-
Από dunlop στη διάσταση σου κοίτα τα sport maxx tt. Είναι πολύ καλό σπορ λάστιχο και στο βρεγμένο, με αρνητικά τη μικρή χιλιομετρική απόδοση και την τιμή.
Σε conti στη διάσταση σου νομίζω υπάρχουν μόνο τα premium contact 5, τα οποία είναι μπαλόνια με μαλακά πλαϊνά (φούλ ασάφεια στο τιμόνι) και ούτε χλμ βγάζουν. Πολύ φασαρία για το τίποτα.. Σιγά τα ωά.Ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου σου είναι περισσότερο touring παρά sport. Εσύ σε τι λάστιχο προσανατολίζεσαι? Ποιές είναι οι απαιτήσεις σου?
Τα exalto τα έχουν πάρει τα χρόνια. Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.
-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
δλδ τα continentla και τα dunlop δε σου λενε κατι...και απο τα μισελεν μονο τα primacy; οχι τα pilot;για τα hankook δεν εχω ακουσει κατι..δεν τα ξερω σαν μαρκα..
Τα Pilot είναι τα sport λάστιχα της Michelin. Τα Primacy είναι touring.
Από dunlop στη διάσταση σου κοίτα τα sport maxx tt. Είναι πολύ καλό σπορ λάστιχο και στο βρεγμένο, με αρνητικά τη μικρή χιλιομετρική απόδοση και την τιμή.
Σε conti στη διάσταση σου νομίζω υπάρχουν μόνο τα premium contact 5, τα οποία είναι μπαλόνια με μαλακά πλαϊνά (φούλ ασάφεια στο τιμόνι) και ούτε χλμ βγάζουν. Πολύ φασαρία για το τίποτα.. Σιγά τα ωά.Ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου σου είναι περισσότερο touring παρά sport. Εσύ σε τι λάστιχο προσανατολίζεσαι? Ποιές είναι οι απαιτήσεις σου?
Τα RT είναι πιο νέα από τα TT με καλύτερες επιδόσεις.
Σε Pilot δε βγαίνουν μόνο τα Exalto! -
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
που το ψαχνεις; σε καποιο συγκεκριμενο σαιτ;εγω βρηκα αυτα...την εχω ακουστα τη μαρκα αλλα μεχρι εκει..
http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=So
για sava καποια αποψη;
Τα sava ειναι καλα λαστιχα στο στεγνο,χανουν λιγο στο βρεγμενο.
Βεβαια μιλαμε για ελαστικα oxι επωνυμα που αν τα βρεις σε καλη τιμη αξιζει να τα βαλεις.
Απο κατι αλλες θυγατρικες ,ειναι καλυτερα.
Το θεμα ειναι αν θα υπαρχουν στις αποθηκες της goodyear σαυτην την διασταση και γενικοτερα αν θα εχουν προσφατη ημερομηνια. -
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Τα RT είναι πιο νέα από τα TT με καλύτερες επιδόσεις.
Σε Pilot δε βγαίνουν μόνο τα Exalto!
Δε βγάζει άλλο pilot σε 215/55/17.
-
Βασικα μονο το primacy βγαζει.
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
προσανατολιζουμε σε ελαστικα τα οποια δε θα χανουν στις στροφες, θα μπορουν να αναπτυξουν μεγαλες ταχυτητες (210) ανετα κτλ...
για οικογενειακο αυτοκινητο προκειται οποτε....
το θεμα μ ειναι οτι ειχα μανισια goodyear τα οποια στις στροφες εαν το πιεζα παραπανω εχαναν αρκετα...γλιστρουσε το αμαξι..
τα michelin primacy 3 ή παλαιοτερα; γτ ειναι καλυτερα απο τα pilot;
Υγ.ευχαριστω προκαταβολικα ολους για την βοηθεια..
-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
προσανατολιζουμε σε ελαστικα τα οποια δε θα χανουν στις στροφες, θα μπορουν να αναπτυξουν μεγαλες ταχυτητες (210) ανετα κτλ...
για οικογενειακο αυτοκινητο προκειται οποτε....
το θεμα μ ειναι οτι ειχα μανισια goodyear τα οποια στις στροφες εαν το πιεζα παραπανω εχαναν αρκετα...γλιστρουσε το αμαξι..
τα michelin primacy 3 ή παλαιοτερα; γτ ειναι καλυτερα απο τα pilot;
Υγ.ευχαριστω προκαταβολικα ολους για την βοηθεια..
To Primacy δεν είναι sport ελαστικό. Αν θες καλύτερο κράτημα πάρε κάτι που είναι κατασκευασμένο με στόχο τις επιδόσεις. Για το PremiumContact 5 δεν ξέρω αν όντως έχει μαλακά πλαϊνά, το Dunlop SP Sport Maxx RT που το έχω οδηγήσει είναι σίγουρα αξιόλογο ειδικά στο βρεγμένο.
Από την Goodyear πολύ καλά είναι τα Eagle F1 Asymmetric 2.
-
Κανένα ευχαριστώ.
Εγώ θα κοιτούσα τα εξής:
michelin primacy 3
hankook k115 ventus prime 2
bridgestone t001
nokian z g2Αν ήθελα κάτι περισσότερο σπορ θα κοιτούσα τα dunlop sport maxx rt.
