-
«από mirage » 19/10/10 12:57
Φυσικά κάτι τέτοιο κοστίζει τελικά παραπάνω από το να είχε παραγγελθεί έτσι το αυτοκίνητο»
Και σίγουρα αυτό που γραφείς, είναι ΑΦΥΣΙΚΟ!.
Πως ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ, να καλύπτει τα τεράστια γενικά του έξοδα ένα εργοστάσιο, εάν δεν μετακυλά στον τελευταίο καταναλωτή της διάφορες δαπάνες?.
Οργάνωση, διαφήμιση, φύλαξη, εγκαταστάσεις, προσωπικό παραγωγής, τμήμα μελετών, χρήματα στην γκαβαντζα για δύσκολους καιρούς (ofsor) , δωροδοκίες πολιτικών, πληρωμές ‘στόχων’, δώρα σε μεγαλέμπορους, κλπ.
«Κοντά στον νου και η γνώση», το 300% από το κόστος ενός ανταλλακτικού στο εργοστάσιο, μέχρι τον τελικό καταναλωτή είναι λογικό.Πάμε τώρα σε εμάς…… σίγουρα μεσολαβεί ο αντιπρόσωπος του εργοστασίου, 10 με 15% +. Μεσολαβεί ο χονδρέμπορος 100%+ τουλάχιστον επάνω. Μετά το δικό μας κέρδος.
Εάν το προϊόν έχει τιμή στο εργοστάσιο 100 Χ 115% = 215.
Το εργοστάσιο αγοράζοντας 100 Χ 300% = 400 με το κέρδος του.
Εγώ αγοράζοντας 215 Χ 30% = 279,5 Ίδη στο προϊόν 30% φθηνότερος.
Πάμε στο εργατικό. Ο εργατοτεχνικής στην Γερμανία, παίρνει τα διπλά χρήματα από τον τεχνίτη στην Ελλάδα.
Μάλιστα κοστίζει στον εργοδότη του τα τριπλά από ότι στην Ελλάδα.
Κατά συνέπια κόστος εγκατάστασης 50% κάτω.Θα σε αποθαρήνω φίλε μου για να μην αμφισβητήσεις το 300%: Για να το κανείς αυτό, θα πρέπει να μας αναρτήσεις προφορμα στο όνομα σου, τελικό τιμολόγιο στο όνομα σου, και τέλος τιμολόγιο αγοράς του ιδίου προϊόντος από την αντιπρωσωπία, με τιμές λιανικής.
Εγώ μπορώ να το κάνω.
Το θέμα μας όμως είναι ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΩΣΩΠΙΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.Είμαστε πολλοί στην αγορά που ακολουθώντας αυτήν την τακτική, επιβιώνουμε κερδίζοντας. Και θα σου ομολογήσω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κερδίζω περισσότερα από της αντιπρωσωπίες, πουλώντας φθηνότερα το ίδιο προϊόν!!!!!.....
Ψάξιμο φίλε χρειάζεται ο Έλληνας καταναλωτής. Αυτό ονομάζετε καταναλωτική συνείδηση.
Antonis-team -
φανταζομαι οτι μιλαμε για ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ απο το ιδιο εργοστασιο....το λεω γιατι παλαιοτερα σε ενα αλλο θεμα παρουσιαστηκαν καποια προιοντα εως και 300% φτηνοτερα αν θυμαμαι καλα σε σχεση με αυτα που βαζει μια αντιπροσωπεια πχ ενω στην πραγματικοτητα προεκυψε στην συνεχεια οτι η αναφορα εγινε για διαφορετικο προιον...
