-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Τελικά ως γνήσιος αναποφάσιστος πήρα το navigon 2100 max και τώρα παλεύω να του πιω το αίμαΜε γειές φίλε! Αυτό είχα πάρει αρχικά αλλά το άλλαξα με το 7210 λόγω bluetooth. Πολύ ωραία γραφικά και menu. Λένε πως οι χάρτες δεν είναι τόσο ενημερωμένοι αλλά όσο το χρησιμοποίησα και σε άκρως επαρχιακές διαδρομές κοντά στην Αριδαία δεν είχα πρόβλημα. Πάντως όσο πάει η κάλυψη μεγαλώνει και η εταιρία βγάζει 4 ενημερώσεις το χρόνο. Όπου να΄ναι αναμένουμε την έκδοση Q2 2009.
-
Καλημέρα,
Κανένας χάρτης Navteq Q4 2008 ή ακόμα καλύτερα Q1 2009 που θα βρώ για download βρε παιδιά??
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Μην πάρεις τίποτα με destinator γιατί πολύ πιθανόν να μείνεις χωρίς χάρτες της Gi. Δεν ξέρουμε ποιόν προμηθευτή θα βρει η MLS.
Ακου εκεί 'μην πάρεις τίποτα με destinator'
Mην κινδυνολογείς....Αυτές τις φήμες τις ακούμε εδώ και 1,5χρόνο...Kαι όταν γράφεις κάτι σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός, είσαι ο ίδιος που λίγες μέρες πριν προέτρεπες κόσμο να πάρει το igo8 και έλεγες ανυεύθυνα ότι το igo8 έχει τους χάρτες της Gi ενώ εχει τους προηγουμενους χαρτες και δεν ειναι αρκετα ανημερωμενο.Ολο τέλος η Gi από την MLS και όλο τέλος και ακόμα τίποτα...
Ακόμα και τώρα για Ελλάδα το Destinator είναι η καλύτερη επιλογή...+1
αλήθεια που το στηρίζεις ότι η Gi δεν θα υποστηρίζει το destinator?
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Μην πάρεις τίποτα με destinator γιατί πολύ πιθανόν να μείνεις χωρίς χάρτες της Gi. Δεν ξέρουμε ποιόν προμηθευτή θα βρει η MLS.
Mην κινδυνολογείς....Αυτές τις φήμες τις ακούμε εδώ και 1,5χρόνο...Kαι όταν γράφεις κάτι σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός, είσαι ο ίδιος που λίγες μέρες πριν προέτρεπες κόσμο να πάρει το igo8 και έλεγες ανυεύθυνα ότι το igo8 έχει τους χάρτες της Gi ενώ εχει τους προηγουμενους χαρτες και δεν ειναι αρκετα ανημερωμενο.Ολο τέλος η Gi από την MLS και όλο τέλος και ακόμα τίποτα...
Ακόμα και τώρα για Ελλάδα το Destinator είναι η καλύτερη επιλογή...Υπάρχουν 2 κατηγορίες χρηστών.
Αυτοί που πρόκειται να πληρώσουν και αυτοί που θέλουν κάτι free. Τους πρώτους τους προτρέπω να αποσβέσουν τα λεφτά τους στο έπακρο και να 'πιάσουν τόπο'. Τους υπόλοιπους τους προτείνω iGo γιατί είναι το καλύτερο πρόγραμμα πλοήγησης αυτή τη στιγμή, αλλά δεν πωλείται επίσημα στην Ελλάδα και προφανώς δε μπορεί κάποιος να το αγοράσει με κάποιο PNA.Αυτές οι φήμες όπως λες προέρχονται από υπεύθυνους της Gi, δες το τελευταίο post του Χρήστου Λάππα.
Το iGo έχει τους χάρτες της Gi. Σε ποιό σημείο έγραψα κάτι ανεύθυνο; Σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου, πόσο μάλλον όταν δε γνωρίζεις. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ακόμα και τώρα για Ελλάδα το Destinator είναι η καλύτερη επιλογή...+1
αλήθεια που το στηρίζεις ότι η Gi δεν θα υποστηρίζει το destinator?
Πάμε πάλι:
Δεν είναι σωστό αυτό που σου είπαμε από τη geointelligence. Έτσι όπως το ακούω μάλλον κάποια παρεξήγηση έγινε.
