-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Xλωμό έως άσπρο, αλλά no worries, με ένα mp3 player της πλάκας καθάρισες. Απλά δεν θα μπορείς να ελέγχεις την αναπαραγωγή από τα χειριστήρια στο τιμόνι, αν υπάρχουν τέτοια.Πελιδνό? εκρού του νεκρού????
(έλπιζα σε μια ανάσταση, ρε γμτ...)
αλλιώς, θα μου πεις, παίζει και η μπακαλική λύση, να παίρνει από την έξοδο των ακουστικών του MP3 player και να κουμπωνει στο AUX-in...
-
Εκρού του νεκρού. Σαν αυτό πού πήραμε ορισμένοι με τον σεισμό.
Αυτήν την μπακάλικη λύση εννοώ. Για τι αυτοκίνητο σε ενδιαφέρει; Για το δικό μου πχ (307) έβαλα στην είσοδο για σιντιέρα της πηγής αντάπτορα για αϊπόδιο (ipod) και δουλεύει τζάμι: αλλάζω τραγούδια, πλέιλιστς και τα λοιπά...
-
Οχι για συγκεκριμενο (τελείως), απλά τώρα που 'ψόφησε ο γέρος' και την ψάχνω για τουτού, πολλοί τσίπηδες (=σπάγκοι) κατασκευαστές δίνουν (αν δίνουν) μονο είσοδο AUX...
(α, και αν είναι να τα κάνετε με τα τριαράκια, καλύτερα να μην σας ξανάρθει το '78...)
-
ναι, τρελές τσιπιές.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ναι, τρελές τσιπιές.Ναι, και το χειρότερο-εκνευριστικότερο-σπαστικότερο είναι ότι σου μοστράρουν στα φυλλάδιά τους εξοπλισμό του στύλ 'εξάδισκο CD', 'CD-changer option' και δε συμμαζεύεται (ειδικά κάτι προοδευτικές εταιρείες όπως οι αδελφές φορντ-ματσούντα)... Που ζούν αυτοι? Ή μάλλον, σε τι αγοραστικό κοινό στοχεύουν?
-
Πάντως αυτό με το aux in εμένα δε με βόλεψε...
Δε μιλάμε βέβαια για CD/CDιέρες κλπ καθώς έχω να βάλω CD σε αυτοκίνητο κάποια χρόνια...
Για το Aux In λοιπόν υπάρχουν διάφορα θεματάκια...
Μερικά εξ αυτών είναι:- Η πηγή (συνήθως mp3 player), πρέπει να είναι φορτισμένη ή να φορτίζεται συνεχώς ή θα χρειαστεί φόρτιση κάποια στιγμή, οπότε ίσως να υπάρχει θέμα με καλώδια και τροφοδοτικό...
- Όπως και να έχει, κάποιο καλώδιο θα χρησιμοποιείται για τον ήχο και κάπου θα πρέπει να τοποθετηθεί η συσκευή, πράγμα εξαιρετικά άβολο...
- Η αλλαγή τραγουδιών δε θα μπορεί να γίνεται πάντα από το HiFi του αυτοκινήτου (σιγά μην πάω να πάρω iPod επειδή είναι συμβατό με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου... (μήπως θα ήθελαν να πάω να πάρω και κανένα Mac )...
Επειδή έχω αντιμετωπίσει τα παραπάνω, έχω καταλήξει ότι το καλύτερο να κάνει κάποιος είναι να βρει συσκευή που να έχει:
- USB Host.
- SD / άλλες κάρτες Reader
- Σκληρό δίσκο (υπερβολή κατα τη γνώμη μου).
_
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Η σωστή πηγή θα έπρεπε να είναι η IVA-W502, το νέο μοντέλο (νέα γραφικά στην οθόνη και κάποιες λεπτομέρειες σε σχέση με τη 202), αλλά δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η IVA-W505, η οποία (όπως και η 205) έχει θέση για το Blackbird, που είναι το φορητό navigation unit της Alpine (PMD-B200P, παίρνει και Destinator) και το οποίο είναι πανάκριβο (399€ εν Ελλάδι).Να ξέρεις όμως ότι το ραδιόφωνο θα πιάνει μόνο σταθμούς με μονό πρώτο δεκαδικό (πχ 87.7->87.9->88.1->88.3 κλπ).
γι αυτο ακριβως δεν του εδωσα χ05, γιατι δεν υπαρχει λογος να πληρωσει και το dock του blackbird...
τεσπα, ο φιλος πηρε μια ιδεα..
οσον αφορα στην 'ιδανικη' πηγη και τι πρεπει να εχει, εγω πιστευω οτι η λυση βρισκεται σε dvd-mp3...
εχεις 5 δισκακια dvd και δεν ξερεις τι κουβαλας απο τραγουδια, που λεει ο λογος..
αλλα αυτο ειναι η δικη μου αποψη.. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
οσον αφορα στην 'ιδανικη' πηγη και τι πρεπει να εχει, εγω πιστευω οτι η λυση βρισκεται σε dvd-mp3...
εχεις 5 δισκακια dvd και δεν ξερεις τι κουβαλας απο τραγουδια, που λεει ο λογος..
αλλα αυτο ειναι η δικη μου αποψη..Τα δισκάκια έχουν μερικά προβλήματα...
Υπάρχει καταρχήν το θέμα της εναλλαγής και της αποθήκευσης των δίσκων...
