-
Tί αμορτισέρ να βάλω σε Corolla 1.3 G6;Tα ελατήρια θα παραμείνουν τα μαμά.Η ΤΟΥΟΤΑ Kayaba βάζει;Ξέρει κανείς ;Εναλλακτικές λύσεις ;Τιμές;
-
Tί αμορτισέρ να βάλω σε Corolla 1.3 G6;Tα ελατήρια θα παραμείνουν τα μαμά.Η ΤΟΥΟΤΑ Kayaba βάζει;Ξέρει κανείς ;Εναλλακτικές λύσεις ;Τιμές;
-
-
Kayaba θα βρεις ... αλλά δεν θα σου πρότεινα ... Είχα βάλει τα 5ποντα σε Suzuki Swift με ελατήρια Vogtland και ήταν ιδιαίτερα σκληρά, μάλλον θεόσκληρα ...
Προτέινω αμορτισέρ ή και κιτ σε κάτι ποιο ήρεμο ... π.χ. Apex, H&R, SACHS, KAW, Decarbon, Monroe εφόσον βγάζουν για το Corolla ...
Aν βρεις Decarbon για την Corolla στα προτείνω για εργοστασιακά ελατήρια ... -
Ποια αμορτισέρ είχες βάλει; Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ΚΑΥΑΒΑ για το ίδιο μοντέλο, όπως και με κάθε άλλη εταιρία. Άλλοι έχουν βρει τα 'KAYABA' (έτσι γενικά και αόριστα...), πολύ μαλακά.
-
Ο χρήστης mic_parauno έγραψε:
Tί αμορτισέρ να βάλω σε Corolla 1.3 G6;Tα ελατήρια θα παραμείνουν τα μαμά.Η ΤΟΥΟΤΑ Kayaba βάζει;Ξέρει κανείς ;Εναλλακτικές λύσεις ;Τιμές;Kayaba πάντως έχει από τη μάνα της η Carina και η Corona (Carina ταξί), άρα βάζει τέτοια η Toyota-για Corolla συγκεκριμένα δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Ποια αμορτισέρ είχες βάλει; Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ΚΑΥΑΒΑ για το ίδιο μοντέλο, όπως και με κάθε άλλη εταιρία. Άλλοι έχουν βρει τα 'KAYABA' (έτσι γενικά και αόριστα...), πολύ μαλακά.α! σωστά...
είχα βάλει τα μαύρα τα 5ποντα ... (είναι τα EXCEL G)
Θεόσλκηρα όσο δεν πήγαινε ... έχανα το αυτοκίνητο για την πλάκα μου ... εντελώς απόλυτο ...
Μετά από ένα μπλοκάρισμα τροχών και χτύπημα σε χαμηλό πεζοδρόμιο με το Swift ... έσπασε πολύ εύκολα το ΚΑΥAΒΑ και από τότε έχω χάσει λιγάκι την εμπιστοσύνη μου προς αυτά ...Η ΚΑΥΑΒΑ βγάζει και μαλακά ... αλλά ...
-
Μάλλον δεν με καταλάβατε.Εγώ ρώτησα απλώς αν η TOYOTA (αντιπροσωπεία) βάζει τα kayaba.Δεν είπα ότι θέλω να τα βάλω!!
Τώρα το αυτοκίνητο φοράει τα μαμά και θέλω να τα αλλάξω. -
Λοιπόν για να μην ανοίγω άλλο θέμα.
Σκέφτομαι (λέω σκέφτομαι) να αλλάξω κάποια πραγματάκια στην Corolla μου (G6 1.6). Καταρχήν επισκέφτηκα τη σελίδα της ΤΤΕ και στη συνέχεια πήγα στην αντιπροσωπεία για τιμές και μου είπαν:- Ελατήρια χαμηλώματος (περίπου 3 εκ.)
Κόστος 250 Ευρω
-
4 Αμορτισερ. Κόστος 680 Ευρώ !
-
Αντιστρεπτικές
Κόστος 500 Ευρώ
Επίσης πήρα τιμές και για
- Μπροστινό spoiler
Kόστος 250 Ευρώ
- Εξάτμιση. (παρέλειψα να ρωτήσω αν εννοούν Rear silencer της φωτό)
Κόστος 350 Ευρω
Απόψεις - σχόλια παρακαλώ . Ποιος συνδυασμός είναι ικανοποιητικός για καλυτέρευση της συμεριφοράς του αυτοκινητου και μείωση κλίσεων αμαξώματος στις στροφές.
ΥΓ: Το είπα και σε φίλο μου ο οποίος πήρε κάποιον δικό του και μου είπε ότι 4 Kayaba (για το ποιά λόγω έλλειψης χρόνου δε ρώτησα - αλλά μάλλον τα πορτοκαλί. Είναι αρκετός αυτός ο χαρακτηρισμός; ) με ελατήρια χαμηλώματος μόνο 400 Ευρώ (φιλική τιμή). Τί λέτε;
-
Στέλιο, από τις τιμές για ΤΤΕ είναι φανερό ότι πληρώνεις το ...όνομα.