συμφωνω για την ερευνα αγορας...αυτο εφαρμοζω και εγω εδω και 2 δεκαετιες
ΥΓ χωρις να θελω να σας προσβαλω διαφωνω με το οικονομικο μοντελο υπολογισμου που χρησιμοποιησατε καθως και με τα δεδομενα ως προς το εργατικο κοστος....ειναι υπεραπλουστευμενο και οδηγει σε λαθος συμπερασματα
συμβουλος επιχειρησεων ειμαι με πτυχιο οικονομολογου και ΜSc σε διοικηση επιχειρησεων με εξιδικευση στα χρηματοοικονομικα...η αναλυση κοστους, σε θεματα cost saving και μεγιστοποιηση κερδους μέσο εφαρμογης βελτιστων πρακτικων εξοικονομισης πόρων, καναλιων διανομης, οικονομιων κλίμακας, συνεργειες κλπ κλπ κλπ είναι ενας απο τα 'εργαλεια' που χρησιμοποιουμε στην δουλεια μας -
Δεν υπάρχει σωτηρίαν
-
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«από mirage » 19/10/10 12:57Φυσικά κάτι τέτοιο κοστίζει τελικά παραπάνω από το να είχε παραγγελθεί έτσι το αυτοκίνητο»
Και σίγουρα αυτό που γραφείς, είναι ΑΦΥΣΙΚΟ!.
μπλα μπλα μπλα σίγουρα μπλα μπλά κλπ κλπΔηλαδή...
320i: 36.900
Mpack: 5.120
18' M: 900
Rain sensor: 165
xenon: 875
πλυστικά: 340
Πακέτο φωτισμού: 200
Δέρμα: 1.875
Μεταλλικό: 1.000
PDC: 940
RCD Professional: 265
Πακέτο καθρεπτών: 315
Σύνολο: 48.895
Τέλη ταξινόμηση: 700
Σύνολο: 49.495.http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1654214#p1654214
xenon εχεις βρει? σε καλή τιμή?
Δεν έχω ρωτήσει για να είμαι ειλικρινής...ο PuntoLord τα έβαλε. Εδώ σίγουρα είναι πανάκριβα
εβαλε γνήσια κοντά στα 1800 νομίζω...
αλλά στο ebay έχει ολόκληρα φανάρια...
Τέλος πάντων
Μία ερώτηση προς όλους
Στο πορτπαγκαζ εχει κάτι εργαλέια. Εχει 4 θήκες. Εμένα έχει ένα κατσαβίδι και ένα γρύλο. Τα άλλα 2 είναι άδεια.... Σε εσάς πόσα εργαλεία έχει?Εγώ έβαλα το Retrofit Kit Bi-Xenon (αυτό) και το οποίο κόστισε 2100€ με τοποθέτηση, χωρίς το μηχανισμό πλύσης φώτων (επιπλέον κόστος 300€).
ΥΓ: Εάν τα έβαζα στην παραγγελία, θα κόστιζαν 800€.... έκανα λαλακία....
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1636639#p1636639
Από τα 1215 στην Ελλάδα ή 800 (μπορεί και παραπάνω αντε 1100 γιατί δεν διευκρινίζεται αν η τιμή περιλαμβάνει τα πλυστικά ή όχι) στην Γερμανία πήγαμε στα 2100 με τοποθέτηση και χωρίς τα πλυστικά...Αν τα έβαζε κι αυτά θα ήμασταν στα 2400
Και όλα αυτά από γνωστό και μέγιστο φραγκοκίλλερ του φόρουμ
Καληνύχτα και καλή τύχη -
μάκια και σε σένα
-
να ρθω και γω?
Καλή τύχη και σε μας που θα τύχει να βρεθούμε μπροστά σε όλους αυτούς
-
Μας πήραν τα σορώπια....
Δεν συμφέρει σε αντιπροσωπεία η αλλαγή των φωτών σε αντίστοιχα xenon. Βασικά είναι μετατροπή που ΔΕΝ κάνεις με οικονομικά κριτήρια. Είναι σαν να μετάνοιωσες που πήρες το golf 1.4 tsi και πας να βάλεις το μοτέρ από το GTi.... -
μια ειναι η λυση....
hella ή procom προβολεας δεσμης (καρφι) με 100ς λαμπα με ενισχυτη
το κακο με τα **moufo xenon χωρις υποδομες **einai oti exoume na κανουμε με 2 ειδων ζωα...αυτα που το κανουν εν αγνοια τους (δεν γνωριζουν τι σημαινει xenon και τις συνεπειες εχει) και ψαρωσανε οταν το συνεργει η ο φιλος της γειτονιας για να βγαλει 100ε χαρτζιληκι τους ειπε οτι θα κανουν την νυκτα μερα
και τα αλλα ζωα που το κανουν εις γνωσην τους...και στις 2 περιπτωσεις οταν καποιος σου παιζει φωτα στο κανει για καποιο λογο ...ενας απο αυτους ειναι οτι ενοχλουν τα φωτα (πχ τα εχεις ξεχασει στην μεγαλη σκαλα...) και στο 90% των περιπτωσεων τα σβηνεις
τωρα ρε ζωντοβολο που καθε μερα σου παιζουν 5-10 φορες τα φωτα μπροστινα και πισινα (ομιχλης) γιατι δεν τα αλλαζεις με αυτα που ειχες?