το σωστό είναι ότι δε ξέρουμε σήμερα αν η mls θα χρησιμοποιήσει τους δικούς μας χάρτες σε επόμενη αναβάθμιση.
Το μόνο λογισμικό στην Ελλάδα που μπορεί να το υποσχεθεί αυτό σήμερα είναι το ginius driver κι όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη. Λυπάμαι αλλά δεν είναι δικό μας θέμα αλλά της mls κι έχει να κάνει με το τι πιστεύει ότι είναι υποστήριξη για τους πελάτης...Τα λόγια του υπευθυνου της Gi σας κάλυψαν;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πάμε πάλι:
Δεν είναι σωστό αυτό που σου είπαμε από τη geointelligence. Έτσι όπως το ακούω μάλλον κάποια παρεξήγηση έγινε.
το σωστό είναι ότι δε ξέρουμε σήμερα αν η mls θα χρησιμοποιήσει τους δικούς μας χάρτες σε επόμενη αναβάθμιση.
Το μόνο λογισμικό στην Ελλάδα που μπορεί να το υποσχεθεί αυτό σήμερα είναι το ginius driver κι όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη. Λυπάμαι αλλά δεν είναι δικό μας θέμα αλλά της mls κι έχει να κάνει με το τι πιστεύει ότι είναι υποστήριξη για τους πελάτης...Τα λόγια του υπευθυνου της Gi σας κάλυψαν;
Oχι.
Να κάνω μία ερώτηση; Μόνο η MLS φορά Destinator; Aυτή το αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα θέλω να πω;
(δεν το ξέρω, ρωτώ απλά)Anyway τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μακάρι να πάει σε κάποια άλλη να δούμε και καλύτερο interface.
-
Αυτό έχει άραγε φωνητικές εντολές;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.926327
Πολύ καλή τιμή αν έχει, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. -
Αν εννοείς να του δίνεις την διεύθυνση μιλώντας....χλωμό το κόβω.
-
Εμένα μ' ενδιαφέρει να σου λέει αυτό που να στρίψεις, να το ακούς δηλαδή να σου δίνει κατευθύνσεις. Τα ψευτοχάιτεκ προγράμματα αναγνώρισης φωνής της MLS δεν με έχουν ικανοποιήσει στο παρελθόν (ούτε καν η ΙΒΜ δεν έχει φτάσει σε πραγματικά αποδεκτό επίπεδο).
-
Τοτε δεν θες φωνητικες εντολες αλλα φωνητικες οδηγιες .Αν δεν τις ειχε δεν θα ηταν καθολου πρακτικο,ειδικα για μεσα την πολη.
-
Φωνητικές οδηγίες ρε Μάνο εννοείται ότι έχει. Δεν είναι θέμα hardware αλλά software. Δηλ το Destinator.
-
Κι εγώ πού να το ξέρω; Δεν το αναφέρει... Ενώ υπάρχουν κάποιες συσκευές χωρίς φων. οδηγίες.
Τι λέει το MLS, έχει καλούς χάρτες;
Θα μπορέσω άραγες να φορτώσω άλλο πρόγραμμα πλοήγησης στο συγκεκριμένο μηχανάκι;Πείτε, πείτε.... Ψήνομαι!!
-
Βλέπω ότι φορά απλά WM 5 ...οπότε μπορείς να του βάλεις ότι θες. Αλλά εγώ το destinator δεν θα το άλλαζα μόνο για την άψογη κάλυψη που έχει Ελλάδα. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ οι χάρτες. Οταν θα σου λέει στρίψε αριστερά και ο δρόμος δεν θα σε αφήνει επειδή άλλαξαν σήμανση πρόσφατα τότε θα καταλάβεις γιατί επιμένουμε στην Gi.
-
Nαι, το έχω πάθει, αλλά με μηχανάκι που είχε χάρτες 4 χρόνια παλιούς.
Τούτο εδώ πόσο κακό να είναι; Δεν χάθηκε δα ο κόσμος αν του λείπει καμιά μονοδρόμηση που και που.
Είναι και PDA. Κοστίζει δε 160 ευρώ μόνο από 300.Θα το κτυπήσω.
-
Mα αυτό φορά Destinator οπότε θα είσαι κούκλος!
Ρε δεν ξύπνησες ακόμα; -
Έγραψες Gi κι εγώ νόμιζα ότι το NGI στα χαρακτηριστικά του ήταν άλλο πράγμα.
