Ωραία, που θα βρέθούμε στο Ακρόπολις για ανταλλαγή φωτογραφικών απόψεων?
velvia 50αρι έχω πάρει αλλά νόμιζα πως βγαίνει και με περισσότερα ASA.
Τώρα με τον φακό τον 100στάρι και 2,8 (είναι προφανώς tele με makro)κάνεις ότι θέλεις . Μεγάλες ταχύτητες εννοώ. Έχεις βέβαια το πρόβλημα ότι έχεις σταθερό κάδρο και πρέπει να βρεις συγκεκριμένη απόσταση.
-
Ρωτάω τούς πιό ειδικούς:
Ποιό φίλμ(γιά slides παντα) θα χρησιμοποιήσουν;
Με ποιά ταχυτητα θα κάνετε panning?
Τί φακό θα προτιμήσετε;
AF ή MF είναι καλύτερο στά περάσματα;Εγώ λέω νά ξεκινήσω μέ KODAK Extra colour κατοστάρι,καί αν έχει συννεφιά να το πουσάρω στα 400.Η να πάρω καί κανα-δυό 400άρια μαζί;
Φακό έχω ενα 24-85 3,5/4,5,καί ένα 75-300 4/5,6,καί μάλλον θά τους δουλέψω καί τους δύο.
Για PANNING,να κατέβω στό 1/45 σκέφτωμαι,τί λέτε;
Και τέλος,προεστιασμένος με MF,πιστεύω ότι θά τά πάω καλύτερα.
Η μηχανή μου είναι μια Canon EOS 50E. -
Ρωτάω τούς πιό ειδικούς:
Τί φακό θα προτιμήσετε;
AF ή MF είναι καλύτερο στά περάσματα;Εγώ λέω νά ξεκινήσω μέ KODAK Extra colour κατοστάρι,καί αν έχει συννεφιά να το πουσάρω στα 400.Η να πάρω καί κανα-δυό 400άρια μαζί;
Φακό έχω ενα 24-85 3,5/4,5,καί ένα 75-300 4/5,6,καί μάλλον θά τους δουλέψω καί τους δύο.
Ρωτάω τούς πιό ειδικούς:
Τί φακό θα προτιμήσετε;
Ωραίο το θεματάκι.
Xωρίς να είμαι ειδικός. Απλός ερασιτέχνης είμαι κι εγώ.- Οι φακοί σου είναι σκοτεινοί (και οι δικοί μου ), αν έχει και συννεφιά....για panning με 100στάρι, μην το σκέφτεσαι καθόλου.
- Η τεχνική του panning που χρησιμοποιώ είναι MF, προεστιασμένο στο σημείο που θέλεις, καρφωτή ταχύτητα 1/30-1/45 και 'κυνήγι' (ξέρεις από αυτά ) αυτοκινήτου μέχρι το σημείο που έχεις εστιάσει.
- Εγώ θα πάρω μόνο φίλμ (αρνητικό, όχι slide), που θα είναι 400αρια και 800αρια. Δοκίμασε το 800αρι της Fuji (Riala) και θα με θυμηθείς. Το διαφημίζει σαν 200αρι. Δεν πουσάρω λίγα ASA. Προτειμώ να έχει κόκκο, από το να χάσω σε χρώματα πουσαρίσματος.
- Παντού παίζω MF με καρφωτές ταχύτητες, ανάλογα την απόσταση 1/125 μινιμουμ. Το AF δεν προλαβαίνει...παρά μόνο στο SP.
5)Fuji Velvia slide έχεις δοκιμάσει? Βγαίνει νομίζω μέχρι 400αρι.
Περιμένουμε και από άλλους απόψεις στα...λάθη μας
-
Το VELVIA Κώστα είναι καταπληκτικό φιλμάκι,αλλά βγαίνει μόνο πενηντάρι.
Λές να δοκιμάσω μέ εναν 100/2,8 ΜΑΚΡΟ που έχω;
PANNING εκανα φέτος στο Θερμαϊκού,με συννεφιά,μέ τόν 75-300,κατοσταράκι ΚΟΝΤΑΚ,καί ταχύτητα 1/90.
