -παλι απο εμενα σαν πολιτη- για να τα καλυψουν), και ολα τα υπολοιπα που με κανουν αρκετες φορες να σκεφτομαι πως ισως θα ηταν καλυτερα να ημουν πολιτης ενος πραγματικου κρατους???
Αν ειχα τα σχολεια, η τα νοσοκομεια, η την κρατικη οργανωση ενος κρατους σαν την Φιλανδια -ας πουμε-, εδω στην Ελλαδα τοτε ισως και να ειχε αξια το επιχειρημα σου... Ομως ζω στην Ελλαδα με τις παρουσες συνθηκες οποτε επιτρεψε μου να το απαξιωνω πληρως!
Τελος, σε οτι αφορα το οτι ο πατερας μου πηγε φανταρος και μαλιστα ως ΔΕΑ πυροβολικου για 26 μηνες δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις... Ο πατερας μου εκανε τις επιλογες του, εγω κανω τις δικες μου! Δεν νομιζω πως με δεσμευει αυτο καπως...
-
Αν ειχα τα σχολεια, η τα νοσοκομεια, η την κρατικη οργανωση ενος κρατους σαν την Φιλανδια -ας πουμε-, εδω στην Ελλαδα τοτε ισως και να ειχε αξια το επιχειρημα σου... Ομως ζω στην Ελλαδα με τις παρουσες συνθηκες οποτε επιτρεψε μου να το απαξιωνω πληρως!
Συμφωνούμε σε όλα, αλλά το παρπάνω το έχεις ερμηνέψει λάθος κατ'εμέ.
Εφόσον όπως λες ζεις στην Ελλάδα και όχι στη Φιλανδία, θα ακολουθήσεις τους νόμους της όσο θέλεις να ζεις σε αυτήν. Αλλιώς πας στη Φιλανδία, δεν ξαναπληρώνεις φόρους εδώ, δεν πας φαντάρος εδώ, ΑΛΛΑ δεν έρχεσαι ξανά να ζήσεις εδώ. Με την άσχημη παιδεία, υγεία κλπΤελος, σε οτι αφορα το οτι ο πατερας μου πηγε φανταρος και μαλιστα ως ΔΕΑ πυροβολικου για 26 μηνες δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις... Ο πατερας μου εκανε τις επιλογες του, εγω κανω τις δικες μου! Δεν νομιζω πως με δεσμευει αυτο καπως...
Αυτό ακριβώς. Το ότι πήγε ο πατέρας σου και ότι πληρώνει φόρους, δεν δίνει σε εσένα το δικαίωμα να μην πας φαντάρος και να μην πληρώσεις φόρους. Άλλωστε στα 18, που σου ζητάν να πας φαντάρος είσαι ενήλικος και υπεύθυνος για τις πράξεις σου.
-
ρε συ kyr80
τα επιχειρήματα σου υπέρ της θητείας σου φαίνονται σοβαρά
-
Τις συνεπειες θα τις αντιμετωπισει και μαλιστα σε τεραστιο βαθμο, αυτο ειναι σιγουρο! Το οτι εστειλε μια επιστολη δεν λεει κατι... Το κεντρο του θα τον βγαλει ανυποτακτο και θα τον κυνηγησει η αστυνομια για να τον φερει αντιμετωπο με την δικαιωσυνη οπου εκει θα εχει την ευκαιρια του να εκφρασει 'επισημως' τις θεσεις του!
Βασικα η κινηση που εκανε το παιδι ειναι καθαρα πολιτικη δηλωση. Θα μπορουσε ωραιοτατα να παρει το τρελοχαρτο (με δυο επισκεψεις στο φρουραρχειο θα ειχε ξεμπερδεψει) και να μην εχει κανενα προβλημα. Με την κινηση του ομως αυτοστιγματιζεται (δεν ειναι απλως ενας ανυποτακτος απο τους χιλιαδες -ναι, ειναι χιλιαδες- που υπαρχουν, ειναι ενας ανυποτακτος που σε καθε μαλακια θα τον μαζευουν και παιζει να τρωει τα στρατοδικεια και τις φυλακες με το τσουβαλι -μαζι με νεο φυλλο πορειας φυσικα -
ΥΓ περι εναλλακτικης θητειας: η εναλλακτικη θητεια αν και προβλεπεται για τους αντιρρησιες συνειδησης, στην πραξη εναλλακτικη θητεια υπηρετουν μονο οι μαρτυρες του Ιεχωβα (οι αιτησεις εναλλακτικης θητειας για ιδεολογικους λογους απορριπτονται)
-
άσχετο
οι παπάδες στρατεύονται
Περί Θητείας [#3]