-
Καλησπέρα σας,
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στην ενότητα αυτή, αν και την παρακολουθώ ανελλιπώς τουλάχιστον 3 χρόνια ,λόγω επαγγελματικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.
Να σας συστηθώ… Είμαι ο ‘ινδιάνος’ που πήρα το ‘σκαλπ’ του Κωνσταντίνου (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντώνη). Είμαι ο ‘εχθρός’… το εξουσιοδοτημένο, η αντιπροσωπία , ο κλέφτης, ο απατεώνας …..και ένα σωρό άλλα κοσμητικά επίθετα που μου έχετε δώσει κατά καιρούς.
Δεν εκπροσωπώ και δεν απολογούμαι κανέναν από τους ομοίους μου παρά μόνο τον εαυτό μου. Απλά θεώρησα ότι θα πρέπει να ακουστεί και η άλλη πλευρά .
Με κατηγορείτε ότι βλέπω τον πελάτη σαν χρήμα και κάνω τα πάντα να του τα αρπάξω. Εν μέρει έχετε δίκιο. Είμαι εμπορική επιχείρηση και σκοπός μου είναι το κέρδος . Κανείς δεν δουλεύει για ‘την ψυχή της μάνας του’, είτε λέγεται εξουσιοδοτημένο , είτε λέγεται ελεύθερο συνεργείο. Το θέμα είναι πόσο θέλει ο καθείς να είναι αυτό το κέρδος και πόσο γρήγορα θέλει να το πάρει. Το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά . Και μην μου πει κανείς ότι εκεί είναι τα πρόβατα και εδώ είναι οι λύκοι… Καθείς από το σινάφι μας (συνεργεία) κρίνεται καθημερινά από το πελατολόγιό μας για την πολιτική του και τις πρακτικές του.
Με κατηγορείτε ότι είμαι ακριβός στις τιμές των ανταλλακτικών. Ε ναι λοιπόν είμαι ακριβότερος από το after market. Καλώς ή κακώς είμαι κάτω από μία ομπρέλα που λέγεται εισαγωγική εταιρία που μου προτείνει τιμές λιανικής και μου παρέχει ένα ποσοστό έκπτωσης (το οποίο δεν είναι το τεράστιο που κατά καιρούς έχετε γράψει) και που μου(σας) δίνει εγγύηση γι αυτό που τοποθετώ. Πολλές φορές το ανεξάρτητο συνεργείο κερδίζει πολλά περισσότερα από μια συγκεκριμένη επισκευή απ’ ότι εγώ γιατί για να κρατήσω τον πελάτη με το ακριβό μου ανταλλακτικό θα πρέπει να κάνω έκπτωση, άρα να μειώσω το ήδη μικρό περιθώριο κέρδους μου. Υπάρχουν και μάρκες οι οποίες έχουν (σε σύγκριση πάντα με άλλες) πιο φτηνά ανταλλακτικά. Πολλές φορές συγκρίνετε ανόμοια πράγματα…. Άλλο το μπουζί στο Bravo, άλλο στην Corolla, άλλο στο Matiz, άλλο στο Focus. Όπως είπε ο φίλτατος Αντώνης :Δεν έχει καμιά σχέση. Είναι σαν να συγκρίνετε ένα πορτοκάλι με ένα λεμόνι. Είπαμε κάθε εταιρία έχει την δική της πολιτική στο ανταλλακτικό.
Πάμε στο θέμα του after market ανταλλακτικού. Έχει ειπωθεί ( και έτσι είναι ) ότι υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες . Δεν είναι όλα τα ψαλίδια και όλα τα φανάρια ίδια για ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Ποιος σας διαβεβαιώνει ότι το ανταλλακτικό που τοποθετείται από το χ επισκευαστή είναι κατάλληλο για το αυτοκίνητό σας και πληροί τις προδιαγραφές για την καλή του λειτουργία. Ποιος σας βεβαιώνει ότι πχ το φίλτρο λαδιού είναι αυτό που πρέπει για το αυτοκίνητό σας και όχι ένα που απλά βιδώνει και κάνει για 15 άλλα μοντέλα. Συγνώμη αλλά στα 14 χρόνια (λίγα για κάποιους) που είμαι στη δουλειά έχω δεί κάμποσους κινητήρες κολλημένους από λάθος φίλτρο. Όσο για τις τιμές τους είναι μια πονεμένη ιστορία . Το ίδιο ανταλλακτικό σε 15 διαφορετικές τιμές ανάλογα τον εισαγωγέα, το ΄χέρι΄που αγοράζεις και τελικά το κέρδος που θέλει να βγάλει ο τελικός τοποθετητής.
