-
Θα ηθελα να ρωτησω ποια μαρκα λιπαντικου να εβαζα σε ενα Nissan Sunny του '82. Τυπο μαρκα κτλ.
Μεχρι τωρα εβαζε ο πατερας μου κατι AVIN Προδιαγραφες κτλ δεν θυμαμαι να σας πω.
Για τα ARAL γενικα σαν λιπαντικα τι γνωμη εχετε? -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Θα ηθελα να ρωτησω ποια μαρκα λιπαντικου να εβαζα σε ενα Nissan Sunny του '82. Τυπο μαρκα κτλ.
Μεχρι τωρα εβαζε ο πατερας μου κατι AVIN Προδιαγραφες κτλ δεν θυμαμαι να σας πω.Με ενα ημισυνθετικό λαδι 10W40 θα εισαι μια χαρα και ακομα παραπερα.
Μην κοιτας μαρκες,αλλα πιστοποιητικα,πχ:ΑΡΙ,ACEA,VW κτλ
Αλλαγη περιπου στα 15.000. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μεχρι τωρα εβαζε ο πατερας μου κατι AVIN Προδιαγραφες κτλ δεν θυμαμαι να σας πω.Με ενα ημισυνθετικό λαδι 10W40 θα εισαι μια χαρα και ακομα παραπερα.
Μην κοιτας μαρκες,αλλα πιστοποιητικα,πχ:ΑΡΙ,ACEA,VW κτλ
Αλλαγη περιπου στα 15.000.Thanks Tiger!
-
Έχετε ακούσει να βάζουν λίγη ταινία teflon στην τάπα του κάρτερ ?
Αυτός που αλλάζω λάδια μου λέει 'κακό δεν κάνει'
Τι λέτε?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Έχετε ακούσει να βάζουν λίγη ταινία teflon στην τάπα του κάρτερ ?Αυτός που αλλάζω λάδια μου λέει 'κακό δεν κάνει'
Τι λέτε?
Ούτε καλό κάνει
Αλήθεια, μέχρι ποια θερμοκρασία αντέχει το teflon;
-
Βασικά teflon βάζουν όταν τα έχουν ψιλοφτύσει οι βόλτες και δεν θέλουν να βάλουν βιδολόγο!!!
-
Σκεψου να ξεφτισει εσωτερικα και να αρχισει να κυκλοφορει μαζι με το λαδι.Καποια στιγμη θα φτασει στην αντλια ή στο φιλτρο λαδιου και θα βουλωσει.
Το τεφλον ειναι για νεροσωληνες ,δεν νομιζω οτι αντεχει στα χημικα των λαδιων.Στο πετρελαιο παντως διαλυεται (το εχω δοκιμασει σε πετρελαιοσομπα).
Ισως καλυτερα θα ηταν μια ροδελα με φλατζοκολλα για να στεγανοποιει πληρως.
Ακομα καλυτερα να βαλει βιδολογο ,αφου αφαιρεθει το καρτερ,και να κανει καινουργιες βολτες,και μετα να προσεχει οταν βιδωνει την ταπα ο μηχανικος -
Και εγώ νομίζω ότι με μια καινούργια ροδέλα όλα είναι οκ
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Και εγώ νομίζω ότι με μια καινούργια ροδέλα όλα είναι οκΚανονικά είναι οκ, φτάνει να μην έχεις πρόβλημα με το σπείρωμα.
-
Οπότε κάνει κακό ή όχι?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Οπότε κάνει κακό ή όχι?Ποίο πράγμα?? Η καίνουργια ροδέλλα???
Συγνώμη αλλά απο το ξενύχτι δεν κατάλαβα την ερώτηση.
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Οπότε κάνει κακό ή όχι?
Ποίο πράγμα?? Η καίνουργια ροδέλλα???
Το τεφλόν στο σπείρωμα!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Οπότε κάνει κακό ή όχι?
Ποίο πράγμα?? Η καίνουργια ροδέλλα???
Το τεφλόν στο σπείρωμα!
Δέν κάνει κακό γιατί οι αντλίες έχουν φίλτρο μέσα στο κάρτερ 'αρα είναι αδύνατο να πάει σε τόπο που δεν πρέπει.
Καλύτερα όμως απέφυγέ το γιατί δεν ξέρεις τη διαλυτότητα του τεφλόν στο λάδι. -
Thanks
Πως γίνεται και πάντα στις ερωτήσεις μου οι απαντήσεις ναι-όχι είναι 50-50 ?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
ThanksΠως γίνεται και πάντα στις ερωτήσεις μου οι απαντήσεις ναι-όχι είναι 50-50 ?
Ερωτήσεις κάνεισ και έσυ χριστιανέ μου??
Πλάκα κάνω.Απλά είναι πώς θα το δείς, πρακτικά δεν υπάρχει πρόβλημα θεωρητικά όμως μπορεί κάποιο απο τα πρόσθετα να είναι μερικός διαλύτης του εν λόγω υλικού με αποτέλεσμα αυτο να διαλύσει και το υλικό να περάσει απο αντλίες και φιλτρα και να κλίσει κάποιο σημείο λύπανσης με τραγικά αποτελέσματα.
Το είπα λίγω τραβηγμένο απλά και μόνο για να καταλάβεις το λόγο του 50-50.
Χωριζόμαστε σε θεωρητικούς με πρακτηκούς συμφωρουμίτες
-
Βασικά για το σασμάν έλεγα που θα αλλάξω βαλβολίνες ....
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Βασικά για το σασμάν έλεγα που θα αλλάξω βαλβολίνες ....Υπάρχει πρόβλημα στο σπείρωμα?? Αν όχι βάλε μια καινούργια ροδέλλα και θα είσαι μία χαρά.
Αν υπάρχει πρόβλημα......τότε καλά κάνεις να το φτίαξεις και να γίνει μια σωστή δουλεία, τεφλόν, φλαντζόκολες και άλλα συναφή είναι λύσεις τις δεκάρας. -
Τάπα με μαγνήτη βάζουν στο κάρτερ στο σασμάν ή και στα 2?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τάπα με μαγνήτη βάζουν στο κάρτερ στο σασμάν ή και στα 2?Σασμαν.
-
Το τεφλόν χρησιμοποιείται ως υλικό και σε τσιμούχες τα τελευταία χρόνια, συνεπώς αποκλείεται να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με το λάδι. Πάντως συμφωνώ κι εγώ ότι καλύτερα να το φτιάξεις και να ξεμπερδεύεις, αν βέβαια το κόστος δεν είναι σημαντικό.
Αλλαγές Λαδιών: κάθε πότε ?