-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πριν 3 χρόνια είχαμε (ως οικογένεια) ένα Polo της αμέσως προηγπύμενης γενιάς! Το αυτοκίνητο είχε ένα χρόνο εγγύηση! Στους 10-11 μήνες χαλάει κάτι στην μιζα και το αμάξι δεν έπαιρνε μπροστα! Το παμε και μας το αντικαθιστούν δωρεαν ως όφειλαν! Μετά από 2 μήνες και ενώ το αυτοκίνητο είχε βγεί εκτός εγγύησης ξαναχαλάει το ίδιο εξάρτημα! Πάμε να το αλλάξουμε και μας το χρεώνουν επειδή το αυτοκίνητο είχε βγεί εκτός εγγύησης! Όμως και τα ανταλακτικά έχουν εγγύηση ενός χρόνου και συνεπως έπρεπε να αλλαχθεί δωρεάν... Και κάπου εδώ μας έρχεται η φοβερή απάντηση από την vw: Για να ισχύει η εγγύηση του ανταλκτικού πρέπει να το έχεις πληρώσει! Εσεις δεν το είχατε πληρώσει γιατί ειχε αλλαχθεί στην εγγύηση!!!! Περιττό να αναφέρω ότι έγινε πανικός και τελικά το μόνο που δέχθηκαν ήταν να φτιάξουν δωρεάν το air condition το οποίο είχε χαλάσει και αυτο!
Απο τότε δεν έχουμε ξαναασχοληθεί με VW και παρατρύνουμε και όλους τους φίλους μας να μείνουν μακρυά!
Στην εργοστασιακή εγγύηση αυτό ισχύει: όταν αλλαχτεί ένα ανταλλακτικό σε εγγύηση, δεν αποκτάται αυτόματα δύο χρόνια εγγύηση ανταλλακτικού. Μπορεί ένα ανταλλακτικό να αλλαχτεί όσες φορές χρειαστεί εντός της ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ εγγύησης. Αυτό δεν το κάνει το VAG, είναι πολιτική όλων των εργοστασίων
Σωστό αυτό που λες, αλλά όταν ΤΟ ΙΔΙΟ χαλάει σε ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ε, αν δεν είναι γάιδαροι όλο και κάτι μπορούν και πρέπει να κάνουν!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στην εργοστασιακή εγγύηση αυτό ισχύει: όταν αλλαχτεί ένα ανταλλακτικό σε εγγύηση, δεν αποκτάται αυτόματα δύο χρόνια εγγύηση ανταλλακτικού. Μπορεί ένα ανταλλακτικό να αλλαχτεί όσες φορές χρειαστεί εντός της ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ εγγύησης. Αυτό δεν το κάνει το VAG, είναι πολιτική όλων των εργοστασίων
Δηλαδή ο γρύλος αν τον αλλάξω στον 25ο μήνα έχει 24 μήνες εγγύηση, ενώ αν τον αλλάξω στον 23ο μήνα έχει μόνο 1 μήνα εγγύηση;;;; Αυτό μόνο εγώ το βρίσκω παράλογο;;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δηλαδή ο γρύλος αν τον αλλάξω στον 25ο μήνα έχει 24 μήνες εγγύηση, ενώ αν τον αλλάξω στον 23ο μήνα έχει μόνο 1 μήνα εγγύηση;;;; Αυτό μόνο εγώ το βρίσκω παράλογο;;;;
τυπικά έτσι είναι και δεν το λέει το VAG αυτό επειδή έτσι του κάπνισε. Όλα τα εργοστάσια έτσι δουλεύουν. Απλώς υπάρχουν ΠΟΛΛΑ παράθυρα (όχι σαν αυτά που πέφτουν )
Είναι διαφορετικό η εγγύηση αυτοκινήτου και διαφορετικό η εγγύηση ανταλλακτικού
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
τυπικά έτσι είναι και δεν το λέει το VAG αυτό επειδή έτσι του κάπνισε. Όλα τα εργοστάσια έτσι δουλεύουν. Απλώς υπάρχουν ΠΟΛΛΑ παράθυρα (όχι σαν αυτά που πέφτουν )
Ευτυχώς που δεν είναι λεωφορείο με αυτόματα παντού
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σωστό αυτό που λες, αλλά όταν ΤΟ ΙΔΙΟ χαλάει σε ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ε, αν δεν είναι γάιδαροι όλο και κάτι μπορούν και πρέπει να κάνουν!!!
