-
Καλημέρα σας
Εχθές κατα την επιστοφή μου απο ταξίδι ξαφνικά χωρίς λόγο μου άναψε το λαμπάκι που υπάρχει δεξιά κάτω στο ταμπλό σε σχήμα σαν μικρή μηχανή οπου είναι πορτοκαλί οταν ανοίγεις την μίζα και μέτα σβήνει(στο manual το αναφέρει σαν Ενδεικτικό φως δυσλειτουργίας).Τα συμπτώματα ήταν ένα κόψιμο του κινητήρα στις υψηλές στροφές όπως οταν μπα'ινει ο κόφτης κάτι που δεν δικαιολογείται στις 4500-5000 στροφές.Αμέσως εμφανίστηκε και μήνυμα στην κεντρική console οπου ανέφερε Engine Check Warning .Αφου σταμάτησα και συμβουλευτικά το manual οπού έλεγε οτι δεν υπάρχει λόγος να ρυμουλκηθεί το αυτοκίνητο επέστρεψα με χαμηλότερη ταχύτητα.Το πρωί το πήγα αμέσως στο συνεργείο οπού αφού σύνδεσαν το είδικο μηχάνημα μου είπαν οτι είχε καεί κάποιος sensor και θα τον αλλάζαν.Επι την ευκαιρία της επίσκεψης μου έκαναν και μία διόρθωση στην ταξινόμηση των καλωδίων γύρω απο την μπαταρία αφου μου είπαν οτι τετοια οδηγια τους έχει έρθει απο την Nissan.Βέβαια και τα δύο τα καλύπτει η εγγύηση.
Οπότε απο ότι φαίνεται βγήκε και δέυτερο recall απο την Nissan υστερα απο αυτό που έιχε βγάλει για τα καθίσματα.Και επιβαιβεώνετε και απο ένα forum που παρακολουθώ στην http://usa2.micra.org.uk/cgi-bin/forum/ ... 97590c7113Αυτά απο εάν κάτοχο Micra Techna 1.4
Makis
-
Καλημέρα σας
Εχθές κατα την επιστοφή μου απο ταξίδι ξαφνικά χωρίς λόγο μου άναψε το λαμπάκι που υπάρχει δεξιά κάτω στο ταμπλό σε σχήμα σαν μικρή μηχανή οπου είναι πορτοκαλί οταν ανοίγεις την μίζα και μέτα σβήνει(στο manual το αναφέρει σαν Ενδεικτικό φως δυσλειτουργίας).Τα συμπτώματα ήταν ένα κόψιμο του κινητήρα στις υψηλές στροφές όπως οταν μπα'ινει ο κόφτης κάτι που δεν δικαιολογείται στις 4500-5000 στροφές.Αμέσως εμφανίστηκε και μήνυμα στην κεντρική console οπου ανέφερε Engine Check Warning .Αφου σταμάτησα και συμβουλευτικά το manual οπού έλεγε οτι δεν υπάρχει λόγος να ρυμουλκηθεί το αυτοκίνητο επέστρεψα με χαμηλότερη ταχύτητα.Το πρωί το πήγα αμέσως στο συνεργείο οπού αφού σύνδεσαν το είδικο μηχάνημα μου είπαν οτι είχε καεί κάποιος sensor και θα τον αλλάζαν.Επι την ευκαιρία της επίσκεψης μου έκαναν και μία διόρθωση στην ταξινόμηση των καλωδίων γύρω απο την μπαταρία αφου μου είπαν οτι τετοια οδηγια τους έχει έρθει απο την Nissan.Βέβαια και τα δύο τα καλύπτει η εγγύηση.
Οπότε απο ότι φαίνεται βγήκε και δέυτερο recall απο την Nissan υστερα απο αυτό που έιχε βγάλει για τα καθίσματα.Και επιβαιβεώνετε και απο ένα forum που παρακολουθώ στην http://usa2.micra.org.uk/cgi-bin/forum/ ... 97590c7113Αυτά απο εάν κάτοχο Micra Techna 1.4
Makis
-
Καλημέρα σας
Makis
-
Maki an epitrepetai poso kairo eheis to micra?
-
Το Micra το έχω απο τέλη Φεβρουαρίου.
Μακης
-
diladi sxedon 6 mhnes. gia toso neo amaxi akoma kai stromeno oi 4000-4500 strofes pou to pas den einai polles? an thes na to hareis polla xronia nomizw oti eidika twra pou ainai kainourgio mhn to zorizeis. h apopsi mou!
