-
είμαι κάτοχος ενός Suzuki G.Vitara 1.9 diesel που φοράει 225/65/17 ζαντολάστιχα της μάνας του με 6αρα ζάντα.Σκέφτομαι τώρα για οπτικούς κυρίως λόγους να βάλω νέα ζάντα αλουμινίου 7αρα ή 7,5αρα με το ίδιο λάστιχο.γίνεται;θα αλλάξει κάτι προς το καλό ή το κακό;Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
είμαι κάτοχος ενός Suzuki G.Vitara 1.9 diesel που φοράει 225/65/17 ζαντολάστιχα της μάνας του με 6αρα ζάντα.Σκέφτομαι τώρα για οπτικούς κυρίως λόγους να βάλω νέα ζάντα αλουμινίου 7αρα ή 7,5αρα με το ίδιο λάστιχο.γίνεται;θα αλλάξει κάτι προς το καλό ή το κακό;Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
-
Είσαι σίγουρος ότι τώρα έχει 6άρα.... είναι οριακή για 225 λάστιχο.
Αλλάζοντας σε φαρδύτερη ζάντα το χείλος της ζάντας θα έρθει πιο άκρη άρα μπορεί να βρίσκει πιο εύκολα σε πεζοδρόμια (ενώ τώρα προστατεύεται από το λάστιχο που εξέχει πολύ). Αλλά αυτό δεν είναι αυτό που πρέπει να σε απασχολήσει, ακόμα και σε 7άρα το λάστιχο θα είναι φαρδύτερο από την ζάντα.
Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολήσει περισσότερο είναι η αντοχή και ιδίως το τυχόν παραπάνω βάρος της νέας ζάντας. Η αντοχή έχει σημασία μια και μιλάμε και για τζίπ.
Με την αλλαγή από τη μία θα έχεις λίγο μειωμένη άνεση, πιο άμεσο τιμόνι αλλά λόγω του μεγαλύτερου βάρους θα έχεις χειρότερες επιταχύνσεις (και επιβραδύνσεις και πολύ μικρή αύξηση της κατανάλωσης) και ακόμα πιο μειωμένη άνεση.
Αν η νέα ζάντα έχει διαφορετικό όφσετ από την παλιά μπορεί επιπλέον να έχεις προβλήματα είτε επαφής είτε αλλαγής συμπεριφοράς είτε αυξημένης φθοράς των ρουλεμάν.
Άσχετα από τα παραπάνω θα έχεις δώσει αρκετά λεφτά... Αν δεν θέλεις να έχεις 2 σετ ζαντολάστιχα (ένα για καλοκαίρι κι ένα πιο λασπερό για το χειμώνα) ίσως είναι κάπως σπατάλη... Αν θέλεις 2 σετ τότε καλύτερα το πιο άγριό σου να είναι μικρότερης διαμέτρου για οικονομία και ποικιλία σε λάστιχα. -
ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.είσαι πολύ κατατοπιστικός.μπορεί να φοράει και 6.5αρα, δεν είμαι σίγουρος.μιλάω για ένα σετ πάντα.αλλά και όχι παραπάνω από 7αρα.Αρα όλα αυτά που ανέφερες πιστεύω πως θα συμβούν σε μικρή κλίμακα.
-
Θεωρητικά ισχύουν όλα τα παραπάνω! Η αλήθεια όμως είναι ότι το πιο πιθανό είναι να μην καταλάβεις τίποτα... ή τουλάχιστον όχι κάτι παραπάνω από όσο καταλαβαίνεις όταν αλλάζεις λάστιχα.
Πάντως προσπάθησε η ζάντα που θα πάρεις να μην είναι πολύ βαρύτερη από την υπάρχουσα. -
τι μπέρδεμα είναι αυτό;ο καθένας από τους λαστιχάδες λέει τα δικά του.σήμερα μου είπαν ότι με τα 17άρια δε θα δω διαφορά.μόνο αν βάλω 18άρες και κατα συνέπεια και αλλαγή ελαστικών.έτσι όμως ακριβαίνει το μαλλί.Μάλλον πως θα τα αφήσω όπως έχουν!βοήθεια παιδιά...
-
θέλω μία σωστή καλή οικονομική πρόταση και άποψη.το ξέρω ζητάω πολλά αλλά πρέπει να με βοηθήσετε
μια μικρή βοήθεια...