-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
ευχαριστω για τη απαντηση!μια διευκρινιση μονο..το φαναρι ειναι γυαλινοΤί έπαθε το κρύσταλλο; μήπως θέλει απλά ένα καλό καθάρισμα εσωτερικά και εξωτερικά;
-
τιποτα απολυτως..ειναι σαν καινουριο(honda γαρ..)
απλα σκεφτομουν αν γινεται να γινει διαφανο τελειως...ευχαριστω για τη βοηθεια.. -
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
απλα σκεφτομουν αν γινεται να γινει διαφανο τελειως...ευχαριστω για τη βοηθεια..
Τι δεν είναι διάφανο αγόρι μου?....
Α. -
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
απλα σκεφτομουν αν γινεται να γινει διαφανο τελειως...ευχαριστω για τη βοηθεια..Aν εννοείς να φας τις γραμμώσεις που έχει το γυαλί εσωτερικά, τότε όχι, δεν γίνεται αυτό διότι αυτές χρησιμοποιούνται για την σωστή διάχυση της δέσμης.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
απλα σκεφτομουν αν γινεται να γινει διαφανο τελειως...ευχαριστω για τη βοηθεια..Aν εννοείς να φας τις γραμμώσεις που έχει το γυαλί εσωτερικά, τότε όχι, δεν γίνεται αυτό διότι αυτές χρησιμοποιούνται για την σωστή διάχυση της δέσμης.
αυτο ακριβως εννοοω
σκεφτομαι να το κανω για να κανω την πατεντα του ρετροφιτ με καποιο οεμ σετ απο ξενον φαναρια
-
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Σίγουρα η απόφαση για ΧΕΝΟΝ είναι άλλη υπόθεση, και πρέπει να μπεις στην ενότητα ΧΕΝΟΝ και εάν αντέξεις θα έχεις πάρει μια σωστή απάντηση!!!.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
οποτε προφανως αναγκαστικα παμε στην πατεντα του ρετροφιτ με αφτερμαρκετ φαναρι με καθαρο κρυσταλλο
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
οποτε προφανως αναγκαστικα παμε στην πατεντα του ρετροφιτ με αφτερμαρκετ φαναρι με καθαρο κρυσταλλοτί πιστεύεις ότι θα κερδίσεις με αυτή την αλλαγή (αν αλλάξεις μόνο το φανάρι);
-
γνωριζεις τι εστι ρετροφιτ?
-
Κύριες Μεταφράσεις
retrofit vtr (modernize) εκσυγχρονίζω ρ.μετ.
retrofit vtr (install or fit an update to) τροποποιώ, μετασκευάζω ρ.μετ.
retrofit adj (modified, modernized) εκσυγχρονισμένος μτχ.
retrofit n (instance of retrofitting) εκσυγχρονισμός ουσ.αρ.
Retrofitting refers to the addition of new technology or features to older systems.
αγαπητέ,
το βασικό ερώτημα που σου κάνω είναι αν θα αφήσεις τους ίδιους λαμπτήρες; - γιατί αν κατάλαβα καλά από την αρχική σου ερώτηση, το πρόοβλημα δεν το είχες με το είδος του φωτισμού (αλογόνο) αλλά με τα σχέδια/σπυράκια (για τη σωστή διάχυση της δέσμης) στο εσωτερικό του γυάλινου φαναριού.
επανέρχομαι λοιπόν:
τί πιστεύεις ότι θα κερδίσεις με αυτή την αλλαγή (αν αλλάξεις μόνο το φανάρι); -
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
σκεφτομαι να το κανω για να κανω την πατεντα του ρετροφιτ με καποιο οεμ σετ απο ξενον φαναρια
νομιζω σου ελυσα την απορια..σαφως κ με ενδιαφερει να κανω ολοκληρωμενη την πατεντα και με χενον φαναρι
και μιας κ εθεσες το ερωτημα..η δεσμη του φωτος θα καλυτερευε η θα γινοταν χειροτερη αν αφαιρουσαμε με καποιον τροπο τα ρυζια?
