-
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
Πολυ καλησπερα σας .. Μετα απο 3 χρονια επιστρεφω ξανα... χαχα .. λοιπον.. ειμαι εκεινος ο τυπος με το lotus elan που το συγκεκριμενο θεμα κυκλοφορει ακομα .. πλεον ηρθε η ωρα της αναρτησης και θελω τα φωτα σας. Εχω ηδη στραφει σε συγκεκριμενο συνεργειο οπου περιμενω απαντησεις αλλα θελω να ακουσω και εσας . Τι γινεται λοιπον... θελω νεα αμορτισερ μπρος πισω.. και το θεμα ειναι πως διαθεσιμα κιτ υπαρχουν απο τις εξης εταιρειες
1.AVO
2.NITRON
3.GAZ
4.PROTECH
και 5η λυση καποιος που μου ειπε πως μπορω να βαλω sachs (400euro)Aκομα ειμαι προς διερευνηση καθως χθες (28/4/14) πηγα στο συνεργειο και ειπαμε οτι ξεκιναμε ψαξιμο.
Εχετε λοιπον ιδεα απο την αγγλικη 4αδα εταιρειων τι παιζει και κατα ποσο αξιολογες ειναι? Ανθρωπος που μολις φορεσε OHLINS στο evo x μου λεει μην εμπιστευεσαι οτιδηποτε αγγλικο. Παρολα αυτα με βλεπω να δυσκολευομαι και οσων αφορα και αλλες εταιρειες..
Ακουω λοιπον γνωμες...πες τον ανθρωπο να κοψει την πρωινη γιατι τον πειραζει.
αν θες να βαλεις κατι σοβαρο να βαλεις nitron. αλλα δεν ξερω αν αξιζει να δωσεις σεβαστο ποσο χρηματων για το elan...
ποσο μαλλον για χρηση δρομου.τα μαμα τι μαρκα ειναι και ποσο κοστιζουν;
-
Καλησπέρα,
έχει κάποιος να προτείνει κάτι για Astra H 1.6 5θ.
Έχω στα υπόψη bilstein μαύρα με 180€ 4άδα και sachs με 200 4άδα.
Επίσης, μου είπαν για κάποια streetware που είναι made in germany.Έχει ακόυσει κάποιος κάτι γι'αυτά??
126€ τα δίνει ο τύπος.. -
Καλημερα σε ολα τα μελη.
Σε ενα audi a1 που προκειται να παρραγειλω...στην εκδοση (Ambition) που
θα εχει το αμαξι εχεις την δυνατοτητα βαλεις δυναμικη ή σπορ αναρτηση οπως λεει και η εταιρεια.
Η δυναμικη ειναι στανταρ στην προηγουμενη εκδοση.
Ποια η διαφορα τους ? -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Καλησπέρα,
Επίσης, μου είπαν για κάποια streetware που είναι made in germany.Έχει ακόυσει κάποιος κάτι γι'αυτά??
126€ τα δίνει ο τύπος..Να αποφύγεις τα bilstein τα μαύρα, είναι κακής ποιότητας. Monroe Reflex, καλή και οικονομική λύση.
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι εννοείς κακή ποιότητα??
Πέφτουν γρήγορα?
Τα είχα για καλύτερα τα bilstein από τα monroe τουλάχιστον.. -
παντως εγω θα σου προτεινα τα kayaba exel-g.σε οτι αυτοκινητο τα εχω βαλει εχω μεινει ευχαριστημενος.εχω οδηγησει οπελ astra 1.4 16v του 1996 με τα monroe reflex ενω φαινονται σφιχτα σε ανωμαλιες στις στροφες μαλακωνουν πολυ και γερνει πολυ το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
παντως εγω θα σου προτεινα τα kayaba exel-g.σε οτι αυτοκινητο τα εχω βαλει εχω μεινει ευχαριστημενος.εχω οδηγησει οπελ astra 1.4 16v του 1996 με τα monroe reflex ενω φαινονται σφιχτα σε ανωμαλιες στις στροφες μαλακωνουν πολυ και γερνει πολυ το αυτοκινητο.+1000!!!!
