-
Αφού τελειώσαν όλες οι βοήθειες (50:50, τηλέφωνο κλπ ) είπα να ζητήσω την βοήθεια του κοινού , πριν τελειώσουν και όλα τα λεφτά.
Οδηγάω πάνω από 10 χρόνια, είχα ένα Polo 1.0 του 99 ('προίκα' στην αδεφή μου πλέον) και τώρα μετακινούμε κυρίως με την Transalpουλα μου (να ναι πάντα καλα) και που και που με το Tigra twintop της συμβίας μου.
Μου αρέσει απίστευτα η αυτοκίνηση, θεωρώ τον εαυτό μου καλό και γρήγορο οδηγό, αλλά ούτε τανζανιές σκοπεύω να κάνω, ούτε να το λιώνω σε πίστες. Απλά συνήθως μετακινούμε ένα κλικ πιο γρήγορα από το 95% των οδηγών. Τα λεφτά για το αυτοκίνητο τα μαζεύω σχεδόν 5 χρόνια, αλλά όπως είπα αν συνεχίσω να τα μαζεύω, τελικά θα τα σκορπίσω, γιατί όλο και κάτι βρίσκεται να 'επενδύσω' (βλέπε transalp κλπ κλπ). Επομένως δε υπάρχει περίπτωση να περιμένω 2-3 χρόνια για το καινούριο μπατζαϊ GTI κλπ κλπ. Επίσης το όχημα που θα αγοράσω, κατα πάσα πιθανότητα θα το 'παντρευτώ' για πολλά χρόνια (άρα δε με νοιάζει η μεταπώληση, αλλά το κόστος συντήρησης)
Τώρα βέβαια πολλοί θα αναρωτηθούν ' . . .μα καλά τη λέει ο μαΡακας . . .τι σχέση έχει η 116 με το GT??'
Δίκιο έχουν αλλά . . .πρώτα από όλα τα χρήματα, είναι και τα δύο περίπου στο ίδιο budget (βάλε κάποια extra πάνε γύρω στα 26-27 Κ)
Δεύτερον το ένα συμπλήρώνει το άλλο για μένα.Η BMW μου αρέσει, τη θεωρώ πολύ καλό άμαξι, είναι πισωκίνητη, το GT έχει ένα κινητήρα . . . που υπόσχεται πολλά, και λόγω του Polo που είχα τρέφω και ιδιαίτερη συμπάθεια αλλά και εμπιστοσύνη στο Brand name (δυστυχώς όχι στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ). Με άλλα λόγια σε ένα ιδανικό κόσμο θα έπερνα σε αυτά τα χρήματα την BMW με το κινητήρα του GT.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την κατανόηση σας . . .κάθε (σχετική) γνώμη δεκτή . . .
-
Αφού τελειώσαν όλες οι βοήθειες (50:50, τηλέφωνο κλπ ) είπα να ζητήσω την βοήθεια του κοινού , πριν τελειώσουν και όλα τα λεφτά.
Οδηγάω πάνω από 10 χρόνια, είχα ένα Polo 1.0 του 99 ('προίκα' στην αδεφή μου πλέον) και τώρα μετακινούμε κυρίως με την Transalpουλα μου (να ναι πάντα καλα) και που και που με το Tigra twintop της συμβίας μου.
Μου αρέσει απίστευτα η αυτοκίνηση, θεωρώ τον εαυτό μου καλό και γρήγορο οδηγό, αλλά ούτε τανζανιές σκοπεύω να κάνω, ούτε να το λιώνω σε πίστες. Απλά συνήθως μετακινούμε ένα κλικ πιο γρήγορα από το 95% των οδηγών. Τα λεφτά για το αυτοκίνητο τα μαζεύω σχεδόν 5 χρόνια, αλλά όπως είπα αν συνεχίσω να τα μαζεύω, τελικά θα τα σκορπίσω, γιατί όλο και κάτι βρίσκεται να 'επενδύσω' (βλέπε transalp κλπ κλπ). Επομένως δε υπάρχει περίπτωση να περιμένω 2-3 χρόνια για το καινούριο μπατζαϊ GTI κλπ κλπ. Επίσης το όχημα που θα αγοράσω, κατα πάσα πιθανότητα θα το 'παντρευτώ' για πολλά χρόνια (άρα δε με νοιάζει η μεταπώληση, αλλά το κόστος συντήρησης)
Τώρα βέβαια πολλοί θα αναρωτηθούν ' . . .μα καλά τη λέει ο μαΡακας . . .τι σχέση έχει η 116 με το GT??'
Δίκιο έχουν αλλά . . .πρώτα από όλα τα χρήματα, είναι και τα δύο περίπου στο ίδιο budget (βάλε κάποια extra πάνε γύρω στα 26-27 Κ)
Δεύτερον το ένα συμπλήρώνει το άλλο για μένα.Η BMW μου αρέσει, τη θεωρώ πολύ καλό άμαξι, είναι πισωκίνητη, το GT έχει ένα κινητήρα . . . που υπόσχεται πολλά, και λόγω του Polo που είχα τρέφω και ιδιαίτερη συμπάθεια αλλά και εμπιστοσύνη στο Brand name (δυστυχώς όχι στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ). Με άλλα λόγια σε ένα ιδανικό κόσμο θα έπερνα σε αυτά τα χρήματα την BMW με το κινητήρα του GT.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την κατανόηση σας . . .κάθε (σχετική) γνώμη δεκτή . . .
