-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
747 πέρασες και σου πούλησα λάδι με 200% κέρδος?.
Μήπως έχεις πάρει πολύ φορά?
Μήπως πρέπει να το διορθώσεις?.
Αντιλαμβάνεσαι ότι με θίγεις επαγγελματικά?.
Antonis-team.Σιγά βρε Αντώνη, δε νομίζω να σε θίγει κανείς. Προφανώς σαν επαγγελματίας ψωνίζεις χονδρική σε πολύ χαμηλές τιμές και μετά πουλάς με κέρδος που εσύ καθορίζεις. Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι το 4λιτρο Castrol 15-50, φερ' ειπείν, το δίνεις πιο φτηνά απ' ό,τι στο Praktiker πχ; Αν ναι, θα έρχομαι να το αγοράζω από σένα, δεν έχω λόγο να προτιμήσω την προαναφερθείσα αλυσίδα αν έχω κέρδος με το να έρθω στο συνεργείο σου.
-
Antonis-team.Να αναδιατυπωσω γιατι εισαι και παρεξηγησιαρης:
Γιατι, ο Χ μαστορας ποσο αγοραζει χονδρικη τα πιο 'επωνυμα' λαδια 10w-40? Πανω απο 6€+ΦΠΑ?
To οτι τα πουλαει με 200% κερδος, τα καθιστα καλυτερα και καταλληλοτερα?Αυτο που θελω να πω ειναι οτι εφοσον εγω βρηκα 5l ημισυνθετικο επωνυμο λαδι με 16€, λογικα ο εισαγωγεας, ο εμπορος και τελος το συνεργειο , αγοραζει ακομα χαμηλοτερα. Φυσικα, επαγγελματιας γαρ, δε θα το πουλησει οσο το αγοραζει, αλλα θα βαλει και ενα 'καπελο' αλλες φορες λογικο, αλλες οχι.
Επαγγελματικα δε σε θιγω, αφου δεν σε εχω γνωρισει προσωπικα, ουτε γνωριζω τη δουλεια σου.
Υ.Γ. Ποσο χρεωνεις 5l ημισυνθετικο λαδι (σε μπουκαλι) αντιστοιχων προδιαγραφων?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
δεν αμφιβαλλω για την τιμη, για την ποιοτητα μιλαω
Ημισυνθετικό Λάδι Κινητήρα GM 10W-40 Semi Synthetic
Υψηλής τεχνολογίας, πολύτυπο λάδι νέας γενιάς, ειδικά σχεδιασμένο για την λίπανση όλων των 4-χρονων, πολύ-βάλβιδων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων με ή χωρίς τούρμπο.
Πληρεί τις προδιαγραφές SAE 10W-40, ACEA A3, B4, API SL/CF.VW 500.00/505.00, MB 229.1Τι παραπανω θες?
Σιγουρα, απο τεχνικης σκοπιας (ΤΒΝ, flash point κτλ), δεν ειναι το καλυτερο αλλα ουτε και χειροτερο απο αυτο που απαιτει ενας 'συμβατικος' κινητηρας για να λειτουργησει σωστα.
Για το Astra του Puntolord (απο του οποιου το σχολιο ξεκινησε αυτη η συζητηση) μια χαρα ειναι.ναι μπορει να καλυπτει καποιες προδιαγραφες, αλλα οπως ειπα το λιπαντικο ειναι παρα πολυ σημαντικο για τον κινητηρα. Εγω δεν θα το εβαζα για να γλυτωσω 20-30€. Απο εκει και περα ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει.
εδω αλλοι τα αλλαζουν καθε 30000χλμ... -
Ημισυνθετικό Λάδι Κινητήρα GM 10W-40 Semi Synthetic
Υψηλής τεχνολογίας, πολύτυπο λάδι νέας γενιάς, ειδικά σχεδιασμένο για την λίπανση όλων των 4-χρονων, πολύ-βάλβιδων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων με ή χωρίς τούρμπο.
Πληρεί τις προδιαγραφές SAE 10W-40, ACEA A3, B4, API SL/CF.VW 500.00/505.00, MB 229.1Τι παραπανω θες?
