-
Kαι πώς θα βγει η μερκεντέ;
-
Τώρα που είδα 2 λέξεις που σχετίζομαι άμεσα, Ξάνθη και Εξάλτο, να πω κ γω τα δικά μου.
το 2006 είχα βάλει από ένα κατάστημα τα Εξάλτο ΙΙ στην πολύ προνομιακή τιμή των 330 ευρώ με περαστικά και όλα.
Φέτος, κ συγκεκριμένα μετα τη μινι φωτιά του Αυγούστου στην Ξάνθη, φίλος θέλησε να αλλάξει τα λάστιχά του γιατί το αμάξι ήταν κοντά στη φωτιά και ευτυχώς μεν δεν έγινε παρανάλωμα του πυρός, δυστυχώς δε τα λάστιχα τσουρουφλίστηκαν και έχρηζαν αλλαγής οπωσδήποτε.
Του πρότεινα στην ίδια διάσταση (195 50 15) να βάλει τα εξάλτο περιμένοντας οτι η τιμή θα είναι 30-40 ευρώ κάτω λόγω παλαιότητας, κ το ίδιο άτομο που τα είχα βάλει του ζήτησαν 380 ή 350 χωρίς απόδειξη...
Λήσταρχος Νταβέλης δε λέτε τίποτα...
Εγώ πάλι περιμένω να δω αν τα Sport Contact 3 θα βγούνε στη διάσταση για το ST. 195 45 16... Τώρα στα βροχερά φαίνεται η 3 κλικ πάνω υπεροχή των P zero nero έναντι των S drive...
-
Τoyo Proxes T1S η Michelin Exalco?
-
Εxalco με θερμομονωτική γέφυρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
... με θερμομονωτική γέφυρα.Tι ειναι αυτο?
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Τoyo Proxes T1S η Michelin Exalco?Εγώ τα βρίσκω στην ίδια ακριβώς τιμή στην Αθήνα, αλλά αν δεις τιμές από site του εξωτερικού, τα Proxes είναι ΠΟΛΥ φθηνότερα...
Επιπλέον, γιατί να είναι τα Toyo καλύτερα από τα Michelin; Δεν θυμάμαι ποτέ να ίσχυε κάτι τέτοιο, άρα σιγά μην ισχύει και τώρα... -
Εσύ το ρώτησες εσύ θα έπρεπε να ξέρεις...
Κατά λάθος αντί για Exalto έγραψες Exalco που μάλλον είναι προϊόντα αλουμινίου, κουφώματα κλπ.... -
Τελος παντων , ο αδερφος με ρωτησε γιατι θελει να αλλαξει ελαστικα και ειπα να τον βοηθησω.Αλλα μαλλον δεν βλεπω να βγαινει συμπερασμα...Aν πραγματικα καποιος μπορει να απαντησει σοβαρα...
Ξαναλεω Toyo Proxes T1 S η Michelin Exalto? -
Τελος παντων , ο αδερφος με ρωτησε γιατι θελει να αλλαξει ελαστικα και ειπα να τον βοηθησω.Αλλα μαλλον δεν βλεπω να βγαινει συμπερασμα...Aν πραγματικα καποιος μπορει να απαντησει σοβαρα...
Ξαναλεω Toyo Proxes T1 S η Michelin Exalto?OK, ελήφθη !!
Αν μπορείς, δώσε και διαστάσεις.
Τα Michelin υπερέχουν σαν 'μάρκα', αλλά αυτό το πληρώνεις ... -
Διασταση 205/55/R16
-
Διασταση 205/55/R16Για να 'μαι ειλικρινής, για τα T1-S δεν έχω ακούσει απόψεις. Τα Pilot Exalto 2 είναι πολύ καλά λάστιχα, αλλά μπορεί και να ξεπερνούν τα ...450 ευρώ στη συγκεκριμένη διάσταση.
Σκέψεις για κανένα άλλο (π.χ. Dunlop SP Sport fast response, Pirelli P6/P7 ή ακόμη, για Vredestein Sportrac 3) υπάρχουν ...; -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Σκέψεις για κανένα άλλο (π.χ. Dunlop SP Sport fast response, Pirelli P6/P7 ή ακόμη, για Vredestein Sportrac 3) υπάρχουν ...;Aπο'τι μου ειπε οχι ,θελει να επιλεξει μονο μεταξυ αυτων των δυο, εγω θα του τα προτεινω παντως.Τα Pirelli P Zero Nero ειναι καλα?Εχω ακουσει οτι αργουν παρα πολυ να ζεσταθουν αλλα αν ζεσταθουν...
-
Σκέψεις για κανένα άλλο (π.χ. Dunlop SP Sport fast response, Pirelli P6/P7 ή ακόμη, για Vredestein Sportrac 3) υπάρχουν ...;
Aπο'τι μου ειπε οχι ,θελει να επιλεξει μονο μεταξυ αυτων των δυο, εγω θα του τα προτεινω παντως.Τα Pirelli P Zero Nero ειναι καλα?Εχω ακουσει οτι αργουν παρα πολυ να ζεσταθουν αλλα αν ζεσταθουν...
