-
Ο.Κ.
Αύριο το φόρουμ θα είναι νεκρό,οπότε τελική ανακοίνωση για όποιον τήν δεί απόψε,και δέν έχει τί να κάνει όλη τήν μέρα αύριο
Έμείς απο το πρωί (κατα τίν εννιάμιση θα φτάσουμε) θα είμαστε στήν πίστα -
Έσω έτοιμος!
-Έβαλα μπροστά λάστιχα. Τα δοκίμασα κιόλας, μια χαρά φαίνονται, αν εξαιρέσουμε την μεγάλη μείωση απόδοσης των φρένων. Βάρυνε το τιμόνι, αλλά έχασε λίγο σε πληροφόρηση. Πάντως δεν μπαλονιάζουν ή τίποτα τέτοιο. Ελπίζω να μείνουν για την επιστροφή.
-Βρήκα κράνος!
-Πήρα την οθόνη του Αντρέα (ευτυχώς που μου το θύμησες! )
-Μου μένει να ξυπνήσω πολύ νωρίς αύριο και να ξεκινήσω... Ελπίζω να έχω ξεκινήσει στις 7.
-
Θα σε περιμένουμε εσένα στήν διασταύρωση που πηγαίνει αριστερά για Κιλκίς.Εκεί θα συναντηθούμε με τόν Μάρκο κατα τίς οχτώμιση
Θα σε πάρω και τηλέφωνο να δώ μήπως κοιμάσαιΠιέσεις κοίτα να ρεγουλάρεις πρίν μπούμε στήν πίστα (ίσως να έχει κοφλέρ αέρα και στήν πίστα)
Πάρε και τίς δύο ζάντες με τα λάστιχα μαζί σου ρε,για σιγουριά για τήν επιστροφήΑ!!!!
μήν ξεχάσεις την οθόνη ρε!!! -
StandBy και από μένα! Δυστυχώς δεν βρήκα 2ο κράνος για τον συνοδηγό μου αλλά ελπίζω μέχρι αύριο...Αν όχι μπορώ να βασιστώ στο ότι θα έχει η πίστα? Κατά τις δώδεκα υπολογίζω να είμαι εκεί αφού πρέπει να περιμένω τον αδερφό μου, που θέλει να έρθει, να τελειώσει την παρέλαση...
-
Εγώ θα έχω δεύτερο κράνος οπωσδήποτε μαζί μου,αλλά,δέν ξέρω τί θα έχουν ο ποπολάρος και ΣΙΑ,ούτε και τί θα έχει η πίστα
Ελάτε εσείς πάντως,το πολύ-πολύ να κάνουμε αλλαξο-κρανιές
θα τα βολέψουμε όλα στο τέλος.Μήν μασάς μόνο -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Θα σε περιμένουμε εσένα στήν διασταύρωση που πηγαίνει αριστερά για Κιλκίς.Εκεί θα συναντηθούμε με τόν Μάρκο κατα τίς οχτώμιση
Θα σε πάρω και τηλέφωνο να δώ μήπως κοιμάσαιΠιέσεις κοίτα να ρεγουλάρεις πρίν μπούμε στήν πίστα (ίσως να έχει κοφλέρ αέρα και στήν πίστα)
Πάρε και τίς δύο ζάντες με τα λάστιχα μαζί σου ρε,για σιγουριά για τήν επιστροφήΑ!!!!
μήν ξεχάσεις την οθόνη ρε!!!Ποιά διασταύρωση για Κιλκίς; Θα πάω μέσω Αμφίπολης, Νέας Ζίχνης και θα βγω στον δρόμο Δράμας-Σερρών. Φαντάζομαι θα βρω την πίστα, θα έχει ταμπέλες. Το πολύ να σε πάρω τηλέφωνο για οδηγίες.
Το καλό ξέρεις ποιό είναι; Τα λάστιχα τα φοράω πάνω στις δικές μου ζάντες! Θα έχω τα λάστιχα μαζί μου. Ο λαστιχάς μου είπε να τον πάρω τηλέφωνο αν τύχει κάτι και θα συνεννοηθεί με φίλους λαστιχάδες Σερραίους να με φτιάξουν.