Σιγουρα, απο τεχνικης σκοπιας (ΤΒΝ, flash point κτλ), δεν ειναι το καλυτερο αλλα ουτε και χειροτερο απο αυτο που απαιτει ενας 'συμβατικος' κινητηρας για να λειτουργησει σωστα.
Για το Astra του Puntolord (απο του οποιου το σχολιο ξεκινησε αυτη η συζητηση) μια χαρα ειναι.Εφόσον είναι το λάδι που βάζει η εταιρία, δεν πάει να είναι και σπορέλαιο......ούτως ή άλλως, με τη χρήση των 5000ΚΜ ετησίως, σε πόλη και από γυναίκα οδηγό κυρίως......δεν έχω και τρελές απαιτήσεις για λάδι έξτρα-σούπερ-ντούπερ.....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
.....εδω αλλοι τα αλλαζουν καθε 30000χλμ...Εάν το προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτ/του, δεν βλέπω που είναι το επιλήψιμο......εάν λέει και κάθε 100000ΚΜ τότε πρέπει να αλλαχθούν, εάν θέλει ο ιδιοκτήτης να τα αλλάζει κάθε φορά που βρέχει τότε δικό του θέμα, δεν είναι και το σωστό όμως ούτε ο κανόνας......
Μην μένουμε κολλημένοι στις πρακτικές του '80 με τα ορυκτέλαια και τις αλλαγές κάθε 5000ΚΜ.......
-
σιγά το κόστος πια.
Εγώ σήμερα τσίμπησα 5λίτρα συνθετικό Castrol Edge 5w30 προς 12,5 ευρώ το λίτρο για την αλλαγή των 15Κ.
O πατέρας μου το Τοyota λάδι (αγνώστου προελεύσεως) στο Rav του το πλήρωσε 14,5 ευρώ/λίτρο.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
.....εδω αλλοι τα αλλαζουν καθε 30000χλμ...
Εάν το προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτ/του, δεν βλέπω που είναι το επιλήψιμο......εάν λέει και κάθε 100000ΚΜ τότε πρέπει να αλλαχθούν, εάν θέλει ο ιδιοκτήτης να τα αλλάζει κάθε φορά που βρέχει τότε δικό του θέμα, δεν είναι και το σωστό όμως ούτε ο κανόνας......
Μην μένουμε κολλημένοι στις πρακτικές του '80 με τα ορυκτέλαια και τις αλλαγές κάθε 5000ΚΜ.......
τα καλα λαδια δε παθαινουν τιποτα στα 10000-15000χλμ. ΟΜΩΣ μεσα σε αυτα πεφτουν καταλοιπα καυσης, βενζινη κτλ, και το τελικο μιγμα δεν ειναι καθολου καλο.
αν θες κανε ενα κοπο να στειλεις για αναλυση τα λαδια που θα βγαλεις στα 30000χλμ και μετα το ξανασυζηταμε
-
.....εδω αλλοι τα αλλαζουν καθε 30000χλμ...
Εάν το προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτ/του, δεν βλέπω που είναι το επιλήψιμο......εάν λέει και κάθε 100000ΚΜ τότε πρέπει να αλλαχθούν, εάν θέλει ο ιδιοκτήτης να τα αλλάζει κάθε φορά που βρέχει τότε δικό του θέμα, δεν είναι και το σωστό όμως ούτε ο κανόνας......
έχεις κρατήσει λάδι για 30Κ ?
επειδή έχω γείτονα που το έκανε...στο τέλος από το συμπλήρωμα ήταν σαν να το άλλαξε όλο. Εβαλε τουλάχιστο 3 λίτρα μέσα.
και ο κατασκευαστής μπορεί να στο προτείνει για να σε πιάσει πελάτη, τον λογαριασμό όμως από τις συνέπειες αυτής της πρακτικής εσύ θα τον πληρώσεις.
θεωρώ ότι 70 ευρώ κάθε χρόνο είναι μηδαμινό ποσό μπροστά σε όλα αυτά που χαλάμε καθημερινά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...
και ο κατασκευαστής μπορεί να στο προτείνει για να σε πιάσει πελάτη, τον λογαριασμό όμως από τις συνέπειες αυτής της πρακτικής εσύ θα τον πληρώσεις.θεωρώ ότι 70 ευρώ κάθε χρόνο είναι μηδαμινό ποσό μπροστά σε όλα αυτά που χαλάμε καθημερινά.
