-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Η εικονα που εχω βαλει ειναι απο το προσωπικο μου αυτοκινητο,και την τοποθετηση την εκανε ο γραφων...
Aν λεγοντας καλωδιο εννοεις το μπλε σωληνακι σιλικονης για την υποπιεση,αυτα βγαινουν σε μπλε,κοκκινο,κιτρινο και λοιπα φανταιζι χρωματα...Μαυρο σωληνακι σιλικονης η γκρι δεν εχει ανακαλυφθει ακομη...
Αν σου φαινεται παζαρι,εγκειται στο προσωπικο σου γουστο,εμενα παντως μου αρεσει....
Τωρα για την βενζινη,οτιδηποτε βαλεις απο 92 οκτανια και πανω(συμφωνα με την Opel) μεχρι κηροζινη αεροπορικου τυπου εισαι οκ,και οπως ειναι λογικο οσο πιο πολλα τα οκτανια τοσο καλυτερη η καυση...
Its up to you
[/quote]Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να σε προσβάλλω για το μπλέ...κάτι,άλλως τε όπως κι εσύ έγραψες,περί ορέξεως...
Αυτό το 'σύμφωνα με την Opel' μου λες που το διάβασες,γιατί στο link που παρέθεσα,μιλάει για 98 οκτάνια. -
Στο manual του αυτοκινητου...
-
Άαααα,καλά κρασά.
Για δες σε παρακαλώ πολύ στη σελίδα 308 που γράφει σε ποιους κινητήρες αναφέρεται και άμα βρεις τον 1.6Τ,γράψε μου.
Μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφω... -
εγώ ότι βενζίνη και να βάλω και από οποιοδήποτε πρατήριο, πάντα θα ακούω πειράκια έως 2.100rpm με 1η 2α 3η.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
εγώ ότι βενζίνη και να βάλω και από οποιοδήποτε πρατήριο, πάντα θα ακούω πειράκια έως 2.100rpm με 1η 2α 3η.Πως μπορείς και ακούς τον κινητήρα και μάλιστα σε αυτές τις στορφές? Ολος ο θόρυβος μέσα μπαίνει?
-
Ρε παιδια,τι πειρακια καθεστε και λετε?Εγω πως δεν εχω ακουσει τιποτα,ποτε?
Μηπως ειν'ιδεα σας?Μηπως ειναι κατι αλλο?
Αδυνατω να πιστεψω οτι σ'αυτο το μοτερ χτυπανε πειρακια...
Αλλο αν ανεβαινεις ανηφορα με 30χλμ,6η και 5 ατομα μεσα,εκει θα τ'ακουσεις... -
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
εγώ ότι βενζίνη και να βάλω και από οποιοδήποτε πρατήριο, πάντα θα ακούω πειράκια έως 2.100rpm με 1η 2α 3η.Ν'αγιάσει το στόμα σου.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ,μέχρι τη στιγμή που μπαίνει το turbo.
Τα ακούς περισσότερο με ανοιχτή την οροφή.Καλά που το έγραψες,γιατί ετοιμαζόμουν να το γεμίσω με 100στάρα...
-
Ο χρήστης ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. έγραψε:
Άαααα,καλά κρασά.
Για δες σε παρακαλώ πολύ στη σελίδα 308 που γράφει σε ποιους κινητήρες αναφέρεται και άμα βρεις τον 1.6Τ,γράψε μου.
Μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφω...Πιθανον,αλλα πιθανον ειναι κι'εσυ να μην διαβαζεις τι γραφει το manual σου,η ακομη πιο πιθανον ειναι να'χουμε διαφορετικο manual η αμαξι
Στη σελιδα 311 λοιπον γραφει:
Z16LET
Τυπος καυσιμου:Βενζινη
Αριθμος οκτανιων(RON)(2)
Αμολυβδη 95(S)3) η
Aμολυβδη 98(SP)3) η
Αμολυβδη 91(Ν)3)4)
Οπου 2)Στανταρ καυσιμα υψηλης ποιοτητας π.χ Αμολυβδη βενζινη DIN EN 228,N=Normal(Regular)Απλη,S=Super(Premium)Σουπερ,SP=Super Plus(Premium Plus)Σουπερ Plus.Αξια που αναγραφεται με εντονα γραμματα:συνιστωμενα καυσιμα.
Οπου 3)Το συστημα ελεγχου για τα πειρακια ρυθμιζει αυτοματα τον χρονισμο της αναφλεξης συμφωνα με τον τυπο καυσιμου που χρησιμοποιειται(αριθμος οκτανιων)
Οπου 4)Ενδεχεται να παρατηρηθει μικρη μειωση στην ισχυ και τη ροπη του κινητηρα αν χρησιμοποιειτε βενζινη 91RON
Επειδη παντως μου εκαναν εντυπωση τα γραφομενα περι πειρακιων,εστησα αυτι χθες σε βολτα με το αμαξι τετρακαβαλο και δεν ακουσα ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα,ακομα και σε ανηφορα με 3η και 20 χλμ.Σημειωτεον οτι το αμαξι εχει δουλεψει μονο με 100αρα απο την πρωτη μερα που το πηρα... -
Με την 100αρα δεν υπαρχει προβλημα!Με τις 95αρες μονο εμφανιζεται...