Μετά το θέμα με τα κινούμενα μέρη και την ελεύθερη επιφάνεια των δίσκων απαιτεί προσεκτική μεταχείριση αλλιώς θα ψάχνουμε γιατί 'το διάβασε/δεν το διάβασε'(EDIT: ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Ν_ΟΛΥΜΠΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ HIFI ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ: πήδηξε, δεν πήδηξε)...
To σημαντικότερο όμως είναι ότι για να προστεθεί ένα νέο κομμάτι πρέπει να γραφτεί εκ νέου το δισκάκι (εκτός αν υποστηρίζεται κάτι σαν multi session)...
Πάρε ένα με solid state memory ή/και USB/Card Reader και όλα τα παραπάνω είναι προβλήματα άλλων..._
-
Για πηγή που υποστηρίζει τέλεια usb sticks ΚΑΙ σκληρούς δίσκους χωρίς ή με τροφοδοσία, μόνο JVC.
kubiak, έχει να μου 'πηδήξει' δισκάκι πολλλλλλά χρόνια στο αυτοκίνητο... Οι αντικραδασμικοί μηχανισμοί είναι - πλέον - πολύ καλοί.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Για πηγή που υποστηρίζει τέλεια usb sticks ΚΑΙ σκληρούς δίσκους χωρίς ή με τροφοδοσία, μόνο JVC.Είμαι κάτοχος του KD-SH1000 (αγορασμένο το 2006), και ομολογουμένως υποστηρίζει ακόμα και usb sticks 4GB... (έχω δοκιμάσει δύο ξεχωριστές μάρκες)...
Όμως ένα 2GB SD το διάβασε μόνο ένα H&B φίλου και όχι το JVC (αναγκάστηκα να το χαρίσω στον εν λόγω φίλο)...
Ένα άλλο H&B που έχω σε άλλο αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι τόσο ποιοτικό, αποδοτικό και πλούσιο σε επιλογές/χαρακτηριστικά όσο το JVC, ωστόσο διαβάζει και αυτό άνετα όλα τα sticks (και κόστισε και τα μισά χρήματα)...kubiak, έχει να μου 'πηδήξει' δισκάκι πολλλλλλά χρόνια στο αυτοκίνητο... Οι αντικραδασμικοί μηχανισμοί είναι - πλέον - πολύ καλοί.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πλέον οι αντικραδασμικοί μηχανισμοί είναι άψογοι (έκανα edit και το μήνυμά μου)...
Να σε ρωτήσω εκτός από εκείνο το VDO Dayton που κοιτούσα, έχεις υπόψη σου πηγή 1 DIN, με USB, SD, αν είναι δυνατόν με Bluetooth, και χωρίς CD/DVD, και να μην είναι το JVC KD-SH1000 (το οποίο και ακριβό είναι, και σχετικά παλιό είναι - και δεν έχει BT)...
_
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Να σε ρωτήσω εκτός από εκείνο το VDO Dayton που κοιτούσα, έχεις υπόψη σου πηγή 1 DIN, με USB, SD, αν είναι δυνατόν με Bluetooth, και χωρίς CD/DVD, και να μην είναι το JVC KD-SH1000 (το οποίο και ακριβό είναι, και σχετικά παλιό είναι - και δεν έχει BT)...Με SD αλλά χωρίς USB.
Η CLICK
Με USB αλλά χωρίς SD.
Αμφότερα με BT (το δεύτερο και με CD).
-
Eίναι η εντύπωσή μου, ή τα Clarion, δείχνουν πάντα απίστευτα φτηνιάρικα, σαν κινέζικα και βάλε;
-
Μη μου πεις οτι ψηνεσαι ΚΑΙ για πηγη μετα τα λαστιχα;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Eίναι η εντύπωσή μου, ή τα Clarion, δείχνουν πάντα απίστευτα φτηνιάρικα, σαν κινέζικα και βάλε;Δείχνουν, αλλά επί της ουσίας δεν έχουν πρόβλημα ποιότητας κατασκευής.
Αυτό με το SD reader βέβαια είναι επιεικώς απαίσιο.
-
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μη μου πεις οτι ψηνεσαι ΚΑΙ για πηγη μετα τα λαστιχα;Τιιι τρελός είσαι; Εδώ την χρυσοπλήρωσα πριν 2 χρόνια (275€ Pioneer P55 ) για το bluetooth, να την αλλάξω; Έτσι και χαλάσει, με βλέπω να την βγάζω με το MP3 ή το Cruise σε ρόλο Car Audio!
Θα ψηνόμουν να μπορούσα ν'ακούσω λίγο πιο δυνατά χωρίς τριγμούς, αλλά δεν είμαστε για έξοδα τώρα (ή καλύτερα πότε εδώ που τα λέμε... ).
-
Ρωτώ εδώ μια και δε βρήκα άλλο θέμα σχετικό.
Ψάχνω για το σπίτι δικάναλο ενισχυτή, μεσοχαμηλής τιμής.
Αν έχετε κάποια πρόταση την ακούω. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν έχετε κάποια πρόταση την ακούω.Marantz PM4001
Denon PMA-500AEνομιζω πως σε λιγα χρηματα, σε κατι τετοιο θα πηγαινα..
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν έχετε κάποια πρόταση την ακούω. -
κανενα νεο, εχουμε?
Car audio