-
Ο χρήστης pk1 έγραψε:
β) BRIDGESTONE B530: Μέτριο στο στεγνό, κάτω του μετρίου στο βρεγμένο.
γ) BRIDGESTONE RE-720: Ικανοποιητικό στο βρεγμένο, απλά καλό στο στεγνό αλλά μεγάλη φθορά και σχετικά γρήγορα(20.000χλμ).
μετρια και απλα καλα στο στεγνο???? μεγαλη φθορα???:o (έλεος??)
Έχεις προσωπική εμπειρία με τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (185/55/R14) και με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (PUNTO GT)??
Μάλλον όχι.....άστοχο λοιπόν το σχόλιό σου.
ΥΓ: Βοήθεια θέλει το παλικάρι για να διαλέξει ελαστικά, όχι ειρωνικά σχόλια επί των απαντήσεων άλλων.
το παλικαρι δεν εχει πουντο GT οποτε μαλλον και τα δικα σου σχολια αστοχα...... καλημερα........
Εγώ τουλάχιστον τεκμηρίωσα λεπτομερέστατα την επιλογή μου και δεν απάντησα μονολεκτικά και αόριστα.
Εν κατακλείδι, εάν ήταν μή χρήσιμη η πληροφορία που έδωσα, κριτής θα μπορούσε να ήταν ο ερωτών (pk1) ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ.
τι μικρος που γινεται κανεις ωρες ωρες......... τι τεκμηριωσες μωρε πλακα μου κανεις???? αντε μαθετε να μιλατε??? ποια ειναι η τεκμηριωση??? οτι ειναι μετρια και απλα καλα???
ωραια για μενα τα RE720 ειναι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη σε αυτη την κατηγορια στο στεγνο.......... το μονο που θελει ειναι απλα ζεσταμα για να αποδωσει.....ευχαριστημενος??? τεκμηριωσα??? τι κολληματα βαρατε ρε γαμωτο βραδιατικα????Φίλε μου συγγνώμη αλλά μάλλον εσύ έχεις κάποιο κόλλημα που κάθεσαι και συγχύζεσαι έτσι Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε να μαλώνουμε. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει την άποψή του. Ναι δε λέω, καλά θα ήταν να μπορούσε ο κάθε χρήστης να γράψει μία δισέλιδη κριτική, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Συνεπώς και μόνο λίγα λόγια απο τον καθένα για τη γνώμη του σχετικά με τα μοντέλα αυτά, βοηθά.
Έτσι λοιπον, η άποψη του φίλου μας εξυπηρετεί αυτό το σκοπό, προσφέροντας κάποια πληροφορία πάνω στο θέμα το οποίο έθιξα. Αντίθετα, το δικό σου post όχι μόνο εμπεριέχει πασιφανώς το στοιχεία της ειρωνείας (κάτι που πιστεύω πως θα έπρεπε να λείπει απο τα φορουμς), αλλά δεν παρέχει καμία πληροφορία σχετικά με το ερώτημα μου. Με άλλα λόγια, το μόνο που μπορεί να προσφέρει πλέον είναι να αρχίσει εδώ πέρα ένας καυγάς και να πάει το post εντελώς off-topic.
Μην τα παίρνετε έτσι λοιπόν. Αν δε συμφωνείτε με την άποψη κάποιου, τουλάχιστον θα έπρεπε να τη σεβαστείτε. Αλλά επειδή δεν είμαι ο moderator του site και δεν είναι δουλειά μου να τα λέω αυτά, πολύ απλά σας παρακαλώ να μη συνεχιστεί ο καυγάς και να παραμείνουμε στο θέμα.
Ευχαριστώ
Μάλλον δικαιώνομαι....
ΥΓ: Ο τρόπος έκφρασής σου 'popol@ros' ('μικρός' - 'μάθετε να μιλάτε' - 'κολλήματα βαράτε ρε ..... βραδυάτικα') μάλλον αποδεικνύει το ποιός χρήζει άμεσα μαθημάτων απόδοσης γραπτού λόγου και χρήσης της Ελληνικής Γλώσσας.
ΤΕΛΟΣ
-
Μεγάλο ρόλο γενικά παίζει το αυτοκίνητο.
Τα excellence πάντως δεν είναι τόσο σπορ, είναι πολύ άνετα, πολύ ήσυχα, αντέχουν πολύ καλά στο σχετικό σκίσιμο που τους κάνω, ζεσταίνονται γρήγορα και κρατάνε πολύ καλά στις στροφές.
Ένα ζεστό σκληρό όμως λάστιχο πιστεύω θα κρατήσει καλύτερα.
Πάντως δεν με έχουν προδώσει ποτέ, παρόλο που 'τα ζόρισα λιγάκι' στο δεύτερο πόδι της χαλκιδικής κυνηγώντας μια Ζ4.......