(Δεν είναι καλύτερα από τα pilot. Είναι μαλακότερα, νεότερα και ταιριάζουν στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου σου. Έχουν πολύ καλές κριτικές και μην περιμένεις πολύ feedback, καθώς είναι εντελώς καινούρια. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε λάστιχο 8ετίας. Τα προηγούμενα primacy δεν ήταν και ότι καλύτερο γενικότερα αλλά τα καινούρια ελπίζω να έχουν αλλάξει αρκετά, με τα όσα διάβασα, ενώ από κοντά διαφέρουν πολύ.)
Δες αυτά που σου πρότεινα παραπάνω και για ό,τι χρειαστείς μπορείς να ρωτήσεις..
Το asymmetric 2 είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν υπάρχει σε αυτή τη διάσταση.
-
αρα δλδ καταληξαμε στα dunlop sport maxx rt ή στα michelin primacy 3..ετσι;
-
Και με κοστος πολυ πανω απτα 600 ευρω που εθεσες.
-
200 € πανω...αλλα νομιζω οτι αξιζει για 4-5 χρονια που θα τα χρησιμοποιησω
-
Δεν είπα αυτό. Είπα ποιές θεωρώ αξιόλογες επιλογές για το αυτοκίνητο σου και τη διάσταση που αυτό φοράει.
Ανέφερα 5 επιλογές και δεν έβαλα κάπου σειρά προτεραιότητας.Σου προτείνω να κάνεις μια έρευνα αγοράς για τα 5 παραπάνω ελαστικά. Εσύ στη συνέχεια μπορείς να καταλήξεις όπου θέλεις.
-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
αρα δλδ καταληξαμε στα dunlop sport maxx rt ή στα michelin primacy 3..ετσι;Δεν πιστεύω ότι μπορούν να συγκριθούν τα δύο αυτά λάστιχα. Το πρώτο είναι max performance και το δεύτερο grand touring (όπως π.χ. τα Energy ή τα Turanza).
Αν θες ένα sport ελαστικό τότε απορρίπτεις όσα ανήκουν στην κατηγορία touring.
-
Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα θέλεις να τα κρατήσεις τόσο πολύ.... σπάνια τα λάστιχα διατηρούν τις ιδιότητές τους για τόσα χρόνια (αν δεν έχουν φθαρεί).
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Δεν είπα αυτό. Είπα ποιές θεωρώ αξιόλογες επιλογές για το αυτοκίνητο σου και τη διάσταση που αυτό φοράει.
Ανέφερα 5 επιλογές και δεν έβαλα κάπου σειρά προτεραιότητας.Σου προτείνω να κάνεις μια έρευνα αγοράς για τα 5 παραπάνω ελαστικά. Εσύ στη συνέχεια μπορείς να καταλήξεις όπου θέλεις.
καλως...θα ψαξω λιγο και θα σου πω..ευχαριστω πολυ..
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα θέλεις να τα κρατήσεις τόσο πολύ.... σπάνια τα λάστιχα διατηρούν τις ιδιότητές τους για τόσα χρόνια (αν δεν έχουν φθαρεί).Εξαρτάται από το πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο. Αν κάνεις πολλά θα έχει τελειώσει το πέλμα πριν ξεραθούν. Και εξαρτάται και από το κλίμα της χώρα και από το πόσο εκτίθενται απευθείας στην ηλιακή ακτινοβολία.
When does NHTSA recommend that tires should be replaced?
While tire life will ultimately depend on the tires’ service conditions and the environment in which they operate, there are some general guidelines. Some vehicle manufacturers recommend that tires be replaced every six years regardless of use. In addition, a number of tire manufacturers cite 10 years as the maximum service life for tires. Check the owner’s manual for specific recommendations for your vehicle. Remember, it is always wise to err on the side of caution if you suspect your vehicle has tires that are over six years of age.
Πηγή: http://www.safercar.gov/Vehicle+Shoppers/Tires/Tires+Rating/Tire+Aging#faq6
-
Όπως λέει και ο αμερικάνος εξαρτάται από το περιβάλλον που καλείται να λειτουργήσει. Και όπως λένε οι περισσότεροι χρήστες που το προσέχουν το πράμα, ειδικά για την Ελλάδα και την μεγαλύτερη επιφάνεια αυτής τα 5 χρόνια είναι ήδη πολλά και τα 4 οριακά ακόμα κι αν κάνει λίγα χλμ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όπως λέει και ο αμερικάνος εξαρτάται από το περιβάλλον που καλείται να λειτουργήσει. Και όπως λένε οι περισσότεροι χρήστες που το προσέχουν το πράμα, ειδικά για την Ελλάδα και την μεγαλύτερη επιφάνεια αυτής τα 5 χρόνια είναι ήδη πολλά και τα 4 οριακά ακόμα κι αν κάνει λίγα χλμ.Δεν έχω κρατήσει λάστιχο πάνω από 3 χρόνια για να έχω προσωπική εμπειρία, αλλά μάλλον κάπως έτσι πρέπει να 'ναι σε χώρες με αρκετή ηλιοφάνεια.
-
Εγώ άσχετα από χλμ στα 2-2,5 χρόνια νιώθω την πτώση των επιδόσεων και τα αλλάζω λίγο μετά.
-
εγω θελω να μου παει 4-5 χρονια σιγουρα...τα χιλιομετρα τα περισσοτερα ειναι εγνατια...βαρια 10,000 το χρονο...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]