-
Η διάσταση 155/65/13 είναι αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής. Οι άλλες δύο είναι οι 145/70/13 και η 175/.... που την αποκλείω επειδή απαιτεί κάποιες αλλαγές στην κρεμαγιέρα ή κάτι τέτοιο όπως αναφέρει το βιβλιαράκι της daewoo.
Το site της edit το έχω εννοείται ως οδηγό τιμών.
Τα toyo τα έχει με 42 e το κομμάτι, τα conti με 55 e , οπότε η τιμή που μου έδωσαν ειδικά για τα toyo φαίνεται αρκετά τσιμπιμένη. Επίσης για το uniroyal οι τιμές που πήρα είναι 210-220 e ,οπότε προτιμώ τα conti .Αυτό που παρατήρησα είναι μια απροθυμία από την πλευρά των πωλητών να δώσουν τιμές για πάνω από δυο-τρείς μάρκες ενώ είχαν καταλόγους με πολλές εταιρείες (από όσο είδα). Δικαιολογία τους οτι δεν τα έχει η τάδε εταιρεία σε αυτή τη διάσταση. Μπλιάχ, μα που ζούνε επιτέλους; στο μεσαίωνα; έχουμε ibiza(internet) αγαπητοί κύριοι πωλητές...
Α...και ψάχνοντας στο Internet σχόλια για τα toyo είδα κάτι τιμές...150-200 $ ,για toyo επιδόσεων 195... . Οι τιμές από τους αγοραστές εεε; και παίζανε ανάλογα με το μαγαζί που τα βάλανε.
150 $ για λάστιχο σειράς 195;;; και στα λάστιχα μας κλέβουνε οι ελληνάρες-ευρωπαίοι;
Έχουνε φτιάξει μέσα σε λίγα χρόνια μαγαζάρες που ντρέπεσαι να πατήσεις μέσα. -
Εμαθα από ένα καλό φίλο ότι τα ελαστικά που τελειώνουν σε -5 (το προφίλ) είναι καλύτερης κατασκευής όσον αφορά το προφίλ γιατί είναι διπλά ενισχυμένο... ...για αυτό είναι ακριβότερα και όχι γιατί είναι σπανιότερα.
Μύθος ή πραγματικότητα δεν ξέρω..
-
Γιάννη, η διάσταση που σου είπα δεν έχει και σημαντική διαφορά στη συνολική διάμετρο, εκτός κι αν παίζει τίποτα με το να μην χωράει... Τώρα τι διάσταση έχεις;
Η απροθυμία των πωλητών οφείλεται ίσως στο ότι κάποιες εταιρείες κάνουν καλύτερα δώρα από κάποιες άλλες (δώρα= εκπτώσεις ανάλογα με τον τζίρο, ίσως κάποια ταξίδια, κτλ...)
Το ΤΟΥΟ που λες, μήπως ήταν τίποτα ημισλικ;;; Γιατί άμα είναι να δώσω 600 ευρώ για την επόμενη τετράδα θα πάω να πέσω από τον γκρεμό...
-
Τελικά μετά από ώριμη σκέψη παρήγγειλα τα contipak 155/65/13 ecoContact EP,έρχονται αύριο. Ελπίζω μόνο να έχει βελτιωθεί ο πρόβλημα της απότομης απώλειας πρόσφησης που είχε επισημάνει κάποιος συνφορουμίστας σε παρόμοιο topic.
Αυτό το πρόβλημα είχα και με τα hankook το χειμώνα, το καλοκαίρι ήταν τέλεια.
Για τα michelin που είχα δοκιμάσει μετά τα hankook θα πω οτι με απογοήτευσαν. Παντελώς αναίσθητα, δε σου μετέδιδαν καμία εμπιστοσύνη στο όριο. Ίσως γι 'αυτό να άντεξαν περισσότερο, δεν ένιωθα άνετα να τα πιέσω σε αντίθεση με τα hankook.
Για να δούμε...
Κρίμα πάντως που στο συγκριτικό τεστ με τα λάστιχα 155/70/13 στο τεύχος 342 δεν είχε πάρει μέρος η γκάμα της contipak-uniroyal-barum & Σια.
Θα είχαμε σχηματήσει μια πιο σφαιρική άποψη επι του θέματος. -
Ρε παιδιά για πέστε μου την γνώμη σας...
Έχω ένα Almera N15 1400 κυβικά. Αυτή την στιγμή φοράει Pirelli P6. Ομως έχουν αρχίσει και φαγώνονται και σίγουρα μετά το καλοκαίρι θα θέλουν αλλαγή.
Γενικά δεν έμεινα ευχαριστημένος από τα Pirelli γιατί η απόδοσή τους έπεσε απότομα μετά το πρώτο έτος (τώρα έχει κλείσει το δεύτερο και είμαι στο τρίτο)
Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 185x60 R14. Τι μου προτείνετε να βάλω τώρα???