Θα πείτε ποσώς με ενδιαφέρει …όπως και να είναι το πληρώνω φτηνότερα από την αντιπροσωπία. Δίκιο έχετε αλλά κάποιες φορές τελικά το πληρώνετε πολύ ακριβότερα. Στη θέση σας και υπό προϋποθέσεις και γω το ίδιο θα χρησιμοποιούσα. Και πολλές φορές σε αυτοκίνητα κάποιας ηλικίας και σε συγκεκριμένα ανταλλακτικά χρησιμοποιώ και γω after market με την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη πάντα με γνώμονα την ικανοποίησή του και την ασφάλειά του. Ανταλλακτικά από εταιρίες που έχω δοκιμάσει και ξέρω την ποιότητά τους.
Στην μαγαζί μου όμως ο πελάτης θα έρθει γιατί θα τοποθετηθεί ανταλλακτικό της εταιρίας θα έχει την εγγύηση τόσο γι αυτό , όσο και για την εργασία όχι μόνο στην πόλη μου αλλά σε όλη την Ευρώπη. After market θα μπει μόνο όταν το ζητήσει ο ίδιος και θα πρέπει να περιμένει την επόμενη για να το πάρει . Αν το θέλει αυθημερόν ας το φέρει ο ίδιος.Επειδή μακρηγόρησα (το θέμα είναι τεράστιο) σταματάω κάπου εδώ και υπόσχομαι πως θα θα επανέλθω σύντομα με την συνέχεια και σε άλλα θέματα….
Ευχαριστώ για την υπομονή σας -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι άσχετο;Ο φίλος απο πάνω υπογράφει σαν Antonis-Team...
Όταν λέμε Team εννοούμε ομάδα... οκ;Τότε οι υπόλοιποι απο την ομάδα που είναι;
Γιατί δεν γράφουν και αυτοί;Αν έγραφαν κι αυτοί, ποιος θα επισκεύαζε τ' αυτοκίνητα;
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Σε μια συζήτηση που είχα σήμερα, μου ανέφεραν ότι κάποιος (γνωστός, γνωστού κλπ) πήγε για το πρώτο service σε VW touran και πλήρωσε 1200.
300 εύρω τις βαλβολίνες του είπανε και πάλι κάτι τρελό για έναν ειδικό καθαρισμό που έκαναν στην τουρμπίνα λέει.Στέκει αυτό ή είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας?
μηπως μαζι με το service ειχε φαει και καμια κολωνα?
260 ευρω + 'χρυσαφενια' λαδια (εγω τα παιρνω απεξω, νομιζω οτι χρεωνουν 20+ το λιτρο στα εξουσιοδοτημενα) ειναι αυτα που πρεπει να αλλαξει
απο κει και περα πες 150-160 τα τακακια.. τιποτε αλλο δε θελει.. ισως και υγρα φρενων 75 ευρω αν επιασε 2ετια
βαλβολινη τοσα λεφτα δε παιζει και δε χρειαζεται να αλλαξει καμια βαλβολινη στα 30.000 χλμ
ειτε haldex, ειτε dsg αλλαζουν στα 60 συμφωνα με το μανουαλι
σε χειροκινητο δε χρειαζεται να αλλαξεις (σου λενε οτι δε χρειαζεται ποτε να αλλαξεις) , σε μενα στα 50 δουλευει αψογα το κιβωτιο.. καλου κακου θα αλλαξω στα 60 μαζι με τη βαλβολινη του haldex , αλλα τετοια τιμη ξαναλεω μου φαινεται υπερβολικη, δεν ξερω αν ειχε μεσα και εργατικα .. αλλα και παλι τοσα πολλα λεφτα
Με κατηγορείτε ότι είμαι ακριβός στις τιμές των ανταλλακτικών. Ε ναι λοιπόν είμαι ακριβότερος από το after market.
