-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Δουλεύεις για τη Michelin;...Δεν έχω σχέση με λαστιχέμπορους. Γιατί από ότι βλέπω όποιος διαφωνεί μαζί σου έτσι τον ονοματίζεις.
Στο αμάξι μου φοράω Continental.υγ....εγώ φοράω Pirelli......παλεύεις;
Εσύ την παλεύεις καθόλου?
-
Ρε συ elteo.....ούτε το χούμορ δε καταλαβαίνεις;
-
Ετσι όπως το γράφεις, σαφώς ΟΧΙ. Τέσπα είμαστε οφτοπικ.
-
Ok man...no heart feelings!!
-
Ρώτησα σε κατάστημα ελαστικών για διάσταση 225/45/17 για ένα Audi A3 και μου έδωσαν τις εξής τιμές:
Michelin Pilot Sport 3 - 500€
Continental SportContact - 490€
Goodyear F1Asymmetric 2 - 480€
Dunlop Sport Maxx RT - 480€Μου πρότειναν τα Michelin ή τα Goodyear (που έχουν και 1 χρόνο εγγύηση) ως πιο μαλακά ελαστικά. Τα bridgestone δε μου τα πρότειναν αφού είναι πιο σκληρά ελαστικά κατάλληλα για πολύ μεγάλες ταχύτητες. Όπως είπα και σε προηγούμενο post δεν τρέχω πολύ και οδηγάω οικονομικά.
Επίσης ρώτησα και σε δεύτερο κατάστημα για να έχω μέτρο σύγκρισης και μου έδωσαν αντίστοιχες τιμές.Έχει κανείς προτίμηση σε κάποια από τις παραπάνω μάρκες και για ποιό λόγο?
-
Aν είσαι στρίφτης επιλέγεις το τρίτο ελαστικό.
Αν είσαι πιο χαλαρός τότε το δεύτερο.
Αποψή μου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Aν είσαι στρίφτης επιλέγεις το τρίτο ελαστικό.Αν είσαι πιο χαλαρός τότε το δεύτερο.
Αποψή μου.
Στρίφτης? Αυτός που το πατάει στις στροφές να φναταστώ :hmmm
Τα michelin δεν τα προτιμάς?
Το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο και φορούσε Michelin pilot sport 2. Καλή εντύπωση μου έδωσαν αλλά δεν έχω και μέτρο σύγκρισης με τα άλλα!
-
Για αυτό είπα άποψή μου. Εάν σε βόλεψαν γιατί να μην τα ξαναβάλεις?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Για αυτό είπα άποψή μου. Εάν σε βόλεψαν γιατί να μην τα ξαναβάλεις?Επειδή δεν έχω εικόνα των άλλων ελαστικών που κυκλοφορούν και επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο
Γι'αυτό και το ψάχνω όσο μπορώ. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου
-
Καλημέρα και από εμένα,
Ζητώ βοήθεια για την αλλαγή των παλαιών ελαστικών (contisportcontact 2 205/55/R16) σε focus 2009. Θα ήθελα να πάω σε contisportcontact 3 ή 5 αλλά δε βγαίνουν σε αυτή τη διάσταση. Τα contipremiuncontact 5 νομίζεται ότι θα είναι καλύτερα από τα sportcontact 2? Σε michelen τι θα προτείνατε...?
Ευχαριστώ...!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
πιστευετε οτι με τα λαστιχα θα κανετε οικονομια;;;;;και αν ναι ποση ωστε να αποσβεσετε το παραπανω κοστος αγορας;;;;
μηπως χαμηλη αντισταση κυλησης=χαμηλη τριβη=χειροτερο φρεναρισμα;;;O κανόνας είναι ότι για 10% μικρότερη αντίσταση κύλισης, χάνεις 10% σε απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο.
Δεν ξέρω αν έχει κάνει καμμιά μαγεία η μισελέν και έχει αλλάξει (ελαφρώς) αυτό. -
Ο χρήστης kxryso έγραψε:
Καλημέρα και από εμένα,Ζητώ βοήθεια για την αλλαγή των παλαιών ελαστικών (contisportcontact 2 205/55/R16) σε focus 2009. Θα ήθελα να πάω σε contisportcontact 3 ή 5 αλλά δε βγαίνουν σε αυτή τη διάσταση. Τα contipremiuncontact 5 νομίζεται ότι θα είναι καλύτερα από τα sportcontact 2? Σε michelen τι θα προτείνατε...?
