-
Ξεθάβω το topic για να ρωτήσω το εξής:Digital Router mio 168 με περιπου 565 τελικη ειναι οκ;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ξεθάβω το topic για να ρωτήσω το εξής:Digital Router mio 168 με περιπου 565 τελικη ειναι οκ;kalo ακουγεται
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Παρέλαβα μόλις πριν λίγο το Destinator3.
Περισσότερα , εντυπώσεις και σχόλια μετά την πρώτη διαδρομή!
Φίλε Castor είναι φοβερό!!!
Λογικά όμως θα έχεις την παλιά έκδοση, από τις επιλογές Όψη-εναλλαγή χαρτών θα δεις πια έχεις και πήγενε στο http://www.ngi.gr να κατεβάσεις την νέα έκδοση που έχει βελτιώσει αρκετά λάθη στην Αθήνα.
Από ότι λένε τέλος του μήνα θα έχουν και την επόμενη αναβάθμιση.Το destinator είναι καλό αλλά ακριβό.
Με τιμή κάτω από ΕΥΡΩ 100 θα ήταν τέλειο... -
Υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμάσει και το Destinator και το Digital Router και να εχει αποψη για το ποιο ειναι καλυτερο και γιατί;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμάσει και το Destinator και το Digital Router και να εχει αποψη για το ποιο ειναι καλυτερο και γιατί;φίλε δύσκολα θα βρεις κάτι εδω
θα μπορουσε και στην ίδια εταιρια να ρωτησεις τα μελη του φορουμ του ngi.grκαποιοι απο αυτους μπορει να εχουν και τα δύο
-
Δοκιμασα το digital router, προσοχη,ειναι εντελως πεταμένα λεφτα.
Συντομα θα δοκιμάσω και το destinator για να το απομυθοποιήσω και αυτο -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Συντομα θα δοκιμάσω και το destinator για να το απομυθοποιήσω και αυτοτο destinator απο την ngi εχει καλο χαρτη και αναμενεται η νεα εκδοση που ειναι και πιο ομορφη. λεγεται PN.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το destinator απο την ngi εχει καλο χαρτη και αναμενεται η νεα εκδοση που ειναι και πιο ομορφη. λεγεται PN.Τι εννοούμε με το 'όμορφη';Απο Σεπτέμβρη η έκδοση;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δοκιμασα το digital router, προσοχη,ειναι εντελως πεταμένα λεφτα.Γιατί; Εξήγησε κάτι τις παραπάνω. Υπόσχεται κάτι που δεν κάνει; Δεν κάνει καλά αυτό που θα έπρεπε να κάνει;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Γιατί; Εξήγησε κάτι τις παραπάνω. Υπόσχεται κάτι που δεν κάνει; Δεν κάνει καλά αυτό που θα έπρεπε να κάνει;
Δεν βρηκα τον δρομο του σπιτιου μου εκει,αν και κατοικος Αττικης.Μένω σε χωράφια λοιπόν.Μετά ήθελε στον απο κατω δρόμο,να διασχίσω μια περιφραγμένη έκταση που ουδεμία σχεση εχει με δρομο,τα τελευταια 1000 χρόνια.
Μετα,δεν βρηκα λιμανια κτλ(εχει καποια λιμεναρχεία ομως).
Επισης οποτε του ζητησα να με παει καπου απο συντομο δρομο με εβγαζε ΠΑΝΤΑ αντιθετα σε κάποιο μονόδρομο.Υπαρχει και η επιλογη απο κεντρικους δρόμους,οπου πρεπει να ξεκινας με την αυγη και να φτανεις μεσανυχτα,για να σε στειλει τελικα αντιθετα σε μονοδρομο -
Αυτό: http://www.chevrolet.gr/info/news_event ... page_7.htm μήπως ξέρετε ποιο είναι;
-
Είμαι tech fan και κάτοχος ναυτικού GPS. Ωστόσο, απο αυτά που έχω δεί για Ελλάδα, θα παραμείνω στην πράσινη βίβλο μου, thank you very much...
-
telika meta apo polu psaximo katelixa sto destinator3 me diafora oti kalitero iparhei mehri simera.
mporite na vrite para poles plirofories gia oti thelete edw:
-
edw ales 2 enotites pou tha vrite poles plirofories.
edw---> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=52368
kai edw--> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=41111
kales ploigiseis!