+++oo
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σιγά το κόστος πια.Εγώ σήμερα τσίμπησα 5λίτρα συνθετικό Castrol Edge 5w30 προς 12,5 ευρώ το λίτρο για την αλλαγή των 15Κ.
O πατέρας μου το Τοyota λάδι (αγνώστου προελεύσεως) στο Rav του το πλήρωσε 14,5 ευρώ/λίτρο.
στην Ελλαδα ειναι TEXACO για καποιο διαστημα βαζανε CASTROL
-
ούτως ή άλλως, με τη χρήση των 5000ΚΜ ετησίως, σε πόλη και από γυναίκα οδηγό κυρίως......δεν έχω και τρελές απαιτήσεις για λάδι έξτρα-σούπερ-ντούπερ.....Aυτο λεω. Αναλογα και με τη χρηση.
Ο κατασκευαστης (στα περισσοτερα μανουαλ που εχω διαβασει) επισης λεει να αλλαζονται συχνοτερα εαν συναντονται ιδιαιτερες συνθηκες.
Και εγω, οπως πολλοι, τα αλλαζω αρκετα νωριτερα...Υποθετικη ερωτηση:
Τι θα προτιμουσατε:
- 5l GM ημισυνθετικο και αλλαγη καθε 5000χλμ με κοστος 16€
- 5l Motul Xcess 5w-40 fyll synthetic και αλλαγη καθε 10-15-20Κ με 45€ ?
(με την προυποθεση οτι αμφοτερα πληρουν τις απαιτουμενες προδιαγραφες)
-
[...
Υποθετικη ερωτηση:Τι θα προτιμουσατε:
- 5l GM ημισυνθετικο και αλλαγη καθε 5000χλμ με κοστος 16€
- 5l Motul Xcess 5w-40 fyll synthetic και αλλαγη καθε 10-15-20Κ με 45€ ?
(με την προυποθεση οτι αμφοτερα πληρουν τις απαιτουμενες προδιαγραφες)
Για μένα το δεύτερο και μάλιστα κάθε 7500-10000Κ km. Κακό δεν του κάνεις, ενώ ούτε καν στην τσέπη σου. Και στην τελική κόβεις το κάπνισμα ή κάποιες παρόμοιες σαχλαμάρες και έχεις ένα εγγυημένα καθαρό κινητήρα. Άποψή μου πάντα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
.....αν θες κανε ενα κοπο να στειλεις για αναλυση τα λαδια που θα βγαλεις στα 30000χλμ και μετα το ξανασυζηταμεΈχω κάνει ήδη, δες εδώ.....δεν θα έλεγα και τραγικά τα αποτελέσματα, μέτρια ήταν και αν διαβάσεις, τα περισσότερα μέταλλα που βρέθηκαν ήταν επειδή ήταν η 1η αλλαγή λαδιών για το μοτέρ και κάπως 'καθάρισε'...... Όσο για το ΤΒΝ, ήταν μεν στο όριο αλλά εντός ορίων, άρα τα πρόσθετα κάνουν δουλειά.....
έχεις κρατήσει λάδι για 30Κ ?
επειδή έχω γείτονα που το έκανε...στο τέλος από το συμπλήρωμα ήταν σαν να το άλλαξε όλο. Εβαλε τουλάχιστο 3 λίτρα μέσα.
Ναι, τα έχω κρατήσει και δεν συμπλήρωσα ούτε σταγόνα.....από ότι το είδαμε στο συνεργείο, είχε κάψει λιγότερο από 500ml......ούτε καν για συμπλήρωμα δεν έβγαλε ένδειξη το BC.......σε diesel πάντα.
και ο κατασκευαστής μπορεί να στο προτείνει για να σε πιάσει πελάτη, τον λογαριασμό όμως από τις συνέπειες αυτής της πρακτικής εσύ θα τον πληρώσεις.
θεωρώ ότι 70 ευρώ κάθε χρόνο είναι μηδαμινό ποσό μπροστά σε όλα αυτά που χαλάμε καθημερινά.
