-
Ενα review και απο μενα
Ελαστικα Pirelli Cinturato P7 205-55/R16 91V
7.000χλμ για 10 μηνες περιπου χρησης, με μονη παραφωνια το σκισιμου του πισω αριστερου ελαστικου σε χωματοδρομο στα ~6500χλμ. Απο την στιγμη που τοποθετηθηκαν περσυ στα τελη του Αυγουστου υπηρξε μια μεγαλη διαφορα στο πατημα, εγινε ποιο ανετο, σα να εγινε λιγο ποιο αμεσο το τιμονι και ποιο ελαφρυ?? , ζεσταινοντουσαν πολυ ποιο γρηγορα και υπηρξε μια μικρη μειωση της καταναλωσης . Η μεγαλυτερη διαφορα σε σχεση με τα προηγουμενα που ηταν Bridgestone turanza er300 ηταν τον χειμωνα σε χαμηλες σχετικα θερμοκρασιες και κινηση σε βρεγμενο οδοστρωμα (αμα ξεκινησει να βρεχει, δεν σταματαει ποτε )τα ελαστικα στην κυριολεξια βεντουζωναν στην ασφαλτο . Σημερα με 7000χλμ και 800χλμ στο καινουργιο εδειξαν την αξια τους σε κινηση στους εξης δρομους: χωματοδρομος με μπολικα νεροφαγωματα, φυτευτες πετρες, κλπ, επαρχειακο, εθνικη οδο, αμμο και στο τελος βρεγμενο οδοστρωμα ωπου σαρωσαν . Το μονο μου θεμα ειναι οτι επειδη κινουμαι σε χωματοδρομους θα ηθελα κατι ποιο σκληρο, κατα τα αλλα τα P7 με εχουν υπερκαλυψει .
Ξεχασα να αναφερω πως οι πιεσεις ειναι 41 psi για πισω και 33 psi για μπροστα. Βαριεμαι να βγαζω τον αερα
Και για την ιστορια ή το κουτσομπολιο το κοστος για τα 2 ζευγαρια ανηλθε στα 340€υρωπουλα περσυ και η αντικατασταση του ενος στα 85€ . -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Καλησπέρα!
Έχω το octavia5 1.8tsi του 2009 και νομίζω πως του ρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Φοράει 205/55/R16 και θα θέλα να του βάλω continental, έχω ακούσει καλά λόγια από το συνεργείο της skoda. Εσείς τι προτείνετε ως γνώστες στο θέμα?τι λάστιχα έχεις τώρα ?
με πόσα χλμ ?
τι σου άρεσε και τι δεν σου άρεσε σε αυτά ?γενικά το πατάς και το στρίβεις (160hp βλέπεις)?
ή αναζητάς κάτι που να κάνει οικονομία στην κατανάλωση ?βασικα δωσε λιγο info οπως ειπαν και τα παιδια γιατι premium contact 5 σε 1.8tsi ειναι καπως για'μενα
τι χρηση κανεις σε καθημερινη βαση στο αυτοκινητο σου?
τωρα φορας premium contact 2 η sport contact 2 dunlop fast response η bridgestone er300?