Αν δεν είσαι φαν της στοιχειώδους άνεσης από τα ελαστικά μπορείς να προτιμήσεις κάτι σκληρότερο. Σαν συνδιασμός πάντως τα excellece είναι άριστα. Δεν είναι συμβιβασμός, είναι συνδιασμός. -
Ρε PK, πως την έχεις δεί; Θες εσύ να αλλάξεις ελαστικά και θα βάλεις όλο το forum να σκοτωθεί για το Mini σου; Μεγάλη η χάρη σου!
Εξάλλου στο είπα: τα Continental είναι καλύτερα (Αυτή είναι τεκμηρίωση για να μαθαίνουν οι υπόλοιποι! Τζάμπα τη βγάλαμε ολόκληρη νομική; ) Δώσε λίγα παραπάνω λεφτά και πάρ'τα.
Και ένα ερώτημα. Ελπίζω να μην σε χαλάσει πολύ, αλλά πραγματικά, διαβάζοντας το thread μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία. Δεν ρωτάω κακοπροαίρετα. Αλήθεια!
Το Yaris τί λάστιχα φορούσε;
-
Ο χρήστης gio_lam έγραψε:
Ρε PK, πως την έχεις δεί; Θες εσύ να αλλάξεις ελαστικά και θα βάλεις όλο το forum να σκοτωθεί για το Mini σου; Μεγάλη η χάρη σου!Εξάλλου στο είπα: τα Continental είναι καλύτερα (Αυτή είναι τεκμηρίωση για να μαθαίνουν οι υπόλοιποι! Τζάμπα τη βγάλαμε ολόκληρη νομική; ) Δώσε λίγα παραπάνω λεφτά και πάρ'τα.
Και ένα ερώτημα. Ελπίζω να μην σε χαλάσει πολύ, αλλά πραγματικά, διαβάζοντας το thread μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία. Δεν ρωτάω κακοπροαίρετα. Αλήθεια!
Το Yaris τί λάστιχα φορούσε;
Πολύ αργά! Πήγα σήμερα το πρωί και έβαλα τα Dunlop. Στο καπάκι έκανα τη διαδρομή Χανιά - Ηράκλειο - Χανία, μία διαδρομή που (όπως εσύ ξέρεις) έχω κάνει πάρα πολλές φορές. Βόλεψε που έπρεπε να πάω σήμερα Ηράκλειο, γιατί είδα τη διαφόρα με τα νέα ελαστικά.
Καμία σχέση! Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι πολύ αθόρυβα. Με 120 χαω και δεν ακους σχεδόν τίποτα. Άνετα γενικότερα και στο δρόμο, η ποιότητα κύλισης βελτιώθηκε αρκετά. Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως είναι στο κράτημα! Εκεί που έμπαινα σε συγκεκριμένες στροφές, φοβόμενος μη τυχόν γίνει καμιά... στραβή, με τα λάστιχα να τσιρίζουν ασύστολα, σήμερα έπαιρνα τις στροφές με αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα, χωρίς να τρίζουν καθόλου και με την αίσθηση ότι όλα είναι ύπο έλεγχο.
Το όλο ταξίδι ήταν πολύ άνετο και ευχαριστο. Νομίζω ότι με τα νέα ελαστικά ανακαλύπτω επιτέλους τις δυνατότητες του αυτοκινήτου (το οποίο κατηγορούσα για το κράτημά του ενώ δεν έφταιγε αυτό!).
Να πω βέβαια ότι όλα τα παραπάνω τα λέω μετά απο σύγκριση με τα μανίσια τα οποία είχαν φαγωθεί άσχημα. Δεν μπορώ να συγκρίνω τα λάστιχα που έβαλα με τα άλλα υποψήφια.
Ευχαριστώ λοιπόν όλους όσοι συμμετείχαν στο thread αυτό και στην ψηφοφορία. Ελπίζω τώρα που εγώ πήρα την απόφασή μου, το thread να βοηθήσει (ίσως) άλλους φίλους που βρίσκονται στη διαδικασία αλλαγής ελαστικών.
Τέλος, σχετικά με το ερώτημα σου gio_lam... η απάντηση είναι ότι δε θυμάμαι και δε με ενδιαφέρει! Τώρα για το αν το ρωτάς καλοπροαίρετα ή όχι δεν ξέρω!!! Ελπίζω μέχρι να ανέβω Θεσ/νίκη να έχω ξεχάσει τη σπόντα σου ώστε να σε πάω και καμια βόλτα με το αμάξι τώρα που πάει και καλά
-
Καλοτάξιδα Deadliner, εεεε, PK1!
