-
Στην πεζό που ρώτησα τελικά μου είπαν ότι υπάρχει και μια σειρά αμορτισέρ τα οποία είναι πιο σκληρά .
Επίσης πολύ καλά λόγια άκουσα και για τα Monroe και μου είπανε ότι αυτά «κάθονται» καλύτερα στο αμάξι μου σε σχέση με το KY που είναι πάρα πολύ σκληρά.κάποιος πιυ να έχει άποψη για αυτήν την μάρκα αμορτισέρ?? -
Βάλε τα σκληρά της πεζό. Πολύ καλά για το αυτοκίνητο. Πάντως νομίζω πως είναι διπλής ενέργειας και του 406.
Ποιά μονρόε; Τα ριφλεξ;
-
ναι τα reflex. αυτα που ανεφερες και εσυ πιο πανω
τα μαμα αμορτισερ ειναι μονο λαδιου τελικα πηγα σημερα και ρωτησα.
τα ΚΥ μου ειπανε οτι εινια πολυ σκληρα .
εχεις αποψη για τα reflex? -
Για τα ριφλέξ προσωπική άποψη δεν έχω, από φίλο μου όμως που τα είχε βάλει σε ένα πόλο δεν άκουσα και τα καλύτερα. Αρκετά σκληρά, χωρίς τον ανάλογο περιορισμό στις κίσεις...
-
..
-
καταλαβα .αρα ακυρα τα ριφλεχ
-
H λύση είναι μια και πολύ απλή βάλε τα μαμά. Και πολύ καλής ποιότητας είναι και κούτι ταιριάζουν στο αμάξι προσφέροντας του μια οδική συμπεριφορά και άνεση που ακόμα και σήμερα θεωρείται απο τις κορυφαίες. Τα περί λαδιού και αερίου λαδιού άστα στην άκρη μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό αμορτισέρ ούτως ή άλλως. Αν θές δοκίμασε και τα ενισχυμένα αλλά εγώ θα έμενα στα απλά
-
Εγώ θα πρωτινά τα αμορτισέρ της Peugeot με προβάδισμα εννοείται τα ενισχυμένα.
-
Άντε, επιτέλους δεν μιλάω μόνος μου! Mirage, γιατί να μην βάλει τα ενισχυμένα; Η διαφορά στην άνεση είναι ελάχιστη.
-
Αν κοστίζουν παραπάνω από τα απλά και δεν έχουν μεγάλη διαφορά από άποψη setup δεν βλέπω τον λόγο να τα βάλει αν τον ικανοποιούν αυτά που έχει.
Αλήθεια για ποιά 406 είναι OE οι κωδικοί των ενισχυμένων? -
Δεν θυμάμαι πόσο κάνουν, πάντως η διαφορά στην αίσθηση τουλάχιστον είναι πολύ ωραία!
-
continental-sachs
-
Για το πρώτο μάλλον συμφωνώ για το δεύτερο αν και τα μαμά είναι Sachs πάλι συμφωνώ αν τα βρεί πιο φτηνά
Σε μένα ( Xsara ) τα μαμά ήταν Boge ( θυγατρική της Sachs ) αλλά δεν ξέρω αν ήταν τα automatic ή τα turbo -
Πριν δύο χρόνια αντικαταστάθηκαν τα αμορτισέρ στο οικογενειακό 406 (1.8 μοντ. 1996). Τελικά επιλέχθηκε η δοκιμασμένη λύση των εργοστασιακών. Συνδιάζουν την εξαιρετική άνεση με το καλό κράτημα που έκαναν γνωστό το 406 και η οδήγηση είναι σκέτη απόλαυση. Μάλιστα φαίνεται να αντέχουν για πολλά χλμ. μέχρι να πέσει η απόδοσή τους. Αν θα προχωρήσεις στην αγορά άλλων αμορτισέρ ψάξτο πολύ προηγουμένως.
Ως προς τα λάστιχα, μετά την αλλαγή των Goodyear που φορούσε από το εργοστάσιο, πέρασα κάτι θεϊκά Michelin Pilot MXV3A σε διάσταση όμως 195/60/15. Από τότε έχω δοκιμάσει διάφορα, πάντα σε 195/60/15: Pirelli P6000 (απογοήτευση, δε ζεσταίνονται με τίποτα), Firestone F590 (μετριότατα), Bridgestone Potenza RE720 ( τα έχω βάλει δύο φορές, και τις δύο ήμουν πολύ ευχαριστημένος - ταιριάζουν με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου). Κανένα όμως δεν μπόρεσε να φτάσει τα επίπεδα του MIchelin, γι'αυτό μήπως να έριχνες μια ματιά στο νέο Pilot Exalto; -
Λόγω τεχνικού προβλήματος στον υπολογιστή δεν μπορούσα να μπω . λοιπόν έχουμε για τα αμορτισέρ μετά από πολλή ψάξιμο και πονοκέφαλο
1 kayaba –αποκλείονται λόγω το ότι είναι πολύ σκληρά για το δικό μου αμάξι
2 blistain – αποκλείονται γιατί για το αμάξι μου έχει μόνο τα μαύρα και αυτά είναι πολύ χαλιά ,πολύ μαλακά
3 Monroe –αποκλείονται γιατί από μερικούς μηχανικούς που ρώτησα μου είπαν ότι βγάζουν πολλά προβλήματα και δεν είναι αξιόπιστα
4 μαμά αμορτισέρ –αποκλείονται γιατί είναι μόνο λαδιού και είναι σχετικά μαλακά
5 μάλλον τελικά θα βάλω boge ,η οποία είναι θυγατρική της sachs ,άκουσα πολλή καλά λόγια για τα εν λόγω αμορτισέρ από τρεις διαφορετικές πήγες ,όλοι μου είπαν ότι είναι το αμορτισέρ που ταιριάζει περισσότερο με το στήσιμο του το αμαξιού μου ,άρα καταλήγω εδώ .όσον αφορά τα λασστικα σίγουρα τα exalco θα ήταν μια πολύ καλή λύση αλλά δεν βγαίνουν στις δικές μου διαστάσεις 195/65/15 . Επίσης η Michelin έχει βγάλει ένα καινούργιο ελαστικό το primacy HP ,και αυτό παρά πολύ καλό αλλά και σε αυτό δεν έχει διαστάσεις για εμένα ¨( ,άρα μοναδική επιλογή από Michelin τουλάχιστον είναι τα Pilot primacy
σκέφτομαι επίσης τα continental premium contact 2 -
Ποια boge θα βάλεις...
Ρωτάω γιατι υπάρχουν και λαδιού και αερίου λαδιού...Πές τύπο να σε διαφωτίσω
Βάλε τα Conti είναι καλά -
απλα μου ειπανε το boge αερος λαδιου .εχει και αλλους τυπους? ξερεις τι παιζει με τα εν λογω αμορτισερ?
-
Έχει λαδιού και αέρος λαδιού.
Τα Boge τα φορούσε μαμά το Xsara μου. Μαλακά ήταν όχι κάτι ουάου. Επιμένω στα εργοστασιακά ( έχω γίνει βαρετός το ξέρω ) για το αμάξι σου -
οχι βρε . ισα ισα που σε ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειχνης. μαλλον εγω εχω γινει βαρετος
-
αλλα εργοστασιακα nop δεν βαζω
ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ -ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ PEYGEOT 406