ειναι σημαντικο επισης να μην πεσεις σε δεικτη ταχυτητας κατω απο V -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ενα review και απο μενα
7.000χλμ για 10 μηνες περιπου χρησης, με μονη παραφωνια το σκισιμου του πισω αριστερου ελαστικου σε χωματοδρομο στα ~6500χλμ. Απο την στιγμη που τοποθετηθηκαν περσυ στα τελη του Αυγουστου υπηρξε μια μεγαλη διαφορα στο πατημα, εγινε ποιο ανετο, σα να εγινε λιγο ποιο αμεσο το τιμονι και ποιο ελαφρυ?? , ζεσταινοντουσαν πολυ ποιο γρηγορα και υπηρξε μια μικρη μειωση της καταναλωσης . Η μεγαλυτερη διαφορα σε σχεση με τα προηγουμενα που ηταν Bridgestone turanza er300 ηταν τον χειμωνα σε χαμηλες σχετικα θερμοκρασιες και κινηση σε βρεγμενο οδοστρωμα (αμα ξεκινησει να βρεχει, δεν σταματαει ποτε )τα ελαστικα στην κυριολεξια βεντουζωναν στην ασφαλτο . Σημερα με 7000χλμ και 800χλμ στο καινουργιο εδειξαν την αξια τους σε κινηση στους εξης δρομους: χωματοδρομος με μπολικα νεροφαγωματα, φυτευτες πετρες, κλπ, επαρχειακο, εθνικη οδο, αμμο και στο τελος βρεγμενο οδοστρωμα ωπου σαρωσαν . Το μονο μου θεμα ειναι οτι επειδη κινουμαι σε χωματοδρομους θα ηθελα κατι ποιο σκληρο, κατα τα αλλα τα P7 με εχουν υπερκαλυψει .
Ξεχασα να αναφερω πως οι πιεσεις ειναι 41 psi για πισω και 33 psi για μπροστα. Βαριεμαι να βγαζω τον αερα
Και για την ιστορια ή το κουτσομπολιο το κοστος για τα 2 ζευγαρια ανηλθε στα 340€υρωπουλα περσυ και η αντικατασταση του ενος στα 85€ .Ακριβώς τα ίδια ελαστικά με την ίδια σειρά!Και εγώ πολύ ευχαριστημένος!!
ΥΓ.Πώς και πλήρωσες για το ελαστικό;Δεν έχεις την εγγύηση; -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Ενα review και απο μενα
Και για την ιστορια ή το κουτσομπολιο το κοστος για τα 2 ζευγαρια ανηλθε στα 340€υρωπουλα περσυ και η αντικατασταση του ενος στα 85€ .Ακριβώς τα ίδια ελαστικά με την ίδια σειρά!Και εγώ πολύ ευχαριστημένος!!
ΥΓ.Πώς και πλήρωσες για το ελαστικό;Δεν έχεις την εγγύηση;Ελα μου ντε. Οταν σκιστικε το λαστιχο εψαχνα να βρω την καρτα που δινουν για την εγγυηση. Π@π@ρια δεν πρεπει να μου δωσαν . Εδω βρηκα την καρτα εγγυησης απο τα Bridgestone . Παντως κανενα παραπονο με τα Bridgestone στον χωματοδρομο
-
Αφού είναι....Bridge-STONE!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Αφού είναι....Bridge-STONE!!σωστος
Να γραψω και για Pirelli P4 Cinturato ή θα με παρετε με τις ντοματες??
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Καλησπέρα!
Έχω το octavia5 1.8tsi του 2009 και νομίζω πως του ρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Φοράει 205/55/R16 και θα θέλα να του βάλω continental, έχω ακούσει καλά λόγια από το συνεργείο της skoda. Εσείς τι προτείνετε ως γνώστες στο θέμα?τι λάστιχα έχεις τώρα ?
με πόσα χλμ ?
τι σου άρεσε και τι δεν σου άρεσε σε αυτά ?γενικά το πατάς και το στρίβεις (160hp βλέπεις)?
ή αναζητάς κάτι που να κάνει οικονομία στην κατανάλωση ?Bridgestone έχω τώρα και είμαι στα 48000χλμ Νομίζω πως έπρεπε ήδη να τα χω αλλάξει σ αυτό το αμάξι ε? Έχουν αρχίσει να γλιστράνε λίγο και μικραίνουν έτσι και τα όρια του αυτοκινήτου...σκότωμα τα 160hp
Το πατάω αρκετές φορές αλλά δεν το στρίβω ποτέ γι αυτό και αναζητάω κάτι σταθερό και σίγουρο! -
κατασκευασμένα στη Ρουμανία είναι
Ίσως η απάντηση στο ερώτημά σου......
