-
NAI
Οι γερμανοί βάζουν εξοπλισμό όχι παιχνίδια
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
NAIΟι γερμανοί βάζουν εξοπλισμό όχι παιχνίδια
Το λες εσύ με το αυγό?
-
Εξοπλισμό σε ποιότητα εννοώ βρε εγκάθετε
Το αυγό είναι κουκλί,το έπλυνα κι όλας το έκανα και service.....πετάει ο vorsprung durch technik
A να μη ξεχάσω να βάλω και τα μπάκετ απ το quattro
-
Ο χρήστης opelcorsa12 έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος ότι σε έπιασα..sorry . Κάποιοι φτηνοί sony ενισχυτές λένε πως δέχονται speaker-level input..αυτό δεν έιναι? Δε θα είναι καλύτερα από την πηγή που έχει 4χ20 ενίσχυση?
Ευχαριστώ και πάλι
Σχεδόν όλοι οι φτηνοί ενισχυτές δέχονται speaker level input, όχι μόνο οι Sony. Δυστυχώς ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία στο παρελθόν είχε βγάλει πολύ καλά κομμάτια, από τότε που άρχισε να προωθεί τη σειρά Xplod η ποιότητα και η αξιοπιστία έπεσαν σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα.
Θα ακούγεται καλύτερα απ'ό,τι μόνο με την εργοστασιακή πηγή, αλλά α) όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί το κόστος και β) υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να πάθει βλάβη αρκετά σύντομα.[/quote]
Οπότε τι μου προτείνεις να κάνω? Εφόσον τα ηχεία έχουν αλλαχθεί και δεν θέλω να αλλάξω την πηγή....να πάρω καλύτερο ενισχυτή? Όταν λες για σύντομη βλάβη, εννοείς λόγω υποβαθμισμένης ποιότητας των Sony?
Θα ήθελα κάτι οικονομικό πάντως, γιατί μου αρέσει ο ωραιός ήχος, αλλά προτιμώ να τρώω τα λεφτα σε βενζίνες και λάστιχα(πίσω...:-))Ευχαριστώ και συγγνώμη που γίνομαι κουραστικός, αλλά δεν έχω ιδέα
-
Ο χρήστης opelcorsa12 έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος ότι σε έπιασα..sorry . Κάποιοι φτηνοί sony ενισχυτές λένε πως δέχονται speaker-level input..αυτό δεν έιναι? Δε θα είναι καλύτερα από την πηγή που έχει 4χ20 ενίσχυση?
Ευχαριστώ και πάλι
Σχεδόν όλοι οι φτηνοί ενισχυτές δέχονται speaker level input, όχι μόνο οι Sony. Δυστυχώς ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία στο παρελθόν είχε βγάλει πολύ καλά κομμάτια, από τότε που άρχισε να προωθεί τη σειρά Xplod η ποιότητα και η αξιοπιστία έπεσαν σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα.
Θα ακούγεται καλύτερα απ'ό,τι μόνο με την εργοστασιακή πηγή, αλλά α) όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί το κόστος και β) υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να πάθει βλάβη αρκετά σύντομα.
Οπότε τι μου προτείνεις να κάνω? Εφόσον τα ηχεία έχουν αλλαχθεί και δεν θέλω να αλλάξω την πηγή....να πάρω καλύτερο ενισχυτή? Όταν λες για σύντομη βλάβη, εννοείς λόγω υποβαθμισμένης ποιότητας των Sony?
Θα ήθελα κάτι οικονομικό πάντως, γιατί μου αρέσει ο ωραιός ήχος, αλλά προτιμώ να τρώω τα λεφτα σε βενζίνες και λάστιχα(πίσω...:-))Ευχαριστώ και συγγνώμη που γίνομαι κουραστικός, αλλά δεν έχω ιδέα
Ναι, θα προτιμούσα να πάρεις (τουλάχιστον) καλύτερο ενισχυτή. Ενας Xetec V150.2 θα ήταν η καλύτερη λύση, αν υπήρχε ακόμη. Ελλείψει αυτού, ένας Audison SRx.2 λογικά είναι πολύ καλή επιλογή. Το κόστος ανεβαίνει στα 170 €, αλλά το αξίζει.
Αλλη λύση είναι να πας σε κάποιον καλό μεταχειρισμένο, αλλά και εκεί είναι δύσκολο να βρεθεί η ευκαιρία.
-
Καλά τα λέει ο κύριος Virtus πρόβατα florescit, απλά ταπεινή μου γνώμη… δηλαδή από όσα ξέρω. Ακόμα και με έναν Τele ενισχυτή θα παίζουν καλύτερα τα ηχεία.
Φυσικά δεν το συζητάω ότι με έναν σωστής εταιρίας θα δεις τεράστιες (ακούσεις) διαφορές!Εμείς κύριε Virtus έχουμε κανένα νέο από το Alliante ;
-
Θανάση, αν έχεις λεφτά, σου έχω σχεδόν έτοιμο σύστημα. Πάρε με τηλέφωνο να τα πούμε.
