-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μένω Θεσσαλονίκη και ακούω ροκ, ελληνικό ή ξένο! Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η λύση Ράδιο απορρίπτεται...Γ@μώ τα βρωμοραδιόφωνά μας...
Νταξ, μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά εγώ την βγάζω μια χαρά με τον 1055 όσο είμαι στο αμάξι.
Ipod+itrip έχω και εγώ, αλλά μέσα στην πόλη δύσκολο. Για ταξίδι όμως είναι μπόμπα!
-
Περι του Pioneer P88RS
το P88 μπορει αντι για front & rear 4 καναλια, να δωσει στα front τις συχνοτητες των tweeter και στα rear τις συχνοτητες των mid. Να εχει δηλαδη ετοιμες κροσαρισμενες τις συχνοτητες που θα στελνει στον ενισχυτη οποτε το καθε καναλι του ενισχυτη να παιζει συγκεκριμενες συχνοτητες. Οι πιθανες συνδεσμολογιες ειναι οι εξης:
ενισχυτης Hifonics ZXi6400 4x85rms η 2x340 γεφυρωμενος (συμφωνα με τα specs)
ηχεια εμπρος Peerless Definition 6
ηχεια πισω η τιποτα η Focal oval 5x7α) ο ενισχυτης τετρακαναλος να παιζει τα εμπρος Peerless και πισω οβαλ ηχεια 5χ7 Focal, το καθε καναλι κομπλε συχνοτητες και να κροσαρουν τα παθητικα crossover των ηχειων (ναι το ξερω οτι αυτη η επιλογη ειναι κουλη λογω πισω ηχειων)
β) ο ενισχυτης γεφυρωμενος να παιζει κομπλε συχνοτητες τα μπροστα ζευγη και να κροσαρουν τα παθητικα crossover των ηχειων, τα πισω να παιζουν απο την πηγη για να συμπληρωνει λιγο πισω.
γ) ο ενισχυτης να παιρνει χωρισμενες τις συχνοτητες απο την πηγη (αντι για FrontRight, FrontLeft, RearRight, RearLeft, να παιρνει δυο tweeter και δυο mid συχνοτητες) και το καθε καναλι να παιζει ξεχωριστα απο ενα εμπρος ηχειο.
η τελευταια νομιζω ειναι και η πιο σωστη ηχητικα, ΑΛΛΑ τα tweeter απο που θα κοψουν σε ενταση για να μην ανατιναχτουν?
-
Προτείνω να βάλεις τα tweeter να παίζουν από 500Ηz και κάτω, και τα mid να παίζουν τα πάντα. Εγγυημένο αποτέλεσμα σε 2 ώρες, το πολύ. Τα παίρνεις όλα στο χέρι (με μυρωδιά μανούλας νοικοκυράς που πάλι έβλεπε μεσημεριάτικα εκπομπή και ξέχασε το φαί στο φούρνο) και παίρνεις κάτι της προκοπής.
Σοβαρά τώρα, η ενεργή οδήγηση είναι 'θεωρητικά' καλύτερη. Ομως τις περισσότερες φορές θέλει τόσο ψάξιμο που βαριέσαι πριν φτάσεις σε καλύτερο επίπεδο από αυτό των παθητικών crossover.
Προτείνω να αφήσεις παθητικό το σύστημα και αντί για οβάλ 57 και βλακείες να προσθέσεις ένα sub. 285 W RMS στα μπροστινά και 1*340 στο sub, μια χαρά είναι. Job done.
-
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος στο forum, το οποίο βρήκα προσπαθώντας να βρω πληροφορίες για ηχεία,ενισχυτές κ.τ.λ που θέλω να βάλω στο αμάξι μου καθώς δεν είμαι πολύ σχετικός επί του θέματος. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το παρακάτω σύστημα: http://cgi.ebay.co.uk/JBL-COMPLETE-PACK ... dZViewItem
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος απο εδώ μέσα έχει Citroen C4 και έχει κάνει τροποποιήσεις στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου του. -
Εγώ θέλω να πω μόνο πως φίλος έχει μετατρέψει ουσιαστικά όλο το πορτ μπαγκάζ σε sub (ιδιοκατασκευή, όπως κ οτιδήποτε άλλο έχει αγγίξει) κ έχει 2 1200W κτήνη να οδηγούν τα woofer... δεν το δυναμώνει ποτέ
Πήγαμε βόλτα τη νύχτα κ να παίζει subwoofer test music tracks δυνατά! Πολύ το χάρηκα που το παίξαμε κάγκουρες για λίγη ώρα
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Προτείνω να βάλεις τα tweeter να παίζουν από 500Ηz και κάτω, και τα mid να παίζουν τα πάντα. Εγγυημένο αποτέλεσμα σε 2 ώρες, το πολύ. Τα παίρνεις όλα στο χέρι (με μυρωδιά μανούλας νοικοκυράς που πάλι έβλεπε μεσημεριάτικα εκπομπή και ξέχασε το φαί στο φούρνο) και παίρνεις κάτι της προκοπής.Σοβαρά τώρα, η ενεργή οδήγηση είναι 'θεωρητικά' καλύτερη. Ομως τις περισσότερες φορές θέλει τόσο ψάξιμο που βαριέσαι πριν φτάσεις σε καλύτερο επίπεδο από αυτό των παθητικών crossover.