Τα δικά μου είναι Made in Italy....λίγο πιο σκληρά από Conti,αθόρυβα,πολύ-πολύ άνετα και παντού από φρένα-απόδοση σε στεγνό-βρεγμένο συμπεριφέρονται άψογα!!Όπως είπαμε όμως,σπόρ δεν είναι.....δε μπορείς να τα έχεις όλα.... -
Παιδιά, έχει ακούσει κάνεις για ελαστικά Michelin tortuga? Έτσι μου τα είπε ο αδερφός μου ότι του τα είπε ένας λαστιχας και να τα ψάξω αν ειναι καλά μήπως τα έβαζε. Στο google βρήκα το απόλυτο τίποτα. Ξέρετε κάτι παραπάνω?
Sent from my MT11i using Tapatalk
-
Ο χρήστης Αλέξανδρος10 έγραψε:
Καλησπέρα!
με πόσα χλμ ?
ή αναζητάς κάτι που να κάνει οικονομία στην κατανάλωση ?Bridgestone έχω τώρα και είμαι στα 48000χλμ Νομίζω πως έπρεπε ήδη να τα χω αλλάξει σ αυτό το αμάξι ε? Έχουν αρχίσει να γλιστράνε λίγο και μικραίνουν έτσι και τα όρια του αυτοκινήτου...σκότωμα τα 160hp
Το πατάω αρκετές φορές αλλά δεν το στρίβω ποτέ γι αυτό και αναζητάω κάτι σταθερό και σίγουρο!αν δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας η διαφορά της κατανάλωσης στα michelin pilot sport3 +0.5lt/100 σε σχέση με τα continental premium contact5, θα επέλεγα τα πρώτα.
-
Ο χρήστης Αλέξανδρος10 έγραψε:
Καλησπέρα!
με πόσα χλμ ?
Το πατάω αρκετές φορές αλλά δεν το στρίβω ποτέ γι αυτό και αναζητάω κάτι σταθερό και σίγουρο!πολυ σκαλωμα με την καταναλωση
επισης john αν εβαζες xl οπως ειπες σε προηγουμενο post θα εβλεπες αισθητη διαφορα..εχουν οντως πιο σκληρο πλαινο οχι μονο στη θεωρια..ισχυειεγω δε θα εβαζα ξανα τα συγκεκριμενα bridgestone..
καπως φθηνοτερα αλλα συγχρονως καλα ελαστικα που θα σου προτεινα ειναιτο continental premium contact 5 που λενε ολοι αν και δεν ειμαι φαν..
hankook k115 ventus prime 2
pirelli p7 που εγω το θεωρω πολυ καλο ελαστικο αρκει να το ζεστανεις λιγο..καμια σχεση ομως με τα δικα σου
απο αυτα περισσοτερη ανεση θα σου δωσει το conti και το hankook οπως και λιγοτερο θορυβο
τα κρατηματα και των 3ων για ενα μεσο οδηγο και τον τροπο οδηγησης σου που αναφερεις εν συντομια θα ειναι απο αλλο πλανητη σε σχεση με τα er300 που φορας..γενικως θα μεινεις ευχαριστημενος..το conti αν μπορεις διαλεξε το 95 xl με δεικτη ταχυτητας v νομιζω για να μη σε στενοχωρησει καμια λακουβαβεβαια υπαρχουν και σπορ επιλογες με υψηλοτερη τιμη αλλα καλυτερες επιδοσεις που κατ'εμε ταιριαζουν περισσοτερο στο αυτοκινητο σου..εκει θα κοιτουσα τα εξης
goodyear eagle f1 assymetric 2
michelin pilot sport 3
hankook s1 evo 2 το οποιο εμαθα πως κυκλοφορει πλεον στην ελλαδα
bridgestone adrenalin re002τα goodyear, bridgestone βγαινουν με δεικτη w αλλα το f1 assymetric 2 ειναι αρκετα προοδευτικο ελαστικο..σιγουρα πολυ καλη επιλογη για'μενα η κορυφαια μαζι με το hankook
απ'την αλλη το michelin βγαινει με δεικτη ταχυτητας Vπροσεχε οποια και να ειναι η επιλογη σου να μη σου βαλουν λαστιχο με χαμηλοτερο δεικτη ταχυτητας
σε κοβω για την πρωτη κατηγορια παντως η οποια με αυτα που αναφερεις σιγουρα θα σε αφησει ευχαριστημενο
με ολα τα ελαστικα που αναφερω θυσιαζεις σε χιλιομετρικη αποδοση σε σχεση με τα δικα σου -
Τι έχω;
1100 κιλά προσθιοκίνητο καλοστημένο κουβαδάκι
τι κάνω;
-στρίβω τα λάστιχα και τα ταλαιπωρώ μέχρι αηδίας. Δε φρενάρω, φρενάρω στρίβοντας όπου επιτρέπει η χάραξη του δρόμου.