-
Ο χρήστης ababapanos έγραψε:
telika meta apo polu psaximo katelixa sto destinator3 me diafora oti kalitero iparhei mehri simera.mporite na vrite para poles plirofories gia oti thelete edw:
Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες. Από ΝGI το πήρες ? Με τι PDA ? H εξωτερική κεραία τοποθετείται εύκολα ? Πόσο το μαλλί ? Πρώτες εντυπώσεις ?
-
Το Καρφούρ έχει φέρει ένα τέτοιο σύστημα με 330 ευρώ.
Τώρα κατά πόσο είναι καλό ή όχι δεν το ξέρω. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Το Καρφούρ έχει φέρει ένα τέτοιο σύστημα με 330 ευρώ.
Τώρα κατά πόσο είναι καλό ή όχι δεν το ξέρω.Αν είναι και αυτό το Digital Router, κοίτα λίγο πιο πάνω: ο Tiger είναι απογοητευμένος απ΄αυτό!
-
Λοιπόν.....
Θα σας παραθέσω κάποια στοιχεία και εντυπώσεις από την μέχρι τώρα συμβίωσή μου με το Destinator3 που έχω φορτώσει στο νεότευκτο gadget-pda της ΗP, το hw6515 που είναι pda, κινητό + GPS!!!
Λίγα στοιχεία για το pda και τη χρήση του σαν GPS (προ Destinator3):
Σαν GPS συσκευή έρχεται με εγκατεστημένο το Tom Tom, για το οποίο σου δίνεται η δυνατότητα νε κατεβάσεις μέσω Internet έναν χάρτη της επιλογής σου, προφανώς όχι Ελληνικό, γιατί απλά δεν υπάρχει ακόμα. Όσο για την μελλοντική του διαθεσιμότητα, τα θέματα μπλέκονται! Η ίδια η Tom-Tom μου απάντησε πως δεν έχει ακόμα επαρκή στοιχεία προκειμένου να καλύψει την Ελλάδα όπως θα ήθελε εκείνη, η δε HP Hellas μου απάντησε πως αναμένεται χάρτης για Ελλάδα μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, δηλ. όπου νά'ναι! Για να δούμε ποιος θα βγει ψεύτης....Μιας και ήθελα να έχω όμως κάλυψη στην Ελλάδα, είχα βρει μια έκδοση του Destinator που κυκλοφορεί σε διάφορα p2p δίκτυα, και την εγκατέστησα για περαιτέρω δοκιμή.
Αρχικές εντυπώσεις; Απλά, δεν δούλευε!!! ....Ενώ όποιο GPS πρόγραμμα και να εγκατέστησα στο pda δούλευε ΑΨΟΓΑ, το Destinator3 αρνούταν πεισματικά να βρει τη σειριακή θύρα του GPS και να αναζητήσει δορυφόρους.
Το τί %$^&%$#@# έπεσε δεν λέγεται!
Η λύση βρέθηκε μέσω του φόρουμ της ngi.gr όπου και ανακάλυψα ότι το Τομ Τομ για κάποιο κουφό λόγο δεσμεύει την θύρα και δεν επιτρέπει το destinator3 να δουλέψει!!! (Τώρα γιατί όλα τα άλλα GPS προγράμματα δούλευαν κανονικά, ακόμα το έχω απορία, αλλά μάλλον το κόβω για bug του destinator3 ...)
Μέχρι λοιπόν να διορθωθεί από την εταιρία αυτό το πρόβλημα, βρήκα λοιπόν ένα serial splitter πρόγραμμα από την http://www.eltima.com, και ένα την COM7 να φαίνεται και σαν COM8, και voila!: To Destinator3 δούλεψε ΑΨΟΓΑ!!!!!
Έλα ντε όμως που αυτή η χακεμένη έκδοση που βρήκα δούλευε μεν, και πάρα πολύ καλά, με ένα και μόνο αλλά πολύ σημαντικό μειονέκτημα : Έτρωγε τη μνήμη του pda μέσα σε 15-20χλμ πλοήγησης!