Ευχαριστώ...!
τα contipremiuncontact 5 δεν είναι σπόρτ ελαστικό ..... σε σχέση με τα contisportcontact 2. Eίναι όμως πιο σύγχρονο ελαστικό, με καλύτερη κατανάλωση βενζίνης και 'μάλλον' με καλύτερο δείκτη φθοράς, ενώ θα κάνουν και λιγότερο θόρυβο ....
Αν θες κάτι σπορτιφ σε 205/55/16 στις πρωτοκλασάτες μάρκες υπάρχουν μόνο τα Michelin pilotsport3
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
πιστευετε οτι με τα λαστιχα θα κανετε οικονομια;;;;;και αν ναι ποση ωστε να αποσβεσετε το παραπανω κοστος αγορας;;;;
μηπως χαμηλη αντισταση κυλησης=χαμηλη τριβη=χειροτερο φρεναρισμα;;;O κανόνας είναι ότι για 10% μικρότερη αντίσταση κύλισης, χάνεις 10% σε απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο.
Δεν ξέρω αν έχει κάνει καμμιά μαγεία η μισελέν και έχει αλλάξει (ελαφρώς) αυτό.οι κατασκευαστές ελαστικών, λένε ότι για κάθε γράμμα Α>>Β>>C>>D>>E>>F>>G έχεις μείωση κατανάλωσης 0.1-0.2 λτ/100
εγώ από τα pilotexalto2 σε premium contact 5 έχω δει διαφορά στην κατανάλωση περίπου -0.5λτ/100 (70% σε επαρχιακός δρόμος - 30% εθνική)
-
Ο χρήστης alphani81 έγραψε:
Αποψή μου.
Το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο και φορούσε Michelin pilot sport 2. Καλή εντύπωση μου έδωσαν αλλά δεν έχω και μέτρο σύγκρισης με τα άλλα!
νομίζω ότι τα pilotsport3 δεν αντικαθιστούν τα pilotsport2
από την λίστα που γράφεις πολύ καλές εντυπώσεις έχουν όλοι από τα goodgear asymmetric2Αν τώρα το Α3 είναι 1,6 μπορεί καλύτερη λύση να είναι και τα μισελιν primacy3
-
Είμαι μεταξύ ContiPremiumContact 5 και Michelin pilotsport3 στην ίδια τιμή παίζουν πάνω κάτω. Δεν οδηγώ σπορ αλλά θέλω κρατήμα στις στροφές και απόκριση στο φρενάρισμα κάτι που είχα με sportcontact2 δε με πρόδωσαν.
-
Και εγώ τα F1.....όσο για το Contact,αναφέρεσαι να υποθέσω στο 5άρι;not bad.....
-
Tι προτεινετε για Punto sporting 1.4 που φοραει 185/55R15 ;
Η φιλη που το εχει φοραει exalto2 5 ετων και θελει κατι οσο γινεται 'μαλακο' -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
από την λίστα που γράφεις πολύ καλές εντυπώσεις έχουν όλοι από τα goodgear asymmeric2Αν τώρα το Α3 είναι 1,6 μπορεί καλύτερη λύση να είναι και τα μισελιν primacy3
[/quote][/quote]
1,6 είναι.
Τί εννοείς ότι τα pilotsport3 δεν αντικαθιστούν τα pilotsport3?Γιατί να προτιμήσω τα primacy3 από τα pilotsport3? Τι διαφορές έχουν?
Με το χρόνο ζωής τι παίζει? Ρώτησα στο κατάστημα και μου είπαν ότι όλα έχουν το ίδιο. Μήπως τα bridgestone που είναι πιο σκληρά έχουν και μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο ή μιλάμε για ασήμαντες διαφορές?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Tι προτεινετε για Punto sporting 1.4 που φοραει 185/55R15 ;
Η φιλη που το εχει φοραει exalto2 5 ετων και θελει κατι οσο γινεται 'μαλακο'Μπορει να ξαναβαλει το ιδιο. Μπορει να δοκιμασει και αυτο (δοκιμασμενο μαλακο): http://goo.gl/HLuqA
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Αποψή μου.
από την λίστα που γράφεις πολύ καλές εντυπώσεις έχουν όλοι από τα goodgear asymmetric2Αν τώρα το Α3 είναι 1,6 μπορεί καλύτερη λύση να είναι και τα μισελιν primacy3
Και ομως τα αντικαθιστουν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]