Προτείνω να αφήσεις παθητικό το σύστημα και αντί για οβάλ 57 και βλακείες να προσθέσεις ένα sub. 285 W RMS στα μπροστινά και 1*340 στο sub, μια χαρά είναι. Job done.
SOOOORRYYYY λαθος μου ξεχασα να πω, εχω sub earthquake (USA, οχι made in Kaminia)* 10αρι η 12αρι που θα παιζει στα 280rms. Τα 5χ7 τα βαζω για να συμπληρωνουν ηχο πισω και οχι για μπασα, και ειναι αυτη η διασταση για να κουμπωσουν στις μαμα θεσεις χωρις ανταπτορες κλπ.
Οποτε, εσυ λες:
α) ολα μπροστα γεφυρωμενα χωρις καθολου ηχεια πισω και τον εσωτερικο ενισχυτη του P88 off (και το sub εννοειται)?
β) ολα μπροστα γεφυρωμενα με οβαλ Focal πισω να παιζουν απο την πηγη?
γ) ολα μπροστα γεφυρωμενα με τα μαμα χαρτινα της πλακας στις πισω θεσεις να παιζουν απο την πηγη (και να κοπανανε στις υψηλες εντασεις)?
*καλο κακο, αυτο υπαρχει (=τσαμπα), το ειχα σε Xsara με αντιστοιχη διαμορφωση (4καναλος με ολα μπροστα και τα πισω μαμα χαρτινα απο την πηγη) και ημουν ικανοποιημενος.
-
Το 'γεφυρωμένα' που λες, μάλλον το έχεις μπερδέψει με κάτι άλλο.
Από τις 3 επιλογές που βάζεις, η τρίτη είναι η καλύτερη για μένα. Απλά θα ρυθμίσεις το HPF του Ρ88 για τα πίσω στα 160Hz, για να μη ζορίζονται.
Devil_7 καλώς ήρθες. Δεν είναι άσχημο για εισαγωγικό σετάκι, αλλά πιστεύω πως δε θα αξίζει η αγορά του λόγω μεγάλου μεταφορικού κόστους από την Αγγλία.
-
Αντι για 4χ85 τετρακαναλος, να παιζει 2 καναλια (2χ340 συμφωνα με τον κατασκευαστη).
Γεφυρωμενο δεν το λενε ρε μαστορα ?
Να υποθεσω οτι θεωρεις καλυτερα το γ) αντι για το β) καθαρα για θεμα κοστους των οβαλ, σωστα? Γιατι δεν μπορω να φανταστω για ποιον αλλο λογο μπορει τα χαρτινα της πλακας made by Karamitros Audio να ειναι καλυτερη επιλογη απο καποιο εστω ημισοβαρο ηχειο (οχι τα Focal, γενικα).
-
n_olympios, ξέρεις καθόλου αν στο 307 πρό φέις-λιφτ, μπορούμε στην είσοδο που έχει για cd-changer να κάνουμε κάτι για line-in;
-
kacey, σωστά το λες, αλλά υπέθεσα ότι έχεις μόνο έναν ενισχυτή και έτσι δεν μπορείς να οδηγήσεις ΚΑΙ τα μπροστινά ΚΑΙ το sub με γεφυρωμένα και τα δύο ζευγάρια του ενισχυτή, καθώς τότε έχεις μόνο 2 τελικά κανάλια οδήγησης αντί για 3 που χρειάζεσαι. Το sub έχει άλλο, δικό του, ενισχυτή?
Αν ναι, τότε βάλε τον τετρακάναλο γεφυρωμένο στα μπροστινά. Είναι η λύση που πρότεινα πρώτα από όλες (αυτή με τη μυρωδιά της νοικοκυράς κλπ κλπ κλπ).
Νίνο, αχμ εχμ δεν ξέρω ίσως μπορεί θα δούμε άσε με να το ψάξω.
-
Οκ, Νικ, ευχαριστώ!
-
Σόρρυ για το πρήξιμο, αλλά έμαθες τπτ;
-
Πρήξιμο όντως, πάλι έφαγα πολύ χθες το βράδυ.
Υπάρχει αντάπτορας για αυτό, θα σε ενημερώσω για το κόστος μόλις μάθω.
-
Και πάλι θενξ ρε συ!
-
Ολύμπιε, θυμάσαι τις ρυθμίσεις που μου έκανες στο στερεοφωνικό?
-
Μπήκε το ανηψάκι σου και τις χάλασε?
-
Βγάλαμε την μπαταρία για να κάνουμε επισκευές...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βγάλαμε την μπαταρία για να κάνουμε επισκευές... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τι γελάς ρε? Κάθε φορά που πρόκειται να κάνουμε κάτι στο αμάξι, αποσυνδέουμε την μπαταρία, για ασφαλεια...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τι γελάς ρε? Κάθε φορά που πρόκειται να κάνουμε κάτι στο αμάξι, αποσυνδέουμε την μπαταρία, για ασφαλεια...
γελαω για αυτο
Ολύμπιε, θυμάσαι τις ρυθμίσεις που μου έκανες στο στερεοφωνικό?
Μπήκε το ανηψάκι σου και τις χάλασε?
Tη μπαταρια καλα κανεις και τη βγαζεις αλλα χρειαζεται πλεον τον διατηρητη μνημης
Car audio