Το αποτέλεσμα ήταν καλούτσικο,ΝΕΤ το θέμα,αλλά όχι αρκετα θολό το φόντο.
Το χρώμα του KODAK Extra Colour 100,καταπληκτικο,καί ο κόκκος ανύπαρκτος.Θα τό συγκρινα με τό VELVIA άνετα. -
Ωραία, που θα βρέθούμε στο Ακρόπολις για ανταλλαγή φωτογραφικών απόψεων?
velvia 50αρι έχω πάρει αλλά νόμιζα πως βγαίνει και με περισσότερα ASA.
Τώρα με τον φακό τον 100στάρι και 2,8 (είναι προφανώς tele με makro)κάνεις ότι θέλεις . Μεγάλες ταχύτητες εννοώ. Έχεις βέβαια το πρόβλημα ότι έχεις σταθερό κάδρο και πρέπει να βρεις συγκεκριμένη απόσταση. -
Δυστυχώς δεν έχω πλέον τον χρόνο να 'παίξω' αλλά θα πρότεινα σε σχετικά κοντινά πλάνα να παίζατε και με Α/Μ με υψηλό κοντράστ.
Ο Ελληνικός ήλιος , η φύση και η κίνηση των αυτοκινήτων μπορεί να δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα.
Κωστή , Αντρέα ,
Δεν κάνουμε έναν εσωτερικό διαγωνισμό με την καλίτερη φωτό του φετεινού Ακρόπολις???
4Τ τι λέτε? Θα την/τις δημοσιεύσετε?
-
Αρη, εγώ τα 3-4 φιλμάκια θα τα τραβήξω. Ας βάλουμε κάτω τις καλύτερες.
Εγώ είμαι μέσα, ασχέτως από τους 4Τ. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ωραίο το θεματάκι.
Xωρίς να είμαι ειδικός. Απλός ερασιτέχνης είμαι κι εγώ.- Οι φακοί σου είναι σκοτεινοί (και οι δικοί μου ), αν έχει και συννεφιά....για panning με 100στάρι, μην το σκέφτεσαι καθόλου.
- Η τεχνική του panning που χρησιμοποιώ είναι MF, προεστιασμένο στο σημείο που θέλεις, καρφωτή ταχύτητα 1/30-1/45 και 'κυνήγι' (ξέρεις από αυτά ) αυτοκινήτου μέχρι το σημείο που έχεις εστιάσει.
- Εγώ θα πάρω μόνο φίλμ (αρνητικό, όχι slide), που θα είναι 400αρια και 800αρια. Δοκίμασε το 800αρι της Fuji (Riala) και θα με θυμηθείς. Το διαφημίζει σαν 200αρι. Δεν πουσάρω λίγα ASA. Προτειμώ να έχει κόκκο, από το να χάσω σε χρώματα πουσαρίσματος.
- Παντού παίζω MF με καρφωτές ταχύτητες, ανάλογα την απόσταση 1/125 μινιμουμ. Το AF δεν προλαβαίνει...παρά μόνο στο SP.
5)Fuji Velvia slide έχεις δοκιμάσει? Βγαίνει νομίζω μέχρι 400αρι.
Θελω δυο φωτογραφιες για διαβατηριο.Τι ωρα να περασω απο το 'FOTO CMARINE' ?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Θελω δυο φωτογραφιες για διαβατηριο.Τι ωρα να περασω απο το 'FOTO CMARINE' ?Σήμερα κλείσαμε, αν δεν βιάζεσαι, στην SSS την άλλη Παρασκευή!!! Και προσφορά ημέρας στις 2+1 δώρο.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αρη, εγώ τα 3-4 φιλμάκια θα τα τραβήξω. Ας βάλουμε κάτω τις καλύτερες.
Εγώ είμαι μέσα, ασχέτως από τους 4Τ.paizoun kai digital h apagoreyontai dia ropalou???
-
Ολα , όλοι , τα πάντα παίζουν!!!
Το είχα θέσει σαν θέμα και πέρσυ!!!
Ας το αφήσουμε ελεύθερο όπως λέει και ο Κωστής και βλέπουμε!