αν χαλάσει το ίδιο μέσα στο 24μηνο το αλλάζουν όσες φορές χρειαστεί. Τι γίνεται τώρα στις -συχνές- περιπτώσεις που έχω αλλάξει κάτι στην εγγύηση του αυτοκινήτου και χαλάει μετά;
Μαϊμουδιά Τρόποι υπάρχουν πολλοί και όπως ξανάγραψα εξαρτάται από την πολιτική του εκάστοτε εξουσιοδοτημένου συνεργείου. Υπάρχουν ορισμένοι που είναι 'φίλοι' των εγγυήσεων και άλλοι που πάνε με το γράμμα του νόμου. Δεν εξαρτάται από τον εισαγωγέα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εξαιρετικά...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εξαιρετικά...μα όλα τα αυτοκίνητα έτσι είναι. Απλώς δεν μας -σαν καταναλωτές- έχει εξηγήσει κανείς τι πραγματικά ισχύει με τις εγγυήσεις και τι καλύπτουν
αφού δεν μας εξηγεί κανείς, -δυστυχώς- πρέπει να ρωτάμε εμείς
Βέβαια αν ρωτήσεις πχ τους περισσότερους Γερμανούς γνωρίζουν επ' ακριβώς τι καλύπτεται
EDIT: σηκώνει νέο τόπικ 'περί εγγυήσεων';
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εξαιρετικά...
μα όλα τα αυτοκίνητα έτσι είναι. Απλώς δεν μας -σαν καταναλωτές- έχει εξηγήσει κανείς τι πραγματικά ισχύει με τις εγγυήσεις και τι καλύπτουν
Το σχόλιο αναφερόταν σε όλα τα εργοστάσια... Όχι μόνο στην VW... Γι' αυτήν έχω άλλα (αλλά πλάκα, πλάκα, η αντιπροσωπεία της VW άλλαξε αρκετά ανταλλακτικά που είχαν αλλαχθεί στην αρχική εγγύηση, χωρίς χρέωση, ακόμα και μετά το πέρας της αρχικής εγγύησης... εντάξει, γνωριμία, αλλά αφού δεν ήταν υποχρεωμένη θα μπορούσε να ζητήσει κάτι... Ανέβηκε - ελάχιστα - στην εκτίμησή μου η αντιπροσωπεία... )
αφού δεν μας εξηγεί κανείς, -δυστυχώς- πρέπει να ρωτάμε εμείς
Για να κάνουν ότι θέλουν...
EDIT: σηκώνει νέο τόπικ 'περί εγγυήσεων';
ΝΑΙ!
-
δεν καταλαβες,το a/c μπηκε στη vw αλλα μαρκα δικια τους.τι να μην τους εμπιστευομουνα
-
εγω δεν εχω κανενα παραπονο απο το αυτοκινητο.το 1990 που φτιαχτηκε εστριβαν καλλιτερα τα toyota,η μηπως οταν αγορασες toyota ελεγξες την αντιπροσωπεια,η οποια ειναι αριστη
-
εχεις δικιο.ποτε δεν ειναι αργα για να ξυπνησεις.απαντησε μου στο εξης ερωτημα:ολοι ξερουν τα καλα αυτοκινητα,ξερουν τις καλες αντιπροσωπειες;
-
αυτά να τα βλέπουν αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητα με βάση την χώρα προέλευσής του...
