-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Το λεω γιατι για να γινει πληρης αλλαγη στα υγρα φρενων ειναι μπελαλιδικη δουλεια φανταζομαι.Αντε να βγαλεις ολο το υγρο απο σωληνακια,δοχεια, να το ξαναβαλεις, εξαερωσεις κλπ.Για αυτο νομιζω οτι μαλλον αποφευγεται απο τα μαστορια(ελα μωρε δεν εχει τιποτα).
ΔΕΝ θελω να θιξω κανενα και τιποτα απλα αν δεν βλεπιες τι σου κανουν αστα να πανε/τα γράφεις σοβαρά ή κουβέντα να γίνεται;
-
προσφατα εκανα αλλαγη υγρων φρενων, η ολη διαδικασια διαρκει περιπου 15'.
-
Παίζουν δύο μέθοδοι για αλλαγή υγρών.
Η πρώτη είναι η προφανής και μπελαλίδικη: αδειάζουμε όλο το κύκλωμα των φρένων, ρίχνουμε το νέο υγρό, εξαερώνουμε, εξαερώνουμε, εξαερώνουμε... Επειδή μπαίνει πολυς αέρας στο κύκλωμα, θέλει και πολύ κόπο για να βγει οπότε χρεώνονται πολλά εργατικά και κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει.
Η δεύτερη είναι απλή και συνηθισμένη: ρουφάμε το παλιό υγρό από το δοχείο υπερχείλισης προσέχοντας να μην ρίξουμε τόσο πολύ τη στάθμη που να μπει αέρας στο κύκλωμα. Γεμίζουμε μέχρι πάνω το δοχείο με νέο υγρό και ανοίγουμε μια μια τις βαλβίδες στους τροχούς έχοντας κάποιον μέσα να τρομπάρει το φρένο και κάποιον να συμπληρώνει στο δοχείο υπερχείλισης υγρό. Έτσι χρησιμοποιούμε πολλαπλάσια ποσότητα νέου υγρού (περίπου 700ml στην corolla μου που έχει χωρητικότητα κυκλώματος λιγότερο από 300ml) και 'πλένουμε' όλο το κύκλωμα με το νέο υγρό. Προφανώς αφού τα δυο υγρά ανακατεύονται, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη αντικατάσταση του υγρού αλλά για μόνο αντικατάσταση κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου εξαέρωση (1-2 τρομπαρίσματα ανά τροχό για να είμαστε σίγουροι) και αν αλλάζουμε με αυτόν τον τρόπο σχετικά συχνά υγρό (πχ. 2 χρόνια) το κρατάμε φρέσκο με ελάχιστο κόστος. Σε μένα κόστισε συνολικά 17.5 ευρώ, από τα οποία τα 10 ήταν το υγρό (3 μπουκάλια από 3.20 ευρώ το μπουκάλι Bosch DOT4 250ml).
Έτσι έχουμε όλοι δίκιο, και ο zeys13 που λέει για μπελαλίδικη δουλειά και ο spiros που λέει για 15'! Με 15' κόπο και 15 ευρώ έξοδα κάθε 2 χρόνια νομίζω ότι είναι από τις δουλειές που δεν πρέπει να αμελούμε.
-
εγω πληρωσα για την αλλαγη των υγρων στη Σεατ: 18ε εργατικα και 12,46ε τα υλικα=30,46ε
-
Για τους opelakides το συνθετικο 5/30 σας το βρισκω 6€ το λιτρο...
γενικα ολα τα αναλωσιμα και υπολοιπα γνησια ανταλακτικα 30% εκπτωση απο τις τιμες που τα παιρνετε.οτι θελετε στειλτε pm να σας τα παρω ....
επισης καλη ακρη υπαρχει για billa accesories.
-
Σ' ένα χρόνο θα έχεις pm.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το λεω γιατι για να γινει πληρης αλλαγη στα υγρα φρενων ειναι μπελαλιδικη δουλεια φανταζομαι.Αντε να βγαλεις ολο το υγρο απο σωληνακια,δοχεια, να το ξαναβαλεις, εξαερωσεις κλπ.Για αυτο νομιζω οτι μαλλον αποφευγεται απο τα μαστορια(ελα μωρε δεν εχει τιποτα).
ΔΕΝ θελω να θιξω κανενα και τιποτα απλα αν δεν βλεπιες τι σου κανουν αστα να πανε/τα γράφεις σοβαρά ή κουβέντα να γίνεται;
Τα γραφω σοβαροτατα Εξαλλου αν διαβασετε προσεκτικα γραφω φανταζομαι που σημαινει οτι δεν ξερω.Βεβαια εξαρταται τι εννοει ο καθενας μπελαλιδικο.Για εμενα παντως το να βγαλεις τους τροχους, να κανεις εξαερωση , να εχεις εναν μεσα να του λες -πατα ασε πατημενος -ε δεν ειναι και τοσο απλο.Τωρα για τα 15 λεπτα που γραφει ο σπυρος τι να πω δεν ξερω.Αυτα παιδια και παντα φιλικα.