-
ρε παιδες πως κανεις το cd player να παιζει mp3?εχω το εργοστασιακο και δεν θελω να το αλλαξω γιατι καθεται πολυ ωραια το ατιμο,εχω και line in,απλα για μαξιμουμ χρηση θελω να το κανω να παιζει και mp3 cds,τι πρεπει να αλλαξει?κατι τεχνικο(πχ κεφαλη) η λογισμικο?για την ιστορια ειναι το καινουριο σμαρτ,τα προσφατα παιζουν(απο ιανουαριο και μετα),το δικο μου(σεπτεμβριου)και τα παλιοτερα αρνουντε τα ξεροκεφαλα
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
ρε παιδες πως κανεις το cd player να παιζει mp3?εχω το εργοστασιακο και δεν θελω να το αλλαξω γιατι καθεται πολυ ωραια το ατιμο,εχω και line in,απλα για μαξιμουμ χρηση θελω να το κανω να παιζει και mp3 cds,τι πρεπει να αλλαξει?κατι τεχνικο(πχ κεφαλη) η λογισμικο?για την ιστορια ειναι το καινουριο σμαρτ,τα προσφατα παιζουν(απο ιανουαριο και μετα),το δικο μου(σεπτεμβριου)και τα παλιοτερα αρνουντε τα ξεροκεφαλαAλλη πηγη.
-
ή ένα φορητό mp3 player και το συνδέεις στο line in
-
Παίρνω καινούριο αυτοκίνητο σύντομα και δεν ξέρω τί να κάνω τα ηχεία του παλιού που πρέπει να είναι αρκετά καλά και λυπάμαι να τα αφήσω αχρησιμοποίητα. Πριν από πολλάαααα χρόνια είχα βάλει πίσω μια εταζέρα από νοβοπάν που έδινε τότε έτοιμη η Roister, με 4 γούφερ, 2 τουΐτερ και ένα κροσόβερ προσαρμοσμένα επάνω (νομίζω μάλιστα οι κώνοι είναι της Focal). Μπροστά έχω διαιρούμενα Infinity. Από τον συνολικό ήχο είμαι ακόμα και τώρα πολύ ευχαριστημένος. Σκέφτομαι λοιπόν αν μπορέσω να προσαρμόσω τα ηχεία στο καινούριο αμάξι. Επειδή το βάρος των τεσσάρων γούφερ είναι σημαντικό, δεν υπάρχει περίπτωση να τα κρατάει η εταζέρα. Οπότε θα πρέπει να φτιάξω μια καινούρια, κατά προτίμηση από κόντρα-πλακέ θαλάσσης για να μην είναι πολύ βαριά και να μη σκεβρώνει με το χρόνο. Άλλη μια λύση που σκέφτομαι είναι να προσαρμόσω τα 4 γούφερ και τα δύο τουΐτερ στις εργοστασιακές θέσεις του αυτοκινήτου (αν χωράνε, που το βλέπω χλωμό) και να βάλω στο πορτμπαγκαζ ένα subwoofer (ενεργό;). Αυτό που με προβληματίζει σ'αυτήν την περίπτωση είναι το κατά πόσον είναι ηχοπερατό στις χαμηλές συχνότητες το υλικό της εταζέρας ή θα πρέπει και πάλι να φτιάξω άλλη εταζέρα...
Καμμιά ιδέα;
-
ισως δες σας τα εξηγησα καλα,βαζω φορητο mp3 στο line in και ξερω οτι η λυση θα ηταν αλλη πηγη,εγω ρωταω μια πηγη που παιζει mp3 με μια που δεν παιζει τι διαφορα εχει?ειναι τεχνικο θεμα(εχει την ταδε πλακετα ΠΑΡΑΠΑΝΩ)η εχει αλλο λογισμικο?
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
ισως δες σας τα εξηγησα καλα,βαζω φορητο mp3 στο line in και ξερω οτι η λυση θα ηταν αλλη πηγη,εγω ρωταω μια πηγη που παιζει mp3 με μια που δεν παιζει τι διαφορα εχει?ειναι τεχνικο θεμα(εχει την ταδε πλακετα ΠΑΡΑΠΑΝΩ)η εχει αλλο λογισμικο?Διαφορα στο hardware εχει ,άλλα κυκλωματα για να κανει αποκωδικοποιηση του mp3/wma.
-
Λογισμικό θα είναι
-
Είτε λογισμικό (σε κάποιες περιπτώσεις) είτε hardware (σε άλλες, μέσω συγκεκριμένων chips), είναι πολύ σπάνια περίπτωση να καταφέρεις μια πηγή να διαβάσει mp3 αν δεν είναι εξαρχής σχεδιασμένη για αυτόν το σκοπό.