Αποτέλεσμα; Αναγκαζόμουν και έκανα συνέχεια soft-reset το pda μου και προφανώς αυτό συντελούσε στον αυξανόμενο εκνευρισμό μου (βλ. τα ^$%^#$%&^$% παραπάνω:) ) και την διαρκώς μειούμενη ικανοποίηση που λάμβανα από το GPS-pda μου.Μιλώντας με τον πολύ εξυπηρετικό υπάλληλο της ngi, το πρόβλημα εντοπίστηκε στην χακεμένη έκδοση του Destinator3 και έτσι όρμηξα πάραυτα και απέκτησα την νόμιμη έκδοση και την υγειά μου! Μάλιστα έχοντας την ευχέρεια κάποιων activations, πήρα και ένα Bluetooth GPS και εγκατέστησα το πρόγραμμα και σε ένα iPAQ3970 που έχω και έτσι βρέθηκα με πολύ λίγα χρήματα να έχω τρια GPS (2 pda & το laptop! Μια θέση στη ΝΑΣΑ μου λείπει τώρα για να καθοδηγώ το Ντισκάβερυ πάνω από την Ελλάδα! χαχαχα )
Τί κάνει λοιπόν το Destinator3 καλά, αξιόπιστα και επαναλαμβανόμενα;
- Βρίσκει το στίγμα σου ανά πάσα στιγμή γρήγορα και αξιόπιστα. Η θέση σου όσο περισσότερο λαμβάνει πληροφορία απο τους δορυφόρους, τόσο πιο αξιόπιστη γίνεται. Προφανώς δεν έχει σήμα σε τούνελ, πυλωτές, και άλλα στεγασμένα μέρη, και δυσκολεύεται καμμιά φορά σε περιοχές με ψηλά κτήρια, αλλά γνωρίζοντας το πώς λαμβάνει το σήμα το συγχωρείς!
- Στα μέρη που έχουν χαρτογραφηθεί, οι διευθύνσεις είναι ακριβείς και η πλοήγηση μπορεί να γίνει με πολλές εναλλακτικές διαδρομές. Είναι ώρες ώρες που νομίζεις πως σε καθοδηγεί κάποιος πολύ παλιός κάτοικος της περιοχής και όχι μηχάνημα!
- Γνωρίζει μονοδρομήσεις, κατευθύνσεις οδών και σε πάει στον προορισμό σου είτε μέσω της ταχύτερης είτε της συντομότερης χιλιομετρικά διαδρομής.
- Η ακουστική καθοδήγηση είναι ακριβής, αρκεί να μην βρίσκεσαι σε στενά, όπου είναι καλύτερα να συμβουλέυεσαι λίγο παραπάνω και τη διαδρομή πάνω στον χάρτη.
- Όσο πιο γρήγορα πηγαίνεις, τόσο 'ανοίγει' το χάρτη προκειμένου να σου δείχνει και μεγαλύτερο τμήμα του...
- Μπορείς να ορίσεις αγαπημένους προορισμούς και να τους χρησιμοποιείς εν ριπή οφθαλμού μ'ένα κλικ
- Μπορείς να περάσεις όλες τις κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας, τα σταθερά ραντάρ, καθώς και τα συνήθη μπλόκα της τροχαίας και να σε ενημερώνει από τα 3χλμ μακρυά!!!. (Υπάρχει ολόκληρο αρχείο που ενημερώνεται διαρκώς με αυτά τα στοιχεία!!!)
Μπορείς να ορίσεις διάφορες οδούς που θέλεις να χρησιμοποιείς ή όχι. Μπορείς δηλ. να αποκλείσεις την Αττική Οδό, Περιφεριεακή, Δακτύλιο, κλπ αλλά και να προσθέσεις δικές σου οδούς που θες ή δεν θες να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα προκειμένου να σου βγάλει την προτεινόμενη διαδρομή. - Μπορείς ακόμα και εν κινήσει, αν βρεθείς κάπου μπλοκαρισμένος να ζητήσεις την αποφυγή ενός δρόμου και να σου δώσει **ΑΜΕΣΩΣ **άλλη εναλλακτική διαδρομή.
- Μπορείς να βάλεις στο χάρτη διάφορα χρήσιμα στοιχεία όπως: **Αθλ. Εγκαταστάσεις, ATM, Αστ. Τμήματα, Βενζινάδικα, Διόδια, Πάρκα, Σχολεία, Εστιατόρια, Εκκλησίες, Ξενοδοχεία, Στάσεις Μετρό και τραίνων, Τράπεζες, Νοσοκομεία, Θέατρα και Σινεμά!!!.**Μπορείς μάλιστα να τα αναζητήσεις και αλφαβητικά αλλά και με βάση την απόσταση από τη θέση σου!!!!!