(asxeto me to provlima pou anafereis sxetika me to sensor) -
Ο χρήστης kreator έγραψε:
diladi sxedon 6 mhnes. gia toso neo amaxi akoma kai stromeno oi 4000-4500 strofes pou to pas den einai polles? an thes na to hareis polla xronia nomizw oti eidika twra pou ainai kainourgio mhn to zorizeis. h apopsi mou!
(asxeto me to provlima pou anafereis sxetika me to sensor)Μηπως εισαι λιγακι υπερβολικος; Δηλαδη ποσο καιρο χρειαζεται για να φτασει τις 4000 στροφες; Ο κινητηρας ειναι σιγουρο οτι δε θα στρωθει σωστα αν μεσα σε τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα δε φτανει η ξεπερνα τις 4000 που συγκεκριμενα αναφερεις kreator. Το πρωτο μηνα να υποθεσω οτι δε θα ξεπερνουσες τις 1500 σ.α.λ. ;
-
kala entaxei mhn ta parales. H gnwmh mou htan pou mporei na einai kai lathos. Apla apo nissan (sunny, micra) ehw proswpikh peira pou mexri 4000 strofes kinountan arketa svelta. Apla sou lew gia ton proto xrono peripou gia na exei polla xronia zwhs o kinitiras sou. Telos pantwn, phres ena polu kalo autokinito ante na to xairesai.
-
Επειδη και εγω εχω αρκετη πειρα απο Nissan μπορω να πω πως η δυναμη του κινητηρα φαινεται απο τις 4000σ.α.λ. και μετα (οχι οτι ειναι αδυναμα κατω απο αυτες τις στροφες). Γενικοτερα παντως δε πρεπει να κρινουμε το ποσο πρεπει να 'ανοιγουμε' τον κινητηρα με βαση το χρονο αλλα με τα χιλιομετρα που εχουμε διανυσει. Αλλος σε εξι μηνες μπορει να εχει διανυσει 2000 χλμ. και αλλος 22000 χλμ.
-
Οντως τα γιαπωνεζικα εχουν δυναμη πανω απο τις 4000 στροφες και αυτο γιατι δινουν την ροπη υψηλα. Το ξερω αυτο γιατι ειχα ενα ΤΟΥΟΤΑ COROLLA και η οδηγικη συμπεριφορα του ηταν πολυ διαφορετικη απο το SEAT IBIZA που εχω τωρα (ισπανογερμανικο).
Τι αισθητηρας ηταν αυτος που παρουσιασε προβλημα, (λαμδα, μειγματος κτλ.), τι σου ειπαν στην αντιπροσωπεια της ΝΙSSAN;Hλίας απο Αθηνα
-
Pmet
Συγγνώμη που βγάζω τι συζητήσει λίγο εκτός θέματος αλά επειδή και εγώ έχω πάρει ένα micra την ίδια εποχή με το δικό σου θα ήθελα να σε ρωτήσω στο είπαν ότι έχουν τέτοιες οδηγίες η εσύ το ήξερες και τους είπες να το κοιτάξουν. Το έχω πάει είδη για 2 serves και δεν μου είπαν τίποτα για την πλεξούδα η τα καθίσματα.
Δεν ξερό εάν το έκαναν και απλά (ξέχασαν) να το αναφέρουν . ακόμα εάν ξέρεις τη πρόβλημα μπορεί να υπάρξει εάν δεν κανείς αυτές της διορθώσεις
ευχαριστώ -
Καλημερα
Για τα καθισματα ειχε ερθει και ειδοποιηση απο την Nissan , οπου με συμβουλευε να παω σε καποιο εξουσιοδοτημενο συνεργειο με το χαρτι που μου ηρθε για να το δουν.
Για τα καλωδια κοντα στην μπαταρια, πανω στην αλλαγη του sensor μου ειπαν οτι τους ειχε ερθει οδηγια να το ελεγχουν και αν υπαρχει προβλημα να το διορθωνουν.Θυμαμαι μαλιστα οτι ειχε και το fax απο την Nissan (μαλλον) οπου ελεγε αναλυτικα τις οδηγιες με τα βηματα που πρεπει να κανουν .
Βεβαια μιλαμε για την εκδοση που εχω ,οπου ειναι αγορα Feb 2003 .Δεν ξερω αν στα πιο καινουργια εχουν διορθωθει τα παραπανω 'bugs'.Μακης
PS. Βεβαια με τον συναγερμο και το εξυπνο κλειδι ...ακομα προβληματα και μπλοκαρισματα του συναγερμου ....
Nissan Micra και αλλαγή sensor....