με συγχωρεις φιλε μου , αλλα εδω δε μιλαμε μονο για ιμιτασιον
αν δεν εισαι λοβοτομημενος και ψαξεις λιγο τι φοραει το αυτοκινητο σου (γιατι ειναι πολλοι που νομιζουν οτι το αυτοκινητο τους φοραει φρενα 'citroen, bmw , κτλ.. ' πας εξω και το παιρνεις φθηνοτερα
εγω για παραδειγμα πηγα στην ΑΤΕ και πηρα τα τακακια μου καμια 80αρια ευρω φθηνοτερα σε σχεση με αυτα που θα εδινα στην audi, παω στο λαμπριανιδη και παιρνω **ακριβως το ιδιο λαδι ** που προτεινει ο κατασκευστης και πλεον βαζει και η vw (γιατι παλια ειχε μια δικη της μουφια ) 13.5 ευρω το λιτρο και οχι 20φευγα που το χρεωνουν οι εξουσιοδοτημενοι
δε με νοιαζει τι εξοδα εχει ο αλλος και πουλαει στο θεο , δε με νοιαζει καν να ψαξω τι κερδος βγαζει και κατα ποσο θελει να μου πιανει το κωλο
απλα θεωρω κοροιδια το **ιδιο ** (το τονιζω ) πραγμα που μπορω να παρω φθηνα , να το πληρωσω ακριβα
οχι απαραιτητα επειδη δε τα χω , αλλα ετσι για το γαμωτο, για να γινουμε επιτελους συνειδητοποιημενοι καταναλωτες και να καταλαβουν καποιοι οτι δε γινεται να συνεχισουν να μας κοροιδευουνστην αντιπροσωπεια κανω μονο αυτα που πρεπει για να ειμαι τυπικος με την εγγυηση μου, μετα ουτε απο απο εξω δε θα περναω
και αυτο πανω απο ολα γιατι δε γουσταρω να καθομαι σε 'premium σαλονακια' και να μιλαω με εναν ασχετο (συμβουλο sercice, ρεσεψιονιστ ) να μη βλεπω τι γινεται στο αυτοκινητο μου, να μην εχω μια επαφη με τον ανθρωπο που στο κατω κατω ειναι υπευθυνος και για την ασφαλεια μου (μηχανικο)
αυτο το 'fast food' ειναι τρομερα δυσαρεστο εκτος αν εισαι γκομενα ή μετροσεξουαλ
-
Άψογος ο φίλος
-
1-2 1-2 1-2 test test
τι περιθωριο μικτου κερδους εχετε στα ανταλλακτικα?
τεστ τεστ
εδω εξουσιοδοτημενος απο εξουσιοδοτημενο εχει διαφορετικες τιμες (μιλαω για ιδια μαρκα ιδιο μοντελο ιδιο ανταλλακτικο)
πχ ανταλλακτικο χ
εξ 1 300ε
εξ 2 250ε
εξ 3 220ε
εξ 4 250ε
εξ 5 290ετονιζω ιδιο μοντελο ιδιο ανταλακτικο ιδιος κωδικος και ολα σε εξουσιοδοτημενο...
οη χαμηλοτερη τιμη απο την ακριβοτερη εχει διαφορα 36%
και ο ακριβοτερος και ο φτηνοτερος πουλανε με κερδος (ο φτηνος πουλαει με 41,5%)1-2 1-2 1-2
τεστ τεστ
τα ζωα ξυπνησαμε και πλεον ψαχνομαστε και δεν τρωμε κουτοχορτο
αλλο συνειδητα να επιλεγω να πληρωσω 300ε αντι για 270 που ειναι ο ποιο φτηνος που βρηκα (γιατι ειναι κοντα γιατι με προσεχουν καλυτερα γιατι σεβονται το αυτοκινητο μου κλπ κλπ) και αλλο για κατι που μπορω να βρω με 270ε να πληρωνω 400
-
220 ευρώ
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
1-2 1-2 1-2 test test
τι περιθωριο μικτου κερδους εχετε στα ανταλλακτικα?