Πολύ πιθανόν τα ελατήρια και οι αντιστρεπτικές να είναι κάποιου γνωστού κατασκευαστή (πχ Εibach), όπως και τα αμορτισέρ, που είναι πανάκριβα.Από ότι καταλαβαίνω, είσαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο σου, και δεν έχεις εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, απλώς θέλεις να κάνεις μια μικρή αλλαγή.
Σε αυτή την περίπτωση θα σου έλεγα να βάλεις 4 ΚΥΒ (όχι τα απλά, τα αμέσως επόμενα, δεν ξέρω τη γκάμα της) με 4 ελατήρια χαμηλώματος 1-1.5 πόντου της H&R (είναι η μόνη που τα βγάζει). Παραπάνω χαμήλωμα πιστεύω δεν θα σου αρέσει, ειδικά αν κάνεις χωματόδρομο (στο Ακρόπολις θα βλαστημάς την ώρα και την στιγμή ). Νομίζω η Killen βγάζει σκληρότερα ελατήρια, που δεν χαμηλώνουν το αυτοκίνητο.
Πρόσεχε κάτι περίεργες μάρκες ελατηρίων, δεν κάνουν καλή κατεργασία στο μέταλλο, και τα ελατήρια 'πέφτουν' πολύ νωρίς και γίνονται επικίνδυνα.Η λύση 'μόνο αμορτισέρ' δεν θα κάνει πολλά, απλώς θα βελτιώσει το 'ride'. Χρειάζεσαι σκληρότερο ελατήριο για να δεις διαφορά. Αφού τελειώσεις με αμορτισέρ και ελατήρια, αν είσαι τελειομανής και θες λίγο παραπάνω υπερστροφή ή υποστροφή, βάζεις μία αντιστρεπτική ΤΤΕ στον ανάλογο άξονα, και φέρνεις το αυτοκίνητο εκεί ακριβώς που θες.
Η τιμή που σου έδωσαν για αμορτισέρ-ελατήρια είναι πολύ καλή.
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Στέλιο, από τις τιμές για ΤΤΕ είναι φανερό ότι πληρώνεις το ...όνομα.
Πολύ πιθανόν τα ελατήρια και οι αντιστρεπτικές να είναι κάποιου γνωστού κατασκευαστή (πχ Εibach), όπως και τα αμορτισέρ, που είναι πανάκριβα.Από ότι καταλαβαίνω, είσαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο σου, και δεν έχεις εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, απλώς θέλεις να κάνεις μια μικρή αλλαγή.
Σε αυτή την περίπτωση θα σου έλεγα να βάλεις 4 ΚΥΒ (όχι τα απλά, τα αμέσως επόμενα, δεν ξέρω τη γκάμα της) με 4 ελατήρια χαμηλώματος 1-1.5 πόντου της H&R (είναι η μόνη που τα βγάζει). Παραπάνω χαμήλωμα πιστεύω δεν θα σου αρέσει, ειδικά αν κάνεις χωματόδρομο (στο Ακρόπολις θα βλαστημάς την ώρα και την στιγμή ). Νομίζω η Killen βγάζει σκληρότερα ελατήρια, που δεν χαμηλώνουν το αυτοκίνητο.
Πρόσεχε κάτι περίεργες μάρκες ελατηρίων, δεν κάνουν καλή κατεργασία στο μέταλλο, και τα ελατήρια 'πέφτουν' πολύ νωρίς και γίνονται επικίνδυνα.Η λύση 'μόνο αμορτισέρ' δεν θα κάνει πολλά, απλώς θα βελτιώσει το 'ride'. Χρειάζεσαι σκληρότερο ελατήριο για να δεις διαφορά. Αφού τελειώσεις με αμορτισέρ και ελατήρια, αν είσαι τελειομανής και θες λίγο παραπάνω υπερστροφή ή υποστροφή, βάζεις μία αντιστρεπτική ΤΤΕ στον ανάλογο άξονα, και φέρνεις το αυτοκίνητο εκεί ακριβώς που θες.
Η τιμή που σου έδωσαν για αμορτισέρ-ελατήρια είναι πολύ καλή.
Thanks Πέτρο!
-
loipon na sas parathesv mai dokimazmeni lkisi sto diko mou g6r. amortiser koni kokkina, eletiria einbach kai antistreptikes tte ena mono tha sas pv i mera me ti nixta......
-
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ COROLLA G6 ΑΛΛΑΞΑ ΤΑ ΜΑΝΙΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΑΒΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΧΑΜΗΛΩΜΑΤΩΣ 4cm ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΑ 280 EYRO
-
Ο χρήστης ayrtonsenna for ever έγραψε:
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ COROLLA G6 ΑΛΛΑΞΑ ΤΑ ΜΑΝΙΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΑΒΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΧΑΜΗΛΩΜΑΤΩΣ 4cm ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΑ 280 EYROαφου εχεις ηδη βαλει αμμορτισερ τα οποια ειναι για τα ελατηρια [οσον αφορα την διαδρομη τους] της μανας του ............πως θα αλλαξεις τα ελατηρια με πιο χαμηλα;;;;;;;;
τα χαμηλα ελατηρια πανε πακετο με αμμορτισερ χαμηλωματος που εχουν και αναλογη μικροτερη ωφελιμη διαδρομη!!!!!!!!!
Αμορτισέρ για Corolla 1.3 G6