Αλλά στρώσ' τα και λίγο. Κατ' ευθείαν με τις πάντες τα πήγες;
Έρχεται και η σειρά μου για λάστιχα. Θα βάλω Continental να συγκρίνουμε!
Όσο για το ερώτημά μου ήταν άκρως καλοπροαίρετο. Απορώ που αμφιβάλλεις! Απλά ακόμα ψάχνω τις αιτίες. Είναι σαν τη δολοφονία του JFK!
Εξάλλου πιστεύω ότι καλό είναι να τα θυμόμαστε και αυτά που και που. Σου θυμίζουν ότι είσαι θνητός. Εγώ το εφαρμόζω ως μέθοδο επαναφοράς στην πραγματικότητα, δυστυχώς συχνά χωρίς αποτέλεσμα, όπως έχεις διαπιστώσει κι εσύ!
Vive le sport!
-
Ο χρήστης gio_lam έγραψε:
Καλοτάξιδα Deadliner, εεεε, PK1!
Έρχεται και η σειρά μου για λάστιχα. Θα βάλω Continental να συγκρίνουμε!Να βάλεις! Όμως δεν μπορώ να καταλάβω πως θα κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ δύο... ανόμοιων πραγμάτων Και δε μιλάω για τα λάστιχα!
Όσο για το ερώτημά μου ήταν άκρως καλοπροαίρετο. Απορώ που αμφιβάλλεις! Απλά ακόμα ψάχνω τις αιτίες. Είναι σαν τη δολοφονία του JFK!
Μου φαίνεται πως δεν έπρεπε να γίνει δικηγόρος αλλά... ασφαλιστής! Μπορεί να έφταιγαν λίγο και τα λάστιχα, δεν πρέπει να ήταν και στην καλύτερη κατάσταση. Ούτε εγώ πάντως έχω βρει το λόγο ακόμα, μάλλον θα ήταν... μεταφυσική η αιτία
Εξάλλου πιστεύω ότι καλό είναι να τα θυμόμαστε και αυτά που και που. Σου θυμίζουν ότι είσαι θνητός. Εγώ το εφαρμόζω ως μέθοδο επαναφοράς στην πραγματικότητα, δυστυχώς συχνά χωρίς αποτέλεσμα, όπως έχεις διαπιστώσει κι εσύ!
Ναι που και που μου έρχονται στο μυαλό έτσι κι αλλιώς. Τώρα συγκεκριμένα για σένα, δε νομίζω ότι βρίσκεσαι και πολύ στην πραγματικότητα! Να προσέχεις πολύ πάντως όταν οδηγείς για να μη σου συμβεί κάτι αντίστοιχο!
Vive le sport!
Vive!
Πάντως συζητώντας τα παραπάνω, αν και είμαστε κάπως off-topic, θα ήθελα να πω ότι μετά την αλλαγή που είδα με τα νέα ελαστικά, πιστεύω πως όταν κάποιος αγοράζει νέο αυτοκίνητο ίσως είναι καλό τελικά να αλλάζει κατευθείαν τα λαστιχά του, αν έχει στο νου του λίγο 'ζωηρή' οδήγηση ή και γενικότερα (ποτέ δεν ξέρεις). Εξάλλου πιστεύω ότι αν πουλήσεις τα μανίσια με το που το πάρεις όλο και κάτι θα πιάσουν...
-
Ο χρήστης pk1 έγραψε:
Πάντως συζητώντας τα παραπάνω, αν και είμαστε κάπως off-topic, θα ήθελα να πω ότι μετά την αλλαγή που είδα με τα νέα ελαστικά, πιστεύω πως όταν κάποιος αγοράζει νέο αυτοκίνητο ίσως είναι καλό τελικά να αλλάζει κατευθείαν τα λαστιχά του, αν έχει στο νου του λίγο 'ζωηρή' οδήγηση ή και γενικότερα (ποτέ δεν ξέρεις). Εξάλλου πιστεύω ότι αν πουλήσεις τα μανίσια με το που το πάρεις όλο και κάτι θα πιάσουν...Όπως σου είπα και κατ' ιδίαν pk1, όταν αλλάζεις λάστιχα η διαφορά σού φαίνεται μεγάλη γιατί η φθορά είναι μια διεργασία που διαρκεί πολύ καιρό, ενώ η αλλαγή γίνεται σε μία στιγμή. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα λάστιχα που φορούσε από τη μάνα του (ή στη δικιά μου περίπτωση, από τη γιαγιά του ) με τα καινούργια σου, γιατί πολύ απλά δεν θυμάσαι πώς συμπεριφερόταν όταν ήταν καινούργια, αλλά έχει μείνει η τελευταία εντύπωση.
Dunlop vs. Conti vs. Goodyear