-
Η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου πρέπει να γίνει θερμότητα στα φρένα....πάρε βάρος και ταχύτητα στο τετράγωνο και κάτι θα βρείς. Υπάρχουν βέβαια και απώλειες αλλού, αεροδυναμικές, τριβές συστήματος μετάδοσης και δεν περιλαμβάνεται το να φρενάρεις με κινητήρα.
290 βαθμοί κελσίου δεν ακούγονται πολλοί περίμενα παραπάνω, νομίζω όλα τα σύγχρονα υγρά φρένων το αντέχουν μέχρι τόσο και σίγουρα και οι δίσκοι.
Στην Ελλάδα πολλά φτηνά, χαμηλών επιδόσεων αυτοκίνητα αν τα ζορίσεις για 5-10 στροφές και μετά σου τύχει κατηφόρα......αέεεεεεραααααααα!
Αντίθετα με πιο καλό αυτοκίνητο του τα είχα κάνει όλα (με παρέσυρε κι ένας άλλος μπροστά κατά την επιστροφή από Χιλιαδού που πήγαινε με το CRX του σαν πυροβολημένος ) και αυτό συνέχιζε να μην έχει πρόβλημα. Όταν όμως σταμάτησα για ανεφοδιασμό οδηγού (ταβερνείο ωραιότατο κάπου στην Εύβοια) πολλοί άσπροι ατμοί έβγαιναν από την περιοχή των δίσκων οπότε θεώρησα φρόνιμο να κάνω μια μικρή ήρεμη βόλτα για να δροσιστούν αυτά πριν δροσιστώ εγώ! Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ούτε τότε ούτε μετά. Δεν ξέρω τι ήταν οι άσπροι ατμοί, ήταν υγρό φρένων, ήταν υγρασία του περιβάλλοντος, ήταν οι δίσκοι που ψήνονταν, ήταν κάτι άλλο....??? Καμιά ιδέα??Το να ρίξεις κρύο πάνω σε καυτούς δίσκους δεν είναι και η καλύτερη ιδέα αλλά αν ραγίζαν έτσι εύκολα δεν θα πηγαίναμε πουθενά όταν βρέχει!
-
Ο χρήστης Αθάνατος έγραψε:
Σε καμία περίπτωση δε συνίσταται χαρακτός δίσκος για δρόμο.
Ο χαρακτός καταστρέφει το τακάκι και πολλά άλλαΕνδιαφέρον, όντως δεν έχω δεί μαμίσιο χαρακτό! Άρα μάλλον η χρήση των χαρακτών είναι μόνο για πίστα με συχνές αλλαγές τακακίων που προφανώς 'καθαρίζονται' (με την έννοια ότι σκοτώνονται ) εντελώς από τις χαρακιές!
-
Οι ατμοί που είδες ήταν το φαινόμενο fading.
-
Στη σελίδα 82 του τεύχους Oκτωβρίου έχει μία αρκετά ενδιαφέρουσα φωτογραφία
Δίσκοι χαρακτοί/τρυπητοί