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Καλησπέρα,
126€ τα δίνει ο τύπος..τοσπ φθηνά;;;;; που;;;;;
-
http://streetware.gr/search.aspx?search ... =12&page=1
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Τα είχα για καλύτερα τα bilstein από τα monroe τουλάχιστον..Υπάρχουν bilstein και bilstein κοκ, όλες οι μάρκες έχουν απλά μοντέλα και πιο καλά μοντέλα. Διαλέγεις και παίρνεις (και πληρώνεις).
..... ενω φαινονται σφιχτα σε ανωμαλιες στις στροφες μαλακωνουν πολυ και γερνει πολυ το αυτοκινητο.
Στις ανωμαλίες ή στις αλλαγές κατεύθυνσης παίζουν ρόλο τα αμορτισέρ. Σε στροφές όμως και μάλιστα παρατεταμένες οι κλίσεις δεν εξαρτώνται από τα αμορτισέρ αλλά από ελατήρια, αντιστρεπτικές, βάρος, ύψος κέντρου βάρους κλπ. Δε φταίει το αμορτισέρ.
-
Πολυ κακη φημη για το bilstein b4 τα μαυρα. Σε seat ibiza φιλου κοπαναει σαν μην πω τι, επισης τερματιζει με το παραμικρο. Σε αλλα αμαξια συμπεριφερεται πολυ καλα οπως το δικο μου σκοντα φαβοριτ. Μηπως κυκλοφορουν μαιμουδες?
-
Δεν είμαστε για πειράματα όμως..
Θα κοιτάξω και για ΚΥΒ να δω τιμές..
Ξέρει κανείς κάποιον με καλές τιμές??? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα είχα για καλύτερα τα bilstein από τα monroe τουλάχιστον..
Υπάρχουν bilstein και bilstein κοκ, όλες οι μάρκες έχουν απλά μοντέλα και πιο καλά μοντέλα. Διαλέγεις και παίρνεις (και πληρώνεις).
..... ενω φαινονται σφιχτα σε ανωμαλιες στις στροφες μαλακωνουν πολυ και γερνει πολυ το αυτοκινητο.
Στις ανωμαλίες ή στις αλλαγές κατεύθυνσης παίζουν ρόλο τα αμορτισέρ. Σε στροφές όμως και μάλιστα παρατεταμένες οι κλίσεις δεν εξαρτώνται από τα αμορτισέρ αλλά από ελατήρια, αντιστρεπτικές, βάρος, ύψος κέντρου βάρους κλπ. Δε φταίει το αμορτισέρ.
συμφωνω οτι σε παρατεταμενες στροφες λειτουργουν τα ελατηρια.σε κλειστες στροφες το δοκιμασα(επερνε κλισεις) και αλλαγες πορειας που εκανα ''αργουσαν'' να υπακουσουν.τα kyb τα θεωρω μια κλαση πανω.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
....τα kyb τα θεωρω μια κλαση πανω.Το να κατηγορείς έτσι απλά μια μεγάλη και καταξιωμένη και για πολλούς κορυφαία μάρκα είναι μεγάλη κουβέντα. Καλό είναι να αναφέρεσαι σε συγκεκριμένα μοντέλα πχ το μαύρο Bilstein σε σχέση με το τάδε KYB στο τάδε αυτοκίνητο μου φάνηκε μάπα κλπ. Αλλιώς δείχνεις είτε προκατάληψη είτε ασχετοσύνη....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....τα kyb τα θεωρω μια κλαση πανω.
Το να κατηγορείς έτσι απλά μια μεγάλη και καταξιωμένη και για πολλούς κορυφαία μάρκα είναι μεγάλη κουβέντα. Καλό είναι να αναφέρεσαι σε συγκεκριμένα μοντέλα πχ το μαύρο Bilstein σε σχέση με το τάδε KYB στο τάδε αυτοκίνητο μου φάνηκε μάπα κλπ. Αλλιώς δείχνεις είτε προκατάληψη είτε ασχετοσύνη....