-
Δηλαδή θα σου χρεώσει συνεργείο αλλαγή υγρών φρένων -ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια- και δεν θα την κάνει επειδή θέλει... χρόνο;
-
Γιατι αμφιβάλεις;Ειδικα στα προγραματισμενα σερβις οπου χρεωνουν συμφωνα με τον καταλογο του αντιστοιχου σερβις.Ή μηπως πιστευουμε οτι γινονται ολα οσα σου λεει ο κατασκευστης στο καθε σερβις.Εγω στις 60000 χμ ημουν μπροστα στο σερβις πληρωσα κανονικα εφυγα,γυρισα σπιτι κοιταξα την αποδειξη και ειδα οτι με ειχαν χρεωσει και φιλτρο βενζινης που το αυτοκινητο δεν εχει.Φυσικα γυρισα πισω και πηρα την διαφορα.
-
Φυσικά και αμφιβάλλω, ειδικά για κάτι που ελέγχεται πολύ εύκολα και αφορά ασφάλεια επιβατών. Αν τώρα το πας στο μαστρό-Μήτσο -τυχαίο όνομα- όλα πιθανά είναι
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Τα γραφω σοβαροτατα Εξαλλου αν διαβασετε προσεκτικα γραφω φανταζομαι που σημαινει οτι δεν ξερω.Βεβαια εξαρταται τι εννοει ο καθενας μπελαλιδικο.Για εμενα παντως το να βγαλεις τους τροχους, να κανεις εξαερωση , να εχεις εναν μεσα να του λες -πατα ασε πατημενος -ε δεν ειναι και τοσο απλο.Τωρα για τα 15 λεπτα που γραφει ο σπυρος τι να πω δεν ξερω.Αυτα παιδια και παντα φιλικα.
Σε αμαξια με ABS γινεται με μηχανημα για να μην υπαρχει η πιθανοτητα να μπει αερας στο κυκλωμα,ετσι ξερω χωρις να το εχω δει ομως.Παντως οσες φορες εκανα αλλαγη υγρων ποτε δεν βγηκαν τροχοι και δεν χρειαστηκαν πανω απο 15 λεπτα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φυσικά και αμφιβάλλω, ειδικά για κάτι που ελέγχεται πολύ εύκολα και αφορά ασφάλεια επιβατών. Αν τώρα το πας στο μαστρό-Μήτσο -τυχαίο όνομα- όλα πιθανά είναιΚαι πως μπορεις να ελεγξεις αν οντως σου εχουν αλλαξει τα υγρα;Δεν νομιζω οτι γινεται.Μονο εαν εχουν αλλο χρωμα αλλα προφανως αν πας στην αντιπροσωπεια και σου βαλουν τα μαμισια το ιδιοχρωμα θα εχουν.
-
ΕΙΝΑΙ αδυνατον να μην καταλαβεις οπτικα τα παλια απο τα νεα υγρα.-
ειναι σαν να μην μπορεις να δεις διαφορα οπτικη μεταξυ παλιου και νεου λιπαντικου.. -
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Γιατι αμφιβάλεις;Ειδικα στα προγραματισμενα σερβις οπου χρεωνουν συμφωνα με τον καταλογο του αντιστοιχου σερβις.Ή μηπως πιστευουμε οτι γινονται ολα οσα σου λεει ο κατασκευστης στο καθε σερβις.Εγω στις 60000 χμ ημουν μπροστα στο σερβις πληρωσα κανονικα εφυγα,γυρισα σπιτι κοιταξα την αποδειξη και ειδα οτι με ειχαν χρεωσει και φιλτρο βενζινης που το αυτοκινητο δεν εχει.Φυσικα γυρισα πισω και πηρα την διαφορα.τι αμαξι εχεις και δεν εχει φιλτρο βενζινης?
-
Έχει, αλλά δεν αλλάζει. Είναι λέει κάπου στο ντεπόζιτο.
-
[b]27
-
[quote='TRAVELLER'][b]27
-
[quote='charmak66'][quote='TRAVELLER'][b]27
-
Για σκέτη αλλαγή λαδιών μου είχαν πάρει 5 ευρώ στην αντιπροσωπεία (και αν). Βέβαια λάδια-φίλτρο τα αγόρασα από τους ίδιους, αλλά και πάλι...
-
Μάνο,μήπως ρώτησες ρε για τόν καθρέφτη τού ΚΙΑ ΡΙΟ στήν αντιπροσωπεία που έλεγες;
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?