τεστ τεστ
εδω εξουσιοδοτημενος απο εξουσιοδοτημενο εχει διαφορετικες τιμες (μιλαω για ιδια μαρκα ιδιο μοντελο ιδιο ανταλλακτικο)
πχ ανταλλακτικο χ
εξ 1 300ε
εξ 2 250ε
εξ 3 220ε
εξ 4 250ε
εξ 5 290ετονιζω ιδιο μοντελο ιδιο ανταλακτικο ιδιος κωδικος και ολα σε εξουσιοδοτημενο...
και ο ακριβοτερος και ο φτηνοτερος πουλανε με κερδος (ο φτηνος πουλαει με 41,5%)1-2 1-2 1-2
τεστ τεστ
αλλο συνειδητα να επιλεγω να πληρωσω 300ε αντι για 270 που ειναι ο ποιο φτηνος που βρηκα (γιατι ειναι κοντα γιατι με προσεχουν καλυτερα γιατι σεβονται το αυτοκινητο μου κλπ κλπ) και αλλο για κατι που μπορω να βρω με 270ε να πληρωνω 400
Φίλε μου, κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν θα σου πει, το μικτό του κέρδος. Έγραψα πάρα πάνω μια τιμή γιατί η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, έχει τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά σε ασανσέρ!.
Όπως εμείς οι επαγγελματίες δεν τυγχάνουμε από όλους τους εμπόρους της ίδιας εξυπηρέτησης, έτσι και εμείς στα ανταλλακτικά, στους καλούς μας πελάτες, είμαστε καλύτεροι, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΗ.
Θέλω να καταλάβεις ότι αυτοί που ψάχνονται σήμερα περισσότερο είναι οι ‘ομπρέλες’, και έχουν πολλά προβλήματα, γι’ αυτό και κατακλύζουν τους after market!!!....
ΑΝΤΩΝΗΣ.οταν εχεις καποια ιδιατερη σχεση εδω και 17 χρονια, μπορει να ειναι ΚΑΙ σοβαρος ΚΑΙ να σου δειχνει τα 'χαρτια' του..
μην εισαι λοιπον απολυτος...
-
παιδια καλησπερα σε ολους,σε πουντο μκ2β 1.4 ποσο περιπου κοστιζει η εργασια για αλλαγη δισκο-πλατω-ρουλεμαν?120 ευρω ειναι καλη τιμη?
-
από QsisVTS » 14/07/10 5:47
με συγχωρεις φιλε μου , αλλα εδω δε μιλαμε μονο για ιμιτασιοναν δεν εισαι λοβοτομημενος και ψαξεις λιγο τι φοραει το αυτοκινητο σου (γιατι ειναι πολλοι που νομιζουν οτι το αυτοκινητο τους φοραει φρενα 'citroen, bmw , κτλ.. ' πας εξω και το παιρνεις φθηνοτερα
εγω για παραδειγμα πηγα στην ΑΤΕ και πηρα τα τακακια μου καμια 80αρια ευρω φθηνοτερα σε σχεση με αυτα που θα εδινα στην audi, παω στο λαμπριανιδη και παιρνω ακριβως το ιδιο λαδι που προτεινει ο κατασκευστης και πλεον βαζει και η vw (γιατι παλια ειχε μια δικη της μουφια ) 13.5 ευρω το λιτρο και οχι 20φευγα που το χρεωνουν οι εξουσιοδοτημενοι
δε με νοιαζει τι εξοδα εχει ο αλλος και πουλαει στο θεο , δε με νοιαζει καν να ψαξω τι κερδος βγαζει και κατα ποσο θελει να μου πιανει το κωλο
απλα θεωρω κοροιδια το ιδιο (το τονιζω ) πραγμα που μπορω να παρω φθηνα , να το πληρωσω ακριβα
οχι απαραιτητα επειδη δε τα χω , αλλα ετσι για το γαμωτο, για να γινουμε επιτελους συνειδητοποιημενοι καταναλωτες και να καταλαβουν καποιοι οτι δε γινεται να συνεχισουν να μας κοροιδευουν**Στο παραπάνω παράδειγμα αναφέρεσαι σε δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Αν το ΙΔΙΟ πράγμα στην ΙΔΙΑ συσκευασία (στο παράδειγμά σου το λάδι) το ψάχνεις και το βρίσκεις φτηνότερα μπράβο σου καλά κάνεις και έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Όμως στο τακάκι μιλάμε για δύο διαφορετικές συσκευασίες και όταν λέω ότι είμαι ακριβότερος από το after market αυτό ακριβώς εννοώ. Την διαφορά στην συσκευασία, στο σήμα και στην τελική αυτό είναι που πληρώνεις παραπάνω.