-
To pdf αρχείο που κατέβασα από εδώ http://www.opel.gr/content_data/GME/019 ... _specs.pdf
αναφέρει σαν καύσιμο του 1.6Τ την super αμόλυβδη των 98 οκτανίων και όχι αυτ'η με 95 οκτάνια που γράφει το manual.
Λέτε να φταίει αυτό για τα πυράκια;Γιατι ψαχνετε τοσο πολυ το θεμα της βενζινης σε ενα υπερτροφοδοτουμενο μοτερ με αποδοση 120ps/λιτρο,οταν το κοστος φουλαρισματος ενος ρεζερβουαρ με 95αρα και με 100αρα εχει διαφορα 5-6 ευρω...
Εννοω,ποιος ο λογος να βαλεις 95αρα?Η χαμηλοτερη τιμη της?Δεν είναι σοβαρός λόγος για σένα η χαμηλότερη τιμή; Δηλαδή θεωρείς φυσιολογικό να πληρώνει κάποιος 25% παραπάνω για την βενζίνη; Η διαφορά δεν είναι μόνον 4-6
-
Πάντως τα πειράκια είναι ότι χειρότερο για το TURBO!!!
Περιμένω αύριο που θα πάω στο συνεργείο να δω τι θα μου πουν.
Μόνο μη μου που τη γνωστή δικαιολογία ότι φταίει η βενζίνη γιατί θα γίνει το έλα να δεις. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τέλος, δεν καταλαβαίνω αυτό με τα πειράκια που λέτε! Στο Υ , δεν έχει μπει ποτέ κάτι άλλο από 95άρα και δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ πειράκια! Αρα, ή τα πρατήρια που βάζετε έχουν πρόβλημα, ή το αυτοκίνητο έχει κάποιο πρόβλημα! Αν είναι δυνατόν δηλαδή, να χρειάζεται 100άρα ένα Corsa 1.2 ή ενα Astra 1.6. Ακόμη και τα turbo μια χαρά δουλεύουν με 95άρα , αν δεν έχει πέσει τσιπάρισμα κλπ!
Μήπως γινόμαστε λίγο θύματα των βενζινάδων και των εταιρειών;Το αυτό! Πειράκια -που να μην τα έχω προκαλέσει εγώ, με φορτωμένο Leon, 6η και 1200 στροφές στην τελευταία ανηφόρα του karakorum (την καλή, που σε ανεβάζει από τα 2500 στα 6800 μέτρα)- δεν έχω ακούσει ποτέ. Μήπως την ψάχνετε περισσότερο από όσο πρέπει;
Αυτό το λέω, γιατί δεν νομίζω τόσα πρατήρια ή τόσα αυτοκίνητα να έχουν βγει σκάρτα...
-
Δεν είναι σοβαρός λόγος για σένα η χαμηλότερη τιμή; Δηλαδή θεωρείς φυσιολογικό να πληρώνει κάποιος 25% παραπάνω για την βενζίνη; Η διαφορά δεν είναι μόνον 4-6
-
Άμα φτάσει η βενζίνη στο 1,5 ευρώ, θα δούμε πόσοι θα σκέφτονται έτσι. Θα γεμίσουν οι μάντρες SUV και σπορ με εκατοντάδες άλογα.
-
Aμα φτασει 1.5 ευρω θα φτασει για ολους.Και τα λαστιχα ειναι ακριβα αλλα δεν βαζουμε απο το Carrefur,τα καλυτερα παμε και αγοραζουμε...
-
Δεν έχουν όμως όλοι υπολογίσει τα λειτουργικά έξοδα, πολύ περισσότερο κάποια απρόβλεπτη αύξησή τους. Τα λάστιχα είναι άλλο πράγμα, σχετίζονται με την ασφάλεια.
-
Στη σελιδα 311 λοιπον γραφει:
Z16LETΑμ έλα που στο δικό μου manual δεν αναφέρει πουθενά αυτό τον τύπο κινητήρα...
ίσως μου έχουν δώσει λάθος manual γι' αυτό παραπάνω παρακάλεσα να κοιτάξετε τα manual σας.
Το ότι εσύ δεν ακούς πειράκια με καθησυχάζει.
Θα δοκιμάσω με 100άρα να δω κι εγώ και μακάρι να φταίει αυτό.
Πάντως τόσο 'ευαίσθητο' σε οκτάνια κινητήρα,πρώτη φορά βλέπω... -
Mονο 100αρα φιλε Σωκρατη.
Ειπαμε να βγαζουμε κι απ' τη μυγα ξυγκι,αλλα οχι κι'ετσι...
Ας κανουμε οικονομια αλλου... -
οταν ειχε βγει η 100αρα μας λεγανε οτι ειναι ακριβη* επειδη τη χρησιμοποιουν λιγοι...
τωρα που τη χρησιμοποιουν πολλοι περισσοτεροι, ειναι ακομη πιο ακριβη...
επισης, ολως τυχαιως, εξαφανισανε την 98αρα απο ολα τα πρατηρια...
τα συμπερασματα δικα σας...
- σε σχεση με την 95αρα.
-
Mονο 100αρα φιλε Σωκρατη.
Ειπαμε να βγαζουμε κι απ' τη μυγα ξυγκι,αλλα οχι κι'ετσι...
Ας κανουμε οικονομια αλλου...δηλαδη σε αλλες χωρες που δεν πωλειται 100αρα, τα Οπελ (και οχι μονο) εχουν τα ιδια προβληματα??
OPEL ASTRA 1.6 TURBO 180HP facelift