-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Έχουμε το εξής, σε αυτοκίνητο κόβεται η εξάτμιση από το μεσαίο καζανάκι και μετά! Μπάινει σωλήνας όπου καταλήγει στο τελικό ΑΛΛΑ πλέον όταν ζεσταίνεται η εξάτμιση πετάγεται αρκετά προς τα έξω (παλιότερα πχ μπορεί να έβγαινε μισό εκατοστό πιο έξω τώρα σίγουρα 2 πόντους)Λέτε να φταίνε οι κολλήσεις ή ο σωλήνας;
Για μας καμιά ιδέα;
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Έχουμε το εξής, σε αυτοκίνητο κόβεται η εξάτμιση από το μεσαίο καζανάκι και μετά! Μπάινει σωλήνας όπου καταλήγει στο τελικό ΑΛΛΑ πλέον όταν ζεσταίνεται η εξάτμιση πετάγεται αρκετά προς τα έξω (παλιότερα πχ μπορεί να έβγαινε μισό εκατοστό πιο έξω τώρα σίγουρα 2 πόντους)
Λέτε να φταίνε οι κολλήσεις ή ο σωλήνας;
Για μας καμιά ιδέα;
Μου φαίνεται μεγάλη η διαστολή. Μήπως χαλαρώνουν οι βάσεις του σωλήνα και πεφτει κι αυτό σου δίνει την εντύπωση ότι μάκρυνε;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Έχουμε το εξής, σε αυτοκίνητο κόβεται η εξάτμιση από το μεσαίο καζανάκι και μετά! Μπάινει σωλήνας όπου καταλήγει στο τελικό ΑΛΛΑ πλέον όταν ζεσταίνεται η εξάτμιση πετάγεται αρκετά προς τα έξω (παλιότερα πχ μπορεί να έβγαινε μισό εκατοστό πιο έξω τώρα σίγουρα 2 πόντους)
Λέτε να φταίνε οι κολλήσεις ή ο σωλήνας;
Για μας καμιά ιδέα;
Μου φαίνεται μεγάλη η διαστολή. Μήπως χαλαρώνουν οι βάσεις του σωλήνα και πεφτει κι αυτό σου δίνει την εντύπωση ότι μάκρυνε;
Όχι, η διαφορά είναι αισθητή! Άκουσα την πρώτη φορά ότι φταίει το καζανάκι από κάτι μαστόρια στα πεταχτά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση!
Συμβαίνει και σε φίλο από την ημέρα που έβγαλε το μεσαίο!
Παίζει ρόλο εάν θα ξαναμπεί σωλήνας από ίδιο υλικό και σε ίδιο πάχος με τον μαμά; Οι κολλήσεις;Ο ένας έχει αντικαταστήσει το μεσαίο με σωλήνα, ανοξείδωτο λέει ο μάστορας αλλά εάν δείτε σε τι κατάσταση είναι 1 χρόνο μετά δεν υπάρχει περίπτωση!
Εγώ έχω κάνει από τον τελευταίο σύνδεσμο και μετά σωλήνα αλουμινίου με TIG μέχρι το τελικό!Όχι ότι υπάρχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα είναι καθαρά αιθητικό το θέμα
-
μηπως δε στηριζεται σωστα, και μεταφερει εκει τα φορτια, και την 'ακουει' στην κολληση?
-
Δλδς; Το καζανακι κολληθηκε με το σωληνα στην 'ηρεμη' θεση του, χαλαρο στις βασεις του και μετα κολληση!
Μου φαινεται θα ξαναπαω και θα τους ζητησω SS σωληνα σε ιδια διαμετρο και μονοκομματο ωστε να γινουν 2 κολλησεις και μονο! Εαν καποιος εχει καμια καλη προταση σχετικα με τις κολλησεις η τον σωληνα ας μου πει -
ποιος μπορει να μου εξηγηση λιγο τι παιζει με την διαμετρο των τελικων... δλδ για να αλλαξω την μανισια εξατμιση θα πρεπει να μετρησω ποσο διαμετρο εχει ο σωληνας και να δω την καινουργια αμα τεριαζει...?? η ο εξατμισας μπορει να κανει την συγκοληση και ας ειναι το καινουργιο τελικο μεγαλυτερη διαμετρο....???
-
Ο εξατμισάς όλα τα κολλάει.... το θέμα είναι αν θέλεις κάτι τέτοιο....
-
πατεντες....
κατι τελευταιο... τα Φ55 - Φ100 που βλεπω σε εξατμισεις ειναι χιλιοστα διαμετρου??? -
Nαι.
