-
!!
-
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως έχετε υπόψη. Το αυτοκίνητο του αδελφού (Mitsubishi Space star) έχει ραδιοκασετόφωνο και θέλει να το αντικαταστήσει με ράδιοCD. Το πρόβλημα είναι ότι πάνω στο ραδιοκασετόφωνο έχει ένα κουμπί Display που αλλάζει τις ενδείξεις (που έχουν να κάνουν με κατανάλωση κ.λ.π.)σε μια οθόνη που δεν έχει σχέση με το ραδιοκασετόφωνο. (ανεξάρτητα το ένα με το άλλο). Αν λοιπόν αλλάξει και βάλει ράδιοCD δεν θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις ενδείξεις της οθόνης. Από την αντιπροσωπεία του είπαν ότι το μοντέλο αυτό έρχεται μόνο με ραδιοκασετόφωνο. Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν ραδιοcds που να έχουν κάποια κουμπιά και να μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες λειτουργίες;
-
Το Space Star βγαίνει και με εργοστασιακό radio-cd, αλλά η αντιπροσωπεία .
Δυστυχώς δεν υπάρχει aftermarket μηχάνημα που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Μια γρήγορη σκέψη που μου ήρθε είναι να βάλεις ένα radio cd όχι στην εργοστασιακή θέση αλλά κάπου χαμηλότερα στην κονσόλα, με αντάπτορα 'παράλληλης χρήσης', ώστε να λειτουργούν και τα δύο. Είναι μια λύση που βλέπουμε συνήθως σε Yaris, Ibiza και άλλα αυτοκίνητα με radiocd ενσωματωμένο στην κεντρική κονσόλα (συνήθως μαζί με χειριστήρια του κλιματισμού).
Ημίμετρο, αλλά αποτελεσματικό.
-
Ο χρήστης kastorianos έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως έχετε υπόψη. Το αυτοκίνητο του αδελφού (Mitsubishi Space star) έχει ραδιοκασετόφωνο και θέλει να το αντικαταστήσει με ράδιοCD. Το πρόβλημα είναι ότι πάνω στο ραδιοκασετόφωνο έχει ένα κουμπί Display που αλλάζει τις ενδείξεις (που έχουν να κάνουν με κατανάλωση κ.λ.π.)σε μια οθόνη που δεν έχει σχέση με το ραδιοκασετόφωνο. (ανεξάρτητα το ένα με το άλλο). Αν λοιπόν αλλάξει και βάλει ράδιοCD δεν θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις ενδείξεις της οθόνης. Από την αντιπροσωπεία του είπαν ότι το μοντέλο αυτό έρχεται μόνο με ραδιοκασετόφωνο. Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν ραδιοcds που να έχουν κάποια κουμπιά και να μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες λειτουργίες;Αρχηγέ θα σου πώ σίγουρα το βράδυ που θα μιλήσω με την αδερφή μου. Είχα ενα Space Star και πέρυσι το έδωσα στην αδερφή μου (ζει σε άλλη πόλη) και αν θυμάμαι καλά το άλλαξε ...... πλέον το RDS/ ραδιόφωνο δεν βγαίνει στην πάνω οθόνη αλλά στο νέο ραδιο CD που έχει μπει στο κενό στην κονσόλα και στην πάνω οθόνη υπάρχουν οι ενδείξεις μόνο για μέση κατανάλωση, χιλιόμετρα θερμοκρασίες κλπ!!!!!!
Κοίτα να δεις που υπάρχεις δεύτερος με αυτό το αμάξι!!!!! Πάντως έχει Space -
Του λείπει το Star όμως.
Εκτός κι αν του γεμίσεις σταρ απ'την απουθήκ.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Του λείπει το Star όμως.Εκτός κι αν του γεμίσεις σταρ απ'την απουθήκ.
εκτος κι αν τ΄ γμις σταρ απ' την απ-θηκ
ειναι ρε! -
Προφανώς υπάρχουν πιο αρμόδιοι από εμένα να γράψουν τη σωστή 'προφορά'.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Προφανώς υπάρχουν πιο αρμόδιοι από εμένα να γράψουν τη σωστή 'προφορά'.ΕΠΑΧΤΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
(μιλησε κανεις?? ) -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως έχετε υπόψη. Το αυτοκίνητο του αδελφού (Mitsubishi Space star) έχει ραδιοκασετόφωνο και θέλει να το αντικαταστήσει με ράδιοCD. Το πρόβλημα είναι ότι πάνω στο ραδιοκασετόφωνο έχει ένα κουμπί Display που αλλάζει τις ενδείξεις (που έχουν να κάνουν με κατανάλωση κ.λ.π.)σε μια οθόνη που δεν έχει σχέση με το ραδιοκασετόφωνο. (ανεξάρτητα το ένα με το άλλο). Αν λοιπόν αλλάξει και βάλει ράδιοCD δεν θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις ενδείξεις της οθόνης. Από την αντιπροσωπεία του είπαν ότι το μοντέλο αυτό έρχεται μόνο με ραδιοκασετόφωνο. Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν ραδιοcds που να έχουν κάποια κουμπιά και να μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες λειτουργίες;
Αρχηγέ θα σου πώ σίγουρα το βράδυ που θα μιλήσω με την αδερφή μου. Είχα ενα Space Star και πέρυσι το έδωσα στην αδερφή μου (ζει σε άλλη πόλη) και αν θυμάμαι καλά το άλλαξε ...... πλέον το RDS/ ραδιόφωνο δεν βγαίνει στην πάνω οθόνη αλλά στο νέο ραδιο CD που έχει μπει στο κενό στην κονσόλα και στην πάνω οθόνη υπάρχουν οι ενδείξεις μόνο για μέση κατανάλωση, χιλιόμετρα θερμοκρασίες κλπ!!!!!!