τι επέλεγα ως τώρα;
-3 τελευταίες τετράδες με 80V δείκτη ταχύτητας βάρους
ποιο το πρόβλημα;
-πρόωρη φθορά των ελαστικώνε. Καπούτ γκεμάχτ αφτερ 25.000 χμ
ποια η λύση
-λύση α) παίρνουμε το αμάξι του μπαμπά που έχει φρέσκα λάστιχα και πάμε διακοπές Κρήτη, Αχελώο, Ματσούκι κτλ για 3 4 000 χμ
β) γυρίζουμε, πληρωνόμαστε και μας περιμένει μια τετράδα Υοκο S drive σε 84W. Τα μόνα που ψιλοξεπέρασαν 40.000 χμ με το αμάξι μου με εμένα οδηγό... -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Παιδιά, έχει ακούσει κάνεις για ελαστικά Michelin tortuga? Έτσι μου τα είπε ο αδερφός μου ότι του τα είπε ένας λαστιχας και να τα ψάξω αν ειναι καλά μήπως τα έβαζε. Στο google βρήκα το απόλυτο τίποτα. Ξέρετε κάτι παραπάνω?Sent from my MT11i using Tapatalk
Ότι να ναι...με ξαναπήρε και μου είπε ότι είχε παρακουσει, ότι η εταιρεία λέγεται kormoran κι ειναι θυγατρική της Michelin. Τουλάχιστον έτσι κάτι βρήκα στο ίντερνετ αλλα και πάλι απορώ αν τα βάζει κανείς αυτά, εγώ πρώτη φορά τα άκουσα.
-
Τα michelin primacy 3 σε 205/55/16 τα έχει δοκιμάσει κανείς;
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Miche ... macy-3.htm
-
νομίζω δεν βγαίνουν σε αυτή τη διάσταση
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Καλησπέρα!
με πόσα χλμ ?
Το πατάω αρκετές φορές αλλά δεν το στρίβω ποτέ γι αυτό και αναζητάω κάτι σταθερό και σίγουρο!πολυ σκαλωμα με την καταναλωση
επισης john αν εβαζες xl οπως ειπες σε προηγουμενο post θα εβλεπες αισθητη διαφορα..εχουν οντως πιο σκληρο πλαινο οχι μονο στη θεωρια..ισχυειεγω δε θα εβαζα ξανα τα συγκεκριμενα bridgestone..
καπως φθηνοτερα αλλα συγχρονως καλα ελαστικα που θα σου προτεινα ειναιτο continental premium contact 5 που λενε ολοι αν και δεν ειμαι φαν..
