-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και απο μενα ενα ευκολακι......Νικησε με Αλπιν,οδηγησε διαφορες Τσελικες και ολοκληρωσε με Σιτροεν....σε ενα Παρισι -Ντακαρ τραυματιστηκε και εχασε το χερι του....
O Therier είναι;
-
Ο χρήστης harriswrc έγραψε:
Και απο μενα ενα ευκολακι......
Νικησε με Αλπιν,οδηγησε διαφορες Τσελικες και ολοκληρωσε με Σιτροεν....σε ενα Παρισι -Ντακαρ τραυματιστηκε και εχασε το χερι του....
O Therier είναι;
Ρε Χαρη τι το βαζεις το ερωτιματικο; Ναι ο Τεριε ειναι, αλλος ενας οδηγος θρυλος.....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και τωρα κατι (μαλλον) δυσκολο.Απο διηγηση Ελληνα συνοδηγου απο καποιο απο τα παλια παλια Ακροπολις:
Εχουν καπου σταματησει να ξεμουδιασουν εχει μαζευτει γυρω τους κοσμος και παρατηρουν οτι εχει τρυπησει το ρεζερβουαρ της βενζινης...........................................................................'Οποτε εμφανιζεται ενας χοντρος που ζηταει να μαθει ποσο μεγαλη ειναι η τρυπα.Οταν του ειπαμε τη διαμετρο,εβγαλε απο τη τσεπη του μια φουχτα λαμαρινοβιδες και διαλεξε δυο τρεις που νομιζε οτι μπορουσαν να φραξουν την τρυπα.Πραγματι μια απο αυτες ηταν ο,τι επρεπε και μολις τη βιδωσαμε,σταματησε να σταζει το ρεζερβουαρ.
...................................................
Στη Μενδενιτσα χρεωθηκαμε μια μικρη καθυστερηση,αλλα χαλαλι.Τουλαχιστον συνεχιζουμε να ειμαστε μεσα στον αγωνα.Στην πρωτη ευκαιρεια στειλαμε μυνημα στον Μανιατοπουλο για το ρεζερβουαρ,το οποιο σε εκεινο το μοντελο ηταν εντελως απροστατευτο.'Ποιος ο ομιλων και αν ειναι δυνατον χρονια,ονομα οδηγου και αυτοκινητο.
Μαλλον το παρακανα και γω....Να λοιπον και καποια βοηθεια.
Πρωτον μιλαμε για τη δεκαετια του 70 και παντα για WRC....
O οδηγος του ειχε παμπολες διακρισεις αλλα με διαφορετικο αυτοκινητο απο αυτο της ιστοριας μας.
Τα αρχικα του συνοδηγου εναι Σ.Α.
Εν τελει ΔΕΝ τερματισαν ,εμειναν απο συρμα γκαζιου η απο ματιασμα οπως ισχυριζοταν ο οδηγος.... -
Τα Αρχικά είναι Σ.Α ή Α.Σ?
Μήπως είναι ο Μοσχούς με την Alfetta και τον Σταθάκη συνοδηγό το 75? Τον Μανιατόπουλο δεν μπορώ να συνδυάσω.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τα Αρχικά είναι Σ.Α ή Α.Σ?Μήπως είναι ο Μοσχούς με την Alfetta και τον Σταθάκη συνοδηγό το 75? Τον Μανιατόπουλο δεν μπορώ να συνδυάσω.
Οχι Κωστα και τα αρχικα ειναι αυτα που εβαλα αρχικα...Σ.....ης το μικρο,Α.......ης το επιθετο...
-
Αποστολίδης μήπως ?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Νικησε με Αλπιν,οδηγησε διαφορες Τσελικες και ολοκληρωσε με Σιτροεν....σε ενα Παρισι -Ντακαρ τραυματιστηκε και εχασε το χερι του....
O Therier είναι;
Ρε Χαρη τι το βαζεις το ερωτιματικο; Ναι ο Τεριε ειναι, αλλος ενας οδηγος θρυλος.....
Δεν γνώριζα για το ατύχημα του στο Dakar...
-
Ο χρήστης harriswrc έγραψε:
O Therier είναι;
Δεν γνώριζα για το ατύχημα του στο Dakar...
Ουτε και εγω το γνωριζα.Πριν λιγες ημερες του εβλεπα τωρινες φωτογραφιες του απο Ιστορικο Μοντε ,και ηταν αρτιμελης αν δεν κανω λαθος.Μαλλον θα εχει βαλει τεχνητο μελος
-
Ωραίο το κουίζ του DAP. Δεν το έχω λύσει μέχρι στιγμής. Η αναφορά του Μανιατόπουλου δεν είναι σίγουρο ότι παραπέμπει σε RENAULT, καθώς ο Μιανατόπουλος ήταν αντιπρόσωπος της RENAULT από το 1974 και μετά. Ας προσθέσουμε λοιπόν PORSCHE και AUDI στην αναζήτηση.
