-
Μπορείς να κανεις μια μετρηση σε αμορτισερόμετρο για να δεις αν εχει πολύ διαφορετική απόδοση από το πίσω δεξί. Αν έχει ξεχαρβαλώσει, θα φανεί στο όργανο.
Αν έχει όντως πρόβλημα, καλό ειναι να αλλάξεις και τα δυο πίσω. Αλλά και το ένα να αλλάξεις, είναι σαφώς προτιμότερο απ' το να κυκλοφορείς με ένα αμορτισέρ τελείως off. -
Bρηκα σε καλη τιμη, σετ αμορτισερ ALKO.
Τα εχει δοκιμασει κανεις? Διαβασα καποια παλιαοτερα ποστς του Miltellas.
Καλα ακουγονται. -
...οτι πληρώνεις παίρνεις ...
-
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
...οτι πληρώνεις παίρνεις ...Συνηθως.
Εγω απλα ρωταω αν τα εχει δοκιμασει κανεις, για να μας πει τι παιρνουμε με τα € που ζητανε.πχ
Κατά τη γνώμη μου τέτοια αμορτισέρ προσφέρουν πολύ σπορ αλλά και 'ασφαλή' (με την γερμανική έννοια) οδηγική συμπεριφορά, όπου το αυτοκίνητο όταν φεύγει ανοίγει την τροχιά του (δηλ. υποστρέφει με τον κώλο να φεύγει μόνο κατόπιν επιθυμίας και όχι εκ του 'φυσικού' του), αλλά και η μούρη έχει φοβερή απόκριση στις εντολές του οδηγού. Αυτή η συμπεριφορά όμως δεν είναι το ζητούμενο από μένα, ούτε κι από τον Γιάννη.
Τα ALKO Motorsport μοιάζουν γενικώς ως άμεσος ανταγωνιστής των RSP αλλά όλα δείχνουν ότι απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό, δηλ. στους πολλούς που θέλουν κάτι σαφώς σπορ αλλά και 'ασφαλές' (υποστροφική συμπεριφορά με σίγουρο τον κώλο).
Eυκαιρίας δοθείσης να ευχαριστήσω δημόσια το Μίλτο που μου έμαθε τα ALKO...
Μίλτο έβαλα τα Τop Road Gas στο Polo της συζύγου και δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος!
Εξαιρετική τιμή και αξιοπρεπέστατα σε απόδοση...
Θα έλεγα ότι είναι κατά τι σκληρότερα από Sachs Advantage,με πολύ καλά χαρακτηριστικά απόσβεσης...
Είναι άριστα ως αμορτισέρ αντικατάστασης για Πόλο μέχρι 100 άλογα,αλλά μάλλον μαλακά για Πόλο Gti...
Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί εις το διηνεκές είναι αυτό της διάρκειας...
Eπόμενος στόχος τα ALKO Motorsport για τη ΒMW μου.Αν ισχυουν τα παραπανω, με καλυπτουν απολυτα.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
http://www.geo.gr/ath/kallimanis/Τι σε προβληματιζει παιδι μου?
Ακουγεται πως η εταιρια κατασκευαζει και για τριτους οπως KW κτλ.
Δεν γνωριζω αν ισχυει βεβαια... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τι σε προβληματιζει παιδι μου?
Ακουγεται πως η εταιρια κατασκευαζει και για τριτους οπως KW κτλ.
Δεν γνωριζω αν ισχυει βεβαια...Βασικά το γεγονός πως δεν την είχα ξανακούσει. Αλλά όντως φαίνεται πως βγάζει ποιοτικά προϊόντα!
-
... είναι ζήτημα διασφάλισης ποιότητας ... έχει ξανααναφερθεί ... όσο πιο μικρές οι επιτρεπόμενες ανοχές για τοπροιόν που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής τόσο μεγαλύτερο το κόστος ... πιο απλά όσο πιο φθηνό είναι ένα αμορτισέρ τόσο αυξάνονται οι πιθανότητεςτο μπροστά δεξί π.χ να έχει αρκετά διαφορετική απόσβεση από το αριστερό και πάει λέγοντας ... προσωπικά με τα αμορτισέρ και τα λάστιχα δεν παίζω ... επειδή έχω απαιτήσεις βάζω πάντα επώνυμα προιόντα ... καλή τύχη
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
... είναι ζήτημα διασφάλισης ποιότητας ... έχει ξανααναφερθεί ... όσο πιο μικρές οι επιτρεπόμενες ανοχές για τοπροιόν που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής τόσο μεγαλύτερο το κόστος ... πιο απλά όσο πιο φθηνό είναι ένα αμορτισέρ τόσο αυξάνονται οι πιθανότητεςτο μπροστά δεξί π.χ να έχει αρκετά διαφορετική απόσβεση από το αριστερό και πάει λέγοντας ... προσωπικά με τα αμορτισέρ και τα λάστιχα δεν παίζω ... επειδή έχω απαιτήσεις βάζω πάντα επώνυμα προιόντα ... καλή τύχηΤα Alko (κατασκευασμενα στη Γερμανια) κοστιζουν οσο τα Bilstein Β4 (κατασκευη στη Ρουμανια)
Αυτο σημαινει πως και τα Bilstein ,παρ'ολο που ειναι επωνυμα, εχουν μεγαλες επιτρεπομενες ανοχες? -
Και τα κοστούμια Glou και Prince Oliver 'επώνυμα' είναι...
Που να τρέχεις σε προσωπικό σου ράφτη, να στο ράψει στα μέτρα σου με ύφασμα Super 120...