-
-
BMW 116 sport......
-
bmw απο τα δυο...αλλα ριξε μια ματια και σε ενα σιβικ 1.8. Οτι και να διαλεξεις παντως καλοριζικο να ειναι...
-
Αφου σου αρέσει η αυτοκίνηση...GT! H 116 αδικείται από τον κινητήρα της.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
bmw απο τα δυο...αλλα ριξε μια ματια και σε ενα σιβικ 1.8. Οτι και να διαλεξεις παντως καλοριζικο να ειναι...απο τα αλωνια στα σαλονια.....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
bmw απο τα δυο...αλλα ριξε μια ματια και σε ενα σιβικ 1.8. Οτι και να διαλεξεις παντως καλοριζικο να ειναι...
απο τα αλωνια στα σαλονια.....
-
Για τον πέουλα και τα δύο.
-
Tiger
Κόλλησες ποπολαρίτιδα; -
Μη γελάς Δημήτρη... Είναι επικίνδυνο....
-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
50:50Αυτη την στιγμή είσαι πάλι στα ίδια 50:50 η ψηφοφορία
-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
Με άλλα λόγια σε ένα ιδανικό κόσμο θα έπερνα σε αυτά τα χρήματα την BMW με το κινητήρα του GT.BMW 116 sport.
επειδή το αμάξι είναι πιο σημαντικό από τον κινητήρα
-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
Αν φτάσεις εκεί πάνω(26-27)σφίξου λίγο ακόμα και πάρε ή το GTi(golf) ή το ST(focus).Αφού λες ότι θα το κρατήσεις για πολλά χρόνια κρίμα είναι για 2-3000Ε να πάρεις κάτι αρκετά υποδεέστερο.
Πάντρεμα των δύο παραπάνω(116-GT)στα 25Ε θεωρώ το mini cooper s.Αν δεν σε νοιάζουν οι χώροι και κινητήρα έχει και στήσιμο και γκλαμουριά ελέω bmw.
Κοίτα και το clio RS.
Συμπέρασμα:κανένα από τα δύο.
-
Γιατί δεν τα πας μία βόλτα να μας πεις και τις εντυπώσεις;
-
GT...
Εύκολα...
-
επειδή το αμάξι είναι πιο σημαντικό από τον κινητήρα
Ετσι ειναι,με βασικη προϋποθεση να μην μετακινείσαι με το αμαξι,να το εχεις απλα παρκαρισμενο και γυαλισμενο στο γκαραζ
-
αν και εχω και Γκολφ και Μπεμπα σου λεω το εξης...για ολες τις χρησεις απλα το Γκολφ ειναι οτι θα χρειαστεις...ειναι απιστευτα πιο ευρυχωρο και ευχρηστο... το 116 ειναι πιο μουρατο και αν βαλεις και καμμια καλη ζαντα φαινεται και πιο σπορ αλλο αν το Γκολφ ειναι πιο γρηγορο...
ειναι θεμα τι σε ενδιαφερει πιο πολυ απο ολα αυτα που λες...αν ομως επρεπε να επιλέξω εγω θα επαιρνα το Γκολφ....και πιο γρηγορο και απιστευτα πιο ευχρηστο...
προσεχε μονο τι θελεις...
-
Golf GT βέβαια
Η 116 κοστίζει απίστευτα ακριβά -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Γιατί δεν τα πας μία βόλτα να μας πεις και τις εντυπώσεις;Φυσικά θα γίνει και αυτό, αν και υπάρχουν δύο πραγματάκια που με κολλάνε στο πότε να τα δοκιμάσω . . .
Το πρώτο είναι, κλασικά, ο χρόνος, άμα τελείωνεις από το γραφείο όταν έχει 'τελείωσει και ο ήλιος', δεν έχεις και πολλά περιθώρια.Αλλά αυτό με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το ξεπερνάς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δε ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσει αυτή η δοκιμασία στο να αποκτήσεις ξεκάθαρη άποψη. Ώρες ώρες νομίζω πως όσο πιο πολλά πράγματα γνωρίζεις (ή έστω νομίζεις ότι γνωρίζεις) για ένα θέμα τόσο πιο δύσκολο είναι να αποφασίσεις. (Αυτός που έχει δύο ρολόγια, δεν είναι ποτέ σίγουρος τι ώρα είναι ) Π.χ. με μηχανές δεν είχα ασχοληθεί ποτέ στη ζωή μου, δεν είχα διαβάσει κανένα περιοδικό και πήρα την Transalp έτσι ένα πρωί χωρίς να ρωτήσω τι, πώς κλπ απλά και μόνο επειδή μου άρεσε (κάτι σα γκόμενα ας πούμε). Και ευτυχώς την έχω κατα-ευχαριστηθεί. Για το αμάξι, ίσως επειδή είναι πολύ μεγαλύτερο το κόστος, ίσως επειδή είναι πολύ μεγαλύτερη και η κ@υλ@ μου . . . δυσκολεύομαι πάρα πολύ να αποφασίσω.
Αναποφάσιστος Αγοραστής BMW 116 sport ή VW Golf GT??