-
Άλλαξα την κρεμαγιέρα του Getz μου τον Ιανουάριο (εγώ δεν είχα παρατηρήσει κάτι. Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που τό 'χα πάει για το τακτικό σέρβις, μού 'παν ότι έχει πρόβλημα κι έτσι αλλάχτηκε, εντός εγγύησης).
Από τότε όσες φορές έπιασα πάνω από 100 χλμ/ώρα παρατήρησα τρέμουλο στο τιμόνι.
Τρέμει για 2-3 δευτερόλεπτα, σταματάει για άλλα 2-3 δευτερόλεπτα, ξανατρέμει για 2-3 δευτερόλεπτα κ.ο.κ.
Τι λέτε να φταίει;
Αν έχει πρόβλημα η κρεμαγιέρα, λογικά πρέπει να καλύπτεται από εγγύηση (ως νέο ανταλλακτικό), σωστά;
Θα το πάω την Παρασκευή. -
Άλλαξα την κρεμαγιέρα του Getz μου τον Ιανουάριο (εγώ δεν είχα παρατηρήσει κάτι. Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που τό 'χα πάει για το τακτικό σέρβις, μού 'παν ότι έχει πρόβλημα κι έτσι αλλάχτηκε, εντός εγγύησης).
Τρέμει για 2-3 δευτερόλεπτα, σταματάει για άλλα 2-3 δευτερόλεπτα, ξανατρέμει για 2-3 δευτερόλεπτα κ.ο.κ.
Τι λέτε να φταίει;
Αν έχει πρόβλημα η κρεμαγιέρα, λογικά πρέπει να καλύπτεται από εγγύηση (ως νέο ανταλλακτικό), σωστά;
Τι λέτε να φταίει;
Πηγαινε και κάνε κάπου μια καλή ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση κατ αρχάς. μπορεί όταν στην βαλανε να μην τα εκαναν αυτα.
-
Στο τιμολόγιο που μου δώσανε αναφέρει ότι έγινε ευθυγράμμιση.
Ζυγοστάθμιση δεν αναφέρει πουθενά... -
Λογικα ζυγοσταθμιση θελεις.
-
Κανονικα δεν θελει ζυγοσταθμιση γιατι δεν πειράχτηκαν τα λαστιχα,εκτος αν ειχε και πριν προβλημα ζυγοσταθμισης.
-
Αν τρέμει το τιμόνι είναι από τα εμπρός ελαστικά, ή από κάποιο μπαλάκι, ( μπορεί να έχουν αφήσει κάτι ξέσφιχτο )αν τρέμει το ταμπλό είναι από τα πίσω ελαστικά.
-
Πριν την αλλαγή της κρεμαγιέρας δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Το τρέμουλο είναι στο τιμόνι και μάλιστα ως εξής:
τρέμει για 2-3 δευτερόλεπτα, σταματάει για άλλα 2-3 δευτερόλεπτα, ξανατρέμει για 2-3 δευτερόλεπτα κ.ο.κ -
καλα τρεμει το τιμονι σου μετα την αλλαγη και αντι να πας συνεργειο να τους το πεις ,το λες εδω στο φορουμ
αντε τραβα συνεργειο και μετα μας λες τα νεα σου.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
καλα τρεμει το τιμονι σου μετα την αλλαγη και αντι να πας συνεργειο να τους το πεις ,το λες εδω στο φορουμΚαλό θα 'ταν πριν απαντήσουμε, να διαβάσουμε και λίγο:
Θα το πάω την Παρασκευή.
Έχω κλείσει ραντεβού για Παρασκευή.
-
ποια παρασκευη μωρε με τους μαλακες
αν τυχει κατι στον δρομο μετα τι γινεται;
επρεπε να πας και να τους πεις. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αν τρέμει το τιμόνι είναι από τα εμπρός ελαστικά, ή από κάποιο μπαλάκι, ( μπορεί να έχουν αφήσει κάτι ξέσφιχτο )αν τρέμει το ταμπλό είναι από τα πίσω ελαστικά.σωστός!και εμένα έτρεμε το ταμπλό και ήθελε ζυγοστάθμιση πίσω δεξιά
-
ρε παιδια κρεμαγιερα λεει αλλαξε.
τι σχεση εχει με την ζυγοσταθμιση; -
Το πήγα τελικά και το εξέτασαν. Δεν βρήκαν τίποτα και μού 'παν ότι πρέπει 'ναι από την φθορά στα μπροστινά λάστιχα, η οποία ήταν ανισομερής. Έτσι έβαλαν τα πίσω λάστιχα μπροστά και μού 'παν ότι πρέπει να 'ναι εντάξει. Δεν μπορέσαμε να το δοκιμάσουμε, γιατί πού να πάμε πάνω από 100 χλμ/ώρα...