Σωστό κι αυτό....
-
Εφόσον είναι το λάδι που βάζει η εταιρία, δεν πάει να είναι και σπορέλαιο......ούτως ή άλλως, με τη χρήση των 5000ΚΜ ετησίως, σε πόλη και από γυναίκα οδηγό κυρίως......δεν έχω και τρελές απαιτήσεις για λάδι έξτρα-σούπερ-ντούπερ.....
Βασικά εδώ είναι που θέλεις ένα καλό λάδι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εφόσον είναι το λάδι που βάζει η εταιρία, δεν πάει να είναι και σπορέλαιο......ούτως ή άλλως, με τη χρήση των 5000ΚΜ ετησίως, σε πόλη και από γυναίκα οδηγό κυρίως......δεν έχω και τρελές απαιτήσεις για λάδι έξτρα-σούπερ-ντούπερ.....
+1
θερμοκρασίες που παίζουν συνεχώς ανάμεσα στο κρύο (στάσεις) και το φουλ ζεστό (κίνηση), στροφές που δε μένουν σταθερές ούτε για 10 δεύτερα, συχνό άναμμα/σβήσιμο της μηχανής, περισσότερη ανάμιξη λαδιού με βενζίνη λόγω αυξημένης κατανάλωσης, όλα αυτά ζητάνε ένα καλό λάδι για να μην πεθάνει πριν την ώρα του το μοτέρ! -
+σκονη +ρυπανση +υγρασια
-
Antonis-team.Να αναδιατυπωσω γιατι εισαι και παρεξηγησιαρης:
Γιατι, ο Χ μαστορας ποσο αγοραζει χονδρικη τα πιο 'επωνυμα' λαδια 10w-40? Πανω απο 6€+ΦΠΑ?
To οτι τα πουλαει με 200% κερδος, τα καθιστα καλυτερα και καταλληλοτερα?Αυτο που θελω να πω ειναι οτι εφοσον εγω βρηκα 5l ημισυνθετικο επωνυμο λαδι με 16€, λογικα ο εισαγωγεας, ο εμπορος και τελος το συνεργειο , αγοραζει ακομα χαμηλοτερα. Φυσικα, επαγγελματιας γαρ, δε θα το πουλησει οσο το αγοραζει, αλλα θα βαλει και ενα 'καπελο' αλλες φορες λογικο, αλλες οχι.
Επαγγελματικα δε σε θιγω, αφου δεν σε εχω γνωρισει προσωπικα, ουτε γνωριζω τη δουλεια σου.
Υ.Γ. Ποσο χρεωνεις 5l ημισυνθετικο λαδι (σε μπουκαλι) αντιστοιχων προδιαγραφων?
ανώτατη τιμή λιανικής πώλησης, το συγκεκριμένο λάδι της opel 10w40 έχει με εισαγωγή πριν 15 μέρες 20ε με το ΦΠΑ 5l.
Πριν 1 χρόνο πωλήτω 12ε το πεντόλιρο. Είναι πολύ καλό λάδι, μα στο καινούργιο μου jimny το 10w40 που έβαλα κάνει 52ε χονδρική!. Δεν σου γράφω την μάρκα γιατί σου είπα την τιμή χονδρικής. Κατά συνέπια αυτό το λάδι νόμιμα μπορεί να πουληθεί μέχρι 78ε . στο εικοσάρικο το κέρδος εισαγωγέα + εμπόρου λιανικής δεν ξεπερνάει το 55%.
Όταν ένας λιανοπώλης, έκανε αγορά από εμένα πριν 1,5 χρόνια, σήμερα εάν είναι τίμιος πουλά λιανική φτηνότερα από εμένα!. Μα λάδι στοκ 1 χρόνου, εγώ δεν έχω. Διστιχως βάση της διεθνούς νομοθεσίας δεν μπαίνει ημερομηνία λήξεις, καίτοι είναι προϊών θερμικής διαδικασίας.