Πόση πίεση να βάλω; Αυτά που βάζω +10psi; Αέρα θα βρούμε μέρα αργίας; Μάλλον θα έρθω πίστα και αν δεν έχει κορν-φλάουερ (πως-το-λένε ) θα ξαναβγω.
Η οθόνη σου είναι έτοιμη στο κουτί της και σε περιμένει!
-
Ο.Κ. λοιπών
Σε περίπτωση που φτάσεις Σέρρες και δέν βρίσκεις τόν δρόμο,χτυπάς τηλέφωνο και έρχομαι να σε πάρω -
Όλα οκ, λοιπόν!
Νομίζω πως θα πάω πρώτη μέρα σχολείο αύριο...
-
Χάρη,η πρώτη μέρα στήν πίστα θα σου μείνει Α-ΞΕ-ΧΑ-ΣΤΗ!!!!
-
γυρισαμε
και περασαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
ο καιρος ζεστος και καθαρος αν και συναντησαμε ομιχλη στον πηγαινε , τα αυτοκινητα 6 τον αριθμο και η παρεα σε μεγαλα κεφια.....
τα ημισλικ του μαρκου παπαλα, ο charmak εσκισε ενα εξαλτο και στραβωσε ελαφρως την ζαντα , ο πανος με το μινι κουπερ πασχιζε να το γυρισει, ο μιραζ παραλιγο να κανει εμετο, ο αντρεας χαζοχαιροταν , ο μουσατος εσκασε μυτη εκ αλεξανδρουπολης ,ο στελιος χαμογελαστος οπως παντα εδειχνε να το απολαμβανει και η αφεντομουτσουναρα μου κατεστρεψε (σχεδον) ομοιομορφα 4 οικολογικα κοντινενταλ.
καλα ηταν.
περισσοτερες απο τους δαιμονιους ρεπορτερ του φορουμ.....
-
Αντε και στο επόμενο ρε σεις!!!....
-
Μπράβο - μπράβο !!
Εμείς να δω πότε θα αξιωθούμε να ανέβουμε ?
-
Έχει κανένα 2ωρο που γύρισα αλλά το μυαλό μου είναι ακόμη εκεί......Η πρώτη μου εμπειρία στην πίστα απλώς δεν περιγράφεται...Ήταν Επιτέλους γνώρισα τις 'μορφές' που μέχρι τώρα μόνο φανταζόμουν!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ παιδιά για την ατμόσφαιρα που σε καμμία στιγμή δεν με έκανε να αισθανθώ άβολα! Χάρηκα πραγματικά που σας γνώρισα και δεν μπορώ να περιμένω την επόμενη φορά! Όπως ειπώθηκε και σήμερα... 'όταν (ή μήπως 'όσο'?) υπάρχει λάστιχο θα συνεχίζουμε να το κάνουμε'!!! Καλό δρόμο σε όσους ακόμη ταξιδεύουν (έστω και με ρεζέρβα ανάγκης...Χάρη!!!!!!!). Εν αναμονή λοιπόν των φωτογραφικών ντοκουμέντων ευχαριστώ για ακόμη μια φορά όλους σας και εύχομαι εις ανώτερα ή μάλλον εις γρηγορότερα!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Άντε τώρα να συνέλθω...
-
Ήμουν και εγώ εκεί!Χάρηκα που γνώριζα αρκετά παιδιά!
Ωραία ήταν!
Άντε να βρω ζάντες να βάλω λάστιχα να μπάινω και εγώ!! -
Καλά περάσατε βλέπω.
Χάρη κρίμα για τη ζημιούλα. Ελπίζω κατά τα άλλα να το ευχαριστήθηκες.
Αύριο θα πάω Μέγαρα να δοκιμάσω κι εγώ τι γίνεται. Θα μοιραστούμε εντυπώσεις από κοντά τη Δευτέρα. -
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χάρη,η πρώτη μέρα στήν πίστα θα σου μείνει Α-ΞΕ-ΧΑ-ΣΤΗ!!!!Βασικά σήμερα ήταν βουλκανιζατέρ-day και όχι trackday!
Κρίμα που τέλειωσε νωρίς, για μένα.