Εγώ κάτω από την ομπρέλα πρέπει να δουλέψω και να έχω σαν πρώτη επιλογή την συσκευασία με το σήμα . Αν ο πελάτης δεν το θέλει είναι επιλογή του και είναι σεβαστή. Εξάλλου αυτός που θα έρθει στο μαγαζί μου είναι αυτός που ξέρει ότι θα με πληρώσει (όχι πάντα) ακριβότερα από ένα εξωτερικό συνεργείο αλλά αυτή η διαφορά θα αξίζει από πολλές απόψεις.
**
από MAD-MAX-13 » 14/07/10 12:03
1-2 1-2 1-2 test testτι περιθωριο μικτου κερδους εχετε στα ανταλλακτικα?
τεστ τεστ
πχ ανταλλακτικο χ
εξ 1 300ε
εξ 2 250ε
εξ 3 220ε
εξ 4 250ε
τεστ τεστ
**Το τι τιμή θα αγοραστεί ένα ανταλλακτικό και το τι τιμή πουληθεί είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων όπως πολιτική εταιρίας, μέγεθος καταστήματος, προωθητικές ενέργειες, μέγεθος και stock αποθήκης, χρόνος που βρίσκεται στο ράφι, ανάγκη για ρευστό κτλ. Είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό που αναφέρεις. Κατά καιρούς εμφανίζονται ‘αεροπόροι’ στην αγορά και σκοτώνουν ορισμένους κωδικούς είτε γιατί έχουν βρει κάποιες προσφορές, είτε γιατί έχουν άμεση ανάγκη από ρευστό και σκοτώνουν τα πάντα .
Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια τόσο στρεβλή αγορά που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Σαν παράδειγμα αναφέρω ότι κάποιες φορές η αγορά από συνάδελφο είναι πιο συμφέρουσα από την μαμά εταιρία.
Το αν όλες αυτές οι εκπτώσεις περνάνε σε σένα είναι κάτι που δεν το ξέρεις και ούτε πολύ δύσκολα θα το μάθεις γιατί εσύ βλέπεις πάνω από το τραπέζι και όχι από κάτω. Το αν ο πωλητής σου δώσει την έκπτωση είπαμε εξαρτάται από αρχές που διέπουν το μαγαζί του.
Πάντως μια έρευνα αγοράς δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά μην το βλέπετε κοντόφθαλμα του τύπου να κερδίσω μερικά ευρώ σήμερα γιατί έτσι ,συνήθως, στην τελική σούμα είστε και είμαστε χαμένοι.**
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
παιδια καλησπερα σε ολους,σε πουντο μκ2β 1.4 ποσο περιπου κοστιζει η εργασια για αλλαγη δισκο-πλατω-ρουλεμαν?120 ευρω ειναι καλη τιμη?Αν σκεφτεις πως μονο το σετ (σαν ανταλλακτικο sachs ή valeo) κοστιζει 115-130€, μαλλον ειναι καλα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
παιδια καλησπερα σε ολους,σε πουντο μκ2β 1.4 ποσο περιπου κοστιζει η εργασια για αλλαγη δισκο-πλατω-ρουλεμαν?120 ευρω ειναι καλη τιμη?
Αν σκεφτεις πως μονο το σετ (σαν ανταλλακτικο sachs ή valeo) κοστιζει 115-130€, μαλλον ειναι καλα.
