-
Ειμαι περηφανος κατοχος ενος τετοιου κορεατη αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο βαρυ(εχω και την εκδοση premium) και τελικα του λειπει λιγη σπιρταδα,κυριως χαμηλα.(κατι επρεπε να του λειπει παντως γιατι αλλιως συνδυαζει τα παντα κ οικονομικα Μιλαμε για μικρα πραγματακια,αρα και μικρο κοστος βελτιωσης... σκουπες,φιλτρα,χταποδια
-
Ειμαι περηφανος κατοχος ενος τετοιου κορεατη αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο βαρυ(εχω και την εκδοση premium) και τελικα του λειπει λιγη σπιρταδα,κυριως χαμηλα.(κατι επρεπε να του λειπει παντως γιατι αλλιως συνδυαζει τα παντα κ οικονομικα Μιλαμε για μικρα πραγματακια,αρα και μικρο κοστος βελτιωσης... σκουπες,φιλτρα,χταποδια
-
-
Ο χρήστης tp9 έγραψε:
Ειμαι περηφανος κατοχος ενος τετοιου κορεατη αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο βαρυ(εχω και την εκδοση premium) και τελικα του λειπει λιγη σπιρταδα,κυριως χαμηλα.(κατι επρεπε να του λειπει παντως γιατι αλλιως συνδυαζει τα παντα κ οικονομικα Μιλαμε για μικρα πραγματακια,αρα και μικρο κοστος βελτιωσης... σκουπες,φιλτρα,χταποδιαΧμμμ αμα αρχιζεις τετοια.... επρεπε εξαρχης να τα δωσεις για καποιο turbιγιον αμάξι! Την ροπη δεν την βρίσκεις εκ των υστερων....
-
Θα πετάξεις τα λεφτά σου. Συνήθισέ το ή πούλα το. Αν ήθελες ροπή χαμηλά, αγόρασες λάθος αμάξι.
-
Το 1400αρι εχεις?
Δεν ειναι οτι του λειπει η ροπη, απλα αποδιδει ψηλα (137Nm / 5000σαλ - 109Ps / 6200σαλ)
Το 1600, εχει 17Nm ροπης περισσοτερα, που αποδιδονται ομως 800σαλ νωριτερα.
Ειναι και περιπου 1200-1300 κιλα...
Δε μου ακουγεται τοσο ασχημα.Μηπως σε 'ενοχλει' το ηλεκτρικο γκαζι?
Ο χρήστης tp9 έγραψε:
Μιλαμε για μικρα πραγματακια,αρα και μικρο κοστος βελτιωσης... σκουπες,φιλτρα,χταποδιαΤο χταποδι δε το λες και 'μικρο πραματακι' ,ουτε μικρο κοστος εχει.
Με μικρα πραματακια δε θα κερδισεις τιποτα.
Τα μεγαλα πραματακια κοστιζουν. -
Τα μικρα πραγματακια προσφερουν το κατι της τους, αλλα δεν κανουν και τπτ το σημαντικο. Τα πολλα πραγματακια κανουν κατι παραπανω, αλλα και σκας αρκετα λεφτακια....και σε καμποιο μπλοκο παιζει να σε ξεσκισουν. +οτι μια χαρακαινουριο αμαξακι...γιατι να το κανεις να κανει σαν καραβι ?
-
Μπορεις να βαλεις εναν 'πλανο' (παραλληλο εγκεφαλο) χωρις τιποτα αλλο και να τονωσεις την ροπη του κινητηρα σου χωρις να κανει σαν καραβι .
Απλα θα αυξανεις το φορτιο οποτε θελεις σε ποσοστο ανοιγματος της πεταλουδας της εισαγωγης που εσυ επιθυμεις.
Απλα γινεται παρεμβολη πριν τον κυριος εγκεφαλο και στελνονται αλλα δεδομενα αναλογα με τη ρυθμηση που επιλεξεις.
Σε ενα σοβαρο καταστημα βελτιωσεων μπορεις να το βρεις με τιμη περι 400 + ευρω !
Θα δεις διαφορα στη ροπη ,ενω αν δεν σου αρεσει στο μελλον το βγαζεις και το πουλας η το βαζεις σε αλλο car! -
Πολυ ενδιαφερον αυτο που λες φιλε μου.... Για τι διαφορα μιλαμε? Παιζει τιποτα με μπερδεμα του εγκεφαλου γενικοτερα? Με την εγγυηση της αντιπροσωπειας?