Το ΜΕΓΑ λάθος ήταν η επιλογή των εμπρός ελαστικών. Αυτά τα μεταχειρισμένα exalto που έβαλα μπροστά ήταν επιεικώς άθλια για την συγκεκριμένη δουλειά. Γλιστρούσαν από την αρχή και χειροτέρευαν όσο περνούσε η ώρα.
-1ο σετ γύρων: Μόνος στην πίστα, πρώτη φορά. Χάθηκα. Αποπροσανατολίστηκα, δεν έβγαλα άκρη!
-2ο σετ γύρων με τον Αντρέα παραπλεύρως: Και τώρα αρχίζει να βγαίνει κάποιο νόημα... Υπερπολύτιμες οι συμβουλές του, με έκανε να πιέσω και να δω πράγματα που μόνος μου δεν τα φανταζόμουν. Φυσικά έκανα άπειρα λάθη, αλλά απέκτησα έναν μπούσουλα για να προσπαθήσω μόνος μου. Εδώ άρχισε να μ' αρέσει πολύ! (επίσης άρχισε η υποστροφή)
-3ο σετ γύρω: Αρχικά ως συνοδηγός στο ηρωικό Kadett! Ώ, ρε μάνα! Κατάλαβα πάνω-κάτω πως είναι τα οριακά περάσματα! Thanks Αντρέα! Στη συνέχεια κάναμε και μερικούς γύρους με το Punto μου, εντυπώσεις θα σας πει ο Αντρέας! Καλά το πήγαινε, πάντως!
-4ο σετ και τελευταίο: Με τον mousato συνοδηγό. Άρχισα να πιέζω, αλλά τα λάστιχα όσο περνούσαν οι γύροι γλυστρούσαν περισσότερο. Προφανώς και γω δεν έκανα τους κατάλληλους χειρισμούς. Σε ένα γύρο είχα μια μικρο έξοδο στην Κ9 (λόγω υποστροφής, δεν έχασα τα φρένα) και σε αυτόν που ήθελα να είναι ο τελευταίος γρήγορος του σετ, είχα την 'καλή' έξοδο:
Φρένα στην Κ14 (νομίζω) και φουλ γκάζι στις επόμενες για να βγούμε στην ευθεία με όσο το δυνατόν πιο πολλά χιλιόμετρα. Τα exalto δεν άντεξαν το φουλ γκάζι και άντε γεια! Έξοδος στο χώμα πριν το κερμπ και καβάλημα!Απολογισμός: ένα τελείως διαλυμένο λάστιχο εμπρός μαζί με ένα στράβωμα στην ζάντα και το πίσω λάστιχο (το 'καλό') απέκτησε ένα φούσκωμα...
Απ' το διαλυθεί στις λακούβες των δρόμων, καλύτερα να πέσει ηρωικά στην πίστα!
Συμπεράσματα:
-ΚΑΜΙΑ μα καμία σχέση η οδήγηση στην πίστα με αυτήν στον δρόμο. Απίστευτη η διαφορά στην προσέγγιση των ορίων.
-Μ' άρεσε πολύ! Θα ξαναμπώ σίγουρα, καλύτερα προετοιμασμένος (Μάρκο παίζει να σου 'φάω' τα λάστιχα, ρε... )
-Συμβουλή: ΜΗ μπείτε με τα δρομίσια λάστιχα στις Σέρρες, ούτε και με τελείως χάλια για φάγωμα (εκτός και αν είστε πολύ προσεκτικοί )Κατά τα λοιπά, η παρέα πολύ καλή, χαβαλές, ο καιρός πολύ ζεστός, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα (άπειροι μηχανάκηδες). Μια χαρά!
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια (mirage-βουλκανιζατέρ boy), τις συμβουλές, την βόλτα και κυρίως τον Γιάννη για την συμπαράσταση στο ταξίδι της επιστροφής!
Άντε και στο επόμενο!
Έχουν βγει και τελείως εγκάθετες αναμνηστικές φωτογραφίες!
-
Θα είμαι κι εγώ στο επόμενο ωρε παίδες (ελπίζω).
