-
Η ζώνη μου έχει χαλαρώσει πολύ,την βγάζω και κρέμεται σαν ψοφίμι,πρέπει να την βάζω 'χειροκίνητα' στην θέση της,υπάρχει τρόπος να την ξαναζωντανέψω;
-
Η ζώνη μου έχει χαλαρώσει πολύ,την βγάζω και κρέμεται σαν ψοφίμι,πρέπει να την βάζω 'χειροκίνητα' στην θέση της,υπάρχει τρόπος να την ξαναζωντανέψω;
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η ζώνη μου έχει χαλαρώσει πολύ,την βγάζω και κρέμεται σαν ψοφίμι,πρέπει να την βάζω 'χειροκίνητα' στην θέση της,υπάρχει τρόπος να την ξαναζωντανέψω;Καταρχήν δουλεύει όπως πρέπει (ελπίζω να μην χρειαστεί) ?
-
Νομίζω πως βοηθάει το σπρευ σιλικόνης. Και μένα η ζώνη του οδηγου κρεμόταν και μετα απο ένα ψέκασμα ήταν οκ
-
Η ζώνη δουλεύει αλλά λογικά εχει χασει μέρος της ικανότητας της και της άνεσης της,ασε που παω να κλεισω την πορτά και την μαγκώνω
Αυτο με το σπρεϋ δεν το καταλαβα καλα,που βρίσκω τετοιο σπρει και που ακριβως ψεκάζω;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η ζώνη δουλεύει αλλά λογικά εχει χασει μέρος της ικανότητας της και της άνεσης της,ασε που παω να κλεισω την πορτά και την μαγκώνωΑυτο με το σπρεϋ δεν το καταλαβα καλα,που βρίσκω τετοιο σπρει και που ακριβως ψεκάζω;
Όντως αν δεν ανοίξεις το μηχανισμό, το μόνο που θα καταφέρεις ίσως είναι να λερώσεις την ζώνη και μετά και τα ρούχα σου!!!
-
Θα πρέπει να βγάλεις το κάλυμμα του μηχανισμού της ζώνης (κάτω και πίσω απο το κάθισμα αριστερά,μπορεί κάτω απο το πλαστικό κάλυμμα της κολώνας) και να ψεκάσεις αριστερά και δεξιά απο την κουβαρίστρα,εκει που είναι τα γρανάζια που την μαζεύουν!
Σίγουρα θα το κάνω κι εγω!! Τοσο καιρό δεν μαζεύεται και βαριέμαι να λύσω τα πλαστικά!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θα πρέπει να βγάλεις το κάλυμμα του μηχανισμού της ζώνης (κάτω και πίσω απο το κάθισμα αριστερά,μπορεί κάτω απο το πλαστικό κάλυμμα της κολώνας) και να ψεκάσεις αριστερά και δεξιά απο την κουβαρίστρα,εκει που είναι τα γρανάζια που την μαζεύουν!
Σίγουρα θα το κάνω κι εγω!! Τοσο καιρό δεν μαζεύεται και βαριέμαι να λύσω τα πλαστικά!!Μιά από τά ίδια!!!
Από βδομάδα...θά τό κάνω!!!
Αλλά γιατί όχι μέ WD-100; -
To WD τι ειναι;
Ενα απλό σπρευ με λάδι σαν αυτά που ρίχνουμε στις βίδες θα εκανε δουλειά η πρεπει να ειναι σιλικόνης για καποιο λόγο; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σίγουρα θα το κάνω κι εγω!! Τοσο καιρό δεν μαζεύεται και βαριέμαι να λύσω τα πλαστικά!!Μιά από τά ίδια!!!
Από βδομάδα...θά τό κάνω!!!
Αλλά γιατί όχι μέ WD-100;Υπάρχει και WD-100?
Οπότε εγώ που έχω one-size ζώνες (τις ρυθμίζεις σαν τις σχολικές τσάντες! ) είμαι τυχερός ε?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Υπάρχει και WD-100?
Οπότε εγώ που έχω one-size ζώνες (τις ρυθμίζεις σαν τις σχολικές τσάντες! ) είμαι τυχερός ε?Εγώ WD-40 ξέρω μόνο. Υπάρχει και 100άρι και ποια η διαφορά?
Ναι, είσαι τυχερός (αρκεί να είσαι ο μόνος που το οδηγάς)! Σε κρατάνε καλύτερα σε φρεναρίσματα και στροφές και ξέρεις ότι θα δουλέψουν πάντα (ακόμα κι όταν δεν θες όπως αν θέλεις να πιάσεις κάτι μέσα στο αυτοκίνητο ή να δείς αν έρχεται κάποιος από το σταυροδρόμι).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπάρχει και WD-100?
Οπότε εγώ που έχω one-size ζώνες (τις ρυθμίζεις σαν τις σχολικές τσάντες! ) είμαι τυχερός ε?Εγώ WD-40 ξέρω μόνο. Υπάρχει και 100άρι και ποια η διαφορά?
Ναι, είσαι τυχερός (αρκεί να είσαι ο μόνος που το οδηγάς)! Σε κρατάνε καλύτερα σε φρεναρίσματα και στροφές και ξέρεις ότι θα δουλέψουν πάντα (ακόμα κι όταν δεν θες όπως αν θέλεις να πιάσεις κάτι μέσα στο αυτοκίνητο ή να δείς αν έρχεται κάποιος από το σταυροδρόμι).
Στο συνοδηγό έχω πρόβλημα αφού η παρέα μου αποτελείται από αδύνατΕΣ μέχρι χοντρΟΥΣ (είμαι προσεκτικός σε ότι λέω )
-
Μου το ειχε κανει και η Barchetta αυτο.Τραβηξα καμμια δεκαρια φορες την ζωνη μεχρι το τερμα,αποτομα και πλεον λειτουργει κανονικα.Προφανως,εφυγε η σκονη που ειχε μαζευτει,μονη της,απο το τιναγμα
-
Υπάρχει τό WD-100 αλλά πρέπει νά είναι τό WD-40 πού έχει εισαχθεί από άλλη χώρα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
... WD-100 ... WD-40Τι ναι τούτα βρε παιδιά να μαθαίνουμε και μεις;
-
Ελα βρέ,σπρέυ συντηρητικά καί λιπαντικά είναι,δέν τά έχεις δεί ποτέ;
-
Βρε Αντρέα, αν τα είχα δεί θα ρώταγα;
Άντε, τώρα που τα έμαθα, πάω να αγοράσω μερικά -
Από δικιά μου εμπειρία νομίζω ότι μετά το WD-40 χρειάζεται λιπαντικό
Σε εμένα δούλεψε (σε 2 μεταλλικές επιφάνειες) σαν καθαριστικό βρώμας και παλιών λαδιών.
Μετά δηλαδή έτριζε περισσότερο αλλά σταμάτησε μόλις έβαλα σπρέι γράσου...Για βάλτε μια φωνή να έρθει ο ειδικός
ΒΑΣΙΛΛΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
-
Παρών
Σωστά , μετά το καθάρισμα με WD40 ή οποιοδήποτε σπρέι σιλικόνης θέλει γράσο.
Το θέμα είναι αν γίνεται να προστατεύσουμε όσο είναι δυνατόν τον μηχανισμό από τη σκόνη.
Ρύθμιση ζώνης;