-
Ο χρήστης tp9 έγραψε:
Πολυ ενδιαφερον αυτο που λες φιλε μου.... Για τι διαφορα μιλαμε? Παιζει τιποτα με μπερδεμα του εγκεφαλου γενικοτερα? Με την εγγυηση της αντιπροσωπειας?H διαφορα εχει να κανει με την αυξηση της ροπης μεχρι 0,5 αλλα το κυριοτερο ειναι οτι θα μπορεις να την εχεις απο το 10 τα εκατο του ανοιγματος του γκαζιου αν θες ,απο το 50 τα εκατο και μετα δηλ παλι η 80 τα εκατο ,αναλογα που το ρυθμησεις εσυ απο μεσα!
Τεραστια διαφορα δεν θα δεις και δεν γνωριζω η εχω ακουσει για μπλεξιματα με εγκεφαλους!
Υπαρχει εγγυηση .
Τωρα οτι μπαινει στο αυτοκινητο και επηρεαζει την λειτουργια του και μαλιστα καινουργιο επηρεαζει την εγγυηση εκτος και ειναι της εταιριας!
Ψαξτο λιγο ,δεν εχεις να χασεις τιποτα και το κυριοτερο θα εχεις και οικονομια στηνκαταναλωση!
Δεν βαζεις εξατμησεις χταποδια μυδια ξυδια και μονο αν το ψαξει καποιος μπορει να το δει!
Μην ξεχνας οτι με τους κλασικους τροπους βελτιωσης για μισο κιλο ροπη η για λιγα χιλιογ/τρα χρειαζονται τα διπλασια χρηματα τα οποια δεν παιρνεις ποτε πισω! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Θα πετάξεις τα λεφτά σου. Συνήθισέ το ή πούλα το. Αν ήθελες ροπή χαμηλά, αγόρασες λάθος αμάξι.+1000
-
Eπειδή είχα τον 1600άρη Κορεάτη μέχρι πολύ πρόσφατα μία εύκολη και δοκιμασμένη λύση είναι τα εξής:
- Tελικό Remus με 130euro. Θα'χεις λίγο θόρυβο αλλά θα ανοίξει η εξαγωγή
- Φιλτράκι συρμάτινο της Techni Colombo στο εργαστασιακό φιλτροκούτι. Δοκιμασμένο, αφήνει τον αέρα και μπαίνει άπλετα στη μηχανή.
Κόστος 60euro και πλύσιμο/καθάρισμα κάθε 10.000χιλιόμετρα με βενζίνη.
Σύνολο 190euro ... με μία λύση χωρίς να κόψεις και να ράψεις το αυτοκίνητο ...
Με αυτά το αυτοκίνητο αρπάζει πολύ καλά χαμηλά, διαπιστωμένο ... ... όχι μόνο από μένα αλλά και από συνεπιβάτες που με κοιτούσαν περίεργα με τις επιδόσεις που απέκτησε το κουπέ ...
υ.γ. τα παραπάνω τα είχα κάνει σε ΔΥΟ κουπέ ... και είχα και τις δύο φορές τα ίδια καλά αποτελέσματα ... Τα έχω κάνει και σε 206/ASTRA/Swift χωρίς να έχω ιδιαίτερα αποτελέσματα ...
-
Θα ηθελα να αποφυγω τον θορυβο,οσον αφορα το τελικο. Συνδυασμος φιλτρου με κατι αλλο? ευχαριστω παντως για την βοηθεια. Η σκουπα λες να το βοηθησει?
-
Ο χρήστης tp9 έγραψε:
Θα ηθελα να αποφυγω τον θορυβο,οσον αφορα το τελικο. Συνδυασμος φιλτρου με κατι αλλο? ευχαριστω παντως για την βοηθεια. Η σκουπα λες να το βοηθησει?ξεχνα σκουπες,φαρασια,χταποδια,ειναι πεταμενα λεφτα,μα τελειως πεταμενα λεφτα
Αντε με μια εξατμιση,μεσαιο τελικο,να παρεις μισο αλογο,θα δωσεις 300 τουλαχιστον Ε και θα κερδισεις τιποτα,εκτος απο θορυβο
Συμβιβασου με την επιλογη σου,μη πειραζεις το αμαξακι,δυστυχως ετσι ειναι. -
Ο χρήστης tp9 έγραψε:
Θα ηθελα να αποφυγω τον θορυβο,οσον αφορα το τελικο. Συνδυασμος φιλτρου με κατι αλλο? ευχαριστω παντως για την βοηθεια. Η σκουπα λες να το βοηθησει?Φιλτράκι Colombo Angelo στο εργοστασιακό φιλτροκούτι για να αναπνέει καλύτερα όταν πατάς γκαζάκι: http://www.colomboangelo.it/tecnifilter.html
και ένα τελικό Remus ή Sebring universal αρκεί ... για να ανοίξει η εξαγωγή.