στα καινουρια φαναρια..βρισκονται αλλου τα ρυζια?η η δεσμη εξαρταται μονο απο τον καθρεπτη?
-
Oρίστε η απάντηση:
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν εννοείς να φας τις γραμμώσεις που έχει το γυαλί εσωτερικά, τότε όχι, δεν γίνεται αυτό διότι αυτές χρησιμοποιούνται για την σωστή διάχυση της δέσμης.Σε αυτά με καθαρό γυαλί, για την διάχυση της δέσμης χρησιμοποιείται το πολυεδρικό κάτοπτρο.
-
[quote='blade_'][quote='blade_']
Στα καινουρια φαναρια με το διαφανές εξωτερικό πλαστικό, η δεσμη εξαρταται από τη γεωμετρική δομή του κατόπτρου και από τη θέση της λάμπας σε σχέση με το κάτοπτρο. Δεν νομίζω να είναι φωτεινότερα όμως από τα παλαιότερα με το κρύσταλλο, για αυτό και το ερώτημα που σου έθεσα. Αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι να έχεις καλύτερη τομή στη δέσμη.
-
θα σε γελασω..σε οποιοδηποτε αμαξι με καθαρο κρυσταλλο εχω μπει ειχε πολυ καλυτερο φως και απο τα 4 αυτοκινητα που ειχα εγω με τα ρυζια-γραμμωσεις...
οσον αφορα το ρετροφιτ τα ρυζια σιγουρα επιδεινωνουν την κατασταση αποσο εχω ψαξει..οποτε καλυτερα να γινει η πατεντα σε ενα αφτερμαρκετ φαναρι με καθαρο κρυσταλλο...
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
θα σε γελασω..σε οποιοδηποτε αμαξι με καθαρο κρυσταλλο εχω μπει ειχε πολυ καλυτερο φως και απο τα 4 αυτοκινητα που ειχα εγω με τα ρυζια-γραμμωσεις...οσον αφορα το ρετροφιτ τα ρυζια σιγουρα επιδεινωνουν την κατασταση αποσο εχω ψαξει..οποτε καλυτερα να γινει η πατεντα σε ενα αφτερμαρκετ φαναρι με καθαρο κρυσταλλο...
Εν πρώτης θα σου έλεγα να μπεις οπωσδήποτε στην ενότητα xenon εάν αυτό θέλεις. Υπάρχουν εκτενής αναφορές και γνώμες.
Τα φανάρια μπορεί να φαίνονται διαφορετικά, μα το αποτέλεσμα είναι ίδιο, βάση διεθνών προδιαγραφών. Τα γυάλινα φανάρια είναι καλύτερα, διότι δεν επηρεάζονται από την UV ακτινοβολία. Η γνώμη μου είναι να ‘παίξεις’ με κλασικές λάμπες σειράς Η. υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία και δύναμη. Μια καλή ρύθμιση θα σου φέρει καλό αποτέλεσμα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
δυστυχως μαλλον το προβλημα εγκειται στα φαναρια της εταιριας honda μιας κ ακουω απο πολλους την ιδια αποψη και στα 2 αυτοκινητα ιδιας εταιριας ειχα περιορισμενο φωτισμο..το μονο που δεν εχω κανει ακομα ειναι το κολπο με το ρελεδακι...
-
Oι λάμπες των 100 watt μπορούν να κάνουν ζημιά σε πλαστικό φανάρι?
-
Άνετα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άνετα.- ντουι + καλωδια
-
Ο χρήστης alex 1.6s έγραψε:
Oι λάμπες των 100 watt μπορούν να κάνουν ζημιά σε πλαστικό φανάρι?
Όχι εάν τα σβήνεις στο φανάρι και στα τραφικ.
Μα χιάζονται ρελε φώτων, διότι και εάν έχει το αυτοκίνητο, αυτά είναι χριστουγεννιάτικα. Οπωσδήποτε αντίστοιχα καλώδια 2,5 καρέ, και φις βαρέως τύπου
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Βελτίωση στα φώτα;