στα @@@ σου ε γιαυτο λοιπον παρε τους προβολεις στην μαπα ( να δεις πως ειναι για μερικα sec να μην βλεπεις καθαρα) και βγαλε το σκασμο και αν πεις και κουβεντα θα μπω απο πισω και 8α σε πηγαινω με τους προβλεις στους καθρεπτες σου
ζωο βλακα υποκειμενο
-
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
μια ειναι η λυση....hella ή procom προβολεας δεσμης (καρφι) με 100ς λαμπα με ενισχυτη
.......Χειμαρώδη σε βρίσκω...
-
-
από MAD-MAX-13 » 19/10/10 12:27
«νομιζω οτι ο κοκ εχει παραγραφο σχετικά με τα φωτα ενος οχηματος...»
Και βεβαίως υπάρχει.
«επισης υπαρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κριτηρια για την ορθη τοποθετηση και χρηση xenon...»
Ασφαλώς υπάρχουν, μα όχι στον ΚΟΚ. Είναι εργοστασιακές ‘φιλαδες’, που γνωρίζουμε.
«με μετρητη σταθμης και εντασης δεν μπορεις να μετρησεις την διασπορα και διαθλαση...»
Εδώ έχεις λάθος, η διάθλαση – διασπορά, δεν μετριέται. Εντοπίζετε όταν στον πίνακα του εκλεκτικού οργάνου, φωτίζονται σημεία που πρέπει να είναι σκοτεινά. Αυτό μπορείς να το δεις και σε όργανο του 1970. εάν στο μι επιτρεπόμενο σημείο φωτισμού βάλεις ένα φωτόμετρο, τότε παίρνεις και την ένταση. Μα είναι αδιάφορο, διότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ!.
«το οτι καποιοι απερισκεπτοι μπατσοι βαλανε? xenon δεν δινει κανεναν ελαφρυντικο σε κανεναν...παλι καλα που στην αττικη που κανω περιπου 70-100κμ καθημερινα (κυριως βραδυ) δεν εχω παρατηρησει αναλογο φαινομενο»
Έχεις απόλυτα δίκαιο, και είσαι τυχερός. Μα όταν πέσεις στο βουνό και σε ‘σκοτώσουν, από απέναντι, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Λάσπη νερό πέτρες και ανύπαρκτος ουσιαστικά δρόμος!.....
Σίγουρα δεν κάνω την παρθένα, γιατί στην οροφή υπήρχαν 4 πιάτα 25 cm cibie με xenon. Μα έχω και φιλότιμο, και βαστάζω τα νεύρα μου. το έχω αποδείξει άλλωστε εδώ μέσα. Σκέψου από τα δυο μέτρα υψηλά 10000 lumen…..θα ξέχναγαν και τον βαθμό τους……..«9/10 μουφο-xenon φωτιζουν χειροτερα απο τις λαμπες αλογονου μου»
Δεν υπάρχουν φίλε μου μουφο – xenon, μουφες πελάτες υπάρχουν, μιμητικές μαϊμούδες του κερατα, που βάζουν στα φανάρια που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, λάμπες που έχουν δικούς τους αποκλειστικά φανούς. 40% είναι BMW, στα κοινά φανάρια για Η4. για να συμπληρώσουν την κομπλεξική τους υπόσταση. ΛΙΓΟΥΡΙΑ!!......
ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, φωτίζουν χειρότερα από Η4, διότι τον φωτισμό των αμολάνε από τα μπαλκόνια, μέχρις μέσα στης υδρορροές στον δρόμο!!. Τι να μείνει για ενεργό φωτισμό?. ΠΙΠΕΣ.ΦΙΛΙΚΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
«από MAD-MAX-13 » 19/10/10 15:58
στα @@@ σου ε γιαυτο λοιπον παρε τους προβολεις στην μαπα ( να δεις πως ειναι για μερικα sec να μην βλεπεις καθαρα) και βγαλε το σκασμο και αν πεις και κουβεντα θα μπω απο πισω και 8α σε πηγαινω με τους προβλεις στους καθρεπτες σουζωο βλακα υποκειμενο»
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕ 1000!!!, μόνον να πάμε με το δικό μου 4Χ4, αφού βάλω πρώτα την ‘σκάρα’!!!. (δεν τα έχω συνέχεια).
Μα ΟΧΙ «ΜΑΠΑ» ΟΧΙ «ΜΑΠΑ», γιατί θα τον μαζέψουμε σαν πεταλούδα!!!! ......στα 50m από πίσω φτάνει. 10000lumen!!......άλλωστε έχουν ενεργό 2 μιλια, 3700m!!!......
ΜΑΖΙ ΣΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
μια ειναι η λυση....
….με 170ε ύπαρχε 10 Χ 12 cm ηλεκτρονική κουρτίνα, που μπαίνει στης μάσκες για ηλεκτρόλυση, απίθανη εφεύρεση. Τρις ρυθμίσεις για οξυγόνο, ηλεκτρόλυση argon. Διαλέγεις τη σκοτεινότητα που θέλεις!!...
Άντε.. μόλις πέραση να πρέπει να τα βγάλεις τα δικά σου.
Εκτός εάν συνεχίζεις και τα φοράς, και χρησιμοποιείς λευκό μπαστούνι, με ρίγα κόκκινη κάτω.
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
άλλωστε έχουν ενεργό 2 μιλια, 3700m!!!......1 μίλι ξηράς (ή αλλιώς στατικό) ισούται με 1609 μέτρα, οπότε 2 μίλια = 3218 μέτρα
1 μίλι ναυτικό ισούται με 1852 μέτρα, οπότε 2 μίλια = 3704 μέτρα
Οπότε μιλάς για ναυτικά μίλια, άρα μιλάς για ταχύπλοο σκάφος
-
Κανονικά τα aftermarket xenon πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ! Νομίζω στην Αγγλία απαγορεύονται να μπαίνουν σε αυτοκίνητα με φώτα που έχουν μόνο καθρέπτες και όχι πρίσμα.
ΕΙΔΙΚΑ σε μηχανές είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!
Στα δε αυτοκίνητα είναι από επικίνδυνα έως εκτυφλωτικά!
Απορώ με αυτούς που πάνε και τα βάζουν...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
άλλωστε έχουν ενεργό 2 μιλια, 3700m!!!......
1 μίλι ξηράς (ή αλλιώς στατικό) ισούται με 1609 μέτρα, οπότε 2 μίλια = 3218 μέτρα
1 μίλι ναυτικό ισούται με 1852 μέτρα, οπότε 2 μίλια = 3704 μέτρα
Οπότε μιλάς για ναυτικά μίλια, άρα μιλάς για ταχύπλοο σκάφος
Είμαι γέρος ψαράς, εξού και οι πράξεις…….
….μα για το βρέχομε έχω δυο στεγανά υποβρύχια που κάνουν απίθανη δουλειά!!!....35 + 35watt 4000 lumen.
Δεν τα απαγορεύουν και ενοχλούν κατάφορα στην ξηρά , και τα απαγορεύουν στην θάλασσα, και βοηθάνε φανταστικά!!! ....δεν ενοχλούν τα καημένα στο νερό…..μετά τα 30m δεν φένωνται μάλιστα από το πλάι!!...
φιλικα -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κανονικά τα aftermarket xenon πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ! Νομίζω στην Αγγλία απαγορεύονται να μπαίνουν σε αυτοκίνητα με φώτα που έχουν μόνο καθρέπτες και όχι πρίσμα.ΕΙΔΙΚΑ σε μηχανές είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!
Στα δε αυτοκίνητα είναι από επικίνδυνα έως εκτυφλωτικά!
Απορώ με αυτούς που πάνε και τα βάζουν...
me +100000000000000000000000000000000000000000000000000000000
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Φώτα Xenon...