Μια και το έφερε η κουβέντα, γνωρίζω ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ Έλληνα οδηγό ο οποίος 'ματιαζόταν' συχνά και στους Ελληνικούς αγώνες και ειδικά στο Ακρόπολις που είχε πολλά μάτια...
Είχε δε την μάνα του πάντα σε επιφυλακή να τον ξεματιάζει
Και τα αυτοκίνητα του επίσης είχαν τα απαραίτητα 'αξεσουάρ' για το μάτι.
Δεν το θέτω σαν κουίζ, δεν θέλω να τον αποκαλύψω, απλώς το αναφέρω... θα το αποκαλύψω μόνο στον DAP αν με βοηθήσει με Pm να λύσω τον γριφο του... -
Ο χρήστης GF έγραψε:
Αποστολίδης μήπως ?Προχωρα....πας καλα.....πολυ καλα .....
Θοδωρη δεν σου στελνω ακομη μηνυμα,αυτη η απαντηση πρεπει να σε βοηθησει.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αποστολίδης μήπως ?
Προχωρα....πας καλα.....πολυ καλα .....
Ο οδηγός είναι ο Κώστας Αποστόλου τότε Carlo; Το αυτοκίνητο RENAULT 5 GTS;
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Αποστολίδης μήπως ?
Προχωρα....πας καλα.....πολυ καλα .....
Ο οδηγός είναι ο Κώστας Αποστόλου τότε Carlo; Το αυτοκίνητο RENAULT 5 GTS;
OXI..O Αποστολου δεν εχει τρεξει ( απο οσο ξερω και απο οσο θυμαμαι) με τον Σαραντη Αποστολιδη...Ωχ μου ξεφυγε
-
Μόνο τον Ζαλμά ξέρω να έχει τρέξει μαζί του. Βέβαια εμείς οι νέοι που να θυμόμαστε...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μόνο τον Ζαλμά ξέρω να έχει τρέξει μαζί του. Βέβαια εμείς οι νέοι που να θυμόμαστε...Α μπραβο νεε μου........
Το περιστατικο που ενεφερα παραπανω ειναι απο το 21ο Ακροπολις του 1973 που ετρεξαν με ενα AUDI 80 GL και το αναφερει ο Σαραντης στο βιβλιο του ' ἙΙΔΙΚΗ μου ΔΙΑΔΡΟΜΗ '...(Ωραιος τιτλος, ωραιο βιβλιο.) -
Άντε! Το βρήκα!!!!
Λοιπόν φωτογραφικό και εύκολο. Όποιος δεν goooglάρει κερδίζει:
Όλη η ομάδα της Toyota του 92, του 93 και μία δύσκολη που δεν τους ξέρω όλους ούτε εγώκαι
-
Για την πρωτη, απο αριστερα:
-Kenneth Eriksson, αρα αριστερα ο Grist (??)
-Markku Alen (υποθετω ο συνοδηγος του ειναι ο Kivimaki, αν το γραφω σωστα)
-Armin Schwarz - ??
-Carlos Sainz - Luis MoyaΣτην δευτερη:
-Juha Kankkunen - Juha Pironen
-Alen - Kivimaki (παλι; )Τους αλλους δεεεν...
-
Ο συνοδηγος του Σβαρτς ηταν ο Αρνε(?) Χερτζ
Στο σαφαρι του 93 ο τριτος οδηγος ηταν ο Ιαν (?) Ντανκαν! -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Άντε! Το βρήκα!!!!
Λοιπόν φωτογραφικό και εύκολο. Όποιος δεν goooglάρει κερδίζει:Απο αριστερα πρωτος πρωτος ο JUHA PIIRONEN,με το γυαλι ο PETER DIECKMAN συνοδηγος του διπλανου του KENNETH ERIKSSON,μετα ο μεγας OVE και ο θεος με τον μουστακια.Απο τη παρεα λειπει ο FRED GALLAGHER συνοδηγος τοτε του θεου.
-
Βλεπω οτι τα πληρωματα ειναι 4 ενω τα αυτοκινητα ειναι 3..Αυτο γιατι το περα αριστερα πληρωμα ηταν στην ομαδα μονο για τον αγωνα της Πορτογαλιας και με Celica GT-4 που δεν ταιριαζε με τις Turbo 4WD.
Υποθετω λοιπον οτι δευτερος απο αριστερα ειναι ο οδηγος Joaquim Santos και αριστερα του ο συνοδηγος του ο Carlos Magalhaes. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ο συνοδηγος του Σβαρτς ηταν ο Αρνε(?) Χερτζ
Στο σαφαρι του 93 ο τριτος οδηγος ηταν ο Ιαν (?) Ντανκαν!Σωστα και ο τεταρτος οδηγος ηταν ο Yasuhiro Iwase.
Ονοματα συνοδηγων ειναι ευκολο να βρεθουν.....αν τα θελετε να τα πω και αυτα..
Quiz WRC