-
Σε πολλά αμάξια όταν ανάβεις το a/c αυτό σημαίνει και αυτόματη λειτουργία του βεντιλατέρ στην πρώτη σκάλα, ναι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε πολλά αμάξια όταν ανάβεις το a/c αυτό σημαίνει και αυτόματη λειτουργία του βεντιλατέρ στην πρώτη σκάλα, ναι.Σε όλες τις σκάλες το κάνει φίλε μου.
-
Τι εννοείς; Για το βεντιλατέρ του ψυγείου της μηχανής μιλάω το οποίο συνήθως έχει 2 σκάλες.
-
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Σε πολλά αμάξια όταν ανάβεις το a/c αυτό σημαίνει και αυτόματη λειτουργία του βεντιλατέρ στην πρώτη σκάλα, ναι.
Σε όλες τις σκάλες το κάνει φίλε μου.
Εννοεί στην πρώτη σκάλα του βεντιλατέρ του ψυγείου (σε αρκετά αυτοκίνητα υπάρχουν περισσότερες ταχύτητες και σε αυτό). Δεν εννοεί τις σκάλες του ανεμιστήρα.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με το A/C μου αφού χτες... χάλασε!
Εξηγούμαι: στη μεγάλη σκάλα δουλεύει μια χαρά (φυσικά ο ανεμιστήρας κάνει θόρυβο όπως πρέπει να κάνει ενώ ο αέρας δεν είναι τόσο κρύος όπως είναι πχ στη δεύτερη) ενώ στις τρεις μικρότερες ο ανεμιστήρας δε δουλεύει πλέον με την ίδια ένταση που δούλευε, κάνει διακοπές στην παροχή αέρα και στο τέλος σβήνει.Καμία εκτίμηση;
Κάηκε η αντίσταση που ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Στη μεγάλη σκάλα δουλεύει επειδή το ρεύμα δεν περνάει από την αντίσταση (φουλ ταχύτητα). Για την χαμηλή σκάλα το ρεύμα περνάει πρώτα από την αντίσταση.
Χμμμ... δεν ακούγεται σημαντική βλάβη, ελπίζω να είναι και χαμηλού κόστους γιατί είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και καλώς-κακώς το A/C έχει γίνει απαραίτητο εξοπλιστικό στοιχείο σε ένα αυτοκίνητο.
Ναι, ήταν η αντίσταση του καλοριφέρ, η οποία και αλλάχτηκε με κόστος ανταλλακτικού 30 ευρώ (από 35). Επίσης, μιας και το Τέμπρα συνηθίζει να βγάζει τα προβλήματα ανά ζεύγος βγήκε και το μοτεράκι του καλοριφέρ, το οποίο άρχισε να κάνει πολύ θόρυβο, καθαρίστηκε, γρασσαρίστηκε και ξανατοποθετήθηκε.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εννοεί στην πρώτη σκάλα του βεντιλατέρ του ψυγείου (σε αρκετά αυτοκίνητα υπάρχουν περισσότερες ταχύτητες και σε αυτό). Δεν εννοεί τις σκάλες του ανεμιστήρα.
Μήπως το είπα λάθος μάλλον.
Όταν εννοώ ανοίγει λέω ότι με το που ανοίγω το a/c ανοίγει μετά από λίγο(ελάχιστα) ο ανεμιστήρας.Σε όποια σκάλα & να το βάλω από μέσα 1,2,3,4 αυτός δουλεύει & όταν κλεινω το κουμπί του a/c τότε σταματάει. -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Όταν εννοώ ανοίγει λέω ότι με το που ανοίγω το a/c ανοίγει μετά από λίγο(ελάχιστα) ο ανεμιστήρας.Σε όποια σκάλα & να το βάλω από μέσα 1,2,3,4 αυτός δουλεύει & όταν κλεινω το κουμπί του a/c τότε σταματάει.To βεντιλατερ δουλευει οταν ανοιγεις το ac γιατι το ψυγειο του ac ζεσταίνεται πολυ και επηρεαζει και το ψυγειο του νερου.Μπορει να ενεργοποιει δευτερη σκαλα ή δευτερο βεντιλατερ αναλογα την υλοποιηση.Αν εννοεις τον ανεμιστήρα του καλοριφερ υπαρχουν καποια αμαξια που οταν αναψεις το ac αυτος δουλευει στην πρωτη σκαλα και ας το εχεις εσυ στο κλειστο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όταν εννοώ ανοίγει λέω ότι με το που ανοίγω το a/c ανοίγει μετά από λίγο(ελάχιστα) ο ανεμιστήρας.Σε όποια σκάλα & να το βάλω από μέσα 1,2,3,4 αυτός δουλεύει & όταν κλεινω το κουμπί του a/c τότε σταματάει.To βεντιλατερ δουλευει οταν ανοιγεις το ac γιατι το ψυγειο του ac ζεσταίνεται πολυ και επηρεαζει και το ψυγειο του νερου.Μπορει να ενεργοποιει δευτερη σκαλα ή δευτερο βεντιλατερ αναλογα την υλοποιηση.Αν εννοεις τον ανεμιστήρα του καλοριφερ υπαρχουν καποια αμαξια που οταν αναψεις το ac αυτος δουλευει στην πρωτη σκαλα και ας το εχεις εσυ στο κλειστο.
Σ'ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση!!
Δηλαδή αν πάω ένα ταξίδι & έχω αναμμένο το a/c θα δουλευει & το βεντυλατέρ συνέχεια; -
Αν δεν χρειαζεται θα σβηνει μονο του.Η ροη του αερα κρυωνει το ψυγειο οποτε μπορει να μην χρειαζεται να λειτουργει συνεχεια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν δεν χρειαζεται θα σβηνει μονο του.Η ροη του αερα κρυωνει το ψυγειο οποτε μπορει να μην χρειαζεται να λειτουργει συνεχεια.Και πάλι ευχαριστώ!!
Νά'σαι καλά!!
Μου λύθηκε η απορία & γω νόμιζα μήπως είχε κολλήσει καμμιά ασφάλεια. -
Λάδια 10.000χλμ, φίλτρο λαδιού, αλλαγή όλων των ιμάντων, καθαρισμός Α/C 250€ με εργασία είναι ακριβά?
Είστε ευχαριστημένοι με το aircondition του αυτοκινήτου σας;