-
-
τα δύο πρώτα τεστ τα γνώριζα και τα είχα υπόψην μου και βαση αυτών είχα καταλήξει στα Bridgestone Potenza. Αλλά πολλοί που τα δοκίμασαν με αποθάρρυναν. Γι' αυτό θέλω να ρωτήσω αυτούς που τα δοκίμασαν ή κάποιους που δοκίμασαν κάτι διαφορετικό και έμειναν ευχαριστημένοι...
-
Καλημέρα,
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, να συνεχίσω εδώ. Ήρθε η στιγμή να αλλάξω λάστιχα στο Accent μου (3 χρόνων). Θέλω ένα λάστιχο με έμφαση στο κράτημα κυρίως και λιγότερο στην άνεση. Σκέφτομαι κάτι σε Bridgestone RE720, Michelin Pilot Exalto 2 και Goodyear HydraGrip. Αυτά από διάσταση 175/70R13 σε 185/60R14 (με αντίστοιχες ζάντες αλουμινίου). Είναι καλή επιλογή, τι προτείνετε εσείς για κάτι τέτοιο; Με ενδιαφέρει κυρίως το κράτημα (πιο πολύ στο στεγνό, παρά στο βρεγμένο, έχουμε περισσότερες μέρες το χρόνο στεγνό πιστεύω) και μετά η αντοχή και λιγότερο η άνεση.
Ένα άλλο ζήτημα επίσης είναι η αύξηση κατανάλωσης που θα έχω ανεβαίνοντας στη διάσταση αυτή. Θα είναι μεγάλη (της τάξεως του 1 λίτρου επιπλέον στα 100χμ. για παράδειγμα);
Ευχαριστώ,
Βασίλης -
Βασίλη , το Goodyear ... ξέχασετο
Απο τα άλλα 2 ίσως το Exalto 2 να είναι καλύτερο overall ... αλλά και πιο ακριβό. Το RE720 είναι δοκιμασμένο , κρατάει καλά , αντέχει τη φθορά κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο , είναι σημαντικά φθηνότερο όμως.Απο κατανάλωση δεν θα δεις καθόλου διαφορές ..
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Βασίλη , το Goodyear ... ξέχασετοΓιατί, τόσο χάλια είναι; Ή δεν κάνει για το Accent;
-
Ο χρήστης Vasilis27 έγραψε:
Βασίλη , το Goodyear ... ξέχασετο
Γιατί, τόσο χάλια είναι; Ή δεν κάνει για το Accent;
δεν ειναι τοσο καλο στο στεγνο.........
-
ΟΚ, ευχαριστώ. Αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση, πείτε την.
-
Ο χρήστης Vasilis27 έγραψε:
ΟΚ, ευχαριστώ. Αν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση, πείτε την.το θεμα ξερεις πιο ειναι???
το τα εν λογω ελαστιχα ειναι αυτα που λεμε : επιδοσεων , τα οποια απο κατασκευεις χρειαζονται ζεσταμα για να αποδοσουν τα μεγιστα...
με αλλα λογια , πρεπει να ψιλοκυνηγας ραχουλες και παλι σε καλο ρυθμο επειδη πρεπει να το διατηρησεις και ζεστο. σιγουρα ειναι αυτο που πραγματικα θες???
το αμαξι που κινειται περισσοτερο??? (και οπως ειναι γνωστο το αξεντ δεν ειναι και το αμαξι που θα καταφερει να ζεστανει ανετα ενα τετιο λαστιχο)
προταση μου : μην αγορασεις ζαντες αλουμινιου (μονο αλουμινιου δεν ειναι αλλα τεσπα) .......... παρε σιδερενιες και κρατα τα λεφτα σου...... -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το θεμα ξερεις πιο ειναι???
το τα εν λογω ελαστιχα ειναι αυτα που λεμε : επιδοσεων , τα οποια απο κατασκευεις χρειαζονται ζεσταμα για να αποδοσουν τα μεγιστα...
με αλλα λογια , πρεπει να ψιλοκυνηγας ραχουλες και παλι σε καλο ρυθμο επειδη πρεπει να το διατηρησεις και ζεστο. σιγουρα ειναι αυτο που πραγματικα θες???