Ασχολήθηκαν για καμιά ώρα και παρόλα αυτά δε με χρέωσαν τίποτα! Μόνο καλά λόγια έχω να πω για το εξουσιοδοτημένο σέρβις της Hyundai. Παράξενο για τη χώρα μας ε;
Θα το δοκιμάσω Εθνική ή Αττική οδό. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
τι σχεση εχει με την ζυγοσταθμιση;Πόσοι κάνουν ζυγοστάθμιση επί αυτοκινήτου, και πόσοι καλοί επαγγελματίες ενημερώνουν τον πελάτη όταν αυτός δεν είναι μπροστά τι έκαναν, και πόσοι του τονίζουν ότι αν βγεί ο τροχός πρέπει να σημαδευτεί ? νομίζω ότι στο μυαλό κάποιων καλών φίλων επικρατούν ιδανικές συνθήκες κια πρακτικές μακρυά από τα καφριλίκια των συνεργείων, πχ έβγαλαν την μπάρα θόλων σε καινούργιο αμάξι φίλου για κάποια μικρή εργασία και την ακούμπησαν στον ουρανό κάνοντας τον ζωγραφιστό, αυτός ο μαστρομάστορας θα ενημερώσει ποτέ κανένα γιατί το έκανε ? ή ζούμε αλλού ή κοροϊδευόμαστε. Καλά είναι να υποστηρίζεις φίλε Αντώνη τους συναδέλφους σου αλλα αν είσουνα από κοντά σε πολλούς από αυτούς θα ντρεπόσουνα.
Άλλος πάλι γνωστός..... βελτιωτής...... με διαφημίσεις για την τέχνη και το μαγαζί έβαλε πιο μαλακά ελατήρια βαλβίδων για να στροφάρει λέει ευκολότερα το μοτέρ και όταν στην 3η γκαζιά ήρθε η βαλβιδόσουπα στο πιάτο τα έβαλε με τον πελάτη ότι πάτησε απότομα το γκάζι. Άσε σου λέω, μη τα εξιδανικεύεις, χάλια είναι στα συνεργεία, με την παραμικρή βλάβη ψαρώνουν τον πελάτη ότι κάηκε ο εγκέφαλος και ζητάνε 800άρια έτσι για πλάκα, άσε σου λέω, άστα γιατί βρωμάνε.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
τι σχεση εχει με την ζυγοσταθμιση;μα αν ειχαν προβλημα ζυγοσταθμισης οι τροχοι,θα ετρεμε το αμαξι και πριν παει συνεργειο
για αλλαγη κρεμαγιερας.
υστερα το αλλο που δεν καταλαβαινω ειναι ,γιατι να λυσουν τους πισω τροχους;
επειδη αλλαξαν κρεμαγιερα; -
[/quote]
μα αν ειχαν προβλημα ζυγοσταθμισης οι τροχοι,θα ετρεμε το αμαξι και πριν παει συνεργειο
για αλλαγη κρεμαγιερας.
υστερα το αλλο που δεν καταλαβαινω ειναι ,γιατι να λυσουν τους πισω τροχους;
επειδη αλλαξαν κρεμαγιερα;[/quote]Μάλλον δεν ξέρεις τι είναι η ζυγοστάθμιση επ΄αυτοκινήτου γιαυτό απορείς.
Ζυγοσταθμίζουν ένα- ένα τροχό όπως είναι βιδωμένος επάνω στο μουαγέν μαζί με το ημιαξόνια, και όλα που είναι εκεί εν πάση παριπτώσει, οπότε η ζυγοστάθμιση αφορά όλα τα κινούμενα μέρη του κάθε τροχού, αν λοιπόν βγάλεις τον τροχό και τον τοποθετήσεις κατά 90 ή 180 ή κατά 270ο από την προηγούμενη θέση του η ζυγοστάθμιση πάει περίπατο.
Ο Αντώνης λοιπόν λέει ότι αν του είχαν κάνει πριν την εξαγωγή της κρεμαγιέρας τέτοιου τύπου ζυγοστάθμιση και δεν το ήξεραν για να τους σημαδέψουν να μπούν στην ίδια θέση( δεν μπορούν να μυρίσουν τα νύχια τους τι έχει γίνει ) βάζοντας πάλι τους τροχούς σε λάθος θέση υπάρχουν κραδασμοί αφού ξεζυγοσταθμίστηκαν. -
ποιος κανει μωρε σημερα τετοια ζυγοσταθμιση;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ποιος κανει μωρε σημερα τετοια ζυγοσταθμιση;Κανένας, ή σχεδόν κανένας, γιατί περισσότερα προβλήματα αυτού του τύπου δημιουργούσε παρά έλυνε, γιαυτό πήγε σιγά - σιγά στα αζήτητα, άσε που άφηνε και σημάδια στα πλαϊνά των ελαστικών.
Getz - τρέμει το τιμόνι μετά τα 100 χλμ/ώρα