-
Μετά τον σοβαρό προβληματισμό μου για τις κατσαρίδες επανέρχομαι με το θέμα της σωστής συντήρησης των διάφορων προϊόντων που διαβάσατε στο θέμα
Ανοίγεις μια σιλικόνη για μια μικρή χρήση και σε 2 μήνες έχει ξεραθεί.
Έχεις μια καλή κόλλα και σε 4 μήνες και αυτή είναι για πέταμα.κλπ κλπ
ακούω λύσεις!
-
Μετά τον σοβαρό προβληματισμό μου για τις κατσαρίδες επανέρχομαι με το θέμα της σωστής συντήρησης των διάφορων προϊόντων που διαβάσατε στο θέμα
ακούω λύσεις!
-
ακούω λύσεις!
-
χρώματα:
-σε μεταλλικό δοχείο, πολύ καλό κλείσιμο καπακιού και πριν από την αποθήκευση το γυρίζουμε τούμπα για 1/2 δευτερόλεπτο και το επαναφέρουμε όρθιο (ετσι ένα λεπτό στρώμα μπογιάς στεγανοποιεί την περιφέρεια του καπακιού)
-σε spray, κρατάμε ανάποδα το μπουκάλι και ψεκάζουμε μέχρι να βγει καθαρός αέρας => αδειάζει το σωληνάκι παροχής από μπογιά (το γράφει και στη συσκευασία άλλωστε)
κόλλες: ειδικά οι superglue, εάν φυλάσσεται όρθιο το σωληνάριο, δεν ξεραίνεται εύκολα -
κάτι κόλλες παχύρρευστες όμως και σιλικόνες κυρίως?
-
Στα σωληνάρια σιλικόνης,πατάς να βγει η σιλικόνη 2-3 εκατοστά, ώστε όταν στερεοποιηθεί να λειτουργήσει ως πώμα και να μην ξεραθεί και το περιεχόμενο.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Στα σωληνάρια σιλικόνης,πατάς να βγει η σιλικόνη 2-3 εκατοστά, ώστε όταν στερεοποιηθεί να λειτουργήσει ως πώμα και να μην ξεραθεί και το περιεχόμενο.Αν τήν αφήσεις να στεγνώσει μέσα στο 'μυτερό' άκρο,που το κόβεις όσο θέλεις για να ρυθμίσεις τη ροή,τότε,όποτε το ξεβιδώσεις απο το σωληνάριο,απλά το καθαρίζεις απο τη στεγνή σιλικόνη και το ξαναχρησιμοποιείς.Μέσα στο σωληνάριο η σιλικόνη δέν στεγνώνει
-
Πόσο καιρό κρατάνε τα πλαστικά χρώματα (για τοίχους) και πόσο οι λαδομπογιές αποθηκευμένα; Δεν 'κόβουν' ακόμα κι αν είναι καλά σφραγισμένα;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Στα σωληνάρια σιλικόνης,πατάς να βγει η σιλικόνη 2-3 εκατοστά, ώστε όταν στερεοποιηθεί να λειτουργήσει ως πώμα και να μην ξεραθεί και το περιεχόμενο.
Αν τήν αφήσεις να στεγνώσει μέσα στο 'μυτερό' άκρο,που το κόβεις όσο θέλεις για να ρυθμίσεις τη ροή,τότε,όποτε το ξεβιδώσεις απο το σωληνάριο,απλά το καθαρίζεις απο τη στεγνή σιλικόνη και το ξαναχρησιμοποιείς.Μέσα στο σωληνάριο η σιλικόνη δέν στεγνώνει
Εγω φτιαχνω ενα χωνακι απο χαρτι ,πιεζω την σιλικονη να βγει απο το πλαστικο ακρο λιγο και βαζω το χαρτινο χωνακι επανω.Στεγνωνει η σιλικονη και οταν την χρειαστω απλα τραβω το χωνακι μαζι με την παγωμενη σιλικονη (βγαινει ενα κομματι και απο την πλαστικη μυτη συνηθως) και κανω την δουλεια μου.
Εκεινο που δεν καταφερνω να διατηρω ειναι ο αφρος πολυουραιθανης.Αν δεν χαλασει λογω ημερομηνιας ληξης δεν εχει αρκετη δυναμη να βγει απο το τενεκεδενιο μπουκαλι. -
ρε παιδιά....είχα κλειστό σωληνάριο σιλικόνης και χάλασε όλη!
άρα δεν ισχύει ότι μόνο μπροστά χαλάει
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
ρε παιδιά....είχα κλειστό σωληνάριο σιλικόνης και χάλασε όλη!άρα δεν ισχύει ότι μόνο μπροστά χαλάει
Μήπως ήτανε παλιά?
Οι σιλικόνες έχουν ημερομηνία λήξεις
-
μπα....
τέεελος πάντων!
-
Σίγουρα πήρε αέρα απο κάποιο ελλάτωμα στήν συσκευασία του Κώστα.Αυτό δέν μπορείς να το αποφύγεις.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σίγουρα πήρε αέρα απο κάποιο ελλάτωμα στήν συσκευασία του Κώστα.Αυτό δέν μπορείς να το αποφύγεις.ναι πολύ πιθανό.
ήταν σιδερένιο σωληνάριο και έχω την υποψία ότι κάπου κόπηκε.
Συντήρηση χρωμάτων/σωληνάριων κλπ