Κοίτα να δεις που υπάρχεις δεύτερος με αυτό το αμάξι!!!!! Πάντως έχει SpaceΦίλε cpp, ρώτα την αδερφή σου αν τώρα που άλλαξε radiocd έχει την δυνατότητα να αλλαξει τις ενδείξεις στην πάνω οθόνη η μένουν πάντα σταθερές ας πούμε παράδειγμα στην θερμοκρασία.
-
Ο χρήστης kastorianos έγραψε:
Αρχηγέ θα σου πώ σίγουρα το βράδυ που θα μιλήσω με την αδερφή μου. Είχα ενα Space Star και πέρυσι το έδωσα στην αδερφή μου (ζει σε άλλη πόλη) και αν θυμάμαι καλά το άλλαξε ...... πλέον το RDS/ ραδιόφωνο δεν βγαίνει στην πάνω οθόνη αλλά στο νέο ραδιο CD που έχει μπει στο κενό στην κονσόλα και στην πάνω οθόνη υπάρχουν οι ενδείξεις μόνο για μέση κατανάλωση, χιλιόμετρα θερμοκρασίες κλπ!!!!!!
Κοίτα να δεις που υπάρχεις δεύτερος με αυτό το αμάξι!!!!! Πάντως έχει SpaceΦίλε cpp, ρώτα την αδερφή σου αν τώρα που άλλαξε radiocd έχει την δυνατότητα να αλλαξει τις ενδείξεις στην πάνω οθόνη η μένουν πάντα σταθερές ας πούμε παράδειγμα στην θερμοκρασία.
Την ρώτησα!!!! Έχει βάλει ένα Pioneer και πάνω έχει πλέον μόνο τις ενδείξεις θεροκρασίας, μέσης ταχύτητας, υπόλοιπο χιλιομέτρων..... οι οποίες αλλάζουν κανονικά από το πάνω κουμπί στην οθόνη!!!!
-
Θεέ του Car Audio, σε ενδεχόμενη εγκατάσταση car-pc τα χειριστήρια του τιμονιού πάνε στον Άδη με την μία, έτσι;
-
Εχμ, όχι απαραίτητα.
Για όλα υπάρχουν λύσεις (εκτός μάλλον του aux in για το Clarion σου).
-
Πονεμένη ιστορία του γαμωκλάριον.
Γιαυτό σκέφτομαι, αν είναι να το δώσο δρόμο, να κάνω κάτι καλό.
Πήρα και κάτι ιδέες, ας λήξει η εγγύηση και βλέπουμε.
Υπάρχουν δλδ αντάπτορες για αυτό;
-
Ε όχι ακριβώς αντάπτορες.
-
[Aστυνόμος σαΐνης mode]Eμπρός λοιπόν καλό μου τσιγκέλι!![αστυνόμος σαΐνης /mode]
-
Ωχου... Πετσοκόβεις το χειριστήριο, συνδέεις τα κουμπιά κατευθείαν με καλώδια, τα οποία καταλήγουν σε πομπό IR, ο οποίος κοιτά απευθείας σε δέκτη IR με USB, τον οποίο συνδέεις με το car pc και μέσω ειδικού προγραμματισμού το ρυθμίζεις.
Λιποθύμησες ή ακόμα?
-
Μια χαρά.
-
Για όσους ενδιαφέρονται, έκανα κάποιες 'εργασίες' στο site μου στο sounddomain.
Δίνω links για:
Μόνωση πόρτας (σελίδες 3-5)
Κατασκευή καμπίνας sub (η αγαπημένη μου σελίδα)
Σύγκριση εργοστασιακών με aftermarket μεγάφωνα
και τέλος,
το εσωτερικό ενός ενισχυτή αυτοκινήτου.
Είναι στα αγγλικά βέβαια...
-
Νικόλα, άντε να έρθει το αμάξι μου να βάλουμε κανένα τουιτεράκι ρε αδερφέ…
Το σαμπ λέω να το βάλω στην ρεζέρβα… σαν κάτι projects που έχει κάνει ο Ανδρέας… δηλαδή η καμπίνα του σαμπ έχει το σχήμα του εσωτερικού της ρεζέρβας… τι λες;
Τι λες και για κανένα Helix 4κάναλο;
Έχω άγριες διαθέσεις ε;… πάντως ότι μπει μέσα στο αμάξι, θα είναι καλό… καλύτερα να μην μπει τίποτα αλλιώς…
-
Άκυρο, το παραπάνω… έχω κάτι πολύ κακό στο μυαλό μου…
Μόνο πες μου ένα πολύ καλό (ποιοτικά) sub και ήμαστε κομπλέ.
Car audio