-
να σας πω κατι απο εγγυησεις και πως δουλετει και μας δουλευουν ακομη και τα περιoδικα του ειδικου τυπου που τα αγοραζουμε για να ενημερονομαστε.οι εγγυησεις στην ελλαδα εξαρτωντει κατα μεγαλο μεροσ απο την ευθυξια του αντιπροσωπου,και κατα δευτερο απο την πιαση που θα ασκησετε σαν καταναλωτες.φιλος με rs2 το οποιοεκεινο τον καιρο ειχε 42000000 δρχ ποτε δεν δουλεψαν τα turbo σωστα.για τα φρενα επειδη αναβε λαμπακι εδωσε σε 2 χρονια 2,200,000δρχ.του αλλαξαν την πανακριβη αντλια φρενων2 φορεςαπο 400,000 καθε φορα και μετα απο παροτρυνση μου πηγε σε εξωτερικο συνεργειο vw και του εφτιαξαν τη βλαβη με 50,000.το turboφτιαχτικαι μια φορα που ετυχε στην αντιπτροσωπεια να ειναι ο γερμανος και επαναπρογραμματισε το chip που απο το εργοστασιο ηταν λαθος.αυτα λυθηκαν σαν προβληματα γιατι; Απλα ο ιδοιoκτητης ηταν εφοπλιστης και καποια πιεση ισως.Οσπου μια μερα στο κολωνακι το audi αρνηθηκαι να στριψει και τουε δυο τροχους για να ξεπαρκαρη.κομμενο ακρομπαρο.Το audi πουληθηκε οσο-οσο.
Και ερχομαστε στα περιοδικα.δεν ξερουν για τισ εγγυησεις;Παυει η εγγυηση ανδεν παω σε εξουσιοδωτημενο;ΟΧΙ.Το λενε τα περοδικα σε συνενοημενη ανακοινωση;ΟΧΙ αιτιο κατα τη γνωμη μου ,η διαφημηση.ποτε θα αλλαξουν τα πραγματα; οταν αλλαξη και η δικη μας νοοτροπια.για τουτο σας παρακαλω οσοι εχετε παραπονα απο τις εταιρειες
μιλατε μεταξυ σας.και επι του προκειμενου ποιοι ειναι διατεθιμενοι να δωσουν τα στοιχεια τους για να τα στειλουμε στους κουφους γερμανους για τους αντιπροσωπους τους.Μιλω για την vw /audi.οσοι εχετε παραπονα απο αυτους ειναι δουλεια σας να το δημοσιοποιητε το email μου ειναι
wrenchfzr@yahoo.gr -
Παράπονα από την ΦΒ;;
Λοιπόν, μόλις μου τηλεφώνησε ο πατήρ να ψάξω μετάχειρο πίσω αριστερό φανάτι για το Γκολφ4...
150 ευρώ του ζήτησαν με τοποθέτηση και έκπτωση πελάτου...Α, ΜΕ εργασία, ε!!!!! (ΕΜΕΝΑ μου πήρε μόλις 20 λεπτά, που το άλλαξα μία φορά που ξανάσπασε στο παρελθόν...)
Γελάσαμε πάλι, και να σκεφτείς πως δεν είναι καν του GTi με τα γκρι φλας, αλλά το κλασσικό, κι ούτε τεχνολογία λεντ έχει, ούτε τίποτα σπυδαίο!!!
