-
Yes - Fragile
Yes - Close to the Edge -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η διασκευή στο τραγουδάκι της Βανδή τι λέει;
Αυτό δεν είναι το jambi ή λέω βλακείες;
Αν το Δεσποινάκι έκανε τέτοια μουσική, θα ήμουν κάθε βράδυ πρώτο τραπέζι στο Ρεξ
Αγοράστε, κατεβάστε ή δανειστείτε το δίσκο. ΤΩΡΑ!
μια πρωτη ακροαση στο Ringleader of the Tormentors του Morrissey με απογοητευσε ΠΛΗΡΩΣ
περα απο μια δυο στιγμες που λογικα θα αποτελεσουν και τα single του δισκου ολος ο υπολοιπος δισκος ειναι κακος για τα δεδομενα ακομη και της solo καριερας του morrissey
Καλά, το ξέραμε ότι ο j. marr δεν τα πάει και τόσο καλά με τον morrissey τα τελευταία χρόνια, αλλά μήπως είσαι ελαφρώς αυστηρός; Θεωρώ το ringleader κορυφαία σόλο κυκλοφορία του morrissey, κάποια δε κομμάτια βρίσκονται στο ύψος των (ναι, θα το πω) Smiths.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
μια πρωτη ακροαση στο Ringleader of the Tormentors του Morrissey με απογοητευσε ΠΛΗΡΩΣ
περα απο μια δυο στιγμες που λογικα θα αποτελεσουν και τα single του δισκου ολος ο υπολοιπος δισκος ειναι κακος για τα δεδομενα ακομη και της solo καριερας του morrissey
Καλά, το ξέραμε ότι ο j. marr δεν τα πάει και τόσο καλά με τον morrissey τα τελευταία χρόνια, αλλά μήπως είσαι ελαφρώς αυστηρός; Θεωρώ το ringleader κορυφαία σόλο κυκλοφορία του morrissey, κάποια δε κομμάτια βρίσκονται στο ύψος των (ναι, θα το πω) Smiths.
tazz δεν μου εκατσε καλα
περιμενα κατι πολυ καλυτερο -ειχα διαβασει και καποια θετικα σχολια- και...
γενικα ο Morrissey παρουσιαζει φθηνουσα πορεια απο την αρχη της σολο καριερας και IMO ποτε δεν μπορεσε να φτασει τα αλμπουμ που εβγαλε με τους Smiths (αν και σε καποια πλησιασε)
δισκοι σαν το Queen is Dead και το Τhe Smiths δεν ξαναγραφονται
τεσπα ολα τα παραπανω ΙΜΟ
αυτο που περιμενω ειναι σε κανα μηνα το καινουριο των Closer
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
respect για τους closer.
αλλά αν θες να ακούσεις κάτι ελληνικό που να μη μοιάζει με τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει μέχρι σήμερα, τσέκαρε τους mary & the boy. το καλύτερα κρυμμένο μυστικό -για λίγο ακόμη- της ελληνικής σκηνής. -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
respect για τους closer.
αλλά αν θες να ακούσεις κάτι ελληνικό που να μη μοιάζει με τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει μέχρι σήμερα, τσέκαρε τους mary & the boy. το καλύτερα κρυμμένο μυστικό -για λίγο ακόμη- της ελληνικής σκηνής.Απο τους Μary and The Boy βρηκα μονο δυο τραγουδια (στο myspace) και να σου πω δεν τρελαθηκα (το ξερω ειναι νωρις για συμπερασματα)
θα περιμενω να ακουσω Album και μετα
-
Σήμερα έκανα δώρο στον εαυτό μου το εκπληκτικό Innuendo
-
Οντως εκπληκτικό...
Είναι κρίμα που οι Queen δεν φρόντιζαν περισσότερο την ποιότητα των εγγραφών τους, γιατί από μυαλό/ενορχήστρωση/φωνητικά ήταν - και παραμένουν - άπιαστοι.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οντως εκπληκτικό...Είναι κρίμα που οι Queen δεν φρόντιζαν περισσότερο την ποιότητα των εγγραφών τους, γιατί από μυαλό/ενορχήστρωση/φωνητικά ήταν - και παραμένουν - άπιαστοι.
Τί εννοείς για την ποιότητα των εγγραφών? Εμένα μια χαρά μου ακούγονται
Από ηχογραφήσεις δεν έχω ιδέα αλλά κάπου κάποτε είχα ακούσει ότι στο Bohemian Rhapsody χρησιμοποιηθηκαν 120 περιπου καναλια εγγραφής την στιγμή που η τότε τεχνολογία επέτρεπε αρκετά λιγότερα. Οπότε αναγκάστηκαν να γράφουν το ένα πάνω από το άλλο. Πολύ γενικά όλα αυτά που ανέφερα γιατί τεχνικές γνώσεις δεν κατέχω.
Επίσης έχω βάλει στο μάτι και το A King Of Magic κυρίως εξ' αιτίας του Who Wants To Live Forever
Ένα σχόλιο για αυτό το κομμάτι που βρήκα στο Internet
'A song written by Brian in the back of a Rolls Royce. The first Queen song played with a complete orchestra, and not just any orchestra. The arrangements where made by Brian and Michael Kamen, who made the arrangements for Pink Floyd's 'The Wall', and recently Metallica's S&M' -
Αν ακούσεις Queen και αμέσως μετά ακούσεις Pink Floyd αντίστοιχης χρονολογίας, θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ.