Θα μου πεις ότι, άμα δεν ξέρεις από υφάσματα και κοστούμια, πώς θα βρεις τον καλό ράφτη;;;
Άρα, καλύτερα 'επώνυμα'Ομοίως, τα καλύτερα ηχεία δεν μπορεί παρά να είναι τα Sony (επώνυμα)
Κάτι Krell, Quad κλπ δεν τα ξέρει ούτ' η μάνα τους - για το λούτσο θα είναι -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Που να τρέχεις σε προσωπικό σου ράφτη, να στο ράψει στα μέτρα σου με ύφασμα Super 120...
Θα μου πεις ότι, άμα δεν ξέρεις από υφάσματα και κοστούμια, πώς θα βρεις τον καλό ράφτη;;;
Άρα, καλύτερα 'επώνυμα'Ομοίως, τα καλύτερα ηχεία δεν μπορεί παρά να είναι τα Sony (επώνυμα)
Κάτι Krell, Quad κλπ δεν τα ξέρει ούτ' η μάνα τους - για το λούτσο θα είναιΕπειδη κοστουμι βρηκα και ηχεια εχω, τα ALKO τα ξερεις?
-
Η ALKO νομίζω ότι είναι θυγατρική μιας μεγάλης γνωστής εταιρείας -άν θυμάμαι καλά της ΚΟΝΙ.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Κάτι Krell, Quad κλπ δεν τα ξέρει ούτ' η μάνα τους - για το λούτσο θα είναι... τα guad είναι από τα μεγαλύτερα brand name στο χώρο των hi end ηχείων και η krell αντίστοιχα αλλά στα ενισχυτικά ... και το κοστούμι το ράβεις στο ράφτη για να πετύχεις , κυρίως τη βέλτιστη εφαρμογή πάνω σου ... κάτι σαν τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις ... ας πούμε ... οπότε λοιπόν ... καλή τύχη
... εξάλλου πάντα η τύχη είναι με τους τολμηρούς !
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
Κάτι Krell, Quad κλπ δεν τα ξέρει ούτ' η μάνα τους - για το λούτσο θα είναι... τα guad είναι από τα μεγαλύτερα brand name στο χώρο των hi end ηχείων και η krell αντίστοιχα αλλά στα ενισχυτικά ... και το κοστούμι το ράβεις στο ράφτη για να πετύχεις , κυρίως τη βέλτιστη εφαρμογή πάνω σου ... κάτι σαν τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις ... ας πούμε ... οπότε λοιπόν ... καλή τύχη
Τα πράγματα προχωράνε, μπήκε και η Krell στα ηχεία, όσο για τα Quad ακόμα οι μεσαίες τους και ειδικά στην απόδοση της γυναικείας φωνής δεν έχει ξεπεραστεί, είναι δύστροπα, θέλουν προσοχή, θέλουν καλά ενισχυτικά κλπ.
http://www.avrev.com/home-theater-louds ... akers.html -
Ο χρήστης larson έγραψε:
Δεν είναι θέμα τύχης, αν μπορείς να βρεις τον καλό ράφτη.
Σε κάθε περίπτωση, δεν συνέκρινα μάρκες, αλλά σχολίασα την ιδεοληψία περί τα 'επώνυμα' σε κάθε χώρο, που μόνον μέχρι ενός (κοντινού) σημείου μπορεί να υποκαταστήσει τη γνώση για έκαστο αντικείμενο.@σάξονα: Είσαι στη Θεσσαλονίκη, άρα κοντά σε έναν από τους 3-4 (μόνον) πραγματικά ειδήμονες μηχανικούς αναρτήσεων στην Ελλάδα (Κυρλαγκίτσης). Τελεία.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
@σάξονα: Είσαι στη Θεσσαλονίκη, άρα κοντά σε έναν από τους 3-4 (μόνον) πραγματικά ειδήμονες μηχανικούς αναρτήσεων στην Ελλάδα (Κυρλαγκίτσης). Τελεία.Kαι πολλούς λες..
Είναι εξουσιοδοτημένος κατασκευαστής και επισκευαστής των Bilstein, τα αμορτισέρ του δεν τα αλλάζεις ΠΟΤΕ. Απλά όποτε χρειάζεσαι, κανονίζεις ραντεβού και σου κάνει refill τα υπάρχοντα αμορτισέρ, χωρίς να πρέπει να αγοράσεις καινούρια...
Για πληροφορίες και ερωτήσεις καλέστε στο 2310796799 κος Κυρλαγκίτσης Μιχάλης.
Και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12286
-
Ρε παιδια, τα αμορτισερ προοριζονται για ενα ταπεινο, αργο, ζημιαρικο, ψιλοσκουριασμενο Fiat Punto που τριζει ολοκληρο .
Δε θελω ρυθμιζομενα, ουτε ειδικη παραγγελια...Τελοσπαντων, εχει δοκιμασει κανεις τα ALKO Motorsport?
-
ε βαλε και συ 4 αμορτισερ οτι να ναι μωρε .
εγω εβαλα μπλισταιν μαυρα ,ενταξει καλο αμορτισερακι ειναι,μια χαρα δουλευει.190 ευρω εσκασα
τα μονροε αερος τα απλα ειναι πιο φθηνα.
-
Sorry φίλε, απλώς είδα τι έγραψε ο Coyot για τον Κυρλαγκίτση. Και επειδή έχω δει δουλειά του (έχει πάει φίλος μου εκεί), το ανέφερα.
-
γεια σας,,,θέλω να αλλάξω τα αμορτισέρ σε ενα πασσατ του 99.....θέλω όμως να παραμείνω στα ιδια επίπεδα ανεσης....να βάλω πάλι της μανας του?
Περί Αναρτήσεων