- Συνδέεται με τις αποθηκευμένες διευθύνσεις στο στο Pocket Outlook και αν τις έχεις γράψει στο στυλ π.χ. 32 Αιόλου Περισσός, τότε σε πάει 'σφαίρα' εκεί!
- Κρατά ιστορικό από τις πιο πρόσφατες διαδρομές που έχεις κάνει ώστε να μπορείς να τις αναζητήσεις πολύ γρήγορα.
- Μπορείς να ορίσεις μια διαδρομη με διάφορα ενδιάμεσα σημεία-στάσεις (waypoints)
- Μπορείς να εγγράψεις μια διαδρομή και να την δώσεις μετά σε κάποιον άλλον για περαιτέρω χρήση για να την ακολουθήσει
- Έχει δυνατότητα να απεικονίσει το χάρτη σε 2D, 3D, πανοραμικά, και μάλιστα σε διαφορετικά χρώματα για χρήση ημέρας και νύχτας
Τέλος, μέσω του site μπορείς να ενημερώσεις την εταιρία για διάφορα σφάλματα ή μόνιμες αλλαγές/επεμβάσεις που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία, πάνω σε χάρτη μάλιστα!!!
Τα μικρο-προβλήματα που έχω εντοπίσει στη χρήση του είναι τα εξής:
- Ότι απαιτεί τον αγγλικό και μόνο τρόπο εγγραφής της διεύθυνσης στο Pocket Outlook (δηλ. 32 Αιόλου, και όχι Αιόλου 32). Δεν ενοχλεί τόσο αυτού καθ'εαυτού, αλλά αν χρησιμοποιείς τις επαφές σου για Mail merge στο Outlook του PC σου, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.
- Οι ειδοποιήσεις δεν αναφέρονται στο διάνυσμα της διαδρομής που προτείνει η εφαρμογή, αλλά στην ακτίνα γύρω από την εκάστοτε θέση σου. Αποτέλεσμα; Αν έχεις θέσει καποια ειδοποίηση για κάμερα, και βρίσκεσαι κάπου στην ακτίνα ειδοποίησης αλλά χωρίς πρόθεση να περάσεις από το σημείο όπου βρίσκεται η κάμερα, τότε η εφαρμογή συνεχίζει και σε ειδοποιεί. Αυτό δεν είναι ενοχλητικό για όσους κινούνται στην Εθν. Οδό ή την Ατιική Οδό, αλλά για όσους κινούνται γύρω από αυτούς τους δρόμους χωρίς την πρόθεση να τους χρησιμοποιήσουν! Καλή η ενημέρωση αλλά η λογική της εφαρμογής θέλει σε αυτό το σημείο επανεξέταση και 'επανεγγραφή' ...[/img]
- Σε κάποιους κύριους δρόμους που τέμνονται με χωμάτινους παράδρομους (έστω και εφαπτομενικά πάνω σε στροφές), είναι ενοχλητικό να σου λέει πως πρέπει σε 500-200-100μ να στρίψεις ...Εκεί αρχίζεις να προσωποποιείς την εφαρμογή με την φωνή που χρησιμοποιείται και αναρωτιέσαι αν το Destinator3 είναι ξανθιά!!!
- Επειδή το 6515 έχει μικρότερη οθόνη (240x240) απ'ότι τα υπόλοιπα pda (320x240), τα σταθερής διάστασης μενού που απεικονίζονται κομμένα. Ευτυχώς δεν χάνεται ολόκληρη η 3η σειρά και έτσι η εφαρμογή δουλεύει τέλεια!. (Υπάρχει πάντα η φανταστική λύση της http://www.nyditot.com)
- Καμμιά φορά μετα΄από χρήση και αρκετών άλλων εφαρμογών η εφαρμογή δεν βρίσκει GPS. Ποιος είπε πως τα Pocket PC δεν κολλάνε; Μ'ένα soft-reset ή στην ακραία περίπτωση να βγάλεις και να ξαναβάλεις (ναι! το έχω κάνει και αυτό!:)...) την μπαταρία, όλα διορθώνονται και το μπλιμπλίκι σου γίνεται αστεράκι και πάλι!!!
-
Δε μου λέτε ρε παιδιά,το πακετάκι που δίνει το 'ΘΕΜΑ' με
-
Να ρωτήσω και εγώ κατι, πιο πρόσφατο είναι το destinator 3 ή το destinator pn;
NAVIGATOR