Καλή δεν είναι η τιμή; Νομίζω ότι μόνο το πρόγραμμα κοστίζει περίπου τόσο. -
Είναι λίγο παλιούτσικο αλλά από σπεκς δεν του λείπει τίποτα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι εγώ πού να το ξέρω; Δεν το αναφέρει... Ενώ υπάρχουν κάποιες συσκευές χωρίς φων. οδηγίες.
Τι λέει το MLS, έχει καλούς χάρτες;
Θα μπορέσω άραγες να φορτώσω άλλο πρόγραμμα πλοήγησης στο συγκεκριμένο μηχανάκι;
Πείτε, πείτε.... Ψήνομαι!!Κατά τη γνώμη μου, μην ξοδέψεις πολλά χρήματα .
Εγώ ήμουν ανάμεσα στο Mio Moov 200 (129 €) και στο Navigon 2100 max (149 €) και τελικά πήρα το πρώτο. Γι' αυτό που το χρειάζομαι (μικρομετακινήσεις εντός Αθήνας και ένα-δυο ταξίδια το χρόνο) είναι μια χαρά. Του φόρτωσα και ένα κάρρο σημεία ενδιαφέροντος και είναι τώρα πλήρες. Εμπειρία παλαιότερη και πολλές γνώσεις για τα προγράμματα των μηχανημάτων αυτών δεν έχω, αλλά δουλεύει καλά, με μόνο μειονέκτημα κάποια μπλοκαρίσματα που κάνει καμμιά φορά, όταν βρίσκομαι σε περιοχές με πολλούς μικρούς στενούς δρόμους, οπότε και μπερδεύεται στην πλοήγηση (μου λέει -πχ.- 'κάντε αναστροφή' σε μέρος που απλά δεν υπάρχει ...). Δεν το ψάχνω και παραπέρα όμως ... -
Όσοι έχουν Mio και θέλουν να το ξεκλειδώσουν μπορούν να εγκαταστήσουν αυτό το πρόγραμμα και ακολούθως να βάλουν όποιο πρόγραμμα πλοήγησης θέλουν, χωρίς να χάσουν το αρχικό τους. Προσωπικά προτιμώ το Ginius Driver, μετά από σύντομη δοκιμή Destinator 7, Navigon, iGo, iGo 8 κλπ (και φυσικά του MioMap, το οποίο είναι απαράδεκτο για την Αθήνα).
-
Να τα μεζέψω λίγο και ελπίζω να καλύψω μερικούς.
Η MLS (ελληνική εταιρεία) είναι ο επίσημος διανομέας του destinator στην Ελλάδα και τυγχάνει να είναι και μια από τις χειρότερες σε υποστήριξη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ο καλύτερος χάρτης για την Ελλάδα σε κάλυψη και ακρίβεια είναι ο χάρτης της Gi (πρώην NGi) και είναι διαθέσιμος για το πρόγραμμα giniusdriver, destinator (με αμφίβολη συνέχεια), miomap2008, iGo 8, iGo Amigo, NDrive. Τα τρια τελευταία χρησιμοποιούν χάρτη της TeleAtlas με δεδομένα της Gi, αλλά δεν κυκλοφορεί επίσημα. Αυτό σημαίνει οτι σύντομα θα δούμε και άλλα προγράμματα να κυκλοφορούν στην Ελλάδα με χάρτες της Gi.@manosk
Φανάζομαι μιλάς για την προσφορά στα 160 γιατί το link σου έχει τιμή 300 ευρώ.
Εγώ προσωπικά δεν θα το αγόραζα. Θα προτιμούσα ένα mio moov330 και να του βάλω όποιο πρόγραμμα θέλω.
Οι λόγοι που δεν θα το αγόραζα είναι οτι πρόκειται για πολύ παλιό μοντέλο με χαμηλή ανάλυση οθόνης, περιορισμένη μνήμη, μεγάλο μέγεθος, αλλά πολύ καλό GPS. Επίσης θετικό είναι οτι πολύ εύκολα μπορείς να εγκαταστήσεις όποιο πρόγραμμα θέλεις και να το βρεις δωρεάν.
Συνολικά να ξέρεις οτι είναι αξιόλογο μηχάνημα και το πιο πιθανό είναι να μη σε απογοητεύσουν οι δυνατότητες του.
Το πηρα αποφαση...GPS