-
Αν ακούσεις Queen και αμέσως μετά ακούσεις Pink Floyd αντίστοιχης χρονολογίας, θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ.Ναι τώρα κατάλαβα τί θέλεις να πεις
-
Και για να το κάνω πιο λιανά, η τεχνολογική αρτιότητα των άλμπουμ των Pink Floyd η οποία έχει μείνει αξεπέραστη μέχρι σήμερα (τηρουμένων των αναλογιών) μπορεί να είναι τραβηγμένο παράδειγμα, σίγουρα όμως οι Queen δεν 'βγάζουν' αυτό που θα μπορούσαν μέσα από τις εγγραφές τους, οι οποίες υποφέρουν από χαμηλά δυναμικά, αρκετό θόρυβο και κακή ποιότητα στην αποτύπωση των φωνητικών. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα ήταν πιο 'rock' απ'ό,τι ώφειλαν στο κοινό τους.
-
Και για να το κάνω πιο λιανά, η τεχνολογική αρτιότητα των άλμπουμ των Pink Floyd η οποία έχει μείνει αξεπέραστη μέχρι σήμερα (τηρουμένων των αναλογιών) μπορεί να είναι τραβηγμένο παράδειγμα, σίγουρα όμως οι Queen δεν 'βγάζουν' αυτό που θα μπορούσαν μέσα από τις εγγραφές τους, οι οποίες υποφέρουν από χαμηλά δυναμικά, αρκετό θόρυβο και κακή ποιότητα στην αποτύπωση των φωνητικών. Δυστυχώς σε αυτό το θέμα ήταν πιο 'rock' απ'ό,τι ώφειλαν στο κοινό τους.Στα δικά μου αυτιά, η μουσική των Queen ήταν ότι πιό 'υψηλό' ως προς την ποιότητα της μουσικής έχει βγάλει η Rock. Μου θυμίζει έντονα κλασσική μουσική, ίσως κυρίως λόγω των φωνητικών και της συχνής μετάπτωσης του ρυθμού και της έντασης της μουσικής. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα συγκρότημα που πρόσφερε πολλά στην μουσική και γι'αυτό θα τους θυμόμαστε πάντα
-
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εξάλλου έγραψα ότι ειδικά στα φωνητικά, ήταν και παραμένουν άπιαστοι, καθώς ο τρόπος με τον οποίο ο Freddie Mercury συνδύαζε νότες, συγχορδίες και φωνές ήταν πραγματικά ιδιοφυής.
Ας μην ξεχνάμε πως το Bohemian Rhapsody (το οποίο και οι ίδιοι θεωρούσαν το κορυφαίο τους 'πνευματικό παιδί' και δεν μπόρεσαν ποτέ να το ξεπεράσουν) έχει χαρακτηρισθεί (και ίσως όχι άδικα) ως το καλύτερο τραγούδι της χιλιετίας.
Οι ενστάσεις μου έγκεινται στην ποιότητα της ηχογράφησης και όχι της μουσικής αυτής καθεαυτής, και αυτό που είπα είναι πως θα τους άξιζε να έχουν καλύτερες ηχογραφήσεις.
-
Οι ενστάσεις μου έγκεινται στην ποιότητα της ηχογράφησης και όχι της μουσικής αυτής καθεαυτής, και αυτό που είπα είναι πως θα τους άξιζε να έχουν καλύτερες ηχογραφήσεις.Γι'αυτο υπάρχουν και τα live στα οποία ο Ready Freddie έκανε 'παπάδες'. Ειδικά στο Somebody to Love.. και το κατέβασμα της φωνής του από ψηλά στο τέλος του κομματιού είναι αξεπέραστο. Βέβαια τα φωνητηκά του studio στης συναυλίες είναι αδύνατο να επιτευχθουν αλλά σε μερικά power κομμάτια όπως το Tie Your Mother Down τα στάδια σείονταν
Μου φαίνεται θα βάλω να ξαναδώ καμιά συναυλία βραδιάτικα
-
και ΝΑΙ μετα απο καιρο το βρηκα
The Organ - Grab That Gun
το θεμα δεν ειναι οτι το βρηκα αλλα οτι προκειται για πολυ καλο δισκο
μια αισθητικη που πλησιαζει αυτη των Smiths χωρις ομως να ειναι ενα κακο αντιγραφο
απλα υπεροχος
Ακουστε το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Σήμερα έκανα δώρο στον εαυτό μου το εκπληκτικό InnuendoΈκανα και γω ένα δωρακι στον εαυτό μου προχθες: Dj Tiesto - In Search of Sunrise 5. Για αλλη μια φορα αποδειχτηκε οτι δεν ειμαι καλος στα δωρα..
-
On an Island - του David Gilmour
Ενδιαφέρον, αλλά .....ψιλοβαρετό!
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
On an Island - του David GilmourΕνδιαφέρον, αλλά .....ψιλοβαρετό!
Κιθαριστική chill out φάση μου φάνηκε...
-
ξερει κανεις αν κυκλοφορησε αυτο (και το ακουσε)
θα θυμηθουμε τα νιατα μας
-
Είδα αυτήν την αφίσα προχθές στα Μετρόπολις, αλλά δεν έχω ιδέα για παραπέρα...
Ελληνικό punk δεν είναι αυτό το πράμα; Δεν υπάρχει περίπτωση να τ' ακούσω (σκόπιμα, τουλάχιστον) !
Ενδέχεται, όμως, να το κάνει ο γείτονάς μου, με αποτέλεσμα να διευρυνθούν και οι δικοί μου μουσικοί ορίζοντες... (πως τα λέω, πως τα λέω )
τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....