Δεν προτείνω αλλαγή μεσαίου και σωλήνες γιατί θα χάσεις ιπποδύναμη αντί να κερδίσεις (μείωση bakcpressure).Mε τα δύο που σου λέω αρπάζει πολύ καλά ο κινητήρας στις χαμηλές, εκεί που είναι και πνιγμένος ο Κορεάτης...
Από θόρυβο θα έχεις κυρίως στις χαμηλές.
Χωρίς θόρυβο ξέχασε το... ...Σκούπες/φαράσια/βαρέλια κλπ...κλπ... πεταμένα χρήματα...
-
Μονο η λυση που σου πρωτεινω συμφερει απο αποδοση και δεν χαλας λεφτα και αμαξι!
Αλλιως πρεπει να παρεις αλλο αυ/το! -
πουλα το οσο προλαβαινεις..
-
Συνήθως πιο ελεύθερη εξάτμιση και πιο ελεύθερη αναπνοή βελτιώνουν τις επιδόσεις στις μεσαίες και υψηλές στροφές και τις χειροτερεύουν στις χαμηλές. Οπότε είμαι λίγο δύσπιστος.... αν και θετικό ότι σε δύο εφαρμογές έλαβαν θετική κρίση. Καλό θα ήταν να μπορούσες να δοκιμάσεις κάποια τέτοια μετατροπή.
Να ξεκαθαρίσεις αν το πρόβλημα είναι καθυστέρηση οπότε τότε τα διάφορα κόλπα ηλεκτρονικού γκαζιού ή παράλληλα εγκεφαλάκια μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Αλλά μην περιμένεις οικονομικότερη λειτουργία....
Επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου όχι με στόχο την αύξηση της μέγιστης ισχύος αλλά βελτίωση της καμπύλης στις χαμηλομεσαίες. Στην Ελλάδα δεν το συνηθίζουμε, όλοι ψάχνουμε τα 5-6 αλογάκια στις 6-6500 στροφές (χα!) αλλά στο εξωτερικό προσφέρονται και τέτοια πακέτα για αυτούς που τραβάνε βάρκες τροχόσπιτα κλπ και θέλουν ροπές χαμηλότερα. Αν δεν είσαι τύπος που συχνάζεις στις κόκκινες γραμμές αυτό θέλεις κι ας χάσεις λίγα άλογα λίγο πριν τον κόφτη. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
πουλα το οσο προλαβαινεις..Ακομα δεν το πηρα,οχι κ να το πουλησω. Λεμε καποια πραγματακια για μικρη βελτιωση,οπως λεει κ ο τιτλος. Αλλωστε δεν θα επαιρνα τον κορεατη αν ηθελα να βαζω φωτια στο δρομο...
-
Ο χρήστης tp9 έγραψε:
πουλα το οσο προλαβαινεις..
Ακομα δεν το πηρα,οχι κ να το πουλησω. Λεμε καποια πραγματακια για μικρη βελτιωση,οπως λεει κ ο τιτλος. Αλλωστε δεν θα επαιρνα τον κορεατη αν ηθελα να βαζω φωτια στο δρομο...
Φωτια σιγουρα δεν θα βαλεις στον δρομο, αλλα σε βλεπω εισαι ετοιμος να βαλεις φωτια στην τσεπη σου. Ισως ειναι οντως καλυτερα να το σπρωξεις και να παρεις καποιο που θα πηγαινεικαλυτερα... Σκεψου το γιατι θα το τρως στην μαπα καθε μερα για τα επομενα πολλα χρονια... και λυση σε αυτο το πραγμα ΔΕΝ εχει!
ΛΙΓΗ ΡΟΠΗ ΓΙΑ HYUNDAI I30