Δυστυχώς εγώ δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να βγάλω action photos φέτος.
Θα χαρώ τις δικές σας!
Υ.Γ. Ένα Xsara παντιασμένο με πολύ σκόνη θα μου βγάλετε pls !!!
-
Αρη,δυστυχώς δέν μπορώ να δημοσιεύσω φωτογραφείες,διότι δέν ξέρω τόν τρόπο.
Γιά ασπρόμαυρο πού είπες,μού άρεσε η ιδέα!!!
AGFA SCALA 200X,είχα χρησιμοποιήσει παλιώτερα(χιονισμένο τοπίο)καί μού άρεσε το κοντράστ πολύ.Αν θα βρώ ξανά,θά τό 'χτυπήσω'. -
Φυσικά και παίζουν οι ψηφιακές.Το μέλλον είναι εδώ...
Για ταχύτητα φίλμ προτιμώ τα 400 ASA (ή ISO).
Με την ψηφιακή DSLR που έχω θα μπορώ να παίζω με το ISO, αλλά προβλέπω να μένω στα 400 για action φωτογραφίες και να γυρνάω στα 100 στο service park.Τώρα για πόσα καρούλια φίλμ ή ψηφιακό χώρο στη δική μου περίπτωση, ελπίζω να μου φτάσουν τα 20 GB του σκληρού μου δίσκου του laptop.
Για προστασία ενάντια στην σκόνη τι έχετε σκεφτεί;
Προς το παρόν έντυσα το σώμα της κάμερας με διαφανές πλαστικό που τυλίγουμε τα τρόφιμα και άνοιξα τρύπες στη θέση για μπαταρία, στην υποδοχή για τον φακό, στη θέση για το compact flash και σε μερικά ακόμα ζωτικά σημεία για την κάμερα.Και για τον cmarin.Το AF προλαβαίνει αν έχεις το κατάλληλο εργαλείο...
-
Εγώ πάντος μόνο 400άρι χρησιμοποιούσα στους αγώνες. Με κλειστό διάφραγμα για να έχεις μεγάλος βάθος πεδίου και να μη χρειάζεται εστίαση δεν φτάνουν οι χρόνοι για χαμηλότερα φιλμ.
Αλλά αποφάσισα να μην ξανατραβήξω. Η προσπάθεια να τραβήξω καλές φωτογραφίες με έκανε να μην παρακαλουθώ τον αγώνα. -
Πάμε λοιπόν και ότι βγάλουμε.
Ο TGD έχει δίκιο σε αυτό που λέει, γι αυτό πέρσι οι περισσότερες φωτος ήταν από SP και απλές διαδρομές.ΥΓ Αρη, θα προσπαθήσω να σου κάνω το χατήρι με την Xsara
-
Οτι φωτογραφίες βγάλετε θα τις βάλετε σε κανένα site να τις δούμε και εμείς???
-
Ο χρήστης YanniG έγραψε:
Φυσικά και παίζουν οι ψηφιακές.Το μέλλον είναι εδώ...Tο μέλλον είναι εδώ βέβαια, αλλά τα λεφτά είναι αλλού. Δεν έχω δυστυχώς διαθέσιμα για DSLR. Mόλις πέσει η τιμή της EOS 1D στα 1000 Ε, θα την πάρω....
Και για τον cmarin.Το AF προλαβαίνει αν έχεις το κατάλληλο εργαλείο......
Φυσικά!!! Αλλά εγώ κι ο HUNDER μάλλον δεν το έχουμε....
-
Πραγματικά καλή ιδέα!!!!!
Αρη θα σου φωτογραφίσω κι εγώ καποιο Xsara! Τώρα το τι θα βγει άγνωστο!!!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αλλά αποφάσισα να μην ξανατραβήξω. Η προσπάθεια να τραβήξω καλές φωτογραφίες με έκανε να μην παρακαλουθώ τον αγώνα.
Παντως η μηχανη να ειναι σε ετοιμοτητα (Stand by το λενε ελληνικα) για τυχον ζεμπεκια καποιου θεου η αγιου.