Αν σκεφτείς πως βγαίνουν μόνο με δείκτη ταχύτητας Υ (δηλ. μέχρι ...300 χ.α.ώ.) σ' αυτήν τη διάσταση, τότε ίσως και να ισχύει αυτό...
-
Σε 205/50 R16 πήγα από Τoyo T1R σε Michelin Exalto PE2
Σοβαρές διαφορές δεν παρατήρησα ανάμεσα στα δύο λάστιχα. Τα Toyo παρά τον ψηλότερο δείκτη που έχουν σε αυτή τη διάσταση δε μου φάνηκε πως δυσκολεύονταν να αποδόσουν ακόμα και μες την πόλη.
Μου έχει μείνει η εντύπωση πως τα toyo ήταν ελαφρώς καλύτερα σε απόλυτο κράτημα τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο. Πιο αθόρυβα τα exalto, ενώ από αντοχή στα χιλιόμετρα κάπως καλύτερα τα michelin.
-
Ξαναλεω Toyo Proxes T1 S η Michelin Exalto?Kαλά, χαλάρωσε λίγο, πλάκες κάνουμε συνέχεια.
Ας έχει υπόψιν του το θεματάκι της φθοράς των Tογιο, εφόσον φυσικά δεν οδηγάει χαλαρά.
-
αν ντε και καλά μεταξύ των δύο θα πρότεινα Μισλέν. Τα Τόγιο απ όσο ακούω είναι υπέρ το δέον μαλακά, ώστε α ζεσταίνονται νωρίς και να φαίνεται οτι αποδίδουν καλά αλλά φθείρονται για πλάκα
-
Βαλε κανα σημα να καταλαβουμε και εμεις του στυλ κλπ
Εβαλες μια σκετη τελεια και τσαντιστικα
Εψαχνα και εγω να βρω τι στο διαολο ειναι αυτη η θερμομονωτικη γεφυρα!!! -
Μετα απο διαβασμα στο φορουμ και μηδενικο ψαξιμο και επιτακτικη αναγκη αλλαγης των sportcontact2 205/55/16 H λογω βροχων και ΚΤΕΟ, πηγα στον τυπο που τα ειχα βαλει.
Οι τιμες που μου εδωσε ειναι:
premiumcontact 2 390-400 σε Η
sportcontact 2 400 σε V
και primacy HP 450 σε V
εβαλα τα HP λογω του οτι απο τα sportcontact 2 δεν εμεινα τοσο ικανοποιημενος οσο περιμενα ( μια χαρα ηταν το λαστιχο απλα πιστευα οτι θα το εβρισκα καλυτερο απο το απλο premium που φοραγα αρχικα ), και οτι κανω αρκετα χλμ το χρονο ( 40000 περιπου ) ευελπιστωντας οτι θα μου βγαλει παραπανω χλμ.
Αν κερδισω και σε οικονομια χαρας ευαγγελια απλα επλιζω να μην ειναι μαπα το λαστιχο.
Στο αρχικο διλημα της αποφασης παντως ειχα καταληξει στα premium αλλα δεν τα ειχε ( ενα 50αρικο διαφορα δεν ειναι και αμελητεο )...Λετε να απογοητευτω;
Τα sportcontact 2 τα εχουν σταματησει απο Η;;;;;
-
Νομίζω ναι τα SP2 δεν βγαίνουν πια H.
Μια χαρά λάστιχο είναι το Primacy, δεν έχει το grip των SP2 αλλά έχει πολλά χλμ ζωής. Σε οικονομία δεν νομίζω να παρατηρήσεις διαφορά (όχι αξιοπρόσεκτη τουλάχιστον). -
Πρόσφατα βρήκα ένα υπολογιστή διαστάσεων τροχών που θεώρησα αρκετά καλό...
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λένε:
'When changing tire sizes, we recommend staying within 3% of the diameter/height of the original tire. Any more than this and you face the risk of brake failure.'
'Όταν αλλάζετε διαστάσεις στα ελαστικά, προτείνουμε να μην υπερβείτε το 3% της διαμέτρου/ύψους του εργοστασιακού ελαστικού. Κάθε τέτοια υπέρβαση οδηγεί σε κίνδυνο αποτυχίας στην πέδηση (φρενάρισμα)'
Τι έχετε να πείτε για αυτό, ισχύει; Ή τέλος πάντων, τι εννοούν;
Πάντως αν δοκιμάσετε τον υπολογιστή επιλέξτε στα δεξιά:
'Display Units: Millimeters,
Scaled Tire Images: Front & Side View,
και τσεκάρετε το 'Show Tires Made In Each Size'..._
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....