hankook k115 ventus prime 2
pirelli p7 που εγω το θεωρω πολυ καλο ελαστικο αρκει να το ζεστανεις λιγο..καμια σχεση ομως με τα δικα σου
απο αυτα περισσοτερη ανεση θα σου δωσει το conti και το hankook οπως και λιγοτερο θορυβο
τα κρατηματα και των 3ων για ενα μεσο οδηγο και τον τροπο οδηγησης σου που αναφερεις εν συντομια θα ειναι απο αλλο πλανητη σε σχεση με τα er300 που φορας..γενικως θα μεινεις ευχαριστημενος..το conti αν μπορεις διαλεξε το 95 xl με δεικτη ταχυτητας v νομιζω για να μη σε στενοχωρησει καμια λακουβαβεβαια υπαρχουν και σπορ επιλογες με υψηλοτερη τιμη αλλα καλυτερες επιδοσεις που κατ'εμε ταιριαζουν περισσοτερο στο αυτοκινητο σου..εκει θα κοιτουσα τα εξης
goodyear eagle f1 assymetric 2
michelin pilot sport 3
hankook s1 evo 2 το οποιο εμαθα πως κυκλοφορει πλεον στην ελλαδα
bridgestone adrenalin re002τα goodyear, bridgestone βγαινουν με δεικτη w αλλα το f1 assymetric 2 ειναι αρκετα προοδευτικο ελαστικο..σιγουρα πολυ καλη επιλογη για'μενα η κορυφαια μαζι με το hankook
απ'την αλλη το michelin βγαινει με δεικτη ταχυτητας Vπροσεχε οποια και να ειναι η επιλογη σου να μη σου βαλουν λαστιχο με χαμηλοτερο δεικτη ταχυτητας
σε κοβω για την πρωτη κατηγορια παντως η οποια με αυτα που αναφερεις σιγουρα θα σε αφησει ευχαριστημενο
με ολα τα ελαστικα που αναφερω θυσιαζεις σε χιλιομετρικη αποδοση σε σχεση με τα δικα σουΚαλώς, σας ευχαριστώ παιδιά. Μάλλον θα καταλήξω στα Continental μιας και είναι και η καλύτερη επιλογή και οικονομικά και ελπίζω να ταιριάζουν-αντέξουν στο προφίλ του αμαξιού.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Παιδιά, έχει ακούσει κάνεις για ελαστικά Michelin tortuga? Έτσι μου τα είπε ο αδερφός μου ότι του τα είπε ένας λαστιχας και να τα ψάξω αν ειναι καλά μήπως τα έβαζε. Στο google βρήκα το απόλυτο τίποτα. Ξέρετε κάτι παραπάνω?
Ότι να ναι...με ξαναπήρε και μου είπε ότι είχε παρακουσει, ότι η εταιρεία λέγεται kormoran κι ειναι θυγατρική της Michelin. Τουλάχιστον έτσι κάτι βρήκα στο ίντερνετ αλλα και πάλι απορώ αν τα βάζει κανείς αυτά, εγώ πρώτη φορά τα άκουσα.
ναι ειναι θυγατρικη της μισελεν και θεωρουνται μαζι με κατι sava,barum κτλ β' κλασης ελαστικα οπου αν δεν αναζητας το απολυτο και τα ορια του αυτοκινητου σου ειναι μια χαρα......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ναι ειναι θυγατρικη της μισελεν και θεωρουνται μαζι με κατι sava,barum κτλ β' κλασης ελαστικα οπου αν δεν αναζητας το απολυτο και τα ορια του αυτοκινητου σου ειναι μια χαρα......
Κατάλαβα..Θενξ! Πιστεύω όμως δεν αξίζουν τον κόπο anyway, γιατί με 15 ευρώ παραπάνω (στο σύνολο, όχι ανά λάστιχο) του βρήκα να βάλει fulda.
-
για μενα και τα fulda β' κατηγοριας ειναι
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
για μενα και τα fulda β' κατηγοριας ειναι
Για να καταλαβω, εδώ μέσα θεωρούμε τα Kumho α' κατηγορίας και τα fulda β' κατηγορίας; Σας πειραξε η ζέστη ρε;
Κι όχι μόνο, μόλις μπήκαν και στην ίδια κατηγορία με sava, barum και δεν συμμαζεύεται! Χαχα!
Εγώ πάντως από τα carat exelero σε 225/40/18 έχω μείνει υπερευχαριστημενος.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]