αν θεωρεις καταξιωμενη και κορυφαια μαρκα τη monroe τοτε τα bilstein και τα koni τι τα θεωρεις?εγω ειπα οτι στο astra δεν μου αρεσαν καθολου σε αντιθεση σε αλλα 2 αυτοκινητα ενα ευρωπαικο και ενα κορεατικο που με τα kyb -exel-g ειμαι πληρως ικανοποιημενος σε αντοχη-κρατημα-ανεση.υπαρχουν καποια αμορτισερ που ταιριαζουν καλυτερα σε καποια αυτοκινητα αλλα μην περιμενεις οτι θα μετατραπει η αναρτηση σε super αναρτηση.
-
Ολα ιδια ειναι ποιοτικα στην κατηγορια που μιλαμε δηλαδη bilstein b4, kyb excel-g, monroe original..και γενικα ολες οι μαρκες με τα οικονομικης σειρας αμορτισερ. Η διαφορα εχει να κανει αποκλειστικα στο πως θελει ο καθενας το αμαξι του, μαλακο, λιγο πιο σκληρο κ.α και παλι δεν εχουν μεγαλες αποκλισεις.
-
@panos3
Το θέμα δεν είναι η μάρκα (εγώ θεώρησα ότι αυτό που θεωρούσες υποδεέστερο ήταν το bilstein οπότε σε αυτό αναφερόμουνα. Το θέμα είναι ότι αναφέροντας μάρκα χαντακώνεις τη μάρκα ενώ θα πρέπει να λες το μοντέλο. Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο cson με τη δημοσίευση του οποίου συμφωνώ.@cson
Ακριβώς αυτό!! Παίζει μεγάλο ρόλο ο προσωπικός παράγοντας, τι γουστάρει ή τι έχει συνηθίσει ο καθένας. Και βέβαια πως και πού χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του. Βέβαια στηριζόμενο περισσότερο στον τυπικό χρήστη κάποιου αυτοκινήτου μπορεί να έχει καθιερωθεί να λέμε ότι για τα τάδε αυτοκίνητα ταιριάζουν τα τάδε μάρκας αμορτισέρ. Στην πράξη βέβαια είναι γενικολογία γιατί ο κάθε χρήστης είναι όπως είπαμε διαφορετικός άσχετα από το αυτοκίνητο που διάλεξε.
Μια γενικά ασφαλής επιλογή είναι η τοποθέτηση του εργοστασιακού με βάση το σκεπτικό ότι ο κατασκευαστής που έχει εξελίξει και δοκιμάσει το αυτοκίνητο κλπ κλπ..... δεν την ενστερνίζομαι αλλά τη σέβομαι. -
Φίλοι καλησπέρα....έχω ένα Αουντι 80 Β3 (όσοι ξέρουν) και ειμαι σε φάση αλλαγής ανάρτησης...
Να πω οτι το αμαξι το έχω στην πένα διότι το αγαπώ πραγματικά ειναι συνεσθηματικη η αξία του για μένα παρ'οτι το έχω πάρει τωρα 3 χρόνια καθ'οτι μεγάλωσα με το μοντέλο αυτο του πατέρα μου...
Λοιπόν..ο πρωιν κάτοχος δεν ξερω γτ μπροστά ειναι ΜΑΜΑ ανάρτηση και πίσω Bilstein B6 ΑΑΑΝΝ δεν κάνω λάθος..με τα πολλα το αμαξι κοπαναει άσχημα εμπρός κ πίσω αν βάλω 2 άτομα βρίσκει ο τροχός(λάστιχο) στο θολό σε κάτι σκαμπανεβάσματα...(μόνο μεριά συνοδηγου πίσω) επίσης το αμαξι δεν ειναι αρκετά χαμηλωμένο για να πεις πως φταίει αυτο..
Τωρα λοιπον θελω να αλλάξω 4τραδα ν πάω σε μια σπορ και άνεση και θα παρακαλούσα αν μπορείτε φυσικά να δώσετε μια βοήθεια.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. -
Οτι και να βάλεις καλό θα είναι. Μην τι ψυριζεις και πολύ
-
@Manos80....
....και θα παρακαλούσα αν μπορείτε φυσικά να δώσετε μια βοήθεια.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..δεν έχω φίλε μου...και'γώ άνεργος είμαι!!
Περί Αναρτήσεων