το αμαξι που κινειται περισσοτερο??? (και οπως ειναι γνωστο το αξεντ δεν ειναι και το αμαξι που θα καταφερει να ζεστανει ανετα ενα τετιο λαστιχο)
προταση μου : μην αγορασεις ζαντες αλουμινιου (μονο αλουμινιου δεν ειναι αλλα τεσπα) .......... παρε σιδερενιες και κρατα τα λεφτα σου......Το αμάξι κινείται περισσότερο έξω και λιγότερο στην πόλη (η δουλειά μου είναι εκτός πόλης, ~25χλμ. έξω). Σίγουρα το Accent δεν είναι και το ιδανικότερο για σπορ οδήγηση, αλλά από την άλλη δε θέλω να βάλω και πολύ μαλακά λάστιχα όπως είναι τα Energy της Michelin που με πρότειναν κάποιοι για παράδειγμα. Θέλω και για ταξίδι να πηγαίνει καλά.
Όσο για τις ζάντες και οι σιδερένιες δε νομίζω να έχουν και πολύ μεγάλη διαφορά. Πριν κανά μήνα που είχα ρωτήσει σε ένα λαστιχά (Michelin) μου είπε για πακέτο 4 λάστιχα + 14άρες ζάντες αλουμ. ~550-600
-
ενα prenium contac 2 ισως??? uniroyal 550???
-
Ψάξε λίγο και τα goodyear excellence. Με αφήσαν πολύ ευχαριστημένο.
Τα continental που προτείνει ο popolaros πρέπει να είναι τα καλύτερα.
Ο τύπος που έδωσε ένας συμφορουμίτης 2 σελίδες νωρίτερα για το πλάτος ζάντας και ελαστικού λέει ότι μπορείς να βάλεις 185άρι σε 5άρα ζάντα. Προσωπικά πιστεύω ότι ΚΑΤΙ δεν πάει καλά με αυτόν τον τύπο. Λάστιχο 205 σε 5,5άρα ζάντα ΔΕΝ μπαίνει. Εδώ το 185άρι μου σε 5,5 και μαγουλιάζει λίγο. Μήπως να έβαζες απλές σιδερένιες ζάντες 6άρες με ένα καλό 185άρι να 'έκλεινες' το θέμα τροχοί; -
Ο χρήστης Άγγελος έγραψε:
Ψάξε λίγο και τα goodyear excellence. Με αφήσαν πολύ ευχαριστημένο.
Τα continental που προτείνει ο popolaros πρέπει να είναι τα καλύτερα.
Ο τύπος που έδωσε ένας συμφορουμίτης 2 σελίδες νωρίτερα για το πλάτος ζάντας και ελαστικού λέει ότι μπορείς να βάλεις 185άρι σε 5άρα ζάντα. Προσωπικά πιστεύω ότι ΚΑΤΙ δεν πάει καλά με αυτόν τον τύπο. Λάστιχο 205 σε 5,5άρα ζάντα ΔΕΝ μπαίνει. Εδώ το 185άρι μου σε 5,5 και μαγουλιάζει λίγο. Μήπως να έβαζες απλές σιδερένιες ζάντες 6άρες με ένα καλό 185άρι να 'έκλεινες' το θέμα τροχοί;Μα δεν είπα ότι θα βάλω 185 λάστιχο σε 5άρα ζάντα. Πήγα πριν και ρώτησα σε γνωστό για πακέτο ζάντες (14άρες αλουμινίου) + Goodyear HydraGrip (σε 185/60R14) και μου είπε 570 σύνολο. Ο popol@ros λέει βέβαια ότι τα HydraGrip δεν είναι και τόσο καλά στο στεγνό. Θα ρωτήσω και για Continental (για τα Premium Contact 2) και θα δω σε ποια λύση θα πάω. Πάντως και το παλικάρι μου πρότεινε αν κάνω περισσότερα ταξιδιάρικα χιλιόμετρα τα HydraGrip, διαφορετικά να βάλω κάτι σε Continental.
-
ρωτα και για τα uniroyal 550........ μου αφησε θετικες εντυπωσεις εστω και απο την θεση του συνοδηγου........
-
Τελικά πήρα τιμή και για Continental Premium Contact από τον ίδιο που αναφέρω πριν. 280 αυτά, οπότε μαζί με τις ζάντες βγαίνει ένα σύνολο 600
-
Φίλε μου τα σχόλια περί φάρδους ελαστικού και ζάντας τα κάνω για τον συμφορουμίτη μου μας είπε τον 'τύπο' που προκύπτουν. Never mind.
Η τιμούλα είναι πολύ καλή. Αν τα έχεις, δώστα και καλοφόρετα
ΥΓ: Εγώ δε σου είπα τα hydragrip αλλά τα excellence.Βάλε τα conti μωρέ όλα καλά είναι και αφού τα βρήκες τώρα με το λαστιχά σου όλα ΟΚ.Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου.
Παιδιά αξίζει να βάλω ζάντες αλουμινίου 6άρες 14άρες για να μη μαγουλιάζει; Η μήπως επιβάλονται οι 6,5άρες 15άρες με 195/50/15;
Έτσι μια γνώμη ρε παιδί μου.....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....