-
-
** **ΠΡΟΣΟΧΗ.....μην πατε ποτε για εξατμηση στο EXHAUST CENTER Λ.Δημοκρατιας 294 στους Αγιους Αναργυρους. Ειναι αναξιοπιστος και μπορει να σου δημιουργησει προβληματα. Θα επανελθω με λεπτομερειες απο αυριο.Καλο βραδυ
-
Τι έγινε ακριβως;
-
Ο χρήστης vcorfian68 έγραψε:
** **ΠΡΟΣΟΧΗ.....μην πατε ποτε για εξατμηση στο EXHAUST CENTER Λ.Δημοκρατιας 294 στους Αγιους Αναργυρους. Ειναι αναξιοπιστος και μπορει να σου δημιουργησει προβληματα. Θα επανελθω με λεπτομερειες απο αυριο.Καλο βραδυεχω επισης κακη εμπειρια προ 6ετιας...την οποια αν 8υμαμαι καλα την εχω περιγραψει αναλυτικα...παλαιοτερα
-
Ο συγκεκριμενος αν σου φτιαξει σωληνωσεις ή καζανια ή χειροποιητα χταποδια ή καταλυτες , όλα καλα.ΑΝ όμως ασχοληθει με τους αισθητηρες λ1 και λ2 εκει ξεκινουν οι χοντρομ......ς. Μια από αυτές εγινε σε εμενα και πολλους αλλους , με αποτελεσμα εκτος από μεμονομενους πελατες να χασει και αρκετες δουλειες από συνεργεια που ειχαν συνεργασια.
Όταν παει καποιος το οποιοδηποτε αυτοκινητο, για να βαλει ολοκληρομενο συστημα ελευθερης εξατμισης , οι αποστασεις των αισθητηρων λ1 και λ2 μεγαλωνουν και δεν μπορουν να ενωθουν στην αρχικη τους θεση , με την καλωδιωση του αυτοκινητου. Σε αυτην την περιπτωση πρεπει από εμπειρο ηλεκτρολογο ή εκει που κανει service το αυτ/το , να μεγαλωσει τις καλωδιωσεις του αυτ/του που ξεκινουν από τον κινητηρα προς την ενωση με τους λ1 και λ2 οι οποιες ενωνονται μεταξυ τους με κλιπ. Το κοστος για να γινει πιο μακρια η καλωδιωση του αυτ/του και όχι του λ1 και λ2 είναι 30 με 50 ευρω.
Και αυτος τι κανει παιδια ;
Η καλωδιωση του αυτ/του μενει σταθερη , κοβει στην μεση τα καλωδια των λ1 – λ2, βαζει τσοντα ασχετα καλωδια για να φτασουν να ξαναενωθουν στην αρχικη τους θεση , με αποτελεσμα να καταστραφουν αυτοματα οι αισθητηρες(εγκληματικο).Φευγεις ησυχος και από την επομενη ημερα αρχιζει να αναβει το CHEK ENGINE. Πας στο συνεργειο και ανακαληπτεις ότι οι αισθητηρες είναι κατεστραμενοι με αποτελεσμα και να μενει μπουκομενο το αυτ/το και να μην εχει καλη οξυγονοση ο κινητηρας και οι καινουγιοι να στοιχιζουν από 180 ευρω και ανω.
Αυτος βεβαια για ότι σου κανει ,λεει ότι σου δινει 3 χρονια εγγυηση.Οταν του λες λοιπον ότι σου δημιουργησε προβλημα και οι αισθητηρες είναι OFF , σου λεει :
Θα στο φτιαξω εγω , αλλα αν πας στην αντιπροσωπεία δεν σου αναγνωριζω τα εξοδα.
Στη συνεχεια βαζει λεει τσοντα στους λ καποιο ανταπτορακι το οποιο περιεχει μεσα καταλυτη (μηκος σαν ένα σπιρτοκουτο) και μπερδευει τους λ για να μην αναβει το
CHEK , αλλα οι αισθητηρες παραμενουν κατεστραμενοι,με αποτελεσμα καποια στιγμη να ερθουν και τα νευρα σε τσακιρ κεφι(ερε γλεντια).
Επισης να σημειωθει ότι είναι από τους ακριβους της πιατσας εκτως αν πας μεσω γνωριμιας και σου κανει εκπτωση.
Αν θελετε διαδωστε το και δια του λογου.Κριμα είναι να υπαρξουν και αλλα θυματα. -
στην περιπτωση μου απετυχαν τα πονταρισματα...και εσπασε ο λαιμος...ποσο ποιο σκιτζης να γινει καποιος...
-
Μια ερώτηση.
Το μεσαίο καζανάκι κάνει ένα τρίξιμο στα πρώτα 2 με 3 λεπτά όταν είναι κρύο μετά δεν ακούγεται τίποτα, πρέπει να το αντικαταστήσω; εκτός από το θόρυβο, υπάρχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα αν το αφήσω έτσι;
Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης vcorfian68 έγραψε:
:rtfm: Ο συγκεκριμενος αν σου φτιαξει σωληνωσεις ή καζανια ή χειροποιητα χταποδια ή καταλυτες , όλα καλα.ΑΝ όμως ασχοληθει με τους αισθητηρες λ1 και λ2 εκει ξεκινουν οι χοντρομ......ς. Μια από αυτές εγινε σε εμενα και πολλους αλλους , με αποτελεσμα εκτος από μεμονομενους πελατες να χασει και αρκετες δουλειες από συνεργεια που ειχαν συνεργασια.