Η πιο κοντινή στην εργοστασιακή λύση είναι να αγοράσεις μια πιο καινούρια πηγή από τη δική σου, μια που να ξέρεις ότι σίγουρα παίζει mp3, και να αντικαταστήσεις τη δική σου με αυτή.
-
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις,αρχιζω το ψαξιμο να δω τι θα κανω
-
Ξαφνικα χθες σταματησε να βγαζει ηχο το JVC mp3player στο αμαξι.Το εβγαλα ,δοκιμασα με ενα αλλο ηχειο αν δουλευει και το πηγα στον μαστορα .Ειχε καψει την εξοδο του ηχου.Απο οτι ειπε ειναι αρκετα σπανιο να συμβει ,μαλλον καποιο ηχειο βραχυκυκλωσε και το εκαψε.Μολις το πηρα και πηγα να το βαλω πισω ελενξα τα ηχεια αν δουλευουν και ειδα οτι στο ενα ηχειο οταν ακουμπαω μονο το ενα καλωδιο (δεν θυμαμαι + ή - ) στην φυσα του cdplayer ακουγεται ηχος ,χαμηλης εντασης αλλα ακουγεται.Καπου κανει επαφη το καλωδιο του ηχειου;
-
JVC Πάμε πάλι ...
Δυστυχώς έκανα το λάθος και πήγα και παρήγγειλα JVC. Και αυτό γιατί είχε USB στην πρόσοψη. Δεν πήρα SONY γιατί θεώρησα ότι το ολοκαίνουριο μοντέλο JVC KD-PDR61 θα πρόσφερε τα ίδια ή και περισσότερα.
Εβγαλα το ΑΘΑΝΑΤΟ PIONEER από το Coupe και βάλαμε το JVC...σήμερα το πρωί.Και να το τελικό αποτέλεσμα:
**
Δηλώνω απογοητευμένος.**
Δεν περίμενα από την JVC να βγάζει νέα μοντέλα και να μην προσφέρει ασύρματο ή ενσύρματο χειριστήριο για το τιμόνι όπως προσφέρει η Pioneer και η SONY.
Πεταμένα λεφτά.Δίνει ένα χειριστήριο μινιατούρα για μπρελόκ και σου λέει κάτσε μάθε να το πατάς την ώρα που οδηγείς αν καταφέρεις να βρεις το κουμπί που θέλεις.
Από την άλλη το μεγάλο στρογγυλό κουμπί για το volume πάνω στην συσκευή είναι ιδιαίτερα ευαίθητο και με το παραμικρό πατιέται και περνά από Cd σε FM σε AUX σε USB... Πας δηλαδή να ανεβάσεις λίγο τον ήχο και πατιέται και το κουμπί ταυτόχρονα. Ακρως επικίνδυνο για την οδηγική ασφάλεια.
Η ξεφτίλα είναι ότι σε άλλες αγορές (εκτός της Ελλάδας των ΑΧΡΗΣΤΩΝ) προσφέρουν χειριστήριο για το τιμόνι π.χ.
http://www.jvccaraudio.co.nz/?p=p_175Φυσικά η JVC στην Ελλάδα κάνει τον Κινέζο ...
Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι πουλούν!Απογοητεύτηκα.Το JVC θα πάρει πόδι.
Δεν νοείτε να πληρώνεις νέο μοντέλο και να μην σου προσφέρει χειριστήριο για το τιμόνι.Pioneer και πάλι Pioneer. Ευτυχώς που το κράτησα!
-
Θέλω σε πλεούμενο να βελτιώσω την απόδοση του ηχοσυστήματος που δεν λέει και πολλά. Επειδή δεν θέλω να τρυπάω πολυεστέρα και να τοποθετώ μόνιμο ενισχυτή, γούφερ κλπ σκέφτομαι το εξής: Να φτιάξω μια ιδιοκατασκευή κάτι σαν μινι μπαουλάκι δλδ με ένα χερούλι επάνω στο οποίο να τοποθετήσω ένα sub, ένα ζεύγος ηχειάκια και έναν ενισχυτή. Εκεί επάνω λοιπόν θα συνδέω το ipod και θα γίνεται εν πλω νταβαντούρι. Βλακεία είπα?
-
ναι! με το πλεουμενο, σκασε μυτη στο νησι και ακου μουσικη στο πιο χοτ στεκι! σκαφατος κι ετς!
βασικα μπορεις να το κανεις, αλλα δε βλεπω τον λογο ...
θα βγει μεγαλο (ογκωδες) και βαρυ... Μιλας για ενα sub τουλαχιστον 8αρι, εναν ενισχυτη (μονοκαναλο στη χειροτερη να παιζει το μονο το σαμπ, τα ηχεια απο την πηγη) και 2 ηχεια μαζι με την πηγη... Πηγαινε δες ογκους, ρωτα και τι καμπινα θελει το sub και υπολογισε λιγο μεγαλυτερο, για να καλυψεις τον ογκο που θα παρουν τα πραγματα που θα βαλεις στο κουτι...
ηρθε κανεις?!
Car audio