-
Πολλή ζέστη βρε παιδιά, με κοντομάνικο και ζεσταινόμουν. Χρειαζόταν ΚΑΙ καπέλο οπως πολύ σωστά κάποιοι είχαν προνοήσει να φέρουν. Ο mirage έριξε μερικά κιλά ιδρώτα αλλάζοντας ελαστικά ενώ εχώ καθιέρωσα το καινούργιο πόστο του κορμιου-σκιαστή λόγω διαστάσεων.
Πολλές μηχανές και με παρουσία από τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και Ρουμανίας, μπράβο τους. Οι Βούλγαροι σκάσαν μούρη με αποστράπτων audi A4 avant με κάτι ζάντες ΝΑ και πινακίδες Σόφιας σέρνοντες τρέϊλερ με δυο μηχανές. Οι πολυπληθείς Ρουμανοι είχαν και πιτσιρίκα φωτογράφο με κάτι φακούς ΝΑ , η οποία ξόδεψε κάμποσο φιλμ φωτογραφίζοντας(εκτός από τις μηχανές) ,το αγωνιστικό caterham , το honda S2000 και την M3 CSL .
Ευχαριστώ τους Ανδρέα και Χάρη που με φιλοξένησαν στη θέση του συνοδήγού και ελπίζω στο μέλλον να ανταποδώσω. By the way , και μαμώ τα παιδιά ο giannis206 που μας έβαλε στο κλίμα των τεκτενόμενων εκτός και εκτός πίστας .
-
Περάσαμε τέλεια!!!
Αν εξαιρέσει κανείς τον νες που δεν έπρεπε να είχα πίει πρωϊνιάτικα ο οποίος μου δημιούργησε πρόβλημα στην συνοδήγηση του λέοντα του Μάρκου οι εμπειριές από την πίστα ήταν πάρα πολύ καλές.
Οι στομαχικές διαταραχές μου ( πολλά τα g από το θηρίο του Μάρκου σε συνδυασμό με τον καφέ ) δεν μου χάλασαν την διάθεση και πρέπει να πώ οτι το πρόβλημα δημιουργήθηκε στον τελευταίο αργό γύρο και οχι στους γρήγορους
Αυτό δεν με πτόησε και μόλις ο Αντρέας μου είπε ,θες να οδηγήσεις, εγώ δεν μπόρεσα παρά να πώ ΝΑΙ. Η εμπειρια πραγματικά φανταστική, η οδήγηση στην πίστα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Ευχαριστώ πολύ τον Αντρέα για τις συμβουλές του για γραμμές και την οδήγηση στην πίστα. Την επόμενη φορά πρέπει οπωσδήποτε να βρώ μια τετράδα ζάντες και λάστιχα για να μπώ με το δικό μου μέσα για να του ανταποδώσω την βόλτα αλλά και για βρώ και τα δικά μου όρια με ένα αυτοκίνητο που το ξέρω καλύτερα ( στον δρόμο ). Στην συνέχεια ακολούθησε συνοδήγηση με τον Αντρέα να τα δίνει όλα στην πίστα και εγώ να βλέπω τα λάθη που είχα κάνει και το πόσο μαλακά πατούσα το φρένο του Opel. Είπαμε εντελώς άλλο αμάξι από το δικό μου. Μόνο ο συμπλέκτης του μου θύμιζε την Xsara μου . Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντρέα τόσο για τις συμουλές του όσο και για την συνοδηγηση η οποία έγινε με στρωμένο στομάχι αυτή την φορά.
Κατα τα άλλα η μέρα είχε πολλές μηχανές ( ελληνικές, ρουμάνικες και βουλγαρικές ) οι οποίες γύριζαν σε δαιμονισμένους ρυθμούς μέσα στην πίστα μια M3 CSL ένα Caterham αγωνιστικό ένα S2k που γύριζε εντυπωσιακά ουδέτερα μέχρι να παραζεσταθούν τα λάστιχα του το Τype R του alman310 και βέβαια το Sunny του AlexV.
Και μερικές φωτογραφίες. Θα προστεθουν και οι υπόλοιπες σιγά σιγά, όποιος θέλει σε μεγάλη ανάλυση κάποια από τις υπάρχουσες φωτογραφίες ας μου στείλει pm.
http://www.putfile.com/miragephotos/images/42500
Επισκέψεις στήν πίστα τών Σερρών (TDS-29/11 σελ 114)