Mαλλον μονο για τοποθετηση ρωταει
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Όμως στο τακάκι μιλάμε για δύο διαφορετικές συσκευασίες και όταν λέω ότι είμαι ακριβότερος από το after market αυτό ακριβώς εννοώ. Την διαφορά στην συσκευασία, στο σήμα και στην τελική αυτό είναι που πληρώνεις παραπάνω.
δηλαδη το φεροντο που εχει πανω τα σηματα της πεζω/σιτροεν ειναι διαφορετικο απο αυτο που εχει πανω μονο το σημα της φεροντο και θα στο πουλησει ο οποιοσδηποτε φρενάς ?
φτιαχνουν θες να μου πεις ειδικα ανταλλακτικα οι εταιρειες για τη καθε μαρκα (και δε μιλαω για ειδικες εκδοσεις λιγοστων μοντελων, αλλα για τη μαζα) , ή μηπως η πεζω που εχω παρει σαν τυχαιο παραδειγμα φτιαχνει μονη της τα δικα της φρενα?
οι αυτοκινητοβιομηχανιες κατα κυριο λογο συναρμολογουν , λιγα πραγματα φτιαχνουν οι ιδιες
το να εχει πανω τη σφραγιδα δε λεει απαραιτητα κατι.. αν και στη δικη μου περιπτωση ειχαν πανω τα vw/audi και ας μην τα πηρα απο την αντιπροσωπεια
(κωδικοι κτλ , ολα ελεγμενα κι απο μενα απο το site του κατασκευαστη για να σιγουρευτω οτι ηταν τα ιδια με τα πρωτης τοποθετησης )δεν αποκλειεται μαλιστα και η ιδια η αντιπροσωπεια να ψωνιζει απο τον ιδιο, αφου η διαφορα στη τιμη παραμενει γιγαντια, οποτε συνεχιζει και υπαρχει τεραστιο περιθωριο κερδους , αφου πουλανε περιπου +70%
οποτε ξαναρωταω , γιατι εγω να πληρωσω καπελο στο μεζαζοντα που ειναι στην ουσια η αντιπροσωπεια?
οι μεσαζοντες σε αυτη τη χωρα ζουν και βασιλευουν παντου θα μου πεις.. ετσι ειναι η καταστασημπορει ομως και να μην ειναι.. το μονο που μενει να μαθει καποιος ειναι τι εχει πανω το αυτοκινητο του, απο κει και περα δεν ειναι και τοσο δυσκολο τις περισσοτερες φορες να το βρει εξω
(οχι απαραιτητα παντα ιδιαιτερα φθηνοτερα, να το πουμε κι αυτο)επισης δεν ειναι λιγες οι φορες που οι αντιπροσωπειες βαζουν χειροτερα/φθηνοτερα ανταλλακτικα στο αυτοκινητο απο αυτα που ειχε απο το εργοστασιο χρεωνοντας τα το ιδιο πανακριβα..
-
PiCo έγραψε:Σε μια συζήτηση που είχα σήμερα, μου ανέφεραν ότι κάποιος (γνωστός, γνωστού κλπ) πήγε για το πρώτο service σε VW touran και πλήρωσε 1200.
300 εύρω τις βαλβολίνες του είπανε και πάλι κάτι τρελό για έναν ειδικό καθαρισμό που έκαναν στην τουρμπίνα λέει.Στέκει αυτό ή είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας?
Αλήθεια ή ψέμμα δεν ξέρω, αυτό που ξέρω όμως ,είναι ότι μπαίνει άνετα στα φίδια!
ps:Sorry for beeing
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
]Το τι τιμή θα αγοραστεί ένα ανταλλακτικό και το τι τιμή πουληθεί είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων όπως πολιτική εταιρίας, μέγεθος καταστήματος, προωθητικές ενέργειες, μέγεθος και stock αποθήκης, χρόνος που βρίσκεται στο ράφι, ανάγκη για ρευστό κτλ. Είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό που αναφέρεις. Κατά καιρούς εμφανίζονται ‘αεροπόροι’ στην αγορά και σκοτώνουν ορισμένους κωδικούς είτε γιατί έχουν βρει κάποιες προσφορές, είτε γιατί έχουν άμεση ανάγκη από ρευστό και σκοτώνουν τα πάντα .
Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια τόσο στρεβλή αγορά που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Σαν παράδειγμα αναφέρω ότι κάποιες φορές η αγορά από συνάδελφο είναι πιο συμφέρουσα από την μαμά εταιρία.
Το αν όλες αυτές οι εκπτώσεις περνάνε σε σένα είναι κάτι που δεν το ξέρεις και ούτε πολύ δύσκολα θα το μάθεις γιατί εσύ βλέπεις πάνω από το τραπέζι και όχι από κάτω. Το αν ο πωλητής σου δώσει την έκπτωση είπαμε εξαρτάται από αρχές που διέπουν το μαγαζί του.
Πάντως μια έρευνα αγοράς δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά μην το βλέπετε κοντόφθαλμα του τύπου να κερδίσω μερικά ευρώ σήμερα γιατί έτσι ,συνήθως, στην τελική σούμα είστε και είμαστε χαμένοι.[/b]
η αναφορα μου αφορα εταιρειες εξουσιοδητημενους αντιπροσωπους με τουλαχιστον 10 ετη παρουσια στην αγορα η καθε μια και οι οποιες αγοραζουν ΟΛΕΣ απο την κεντρικη εταιρεια-εισαγεγεα-αντιπροσωπο...
επομενως αυτα στα οποια αναφερεσαι δεν σχετιζοντε με το παραδειγμα μου...
η προσωπικη και επαγγελματικη μου εμπειρια + η θεση και η εταιρεια στην οποια εργαζομαι μου επιτρεπουν να μαθαινω και να βρισκω καλα κρυμμενα πραγματα.... -
σερβις των 80000χλμ στο ατος σημερα με κοστος 137 ευρω οπου:
3 λιτρα λαδι 10w/30 full synth
φιλτρο λαδιου
φιλτρο βενζινης
φιλτρο αερα
αλλαγη ψυκτικου υγρου κινητηρα
ελεγχος φρενων -
εδω στη αθηνα δεν μπορω να βρω sachs δισκο-πλατω για πουντο 1.4 2005 εχω βρει valeo 115euro και γνησιο ανακατασκευης 129ευρω.ο valeo ειναι καλος?σε ποια χωρα κατασκευαζονται οι valeo? ξερει κανεις μαγαζι να φερνει sachs στην αθηνα για πουντο?
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
εδω στη αθηνα δεν μπορω να βρω sachs δισκο-πλατω για πουντο 1.4 2005 εχω βρει valeo 115euro και γνησιο ανακατασκευης 129ευρω.ο valeo ειναι καλος?σε ποια χωρα κατασκευαζονται οι valeo? ξερει κανεις μαγαζι να φερνει sachs στην αθηνα για πουντο?Δεν είναι απαραίτητο να βγάζει η Sachs δίσκο για κάθε μοντέλο. Και για το δικό μου παρόμοιο μοτέρ 1.2 16V σε Lancia Y, υπήρχε στην αγορά μόνον από Valeo.
Η Valeo είναι γαλλική. Όταν άλλαξα, έβαλα Valeo πάλι.
Αυτό που λες για 'γνήσιο ανακατασκευής' , δεν θα το προτιμούσα! Ο δίσκος είναι πάνω απ' όλα υλικό τριβής και τέτοια ΔΕΝ φτιάχνουν τα εργοστάσια. Και της Fiat δηλαδή, μάλλον η Valeo το φτιάχνει...
-
Το γνήσιο ανακατασκευής είναι ανακατασκευασμένος δίσκος από την Valeo. Υπάρχουν και στο ελεύθερο εμπόριο δισκοπλατώ ανακατασκεύς
-
να προτοιμησω valeo δηλαδη.και εγω με ανακατασκευης τα φοβαμαι.εκτος απο δισκο-πλατω-ρουλεμαν τι αλλο αλλαζω?
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σερβις των 80000χλμ στο ατος σημερα με κοστος 137 ευρω οπου:
3 λιτρα λαδι 10w/30 full synth
φιλτρο λαδιου
φιλτρο βενζινης
φιλτρο αερα
αλλαγη ψυκτικου υγρου κινητηρα
ελεγχος φρενωνΦτηνό πάντως δεν είναι
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?