Φιλικά
Antonis-team.52 ευρώ χονδρική για 10-40 ημισυνθετικό 78 λιανική για 10-40 ημισυνθετικό
Άντε πές μας και την μάρκα -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βασικά εδώ είναι που θέλεις ένα καλό λάδι.θερμοκρασίες που παίζουν συνεχώς ανάμεσα στο κρύο (στάσεις) και το φουλ ζεστό (κίνηση), στροφές που δε μένουν σταθερές ούτε για 10 δεύτερα, συχνό άναμμα/σβήσιμο της μηχανής, περισσότερη ανάμιξη λαδιού με βενζίνη λόγω αυξημένης κατανάλωσης, όλα αυτά ζητάνε ένα καλό λάδι για να μην πεθάνει πριν την ώρα του το μοτέρ!
Γιατί ο κατασκευαστής που δίνει αυτό το λάδι για αλλαγές εντός 1 έτους, δεν τα έχει υπολογίσει αυτά λέτε??
Πολύ το 'ψειρίζουμε' νομίζω.....
-
Αν το αυτοκίνητο σας, σκοπεύετε να το κρατήσετε, 3-5 χρόνια, ακολουθήστε ότι λέει ο κατασκευαστής σχετικά με τα λάδια, τις προδιαγραφές και τα χλμ. Αν όμως, ακόμα και η αγοραία αξία του αυτοκινήτου σας μετά από 5χρόνια έχει μηδενιστεί και δεν έχετε ή δεν θέλετε να δώσετε άλλα €€ για αγορά-ανταλλαγή αυτοκινήτου, τότε κάλο να αλλάζουμε τα λάδια πιο νωρίς, άποψη μου. Στο manual, το δικό μου δίνει προδιαγραφές ford913b, αλλά λέει ότι αν οδηγείτε με πάνω από 160+, φορτωμένο και ορεινές περιοχές, βάζετε ACEA A5. Προσωπικά για την μακροζωία του κινητήρα μου ή τον ψυχικό εφησυχασμό μου δίνω +50€ τον χρόνο.
Ο ακατανόμαστος Σ, για να δώσει 10χρόνια εγγύηση στον κινητήρα, απαιτούσε αλλαγή κάθε 7,5Κ, μπορεί να ήταν και τυχαίο ή εμπορικό τρικ.
-
θερμοκρασίες που παίζουν συνεχώς ανάμεσα στο κρύο (στάσεις) και το φουλ ζεστό (κίνηση), στροφές που δε μένουν σταθερές ούτε για 10 δεύτερα, συχνό άναμμα/σβήσιμο της μηχανής, περισσότερη ανάμιξη λαδιού με βενζίνη λόγω αυξημένης κατανάλωσης, όλα αυτά ζητάνε ένα καλό λάδι για να μην πεθάνει πριν την ώρα του το μοτέρ!
Γιατί ο κατασκευαστής που δίνει αυτό το λάδι για αλλαγές εντός 1 έτους, δεν τα έχει υπολογίσει αυτά λέτε??
Πολύ το 'ψειρίζουμε' νομίζω.....
+1
Κρατάμε τόσο πολύ τα αυτοκίνητά μας πλέον, που όταν ψάχναμε άτομα στη Θεσσαλονίκη (που είμαστε στην πλειοψηφία άφραγκοι και νέοι, δεν είμαστε Αθηναίοι με την παλιά E92 που σκεφτόμαστε να την αλλάξουμε με την Ε93) με παλιά αυτοκίνητα, προ του 1990-95 για το ράλι δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα. Πεθαμένοι κινητήρες από λάδι, βρωμιά στο λάδι κλπ. δεν παίζουν και πολύ συχνά, οπότε ό,τι λέει ο κατασκευαστής είναι OK για μένα. Εντάξει, μην τα κρατάτε 30Κ, αλλά αν φτάσαμε στο 2010 για να τα αλλάζουμε όπως τα άλλαζα στο Σάνι, έχουμε πρόβλημα. Τα παραπάνω (0-30 λάδια ανά 5Κ σε αυτοκίνητα που δεν πιέζονται σε αγωνιστικούς ρυθμούς) είναι ψείρισμα για μένα.Είμαι σίγουρος ότι αν βγει μια καινούρια σειρά ελαίων με τις απίστευτες προδιαγραφές στα χαρτιά μόνο, όλοι θα μείνουμε κατευχαριστημένοι και θα τα απαιτούμε.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?