-
[quote='Montecarlo']Πάντως γνωστός με Golf 4 που τα πήρε μετά απο:
α) πεσμένα παράθυρα
β) 3 αλλάγες αερόσακου
γ) σπασμένοι κιβώτιο ταχυτήτων
δ) αλλάγη εγκεφάλουόλες αυτές οι ζημίες μέσα σε 3 χρόνια και μετά εγραψε στην
VW στην Γερμανία εκνευρισμένος και του έστειλαν -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πριν 3 χρόνια είχαμε (ως οικογένεια) ένα Polo της αμέσως προηγπύμενης γενιάς! Το αυτοκίνητο είχε ένα χρόνο εγγύηση! Στους 10-11 μήνες χαλάει κάτι στην μιζα και το αμάξι δεν έπαιρνε μπροστα! Το παμε και μας το αντικαθιστούν δωρεαν ως όφειλαν! Μετά από 2 μήνες και ενώ το αυτοκίνητο είχε βγεί εκτός εγγύησης ξαναχαλάει το ίδιο εξάρτημα! Πάμε να το αλλάξουμε και μας το χρεώνουν επειδή το αυτοκίνητο είχε βγεί εκτός εγγύησης! Όμως και τα ανταλακτικά έχουν εγγύηση ενός χρόνου και συνεπως έπρεπε να αλλαχθεί δωρεάν... Και κάπου εδώ μας έρχεται η φοβερή απάντηση από την vw: Για να ισχύει η εγγύηση του ανταλκτικού πρέπει να το έχεις πληρώσει! Εσεις δεν το είχατε πληρώσει γιατί ειχε αλλαχθεί στην εγγύηση!!!! Περιττό να αναφέρω ότι έγινε πανικός και τελικά το μόνο που δέχθηκαν ήταν να φτιάξουν δωρεάν το air condition το οποίο είχε χαλάσει και αυτο!
Απο τότε δεν έχουμε ξαναασχοληθεί με VW και παρατρύνουμε και όλους τους φίλους μας να μείνουν μακρυά!
Αν οντως ισχυει κατι τετοιο ειναι απατεωνιά...
Αν ενα ανταλακτικο αλλαγμενο μια φορα στην εγγυηση ξαναχαλασει και εκτος εγγυησης θα πρεπει να το αλλαξουν σαν αποδεδειγμενα ελλατωματικό..... τι αλλη αποδειξη θελουν???
-
Αν ενα ανταλακτικο αλλαγμενο μια φορα στην εγγυηση ξαναχαλασει και εκτος εγγυησης θα πρεπει να το αλλαξουν σαν αποδεδειγμενα ελλατωματικό..... τι αλλη αποδειξη θελουν???
Ίσως προσπαθούν να σε πείσουν πως παρά τις έντονες διαμαρτυρίες σου το πρόβλημα δεν είναι υπαρκτό αλλά προιόν της φαντασίας σου καθότι όπως λέει και ο μάστρο-Μήτσος της γειτονιάς: 'Τα γερμανικά είναι σκυλιά αδερφέ, δεν παθαίνουν τίποτα σου λέω!'
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Ίσως προσπαθούν να σε πείσουν πως παρά τις έντονες διαμαρτυρίες σου το πρόβλημα δεν είναι υπαρκτό αλλά προιόν της φαντασίας σου καθότι όπως λέει και ο μάστρο-Μήτσος της γειτονιάς: 'Τα γερμανικά είναι σκυλιά αδερφέ, δεν παθαίνουν τίποτα σου λέω!'
Όλα τα εργοστάσια ακολουθούν αυτή την πολιτική! Αυτό είπε ο Ίκαρος...
-
Στις μεγάλες πόλεις τα πράγματα διαφέρουν παρασάγγας από τις μικρές σε ότι έχει σχέση με την ποιότητα υπηρεσιών και τα συνεργεία. Εδώ υπάρχουν πιο προσωπικές σχέσεις και έτσι ο κάθε αντιπρόσωπος προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μην ακουστεί κάτι κακό για το μαγαζί του.
Στην πόλη μου π.χ. την Φλώρινα , η αντιπροσωπεία της VAG, ψηφίζεται κάθε χρόνο σαν η καλύτερη στο ΑutoMotorSport, ενώ αυτή της Toyota είναι άθλια. Κατά συνέπεια όλα είναι σχετικά !!! -
ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΕΥΕΣΤΕ ?Η ΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΙΑΠΩΝΙΑ!
τσαντισμενος με την vw