Όταν παει καποιος το οποιοδηποτε αυτοκινητο, για να βαλει ολοκληρομενο συστημα ελευθερης εξατμισης , οι αποστασεις των αισθητηρων λ1 και λ2 μεγαλωνουν και δεν μπορουν να ενωθουν στην αρχικη τους θεση , με την καλωδιωση του αυτοκινητου. Σε αυτην την περιπτωση πρεπει από εμπειρο ηλεκτρολογο ή εκει που κανει service το αυτ/το , να μεγαλωσει τις καλωδιωσεις του αυτ/του που ξεκινουν από τον κινητηρα προς την ενωση με τους λ1 και λ2 οι οποιες ενωνονται μεταξυ τους με κλιπ. Το κοστος για να γινει πιο μακρια η καλωδιωση του αυτ/του και όχι του λ1 και λ2 είναι 30 με 50 ευρω.
Και αυτος τι κανει παιδια ;
Η καλωδιωση του αυτ/του μενει σταθερη , κοβει στην μεση τα καλωδια των λ1 – λ2, βαζει τσοντα ασχετα καλωδια για να φτασουν να ξαναενωθουν στην αρχικη τους θεση , με αποτελεσμα να καταστραφουν αυτοματα οι αισθητηρες(εγκληματικο).Φευγεις ησυχος και από την επομενη ημερα αρχιζει να αναβει το CHEK ENGINE. Πας στο συνεργειο και ανακαληπτεις ότι οι αισθητηρες είναι κατεστραμενοι με αποτελεσμα και να μενει μπουκομενο το αυτ/το και να μην εχει καλη οξυγονοση ο κινητηρας και οι καινουγιοι να στοιχιζουν από 180 ευρω και ανω.
Αυτος βεβαια για ότι σου κανει ,λεει ότι σου δινει 3 χρονια εγγυηση.Οταν του λες λοιπον ότι σου δημιουργησε προβλημα και οι αισθητηρες είναι OFF , σου λεει :
Θα στο φτιαξω εγω , αλλα αν πας στην αντιπροσωπεία δεν σου αναγνωριζω τα εξοδα.
Στη συνεχεια βαζει λεει τσοντα στους λ καποιο ανταπτορακι το οποιο περιεχει μεσα καταλυτη (μηκος σαν ένα σπιρτοκουτο) και μπερδευει τους λ για να μην αναβει το
CHEK , αλλα οι αισθητηρες παραμενουν κατεστραμενοι,με αποτελεσμα καποια στιγμη να ερθουν και τα νευρα σε τσακιρ κεφι(ερε γλεντια).
Επισης να σημειωθει ότι είναι από τους ακριβους της πιατσας εκτως αν πας μεσω γνωριμιας και σου κανει εκπτωση.
Αν θελετε διαδωστε το και δια του λογου.Κριμα είναι να υπαρξουν και αλλα θυματα.Μην ξαναπας στο συνεργειο που σου είπε ότι καταστραφηκαν οι αισθητηρες...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Μια ερώτηση.Το μεσαίο καζανάκι κάνει ένα τρίξιμο στα πρώτα 2 με 3 λεπτά όταν είναι κρύο μετά δεν ακούγεται τίποτα, πρέπει να το αντικαταστήσω; εκτός από το θόρυβο, υπάρχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα αν το αφήσω έτσι;
Ευχαριστω.
πολυ πιθανον να εχουν σπασει καποια διαφραγματα.
Προσπαθησε να το χτυπησεις με το χερι σου,με ανεβασμενο σε γρυλο το αυτοκινητο, να δεις αν κουδουνιζει το καζανακι. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Μια ερώτηση.
Το μεσαίο καζανάκι κάνει ένα τρίξιμο στα πρώτα 2 με 3 λεπτά όταν είναι κρύο μετά δεν ακούγεται τίποτα, πρέπει να το αντικαταστήσω; εκτός από το θόρυβο, υπάρχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα αν το αφήσω έτσι;
Ευχαριστω.
πολυ πιθανον να εχουν σπασει καποια διαφραγματα.
Προσπαθησε να το χτυπησεις με το χερι σου,με ανεβασμενο σε γρυλο το αυτοκινητο, να δεις αν κουδουνιζει το καζανακι.Αυτό ακριβώς έκανα και κουδουνίζει, αν σε περίπτωση δεν χειροτερέψει ο θόρυβος και το αφήσω έτσι, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
-
παιδια καλησπερα,στο πουντο το σπιραλ της εξατμισης κουδουνιζει.δεν εχει τρυπησει ακομα.πρεπει να βαλω ανοξειδωτο μεσσαιο-σπιραλ?ποσο στοιχιζει περιπου?επειδη κουδουνιζει το σπιραλ μπορει να μου επιρεασει τις επιδοσεις του αυτοκινητου?
εχετε να προτεινετε εξατμισα στα βορεια προαστεια της αθηνας?
ευχαριστω.
Περι εξατμισεων...