-
ξεχασα να πω οτι και τα 2 ειχαν βενζινη 95 και το GT ειχε μονο 1500χλμ στο κοντερ, με προφανη αποτελεσματα στην αποδοση & στην καταναλωση.
πραγματικα το GT αν οδηγηθει εξυπνα (με τη ροπη) καιει πραγματικα λιγο καυσιμο σε σχεση με την αποδοση του.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πώς γίνεται να μην γυρνάει ο κομπρέσορας; Πάνω στο στροφαλοφόρο δεν είναι συνδεδεμένος σταθερά, εκτός από το σημείο όπου απεμπλέκεται για να μην περάσει το άνω όριο περιστροφής του;Το ότι δεν έχει φορτίο δεν σημαίνει ότι δεν γυρνάει αργόσχολα, έτσι δεν είναι;
Τέλος πάντων, σε ίδια διαδρομή το να έχει το 2.0TFSi 0,1lt/100km λιγότερο από το 170αρι με την πολυδιαφημισμένη οικονομία του, προσωπικά κάτι μου λέει, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν κάνατε αυτοσχέδιους αγώνες, όπου πολλά πράγματα θα άλλαζαν!!!
Εκτός αν παίζουν μέσα και παράγοντες όπως μη στρωμένο GT/στρωμένο GTi, άλλο βάρος επιβατών κ.ο.κ. Εκεί θα περίμενα το GT/TSi να σκότωνε και όχι να είναι το ίδιο βενζινοβόρο με το 200αρι 2λιτρο.
I rest my case, αν δεν βρεθεί κάποιος ίδιος οδηγός που να έχει εμπειρία από κοινές διαδρομές, όχι μόνο 'ελεύθερες' όπως η δική σας, δεν θα βγάλουμε άκρη. Πάντως, καλό θα ήταν να ρίχναμε και μια ματιά στην ακρίβεια του υπολογιστή κατανάλωσης, μια που αυτό με το ρελαντί με μπερδεύει...
θα μας το επιβεβαιωσει ο εγκαθετος, αλλα νομιζω οτι στο ρελαντι ο μαγνητικος συμπλεκτης αποσυμπλεκει τον κομπρεσορα.
ναι, ειχα 2ο ατομο εγω μεσα, στο GTI ηταν μονο οδηγος και οπως ειπα ηταν και αστρωτο.
δεν ειναι περιεργο που το GTI εκαψε λιγοτερο, γιατι απλα πιεστηκε λιγοτερο!
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Ρε παιδιά τα ξαναείπαμε, ο τρόπος που μετράνε την κατανάλωση είναι για γέλια! Και το φθλάδιο του 106 έλεγε κάπου στο 8-9 δεν θυμάμαι τώρα για μέσα στην πόλη, με εμένα με νορμάλ οδήγηση δεν πέφτει κάτω απο το 11-12, με 10 € 100ρα ΒΡ 8,5 λίτρα δλδ βενζίνη, κάνω 60-70 χλμ......ε γαμήστε με δλδ!
ρε καμενε οι καταναλωσεις ειναι για μαμα αυτοκινητο και οχι για βελτιωμενο
Ρε Κώστα, αυτή η κατανάλωση ήταν απο τότε που το αμάξι ήταν σκούπα εξάτμιση, μετά που έβαλα το ρυθμιστή ανέβηκε ΕΛΑΧΙΣΤΑ!Δεν είναι και πειραγμένο το αμάξι, σιγά. Αυτό που μου κακοφαίνεται είναι ότι εγώ καίω κάπου στο 11-12 λίτρα, και μιλάω για Νορμάλ οδήγηση, κανονική μέχρι 4,500-5,000 στροφές όχι παραπάνω, ούτε να πείζω για 1 ώρα στη Βουλιαγμένης ας πούμε, αλλιώς θέλω τρέιλερ με βενζίνη!
Απλά ζηλεύω την κατανάλωση του TSI, που έχει και δύναμη και δεν καίει τον άμπακο!
TSI forum